Anda di halaman 1dari 3

MAKLUMAT KERJA PEMBANTU RUMAH

TEMPOH PERCUBAAN 6 BULAN :


Untuk biasakan diri dgn keadaan rumah & menjadi cekap buat kerja

1.GAJI TEMPOH PERCUBAAN


RM 20/sehari x 25 hari (Nov) = RM 500
RM 20/sehari x 26 hari (Jun, Ogos, Sept) = RM 520
RM 20/sehari x 27 hari (Julai, Okt) = RM 540

2.GAJI DISEMBER TEMPOH PERCUBAAN


(RM 20/sehari x 10 hari) = RM 200
Diberi BONUS RM 200 jika prestasi kerja bagus

3.ELAUN MINYAK :
RM 50/sebulan

4. BILIK BERAIRCOND:
Dari 12.30 – 6.30ptg utk jaga anak.

5.PENALTI:
Jika ada hari tugas tidak dapat diselesaikan @ terlewat selepas pukul 9 pagi, majikan
terpaksa potong gaji RM2 untuk hari tersebut.

6. JIKA RAJIN & TIADA MASALAH :


Gaji Tetap RM 550 + RM 50 Elaun Minyak = RM600

7. GAJI EXTRA RM 100 (JIKA BERMINAT)


Transit Anak 6 tahun (RM50) dan Anak 5 tahun (RM50)
AHAD - KHAMIS
MASA TUGAS
(*harus membantu tugas-tugas ringan lain yang diperlukan majikan)
9.00 - 10.00  Basuh Baju 1 jam
 Masak Nasi+Lauk+Sayur
 Basuh Pinggan + Simpan Dlm Kabinet
10.00 - 10.30 Sidai Baju 30 min
10.30 - 10.45 REHAT MINUM PAGI
10.45 - 11.45 Vacuum + Kemas Rumah 1 jam
11.45 - 12.00 Mop : Dapur 15 min
12.00 - 12.15 Buang Sampah & Siram Pokok Bunga 15 min
12.15 - 12.30 REHAT LUNCH
12.30 - 2.00 Jaga Anak (3 bulan) + Masa Santai 1.5 jam
2.00 - 2.15 REHAT SOLAT ZUHUR
2.15 - 3.00 Jaga Anak (3 bulan) + Masa Santai 45 min
3.00 - 3.15 Angkat Baju + Gantung Ikut Susunan 15 min
3.15 - 3.30 REHAT MINUM PETANG
3.30 - 5.00 Jaga Anak (3 bulan) + Masa Santai 1.5 jam
5.00 - 5.15 REHAT SOLAT ASAR
5.15 - 6.00 Jaga Anak (3 bulan) + Masa Santai 45 min
6.00 - 6.30 Mandikan Anak 30 min
Selepas 6.30 PULANG
SABTU
MASA LEBIH KEPADA TUGAS SEMINGGU SEKALI
(*harus membantu tugas-tugas ringan lain yang diperlukan majikan)
9.00 - 10.00  Basuh Baju 1 jam
 Masak
 Basuh Pinggan + Simpan Dlm Kabinet
10.00 - 10.30 Ambil Bekas Hanger + Sidai Baju 30 min
10.30 - 10.45 REHAT MINUM PAGI
10.45 - 11.45 Vacumm + Kemas Rumah 1 jam
11.45 - 12.00 Mop : Dapur 15 min
12.00 - 12.15 Buang Sampah & Siram Pokok Bunga 15 min
12.15 - 12.30 REHAT LUNCH
12.30 - 12.45 Buka & Basuh Cadar + Sarung Bantal 15 min
12.45 - 1.45 Seterika Baju Kerja + Baju Sekolah 1 jam
1.45 - 2.00 Sidai Cadar + Sarung Bantal 15 min
2.00 - 2.15 REHAT SOLAT ZUHUR
2.15 - 3.15 Membersihkan Kipas Siling & Stand Fan 1 jam
3.15 - 3.30 REHAT MINUM PETANG
3.30 - 4.30 Membersihkan Tandas 1 jam
4.30 - 4.45 REHAT SOLAT ASAR
4.45 - 5.00 Angkat Baju & Gantung Ikut Susunan 15 min
5.00 - 5.15 Angkat Cadar+Sarung Bantal & PasangSemula 15 min
5.15 - 6.00 Mencabut rumpai & rumput 45 min
Selepas 6.00 PULANG