Anda di halaman 1dari 4

PMP Closing Quiz 01

1) When a project phase is finished, this is also known as a ____.


a. Kill point
b. Milestone
c. Scope creep
d. Quality metrics
2) What is a quality audit?
a. A team meeting dedicated to measuring and examinations.
b. A quality based inspection of work results.
c. A structured review of quality management activities.
d. A meeting with the customer to identify quality requirements.
3) When a project phase is finished, this is also known as a ____.
a. Kill point
b. Milestone
c. Scope creep
d. Quality metrics
4) A project should be terminated for all of the following reasons except:
a. Lack of team synergy.
b. The project no longer meets the company’s objectives.
c. The resources are not available to complete project activities.
d. Project funding has been significantly reduced.
5) Once the project is complete, the complete set of project records should be put in which of the
following?
a. Project Archives
b. Database
c. Storage room
d. Project Report
6) Which one of the following is the last step of project closing?
a. Client has accepted the product
b. Archives are complete
c. Client appreciates your product
d. Lessons learnt are documented
7) Who should be involved in the creation of lessons learned, at closure of a project?
a. Stakeholders
b. Project team
c. Management of the performing organization
d. Project office

8) Phase end review of projects is also referred to as:


a. Phase Exits
b. Kill Points
c. Stage Gates
d. All the above
9) The two closing procedures are called:
a. Contract closeout and scope verification
b. Contract close out and Close Project
c. Project closure and product verification
d. Project closure and lessons learned
10) The review of key deliverables and project performance at the conclusion of a project phase is called:
a. phase exit
b. kill point
c. stage gate
d. a and c
e. all of the above
11) The purpose of the review of deliverables and project performance at the conclusion of a project
phase is to:
a. Determine how many resources are required to complete the project according to the project
baseline
b. Adjust the schedule and cost baselines based on past performance
c. Obtain customer acceptance of project deliverables
d. Determine whether the project should continue to the next phase
12) Project success depends on a no. of interrelated factors, including time, cost and scope control. The
success of any project depends primarily on:
a. Customer acceptance.
b. Customer satisfaction.
c. Customer compromise in defining its needs.
d. Exceeding customer requirements through gold plating.
13) Historical records during close-out are useful to __________ and ____________ for future projects:
a. Predict trends, highlight problems.
b. Analyze successes, shortfalls
c. Analyze strengths, document results
d. Justify results, set standards

14) During project execution, a project team delivers a project deliverable to the customer. However, the
customer neither acknowledges the deliverable nor says if it is acceptable, although an approval is
required. What is the BEST thing to do?
a. Continue with the project
b. Document the situation
c. Contact management for help
d. Call a meeting of the team
15) When you are closing out a project, what must you do?
a. Perform project feedback on the team
b. Obtain sign off from the customer
c. Review project documentation for completeness
d. Update the project plans
16) An advisor to a new project manager tells the project manager to create lessons learned at the end
of a project. Lessons learned include?
a. Any variances and the causes of the variances
b. Reports from the customer
c. Reports from management
d. A list of all the plans
17) The project is completed and the final deliverable given to the customer but the customer refuses to
take any action to give final acceptance on the project. The project manager should?
a. Repeatedly ask for final acceptance
b. Ask the team for assistance
c. Document the situation
d. Do nothing because there is nothing that can be done
18) Your new product development project has resulted in a highly successful new product. The
property, equipment, materials, and personnel of your project are now being integrated into the
functional organization. Your project is being terminated by:
a. Extinction
b. Addition
c. Integration
d. Starvation
19) Project Managers can contribute to their organization’s knowledge base and to the profession of
project management most effectively by:
a. Developing and implementing a project review and lessons learned process
b. Establishing strict guidelines for protecting intellectual property
c. Promote the use of ad hoc project management
d. Ensuring that all project plans are developed before the project team is formed
20) An example of scope verification is:
a. Reviewing the performance of an installed software module.
b. Managing changes to the project schedule.
c. Decomposing the WBS to a work package level.
d. Performing a benefit/cost analysis to determine if the project should proceed.
21) As part of the contract closeout, project management should document the:
a. Statement of work.
b. Payment schedules.
c. Formal acceptance.
d. Change control process.
22) A project should be terminated for all of the following reasons except:
a. Lack of team synergy necessary to achieve top quality.
b. The project no longer meets the company’s objectives.
c. The resources are not available to complete project activities.
d. Project funding has been significantly reduced.
23) Closing out a project’s contract is both an intellectual (cognitive) issue and an emotional (affective)
issue dealing with details and attitude, respectively. The communication needed to effectively complete
the contract must deal with both issues. Therefore, the project manager’s job is to communicate with the
customer to confirm the deliverables, meet the specification or negotiate a settlement, and obtain
certifications while managing the customer’s emotional side in ________.
a. attitude changes toward the project
b. loss of interest in the project implementation
c. assigning new people to the project
d. having key people unavailable for consultation
e. all of the above
24) Formal acceptance by the client or sponsor of the product of the project should be prepared and
distributed ______________.
a. As part of Administrative Closure
b. Following the plan as outlined in Quality Management
c. As requested by upper management
d. As part of contract close-out
e. As the last step in project management
25) During the project closeout phase, most conflict arises from
a. Schedule problems
b. Cost overruns
c. Technical problems
d. Working interfaces
e. Personality conflicts

Answers:

1) A
2) C
3) A
4) A
5) A
6) B
7) A
8) D
9) B
10) E
11) D
12) B
13) A
14) C
15) B
16) A
17) C
18) C
19) A
20) A
21) C
22) A
23) E
24) A
25) A