Anda di halaman 1dari 13

1.

Rina is 150 cm
Vini is 165 cm
Anisa is 170 cm
Vini is ... than Rina.
A. tall
B. taller
C. tallest
D. as tall as

2. Rindi .... the floor everyday.


A. sweeps
B. is sweeps
C. sweeping
D. has sweep

3. This book cost is fifteen thousand rupiahs.


A. Rp. 50.000,00
B. Rp. 15.000,00
C. Rp. 75.000,00
D. Rp. 85.000,00

4. The opposite of big is ....


A. clever
B. dilligent
C. long
D. small

5. Sandi is a hunter. He likes ....


A. hunting
B. climbing
C. writing
D. reading

6. We buy stamps in the ....


A. post office
B. airport
C. hospital
D. railway station

7. Cindy is 90 kg and Rida is 90 kg. Cindy is .... Rida.


A. fatter
B. fattest
C. fat
D. as fat as

8. Ant is small but elephant is ....


A. long
B. big
C. slim
D. small

9. Indonesia is in ....
A. America
B. Europe
C. Australia
D. Asia

10. I need a cup of .... for breakfast.


A. fried rice
B. tea
C. potato
D. bread

11. It is ....
A. two o'clock
B. three o'clock
C. four o'clock
D. five o'clock

12. It is ....
A. nine o'clock
B. a quarter past nine
C. a half past nine
D. a half past ten

13. It is ....
A. eight o'clock
B. nine o'clock
C. a quarter past eight
D. a quarter past nine

14. I .... a glass of milk every morning.


A. drink
B. eat
C. sweep
D. sing

15. I like to eat ..... for breakfast.


A. bread
B. fried rice
C. poridge
D. potato

16. I like to play ....


A. basket ball
B. volley ball
C. table tennis
D. golf

17. My hobby is playing ....


A. chess
B. kite
C. ball
D. guitar
18. I always have .... in the morning.
A. dinner
B. lunch
C. breakfast
D. ball

19. My hobby is ..... because I like dangdut song.


A. climbing
B. reading
C. writing
D. singing

20. I like to play ....


A. piano
B. guitar
C. violin
D. drum

21. A : Do you like ....?


B : Yes, I do

A. dancing
B. painting
C. drawing
D. singing

22. Mango, apple, watermelon and banana are the names of ....
A. vegetables
B. animals
C. fruits
D. flowers

23. This is a ....


A. cucumber
B. cabbage
C. chili
D. spinach

24. Marsha is playing ....


A. guitar
B. piano
C. drum
D. violin

25. It is a quarter to ten.


A. 9.45
B. 9.15
C. 10.45
D. 10.15

26. It is eleven o'clock.


A. 11.00
B. 10.30
C. 12.00
D. 12.30

27. It is 7.15
A. a half past seven
B. a quarter past seven
C. a quarter past eight
D. it is seven o'clock

28. It is a ....
A. spaghetti
B. fried chicken
C. hamburger
D. pizza

29. I need .... to play badminton.


A. sun glasses
B. ball
C. shuttle cock
D. bicycle

30. My father likes .... in the morning


A. jogging
B. playing basket ball
C. playing volley ball
D. swimming

31. Yuni and I are in the classroom.


...... are studying English now.
A. She
B. He
C. They
D. We

32. Mr.Irwan is my English teacher.


...... very kind.
A. She
B. He
C. We
D. They

33. Ms.Yuli is my favorite teacher.


...... teaches English.
A. She
B. He
C. We
D. They

34. Sandi, Rizky and Arman are my friends.


.... are playing football now.
A. We
B. You
C. They
D. I

35. The baby drinks a bottle of ....


A. milk
B. syrup
C. soda
D. coffee

36. I need ... to make soup.


A. animals
B. books
C. vegetables
D. fruits

37. This is a ....


A. circle
B. square
C. triangle
D. rectangle

38. This shape is ....


A. circle
B. square
C. rectangle
D. triangle

39. The students borrow books from the ....


A. hospital
B. airport
C. post office
D. library

40. My mother is going to .... to buy vegetables and fruits.


A. school
B. market
C. hospital
D. post office

41. The sun rises in the ....


A. west
B. east
C. north
D. south

42. Bandung is in ..... java.


A. east
B. south
C. north
D. west

43. The sun sets in the ....


A. south
B. north
C. west
D. east
44. Surabaya is in .... Java.
A. west
B. north
C. south
D. east

45. We can see camel in the ....


A. zoo
B. swimming pool
C. school
D. hospital

46. I must wear ... to school.


A. raincoat
B. jacket
C. uniform
D. pajama

47. This is my ....


A. hat
B. tie
C. belt
D. shirt

48. These are my ....


A. socks
B. shoes
C. hat
D. t-shirt

49. I can see with my ....


A. eyes
B. nose
C. hands
D. foot

50. I have ten ....


A. eyes
B. nose
C. hands
D. fingers
51. We smell with our ...
A. nose
B. mouth
C. hands
D. eyes
52. I can hear with my ....
A. eyes
B. nose
C. ears
D. hands
53. I write a letter with my ....
A. nose
B. foot
C. hand
D. head
54. He kicks the ball with his ....
A. foot
B. hand
C. nose
D. lips
55. The color of sky is ....
A. yellow
B. black
C. red
D. blue
56. The color of jasmine flower is ....
A. black
B. white
C. yellow
D. red
57. The color of Indonesian flag is ....
A. white and red
B. red and white
C. yellow and white
D. blue and red
58. The color of strawberry is ....
A. red
B. black
C. brown
D. purple
59. There are ... days in a week.
A. four
B. five
C. six
D. seven
60. We have flag ceremony on ....
A. Sunday
B. Monday
C. Tuesday
D. Wednesday
61. Before Friday is ....
A. Saturday
B. Sunday
C. Thursday
D. Wednesday
62. There are .... months in a year.
A. twelve
B. twenty
C. seven
D. ten

63. We celebrate Kartini Day on ....


9/13/2018 100 Soal Latihan Bahasa Inggris SD Kelas 5 Lengkap dengan Kunci Jawaban - Belajar Bahasa Inggris Online Gratis
http://www.kursusmudahbahasainggris.com/2017/03/100-soal-latihan-bahasa-inggris-sd.html 13/19
A. January
B. August
C. February
D. April
64. The first month is ....
A. January
B. February
C. October
D. December
65. The last month is ....
A. January
B. December
C. April
D. August
66. Today is Friday. Yesterday was ....
A. Wednesday
B. Tuesday
C. Saturday
D. Thursday
67. I have holiday on ...
A. Sunday
B. Monday
C. Tuesday
D. Wednesday
68. nine times four equals ....
A. 34
B. 36
C. 46
D. 16
69. Thirty divided by three equals ....
A. ten
B. twelve
C. fifteen
D. five
70. twenty plus twenty five equals ....
A. forty

B. thirty five
9/13/2018 100 Soal Latihan Bahasa Inggris SD Kelas 5 Lengkap dengan Kunci Jawaban - Belajar Bahasa Inggris Online Gratis
http://www.kursusmudahbahasainggris.com/2017/03/100-soal-latihan-bahasa-inggris-sd.html 14/19
C. forty five
D. fifty
71. Santi will listen the music. She switches on the ....
A. radio
B. fan
C. refrigerator
D. lamp
72. Pelabuhan Ratu is the name of the ....
A. zoo
B. museum
C. beach
D. hospital
73. Borobudur .... in Central Java.
A. zoo
B. airport
C. crater
D. temple
74. Nancy goes to Australia by ....
A. car
B. plane
C. bicycle
D. motorcycle
75. I have a pen. It is .... pen.
A. my
B. she
C. he
D. they
76. We have a big house. This is .... house.
A. She
B. He
C. our
D. they
77. She has a cat. It is ... cat.
A. He
B. her
C. we

D. they
9/13/2018 100 Soal Latihan Bahasa Inggris SD Kelas 5 Lengkap dengan Kunci Jawaban - Belajar Bahasa Inggris Online Gratis
http://www.kursusmudahbahasainggris.com/2017/03/100-soal-latihan-bahasa-inggris-sd.html 15/19
78. The ice is ....
A. cold
B. hot
C. warm
D. very hot
79. Joko Widodo is the ..... of Indonesia.
A. vice president
B. minister
C. prime minister
D. president
80. The opposite of weak is ....
A. strong
B. big
C. small
D. long
II. Read the text carefully then answer the questions based on
the text!
(Bacalah teks dengan seksama kemudian jawab pertanyaan
berdasarkan teks!)
Dania's Classroom
This is Dania's classroom. There are thirty students in her class. They
are fourteen boys and sixteen girls. The classroom has fifteen tables
and thirty chairs. It also has one whiteboard, two cupboards, five
pictures, a fan, a vase and two maps. The classroom is very clean
and beautiful. The fan is beside the cupboards and the maps are in
front of the picture.
81. How many students are in Dania's classroom?
82. There are ... boys in the classroom.
83. There are ... girls in the classroom.
84. How many tables are in the classroom?
85. How many chairs are in the classroom?
86. How many maps are in the classroom?
87. Where is the fan?
88. Where are the maps?
89. How many pictures are in the classroom?
90. What is the tittle of the text?

9/13/2018 100 Soal Latihan Bahasa Inggris SD Kelas 5 Lengkap dengan Kunci Jawaban - Belajar Bahasa Inggris Online Gratis
http://www.kursusmudahbahasainggris.com/2017/03/100-soal-latihan-bahasa-inggris-sd.html 16/19
III. Fill the blanks bellow!
(Isilah titik-titik di bawah ini!)
91. The capital of East Java is ....
92. He .... guitar.
93. eight times nine equals ....
94. sixty minus twenty equals ....
95. I buy a toy car in the .....
96. My father wants to make a cup of coffee. He needs coffee and ...
97. I can buy meat in the ....
98. I will go to Kalimantan by plane. I must go to ....
99. The fourth month is ....
100. The seventh month is ....
pictures : google
KUNCI JAWABAN
1 B 11 D 21 A 31 D
2 A 12 C 22 C 32 B
3 B 13 C 23 B 33 A
4 D 14 A 24 B 34 C
5 A 15 A 25 A 35 A
6 A 16 A 26 A 36 C
7 D 17 A 27 B 37 C
8 B 18 C 28 D 38 A
9 D 19 D 29 C 39 D
10 B 20 B 30 A 40 B
41 B 51 A 61 C 71 A
42 D 52 C 62 A 72 C
43 C 53 C 63 D 73 D
44 D 54 A 64 A 74 B
45 A 55 D 65 B 75 A
46 C 56 B 66 D 76 C
47 A 57 B 67 A 77 B
48 B 58 A 68 B 78 A
49 A 59 D 69 A 79 D
50 D 60 B 70 C 80 A
81 Thirty

82 Fourteen
9/13/2018 100 Soal Latihan Bahasa Inggris SD Kelas 5 Lengkap dengan Kunci Jawaban - Belajar Bahasa Inggris Online Gratis
http://www.kursusmudahbahasainggris.com/2017/03/100-soal-latihan-bahasa-inggris-sd.html 17/19
83 Sixteen
84 Fifteen
85 Thirty
86 Two
87 Beside the cupboards
88 In front of the pictures
89 Five
90 Dania’s Classroom
91 Surabaya
92 Plays
93 Seventy two
94 Forty
95 Toy store
96 Sugar
97 Butcher
98 Airport
99 April
100 July
Subscribe to receive free email updates:
Your email address...
Subscribe
Mengenal Nama-Nama Sayuran
Pada pertemuan sebelumnya membahas tentang Nama-
Nama Buah Dalam Bahasa Inggris. Baiklah untuk
pertemuan kali ini akan dibahas tentang Nam… Read
More...
Belajar Matematika dalam Bahasa Inggris untuk SD
Kelas 5
Tweet
23
Like
23
Share
SShhaarree
Related Posts :

9/13/2018 100 Soal Latihan Bahasa Inggris SD Kelas 5 Lengkap dengan Kunci Jawaban - Belajar Bahasa Inggris Online Gratis
http://www.kursusmudahbahasainggris.com/2017/03/100-soal-latihan-bahasa-inggris-sd.html 18/19
Posting Lebih Baru Beranda Posting Lama
Hai adik-adik pelajar kelas 5 dan sobat-sobat yang sedang
memerlukan materi tentang Matematika dalam bahasa Inggris,
sebelumnya kita sud… Read More...
100 Soal Latihan Bahasa Inggris SD Kelas 5 Lengkap
dengan Kunci Jawaban
I. Choose the correct answer by crossing A, B, C or D!
(Pilih jawaban yang tepat dengan menyilang huruf A, B, C
atau D!) 1. Rina is 1… Read More...
Nama-Nama Buah Dalam Bahasa Inggris
Setelah kita belajar tentang Angka dari 11 sampai 20,
sekarang saatnya kita belajar Nama-Nama Buah Dalam
Bahasa Inggris. Ok, diperhatika… Read More...
Tema : Transportation Materi Bahasa Inggris SD
Kelas 5
Hai sobat, ketemu lagi nih di Materi Pelajaran Bahasa
Inggris SD Kelas 5. Pada kesempatan kali ini akan
dibahas tentang transportasi… Read More...
0 Comments Sort by
Facebook Comments Plugin
Oldest
A dd a comment...
Terjemahkan kata:
Inggris ke Indonesia
Indonesia ke Inggris
PENTERJEMAH
SITE STATS
FOLLOW US LIKE US

9/13/2018 100 Soal Latihan Bahasa Inggris SD Kelas 5 Lengkap dengan Kunci Jawaban - Belajar Bahasa Inggris Online Gratis
http://www.kursusmudahbahasainggris.com/2017/03/100-soal-latihan-bahasa-inggris-sd.html 19/19
Copyright, 2017 Belajar Bahasa Inggris Online Gratis
Powered by Blogger.com | Blogtvstreaming.com | TVOnlinePlus.com | Kliktv.Net | Indostreamix.TV
Embed View on Twitter
Tweets by @KursusMudah
Aug 12, 2018
Good Morning, friends. Materi
Bahasa Inggris SD Kelas 4:
picture : google Hai adik-adik
kelas 4 SD, apa kabar…
goo.gl/fb/c5YprR
Nama Negara, Bangsa dan
Bahasa dalam Bahasa Inggris:
credit: google Hai sob, apa
kabar? Semoga kalian selalu
sehat… goo.gl/fb/q57Xa8
Kursus Inggris
@KursusMudah
Good Mor…
Belajar bah…
kursusmud…
Kursus Inggris
@KursusMudah
Nama Neg…
Belajar bah…
kursusmud…
Jadilah orang pertama yang menyuk
Kursusmudahbaha
1.756 suka
Sukai Halaman