Anda di halaman 1dari 13

AKHIRNYA KAWIN JUGAAAAA...!!!

Tokoh
Ibro :pamuda,bageur,kabogohna Euis
Euis :gadis,bageur,kabogohna Ibro
Abah :merekedeweng, bapana Euis
Emak :bageur, indungna Euis
Pa Ustad,lebe :bageur,
Masha :orang luar negeri,adi tere Ibro
Copet 1 :jahat
Copet 2 :jahat
Mira :bageur,babaturanna Euis jeung Ibro
Ina :bageur babaturanna Euis jeung Ibro
Uned :bageur babaturanna Euis jeung Ibro
Sopyan :bageur babaturanna Euis jeung Ibro

TAHAP I (Di gardu)


Dina hiji poe aya si Euis keur moyan dina gardu bari nyisiran rambutna anu baseuh
kakara diangir. Biasa, tiap tanggal 5 mah jadwalna diangir , da diangirna ge sabulan
sakali.Teu kanyahoan tidituna, aya si Kang Ibro datang ti beh wetan. Manehna aya maksud
rek nyampeurkeun si Euis.

Ibro : “Euleuh euleuh.. aya si Euis euy.. kabeneran ieumah. Ieu meureun gusti nyaa panginten
Totonde abi jodona Euis teh.. Samperin aaaaaaah..”
(Si Ibro gancang nyampeurkeun si Euis bari nyanyi)
Rambut panjang nu ngarumbay, disisir ku Neng Euis.. Neng Euis anu geulis.. lalalalala~
Euis : “Aeh akang.. meuni sae ih eta laguna..”
Ibro : “yaiyalah neng, ciptaan Akang Ibro bin Haji Hadiningrat Atmaja teaaa atuh”.
Euis :”Ah akang mah bisa aja.”
Ibro :”Neng..”
Euis :”iyaa kang?”
Ibro :”Neng lagi ngapain nih sendirian disini? Bahaya loh neng sendirian mah.”
Euis :”Lagi jemur we a. ih emangna kenapa gitu lamun sendirian?”
Ibro :”Aeeh ai si Eneng, bahaya atuda kalo buat orang secantik Neng mah, banyak nu
rek nyulik.” (ketawa kuda)
Euis :”Ah akang mah bisa ajaaa.. Oh enya, akang..akang ieu abi tos geulis can?”
Ibro :”iiih ai neng Euis mah atuh panggeulisna saalam dunya dan saeusina.”
Euis :”Iiiiih akang mah sok jujur gituu ikh.. Ek ditiungan akh ayeunamah.”
(tuluy si Euis niungan buukna)
Ibro :”Tah kitu atuh beuki geulis pan keliatannya. Kalo gitu mah akang kudu ngaganti lagu atuh euy..

Ekhem..ekheemmmm…
Dia gadis berkerudung merah, hatiku tergoda terrgugah.. Tak cuma parasnya yang indah, dia
baik dia solehaaaaaaaaah..”
(bakating ku sumangetna nyanyi, eta leungeun si Ibro nepika nyolok matana si Euis. Tangtuna si Euis
teh panonna peuriheun)

Euis :”Adaaaaaaaawww, ikh ai akang aduuuh, peurih ginii iikhhh, aaaaaaaa.” *kokosehan*
Ibro :”Euleuh euleuh.. Aduh neng aduuh hampura neeeng punten akang enggak sengaja ciusss..
Sini-sini, mana yang peurihnya yang manaa wang tiup ku Akang?”
Euis :”Ah atuda akang mah akh, ieu yeuh yang ini aduuh, ikh peurih iiiiiikh.”
(Tuluy Si Ibro niupan panon si Euis anu kacolok ku leungeunna tea. Teu kanyahoan
tidituna, epekteh torojol si Pak Ustad ngagareuwahkeun si Ibro jeung si Euis nu keur
duduaan.)
P.Ustad :”Astagfirulloh,Innalillahi,Allohuakbarrrr.. Sungguh terlaluuu ieu maneh Ibro nanaonan
siang bolong gini duduaan sama si Euis?? Di tempat sepi jaba ciciuman deuih sikehed teh!.”
Ibro+Euis :”Eeeeh ada pa Ustad hehehe”.
p.Ustad :”Ya Alloh,aimaneh nya! Tong duduaan dinu sepi! Apal meureun mun aya jelema
duaan, berarti yang ketiganya setaan.”
Ibro :”Iyeeey ai Pa Ustad, pan nu kahiji abi, nu kadua neng Euis pujaan hati abi, tras nu
katiluna mah pa Ustad. Berarti pa Ustad atuh setanna hahaha.”
(si Ibro seuseurian,si Euis mah ngan bisa nyiwitan si Ibro kusabab omongannana.)
P.Ustad : ”Aaaaah silaing mah dinasehatan the ngadon kitu geuning!! Yaudah ah bapak mah mau
ke Masjid dulu, jadwal Adzan yeuh.”
Euis : ”Oh enya muhun mangga pa Ustad.”
Ibro : ”Heem mangga, salim heula ah Pak mih rada dines.”

(Si Ibro jeung si Euis salim ka Pa Ustad. Tuluy eta jala nu duaan kalah nuluykeun ngobrolna)

Ibro :”Ah neng, Pa Ustad mah ngaganggu nyaa!.”


Euis :”Nya henteu atuh Kang,eh.”

(Teu lila, torojol si Abah bari nyarekan)

Ibro :”Euuuh neng, datang deui geuningan tuh jurigna. Eh orang ketiga maksudnya.”
Abah :”Euiiiiiiiiiiiis, ai silaing nanaonan duduaan jeung si borokokok.”
Ibro :”Laah gawat euy. Kudu kabur ieumah ah. Kabur ah kabuuuuuuuuuuuuuuur!!”
Euis :”Ih ai akang, akaaaaang!!”
Abah :”Pek siateh rek kamana borokokok! Ku aing udag siah!”

(Tuluy si Abah jeung si Ibro paudag-udag nepika capeunna)

Ibro :”Halah Abah.. Eunggeusan ah capeee aduh.”


Abah :”He’euh euy cape, nyeuri cangkeng deuih ampuuuuun teuing. Da maneh teh ai rek bener- bener
ka si Euis mah datang atuh siateh ka imah borokokok! Lain duduaan kieu! Ngerakeun kolot siamah!!”
Ibro :”Oh kituu, heug atuh ah. Tapi ayeunamah ek kabuuuuur”
Abah :”Sikeheeeed!”
Euis :”Atos Abah ikh atoss”
Abah :”da gara-gara maneh, balik siah geura gegeroh! Imah pabalatak deuih geura beresan!”
Euis :”Muhun abah muhuuun.”
(tuluy si Euis dibetot ku si Abah balik ka imah)

TAHAP II(Di imah)


Si Euis tuluy dibawa kaimahna ku si Abah. Diimah na si Euis dicarekan pedah tadi duduaan
jeung si Ibro.

Abah :”Peksiah Euis maneh teh hantem we duduaan jeug si Ibro!”


Euis :”Atudaaaa ikh….”
Abah :”Atuda atuda siah. Maaaaak!! Emaaaaak yeuh si Euis yeuh ka si Ibro wae yeuh!”
Emak :”Aya naon ieu teh aya naoon ateuh meni hariwang??”
Abah :”Iyeu yeuh si Euis hantem we deudeukeutan jeung si Ibro. Tadi ge keur duduaan wee
geura!”
Euis :”Ih da eta mah teu kahaja da emak ikh, singsungsingdem na ge!”
Emak :”Laaah aimaneh ai geus kaluar bahasa kitu teh, teuing akh teu kaharti.”
Abah :”Ceuk abah yeuhnya, mun si Ibro rek bener-bener ka maneh ,Euis. Titah datang kadieu.
Wawanianan kadon deudeukeutan kitu!”
Euis :”Muhun abah muhunnn.”
Abah :”Geuwat sok telepon ayeuna si borokokok na!!”
Emak :”Aeeeh, ai Abah meuni buru-buru kitu ikh!”
Abah :”Kembaee mak lah tuman. Mih teu ngerakeun wae.”
Euis :”Iiiih, heug atuh erek ditelepun ayeuna.”

(Tuluy si Euis ngaluarkeun hapena. Tuluy mencet nomer si Kang Ibro)

~~~~~~”Nomor yang anda tuju sedang selingkuh ulah waka diganggu”~~~~~~


Euis :”iiiiih si akang na ge keur selingkuh ceunah ikh bah, mak.”
Emak :”Aeeh sikhed the geuning kitu.”’
Abah :”Tuh da nya teubaleg budak etamah”
Euis :”ke atuh bah wang cobaan sakali deui nya.”

(tuluy si Euis nelepon deui nomer si Ibro)

~~~tuuuuuut,tuuuuuuuuut~~
Ayeunamah nyambung.
Euis :”tah geuning nyambung bah.”’
Abah :”Heeh atuh sok.”
Emak :”Heeh atuh sukur.”
Euis :” akang, akang lagi dimana ikh? Katanya ceunah lagi selingkuh?? Bener gak kang?
Teganya si akang mah. ooh, ih atuh bilang kang dari tadi. Oh iya akang, akang disuruh sama si
Abah jeung si Ema kabumi ayeuna. Diantos yah kang!!”
Abah :”Gimana ceunah?”
Euis :”Muhun ceunah bah bade, tadi teh si akang na lagi bobo ceunah.”
Emak :”Oheem ath sip ai kitu mah.”
Abah :”Keun wang dagoan.”

(Geus rada lila ngadagoan, epekteh si Ibro teu datang wae. Nepika kareuseuleun.)
Abah :”Manaa atuh si Ibro teh eweuh wae geuningan!”
Emak :”Heeh Euis ikh mana ath euweuh geuningan.”
Euis :”Iiiikh sabar atuh mak, bah. Sakedap deui panginten ikh.”

(Euis, Abah, jeung si Emak geus ilfil sabab si Ibro teu datang wae geus didagoan salila tilu jam teh.)

Abah :”Lah, moal datang meureun si Ibro the! Hanas didagoan ku urang.”
Emak :”Heeuh Euis! Nya kamanaa atuh si Ibro teh. Eunggeus akh emak mah ek ngakeul sangu heula
akh. Lila atuda si Ibro mah.”
Euis :”Atu maak ikh!”
Abah :”Heeuh akh Abah ge tunduh ek sare . kieu we atuh ayeuna teang ku maneh si Ibro na.
tuluy bejakeun mun Maneh na rek bener-bener ka maneh,Euis. Kudu boga pagawean anu
merenah. Atawa kudu mawakeun duit sing loba. Samilyarrr!!”
Euis :”Waduuh abah. ,maenya samilyar atuh ikh beurat teuing bah.. Karunya si Kang Ibro.”
Abah :”Pokonamah abah teu hayang nyaho. Kudu aya samilyar pokonamah. Geus ah abah ek sare,
teu kuat geus tunduh.”
Euis :”Ih abah atudaaaaaa.”

(Tuluy si Abah ngaleos ka kamar. Si Euis ngahuleng kusabab bunging sieun si Kang Ibro teu bisa
nyumponan syarat ti si Abah.)

TAHAP III(Di gardu)


Mang Uned jeung mang Sopyan keur ngalobrol dina gardu.
Uned :”Opyan, kuring rek nyarita yeuh kamaneh.”
Sopyan :”Pek we atuh ek nyarita mah da gratis ieuh.”
Uned :”Kieu yeuh yan, anak ucing nu urang paeh geura euy.”
Sopyan :”Nya kunaon ath make bisa paeh kitu?”
Uned :”Pan ku kuring the diseuseuh ucingna. Eh di mandian make rinso ketang.”
Sopyan :”Nya terus, naha beut bisa paeh kitu geuningan?”
Uned :”Etaaa, pas keur dirinsoan mah da teu nanaon anak ucing the, eh naha geuning nya ai pas keur
ku kuring diperet, naaaa ujug-ujug teu hirup deui geura anak ucing the.”
Sopyan :”Aaaaaaah, aimaneh nya heeh atuh diperet mah jadi modar ai silaing ikh tara mikir
geuningan. Bodo dipiara maneh mah.”
Uned :”Wah maenya? Euuuh salah urang atuh nya euy.”
Sopyan :”Nya heeuh ath akh riweuh maneh mah.”

(Teu lila, torojol si Euis ngaliwat bari rurusuhan, nya atuh ditanya ku si Mang Uned jeung Mang
Sopyan the)

Sopyan :”Euleuh euleuh neng Euis bade kamana meuni rurusuhan kitu?”
Uned :”Muhun neng bade kamana yeuh?”
Euis :”Euis the lagi sibuk Mang.”
Uned :”Sibuk apa atuh neng the?”
Euis :”Lagi milarian si Kang Ibro. Oh enya, amang liat si Ibro teuu?”
Uned :”Enggak tuh neng, gak liat amang mah.”
Euis :”Ai mang oop liat teu?”
Sopyan :”Henteu eum neng amang ge. Emangna aya naon kitu neng?.”
Euis :”Yaaaah, henteu mang aya sesuatu we pokonamah.. Nya atuh mang hatur nuhun aikitu mah..”
*Uned+Sopyan:”Muhun neng sami-sami”

(Si Euis neruskeun deui neangan si kang Ibro na)

Uned :”Aya-aya wae ai si Neng Euis mah ah.”

(Tuluy si Mang Uned jeung Mang Sopyan ningali awewe nu geuliiis pisan)

Sopyan :”Eh ned tempo ned tempo.!”


Uned :”Aya naon eh aya naon meuni riweuh kitu aimaneh akh?”
Sopyan :”Tempo atuh tuuh, aya awewe geuliss.”
Uned :”Walah mana-mana???”
Sopyan :”Aaaah riweuh maneh mah ai ngadenge nu geulis teh!!”
Uned :”eeeh nya tangtu atuh.”
Sopyan :”Siga bule euy itumah. Tempo we awakna ge meuni bodas kitu!”
Uned :”Heem euy, bule euy etamah bule. “
Sopyan :”Rek kamana nya euy bule, sampeurkeun yuuu!”
Uned :”Hayu atuh hayuu..”

(Pas rek di sampeurkeun, singhoreng aya 2 copet nu geus ngadodoho tas si bule eta.)
(Gerewet eta kantong si bule the dijambret ku 2 copet tadi, si Bule tangtuna gogorowokan da
sieuneun)

Masha :”ooooooh my to the gooooood!!! Helppp meeeeeee ooo help meeeeeeeeeeee!!”

(Si copet langsung kabur, Mang Uned jeung mang sopyan anu nempo kajadian eta langsung ngudag si
eta copet)

Sopyan+Uned :”Ahh eta si copet wawanianan, hayu urang udagggggggg!!”

(Tuluy 2 copet tadi paudag-udag jeung si Mang Oop jeung mang Uned, Pas keur paudag-udag teh, si
copet berhasil nyumput sarta ngagaledah isi tas si bule)

Copet 1 :”Ahahaha, meunang mangsa yeuh poe ayeuna. Keur hoki urang the.”
Copet2 :”Heeh bos bener. Sok atuh yap geura buka eta isi tas na. pasti loba duitan geura.”

(Tuluy eta tas digeledah ku si pencopetna)

Copet1 :”Anjiiir, ieu teh awewe bule atawa tukang matrial.”


Copet2 :”Emangna kumaha kitu bos??”
Copet1 :”Tempo atuh, da biasanamah awewe the jero tas na aya dompet, make-up, jeung alat
kecantikan nu sejen,. Naaa ari ieu kadon aya tang, obeng, jeung gunting sagala.”
Copet2 :”Hahaha, awewe nanahaon atuh etamah. Awewe jadi-jadian meureun bos,”
Copet1 :”Hahaha, heeh bissa kitu ge. Lah gatot atuh meunang duit teh.”
(Epekteh torojol si Mang Uned jeung si Mang sopyan ngagareuwahkeun)

Uned :”Peksiaaaah didarieu geuningan maneh teh.”


Sopyan :”Balikeun siah tas si awewe tadi!!”
Copet1 :”Taah kop bawa teu butuh lah. Hyu wang kabur.”
Copet2 :”Heeh bos hayu kabur.”

(Brebet si copet lumpat nepika jauhna)

Uned :”Euuuh maneh the kadon kalabur.”


Sopyan :”Baelah nu penting mah tas na geus balik deui.”
Uned :”Heeh yap.”

(Tuluy mang Uned jeung mang Sopyan nyampeurkeun si awewe bule tadi)

Uned :”Ini neng tas nya.”


Masha :”Oh thanks, but dompet saya is not in my bag.”
Sopyan : (bari ngaharewos ka si mang Uned) “Ngomong naon bieu eta awewe? Teu nagrti urang mah ikh.”
Uned :”Baelah, Yes we kitulah. Hahaha”
Uned+Sopyan :”Yes”

(Si bule mesem bari aneheun).

Tuluy, Mira jeung Ina kabeneran ngaliwat. Trus nanya kanu keur ngarumpul bieu.
Mira :”Euleuh aya naon ini the meuni rame??”
Ina :”Iya aya naon meuni rameee?”
Masha :”Eh, hai!! Good morning.”
Ina : (bari ngaharewos ka si Mira) “Naha geulis geulis mawa munding ra?”
Masha :”What do you say?”
Ina :”Hah? Kawat jeung seeng?”
Mira :”iiih ai kamuu, Good morning the artina selamat pagi. Trus What do you say the artina apa
yang kamu katakan. Eta the bahasa inggeris na!”
Ina :”oooh,,”
Mira :”Where do you come from? What is your name? I’m sorry I only can speak English little-little.”
Masha :”Oh ya I come from Amerika. My name is Masha. Oh ya saya bisa berbahasa Indonesia sedikit.”
Ina :”Tah ku bahasa eta we amih kaharti.”
Uned :”Ieu, tadi si eneng ieu kacopetan. Ku amang the dibantuan. Tos ah amang mah bade kaditu heula nya
neng.”
Ina+Mira :”Muhun mangga mang.”
Mira :”ada keperluan apa kamu kesini?”
Masha :”I want to search this……”

(Bule eta nembongkeun kertas nu eusina alamat)

Ina :”Naon ra, naon?”


Mira :”Oooh, ini. I know sist. Iyeu yeuh alamat na si kang Ibro ieumah. Fotona ge foto si kang Ibro”
Masha :”Really? oh thanks.”
Ina :”iiiiih ngaromong naon atuh ikh teu ngarti abi mah ikh. Emang aya naon ka si kang Ibro?”
Mira :”Memangnya ada keperluan apa dengan Ibro?”
Masha :”I have something that must be sent to him. Saya adalah adik tirinya”
Mira :”Oh,begitu,”
Ina :”oh si eteh eta the ade tere na si kang Ibro.. euleuh-euleuh”
Masha :”Would you like to accompany me to find him?”
Mira :”Oh, of course.”
Masha :”Oh ya sebelumnya. I forgot to ask your name. siapa nama kamu?”
Mira :”Saya Mira. And this is my friend.”
Ina :”Saya the Ina.”
Masha :”Oh yaya, nice to meet you.”

(Tuluy Mira jeung Ina nganteur si Bule ka si kang Ibro. Kabeneran pas ditengah jalan panggih jeung
si Kang Ibro)

Mira :”Ikh.. itu kang Ibro!!”


Ina :”Heeh ikh itu kang Ibro.”
Masha :”Kang Ibrooooo!!”
Ibro :”Aeh neng Mashaaaaaaaa, dari kapan disini!!”
Masha :”Baru tadi kang.”
Ibro :”Gimana kabarnya Neng?”
Masha :”Baik, akang gimana?”
Ibro :”Baik juga neng.”
Mira :”Yaudah atuh ah, aku permisi dulu ya..”
Ina :”Iya, hayu aah.”
Ibro+Masha :”Iya-iya.”

(Tuluy Mira jeung Ina ninggalkeun si Ibro jeung si Masha.)

TAHAP IV(Di Taman)


Ibro :”ekhem neng, hayu atuh ah kita duduk ajaa..”
Masha :”Iya kang hayu.”

(Tuluy si Kang Ibro jeung Masha diuk na korsi)

Ibro :”Oh iya, memangnya ada keperluan apa neng datang kesini?”
Masha :”Masha ada perlu sama akang.”
Ibro :”Euleuh-euleuh, aya perlu apa atuh neng?”
Masha :”Masha ketitipan warisan dari si Ibu yang di Amrik kang.”
Ibro :”Warisan buat siapa neng?”
Masha :”For you kang, buat kamu.”
Ibro :”Walaaaah? Alhamdulillah atuh neng, berapa nih kira-kira?”
Masha :”200 Milyar kang.”
Ibro :”haaah?? Seriusan neng??”
Masha :”Iya kang, neng serius ini.”
Ibro :”Alhamdulillah gustiiiiiii. Akhirnya abiteh kaya juga geuningaaaaan.”
Masha :”hahaha, iya kang. Ini uangnya.”

(Si Masha merekeun amplop nu eusina duit 200 Milyar. Si Ibro atoheun pisan nepika disusuhun duit
etateh.)

Ibro :”Alhamdulillaah gustiiii, bisa atuh euy ieumah kawin jeung si Neng Euis.”

(Disisi lain)
Ina :”Neng Euis heh, bade kamana?”
Euis :”Bade milari si Kang Ibro abiteh.”
Mira :”Ohh, abi tadi pendak.”
Euis :”Wah maenya? Dimana dimana?”
Mira :”Tuh diditu tuh, nuju ngobrol da.”
Ina :”Heem tuh di taman ditu.”
Euis :”Euleuh.. euleuh, nya atuh nuhun nya.”
Mira+Ina :”Muhun mangga neng, sami-sami.”

(Tuluy si Euis langsung ngajugjug tempat nu ku Ina jeung Mira ditunjukkeun. Pas nempo the
geuningan Si Ibro keur duduaan jeung awewe).

Euis :”Akaaaang!!”
Ibro :”Aeh eneng……”
Euis :”Ai akang ikh, eta sahaaa!!!! Aaaah akang mah kitu ah kitu kituuu”
Ibro :”Kela neng ikh, kelaaa.. ku akang bisa dijelaskeun masalah ieu mah!”
Euis :”Dukaa ah!”
Ibro :”Euiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!! Kelaaaaaaaaa ikh.”

(Si euis langsung ngaleos ku sabab rasa cemburu na anu geode. Nyangkana si awewe eta the
selingkuhannana si Ibro)

Masha :”Akang siapa dia? Ko marah-marah sih?”


Ibro :”Itu neng, dia teh pacar akang, pasti dia nyangka nya akang lagi selingkuh.”
Masha :”Hahaha, ada-ada aja tu orang. Akang langsung susul dia gih. Masha pengen istirahat aja dirumah
akang.”
Ibro :”Oh iya atuh sok neng, akang mau jelasin dulu sama si Euis.”

(Tuluy si Ibro hanjat ek neang si Euis. Masha mah langsung mulang kaimah na si Kang Ibro).

TAHAP V (Di hareupeun Imah)


(Si Euis nyampeurkeun Mira jeung Ina nu keur diuk di hareupeun imah. Si Euis langsung curhat ka si
Ina jeung Mira).

Euis :”naaa, raaa.. abi ek curhat aduhh.”


Ina :”Nya kunaon ikh ai neng.”
Euis :”Si akang Ibro saalingkuuuuh.” *manyun*
Mira :”Hah? Salingkuh? Jeung saha neng ikh jeung saha?”
Euis :”Duka da jalmi na the bodas, geulis deuih. Beungeut Indo welah pokonamah.”
Ina :”Ih, sugan jeung si Masha eta mah.”
Euis :”hah? Mashaaa? Saha Masha the?”
Mira :”Ih kela, ai neng nempo si Kang Ibro keur jeung awewe eta pas dimana?”
Euis :”Eta ditaman. Nu tadi tea ditunjukkeun ku Mira jeung Ina geuning. Tah pas ditempo the geura
si Akang Ibro na keur duduaan jeung awewe geulis.”
Ina :”hahahaha heeh ra, eta mah si Masha meureun. Pan tadi the keur duduaan di taman jeung si
Kang Ibro.”
Mira :”Hahaha, muhun .. neng etamah sanes selingkuhanana si Kang Ibro da.”
Euis :”Hah? Trus saha na atuh? Naha meuni duduaan kitu geuningan.”
Ina :”Etamah dulurna si Kang Ibro. Adi tere na si Kang Ibro nu ti Amerika.”
Euis :”Hah? Maenyaaa ikh?”
Mira :”Muhun ikh Euis.”
Euis :”Euleuh, berarti abi salah atuh euy ka kang Ibro. “
Ina :”Heeh ikh Euis, suudzon etateh namina.”

(Keur kiitu, si Ibro torojol ti beh ditu)

Ibro :”Euiiiiiiiiiiiiiiiiiis geuningan anjeun the didieuu.”


Euis :”Eh akang..”
Ina :”Tah euis aya si kang Ibro na.”
Ibro :”Neng akang the mau ngejelasin tentang yang tadi tea neng ikh.. punteeeeen..”
Euis :”Gausah dijelasin lah kang.”
Ibro :”Loh kenapa neng?”
Euis :”Euis udah tau semuanya kok.”
Ibro :”Jadi neng euis gak ngambek nih?”
Euis :”Enggak kang.”
Ibro :”Alhamdulillaaah , akang the mau cerita sesuatu nih.”
Euis :”Cerita apa kang?”
Mira :”Ikh kita jadi pengganggu nih Na.”
Ina :”Heeh ikh, yu akh kaditu yu..”
Euis :”Aeeeeh, bade kamaraaaa..”
*Ina+Mira:”Henteu akh, sok wee. hihihi”

(Tuluy Mira jeung Ina ninggalkeun Ibro jeung Euis)

Euis :”Nyarita naon kang??”


Ibro :”Ieu yeuh neng, akang the boga kabar gembira!”
Euis :”Hah kabar gembira naon kang naoon..?”’
Ibro :”Akang kaya neng ayeunamah!! Kayaaaa, beunghar!!”
Euis :”Hah? Nu bener kang? Akang ayeuna jadi benghar?”
Ibro :”Heeh. Akang meunang warisan ti Ibu tere akang anu di Amerika. Mere warisan 200
milyar neng!!!”
Euis :”walaaaah? Alhamdulillah atuh kang, ya Alloh Alhamdulillah. ”
Ibro :”Jadi atuh akh kawin jeung neng euis the euy!!! Assssssssiik Hahaha”
Euis :”Hahaha, alhamdulilaaah neng kawin oge jeung akang! Asiiik ahahah. Si abah the pernah
nyarios, cnah mun akang haying ka neng, akang kudu mawa duit nu loba.”
Ibro :”Hahaha bae neng, ayeunamah akang the pan jadi kaya atuh niih loba duit na ge.”
Euis :”Horeeee!!”
Ibro :”Yu akh neng wang ka si Abah ayeuna. Isukan wang kawin akh. Lebih cepat lebih baik.”
Euis :”Hahhaha heeh hayu kang hayuuu!!”

(Tuluy si Euis jeung si Ibro ngajugjug imah. Caritanamah ek ijin ka si Abah jeung si Emak. Isukan
maranehannana hayang buru-buru kawin.)

TAHAP VI (DI Imah)


Euis+Ibro:”Assalamualaikum.. abaaah emaaaaak..”
Abah :”Euuuy aya naonnnn.”
Emak :”Aya naon euis aya naon.”
Euis :”Ieu yeuh aya kang Ibro yeuh.”
Abah :”Tah maneh the borokokok wani oge geuningan maneh kadieu.”
Ibro :”Eeeh nya wani atuh . da abi mah ayeuna the tos jadi kaya bah, beunghar.”
Abah :”Beunghar? Teu percaya urang mah maneh jadi beunghar!”
Emak :”Maenya Bro? bener etateh? Bener Euis?”
Ibro :”Nya bener atuh mak ikh.”
Euis :”Muhun mak.”
Ibro :”Tuh ceuk euis ge muhun.”
Abah :”Mana atuh buktina manaaa?”
Ibro :”Yeuh atuh abah beungeut abi beuki ganteng kieu, manya teu katingal akh..”
Abah :”naaaon atuh beungeut maneh mah tibaheula ge kitu kehed goring patut.”
Euis :”Eeeeh ai si Abah.”
Ibro :”Euuh, yeuh atu yeuh kuring mah boga duit 200 milyar deuleu.”
Emak :”Busyeeeet, 200 milyar bro?”
Ibro :”Muhun mak, 200 milyar.”
Abah :”Haahaha, aing mah moal bisa katipo kehed.”
Euis :”Aeeh aria bah. Ieu mah beneran bah.”
Ibro :”Aaah si abah mah teu percayaeun. Yeuh atuh yeuh tempo yeuh duitna.”

(Si Ibro nembongkeun amplop nu aya eusi duitan ka si Abah)

Abah :”Walaaaaaaah, boga duit timana silaing saloba-loba kieu? Sugan meunang ngepet nya maneh
mah.”
Emak :”Ikh si abah suudzon kitu aeeh.”
Euis :”Heem ikh si Abah mah.”
Ibro :”Iyeeey nya lain atuh bah. Kuring mah meunang duit eta the ku jalan nu halal.
Tanpa maling,ngepet,ngepot,ngopet.”
Abah :”Trus timana atuh maneh boga duit etaa?”
Ibro :”Eh, atuh kuring mah meunang warisan ti Ibu tere weyaaaah. Ibu tere kuring tea atuh
bageur tiada tandingannya. Mere warisan ge nepi ka 200 milyar.”
Abah :”Oh kituu.”
Euis :”Tuh nya bah, matakna ulah suudzon kitu.”
Ibro :”Kumaha atuh bah? Diijinan teu saya mengawini neng Euis the? .”
Abah :”Lah ulah Euis. Ulah.”
Euis :”Ikh naha ulah bah?”
Emak :”Naha bah?”
Ibro :”Yaah, pan atuh kuring the geus mawa duit loba. Naha acan keneh wae di restuan ikh.”
Euis :”Abaaaah atu ikhhh. Pan atuh kang Ibro tos nyumponan syarat ti Abah.”
Abah :”Heeuh ulah, ulah pokonamah.”
Ibro :”Atuh baaaah, penonton…bantuin atuuuh.”
Euis :”Abah atuuuuuh.”
Abah :”Heeuh maksudna the ulah nepika di tolak euis. sok ku Abah geus direstuan ayeunamah.”
*Euis+Ibro:”Hah? Serius bah??”
Abah :”Beneeeeer.”
Euis+Ibro :”Alhamdulillah, horeee akang.. neng… isukan kawiiiiiiiiiiiiiin!!!” yeeyeyeyeye
Emak :”Alhamdulillah…”
Abah :”Geus atuh yap wang siapkeun jang acara isukan.”
Emak :”Kela ku emak wang telepun heula lebe na.”
Abah :”Heeh sok mak.”

(Tuluy si Emak ngaluarkeun hapena, rek nelepon ka pa Lebe.)

Tuuuuuuuuuuuuuut..tuuuuuuuuuuuut… sora telepun nyambung.


“halo asalamualaikum pa. ieu abi jeung Emak na si Euis. muhun.. muhun.
Eeeh, nya rek ngawinkeun atuh ka pa lebe mah, manya rek sunatan.
Iiih eta anak abi hiji-hiji na nu parawan. Heeh bade kawin isukan. Jeung si ibro. Eeeh da si Ibro the
ayeunamah jadi milyarder atuh eh teapaleun. Heeh siap, jam sbaraha? Hah? Sore teuing atuh pa,
kaburu luntur yeuh make-up. Oh siap jam 8. Okefix. Haturnuhun pa, waalaikumsalam.

Euis :”Kumaha ceunah ,mak?”


Emak :”Heeh ceunah jam 8.”
Euis+Ibro :”Horeeeeee jadi euy kawin the. Asiiiiikkkk.”
Ibro :”Kawiiin..kawin… isukan urang ek kawiin.. kawiin kawiiin.. asssiiiik euyy.”
Abah :”Nya enggeus atuh yap wang nyiapkeun jang isukan ayeunamah.”
Emak :”Heem hayu.”
Euis+Ibro :”hayuuu!!”

(Tuluy si Abah,Emak,Ibro jeung Euis beberes imah. Sarta nyadiakeun meja keur akad engke).

TAHAP VII (DI MASJID)


(Kaisukannana, si Euis jeung si Ibro kawin. Keur rek di akadan ku pa lebe).

Pa lebe :”Ekhem ekhem.. mana atuh pangantenna? Meuni lila.”


Abah :”Kela pa, nuju bade kadieu ieu ge.”
Emak :”Kela atuh nya Bah wang susulan.”

(Tuluy emak nyusulan si Panganten nu teuing keur naon keneh. Akhirna si mempelai panganten datang
ka lokasi akad. Tuluy diuk dihareupeun pa Lebe jeung diharupeun tamu undangan nu sejen. Akad nikah
di kawitan).
Pa lebe :”atos siap jang?”
Ibro :”i..insya..insyaalloh pak.”
Euis :”Kunaon akang?.”
Ibro :”Ngadaregdeg neng euy. Aduh kesangan deuih.”
Euis :”Euuuh, tenangkeun kang, ke wang elapan kesang na.”
Pa Lebe :”Sok nya, dikawitan wae ayeuna. Ekhemm..ekhem… mangga urang sasarengan kawitan
ku lafadz basmalah, bismillahirrohmanirrohim. Saya nikahkan Ibro dengan Neng
Euis binti Abah, seperangkat alat solat duit 200 milyar sarta saperangkat
cacing kalung,munding,embe,dibayar hutang.!”
Ibro :”Sss..ssa..saya terima nikah nya Saya dengan munding dan cacing kalung…”
Pa lebe :”Heup heup.. salah salah balikan deui.. naha jadi kawin jeung munding ai maneh!”
Euis :”Aeeeh ai kang.. Ulah tegang geura kang, rileks atuh akh. Manya kawin jeung munding ikh.”

(Sakabeh nu aya didinya nahan seuri).

Abah : (bari noel si Ibro) “Eeeeh sing baleg atuh kehed. Ngerakeun pisan.”’
Emak :”Heeh ikh.”
Pa lebe :”Geus, wang balikan deui ayeunamah.. bismillahirrohmanirrohim . Saya nikahkan Ibro dengan
Neng Euis binti Abah, seperangkat alat solat duit 200 milyar sarta saperangkat
cacing kalung,munding,embe,dibayar hutang.!”
Ibro :”Saya terima nikahnya saya dengan Neng Euis binti munding dengan seperangkat Abah dan…”
Pa Lebe :”Heup!! Salah deui wae nya aimaneh.”
Abah :”Teu sopan maneh the ka urang!”
Emak :”Sabar abah sabar… can bisaeun si Ibro na.”
Euis :”Akang atuh ikh focus.”
Pa lebe :”Lamun anjeun ayeuna salah deui, ieu akad moal syah. Ieu kawin batal kabeh.”
Euis :”Atuh akaaaaaang ikh. Maenya teu jadi kawin na!!”
Ibro :”Muhun neng muhun diusahakeun.”
Pa lebe :”Sok ah deui. Bismillahirrohmanirrohim . Saya nikahkan Ibro dengan Neng Euis binti
Abah, seperangkat alat solat duit 200 milyar sarta saperangkat
cacing kalung,munding,embe,dibayar hutang.!”
Ibro :”Saya terima nikahnya saya dengan Neng Euis binti Abah, seperangkat alat solat duit 200 milyar
sarta saperangkat cacing kalung,munding,embe,dibayar hutang.!”
*Euis+Abah+Emak:”Alhamdulilaaaah.”
Pa lebe :”Bagaimana para saksi, syah??”
Saksi :”Syaaaaaaah.”
*Euis+Abah+Emak+Ibro+Tamu:”Alhamdulilaaaah.”
Pa Lebe :”Alhamdulillahirobbil alamin, robbana atina fiddunya hasanah wafil ahiroti hasanah waqina
azaabannar. Amiiin. Alhamdulillah acara parantos rengse. Waktosna tuker cincin. Mangga”.

(Tuluy Euis jeung Ibro tuker cincin)

Abah :”Tos ah ayeunamah wang foto bersama yap.”


Emak :”Hayu bah, hayu.”
Euis+Ibro :”Hayuuu.”
Nu ngamera :”Sok eta sok mempelai pengantinna rada pacaket, muhun kitu, nya sae, satu,,,dua,,,tiga,,, cekrek
cekrek.”

AKHIRNYAA KAWIN JUGAAAAAAAAAA !!!

Akhirna si Ibro jeung si Euis jadi oge kawinna. Maranehanana hirup bahagia salilana.