Anda di halaman 1dari 5

AHAD - KHAMIS

MASA TUGAS

9.00 - 10.00  Kemas + Lap Meja Makan 1 jam

 Masak Menu Mengikut TR ( Nasi 3 pot, 1 Lauk

Bergoreng, 1 Lauk Berkuah, 1 Sayur )

 Basuh Pinggan / Cawan / Tupperware + Simpan

Dlm Kabinet

10.00 - 10.30 Ambil Bekas Hanger + Sidai Baju + 30 min

Letak Semula Bekas Hanger & Bakul Baju

10.30 - 10.45 REHAT MINUM PAGI

10.45 - 11.45 Vacumm Sambil Mengemas: 1 jam

Ruang tamu,Ruang Makan, Bilik Tidur & Dapur

11.45 - 12.00 Mop : Dapur 15 min

12.00 - 12.15 Buang Sampah & Siram Pokok Bunga 15 min

12.15 - 12.30 REHAT LUNCH

12.30 Mandikan Baby & Mulai Jaga Baby 15 min

12.30 - 12.45 GURU PASTI HANTAR ADAM & HAWA

12.45 - 1.15 Pastikan Adam & Hawa Mandi Sendiri 30 min

1.15 - 1.45 Pastikan Adam & Hawa Makan Sendiri 30 min

1.45 - 2.00 Pastikan Adam & Hawa Tidur 15 min


2.00 - 2.15 REHAT SOLAT ZUHUR

2.15 - 3.00 Jaga Baby + Masa Santai 45 min

3.00 - 3.15 Angkat Baju + Gantung Ikut Susunan 15 min

3.15 - 3.30 REHAT MINUM PETANG

3.30 - 5.00 Jaga Baby + Masa Santai 11/2 jam

5.00 - 5.15 REHAT SOLAT ASAR

5.15 - 6.00 Jaga Baby + Masa Santai 45 min

6.00 - 6.30 Mandikan Baby + Siapkan Baby 30 min

Pastikan Adam & Hawa Mandi Sendiri

Selepas 6.30 PULANG

TOTAL TIME REHAT : 1 JAM 15 MINIT TOTAL TIME KERJA : 8 JAM 15 MINIT
SABTU
MASA TUGAS

9.00 - 10.00  Kemas + Lap Meja Makan 1 jam

 Masak Menu Mengikut TR ( Nasi 3 pot, 1 Lauk

Bergoreng, 1 Lauk Berkuah, 1 Sayur )

 Basuh Pinggan / Cawan / Tupperware + Simpan

Dlm Kabinet

10.00 - 10.30 Ambil Bekas Hanger + Sidai Baju + Letak Semula 30 min

Bekas Hanger & Bakul Baju

10.30 - 10.45 REHAT MINUM PAGI

10.45 - 11.45 Vacumm Sambil Mengemas: 1 jam

Ruang tamu,Ruang Makan, Bilik Tidur & Dapur

11.45 - 12.00 Mop : Dapur 15 min

12.00 - 12.15 Buang Sampah & Siram Pokok Bunga 15 min

12.15 - 12.30 REHAT LUNCH

12.30 - 12.45 Buka & Basuh Cadar + Sarung Bantal 15 min

12.45 - 1.45 Seterika Baju Kerja + Baju Sekolah 1 jam

1.45 - 2.00 Sidai Cadar + Sarung Bantal 15 min

2.00 - 2.15 REHAT SOLAT ZUHUR

2.15 - 3.15 Membersihkan Kipas Siling & Stand Fan 1 jam


3.15 - 3.30 REHAT MINUM PETANG

3.30 - 4.30 Membersihkan Tandas 1 jam

4.30 - 4.45 REHAT SOLAT ASAR

4.45 - 5.00 Angkat Baju & Gantung Ikut Susunan 15 min

5.00 - 5.15 Angkat Cadar+Sarung Bantal & PasangSemula 15 min

5.15 - 6.00 Mencabut rumpai & rumput 45 min

Selepas 6.00 PULANG

TOTAL TIME REHAT : 1 JAM 15 MINIT TOTAL TIME KERJA : 7 JAM 45 MINIT

TEMPOH PERCUBAAN ( 6 BULAN )


1. GAJI HARI
RM 20/sehari x 24 hari = RM 480
RM 20/sehari x 25 hari (Nov) = RM 500
RM 20/sehari x 26 hari (Mei, Jun, Ogos, Sept) = RM 520
RM 20/sehari x 27 hari (Julai, Okt) = RM 540

2. GAJI DISEMBER:
(RM 20/sehari x 10 hari) + (BONUS jika prestasi kerja bagus) = RM 200 + RM200

3. PENALTI : Gaji akan dikurangkan kepada RM18/sehari


Jika ada tugas yang tidak diselesaikan
Jika datang lewat selepas pukul 9 pagi
PERUBAHAN GAJI HARI KEPADA GAJI TETAP

1. DENGAN SYARAT :
Rajin bekerja, tidak culas(curi tulang) dalam bekerja & tidak melakukan masalah.
Jika bersikap culas & melakukan masalah, ditukar semula kepada GAJI HARI.

2. GAJI TETAP:
RM 550 / sebulan (Jan - Nov)
RM 400 / sebulan (Dis)

KEMUDAHAN YANG DIBERI


1. Kerja yang Mudah & Santai (HouseChore). Hanya perlu rajin.
2. Kerja dipermudahkan melalui Penggunaan Vacuum / Washing Machine
3. Bilik Ber’aircond’ / Berhawa Dingin disediakan semasa Menjaga Baby & Anak2 (Dari
12.30 tghr - 6.30 petang)
4. Makan & Minum Ditaja.