Anda di halaman 1dari 4

TRUE OR FALSE.

1. The ability to know what is right or wrong and to apply these to real life situation is cognitive
development.
Answer: false, cognitive development
2. Eugenics measures to improve the individual or phenotype by biological or medical means.
Answer: false, euphenics
3. Heredity is the process by which the features and characteristics are passed from parents to the
child before the child is born.
Answer: true
4. All children follows the same sequence of development. However, certain skills are faster in girls
than in boys and some other skills are faster in boys than in girls.
Answer: true
5. Diarrhea is severe malnutrition on infants and children especially of impoverished regions
caused by low protein.
Answer: false, kwashiorkor
6. Aspirin must be given to children with a classification of severe dengue hemorrhagic fever.
Answer: false, paracetamol
7. Paracetamol should be given to children with a classification of severe dengue hemorrhagic
fever.
Answer: true
8. Physical growth improved performance on intellectual tasks.
Answer: false, cognitive growth
9. Neonatatal reflexes coordination of sensation and action through reflexive behaviors.
Answers: true
10. According to freud the psychosocial task of adolescence is developing identity.
Answer: false, erickson
MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following terms refers to the ability to learn or understand from experience, to acquire
and retain knowledge, respond to new situation, and to solve problems?
A. Cognitive Development C. Psychosexual Development
B. Psychosocial Development D. Moral Development

2. It refers to the scientific way of improving the species by manipulating the environment. It deals
with measures to promote health and it concerns itself with healthy intra uterine conditions for the
developing fetus and with a wholesome environment not only for children, but also for all age
group.
A. Eugenics C. Euthenics
B. Euphenics D. Euphemics
Answer: C. Euphenics
Rationale:
Eugenics – scientific study and practice of principles that will improve the heredity qualities of future
generations.
Euphenics – measures to improve the individual or phenotype (the body) by biological or medical
means.
3. _________________ determine the potential and limitations of growth and development.
A. Heredity C. Set
B. Race D. Genetic Factors

Answer: D

Rationale:

heredity features and characteristics passed from parents to the child.

Race growth potential of children of different racial groups is different.

Sex- all children follow the same sequence of development.

4. Language acquisition is faster in girls and skills like jumping , catching, throwing are faster in boys is
an example of what factor influencing growth and development?
A. Genetic factors c. race
B. Heredity d.sex

Answer: d. sex

Rationale: same as rationale of #3

5. Freud’s stages are psychosexual while Erick ericksons stages are:


a. Psychometric c. psychodiagnostic
b. Psychopharmacological d.psychosocial
Answer: d. psychosocial
6. You assessed a child with visible severe wastes he has:
a. Diarrhea c. edema
b. Marasmus d. kwashiorkor
Answer: b. marasmus
Rationale:
diarrhea very frequent defecating and in liquid form
edema accumulartion of serous fluid in tissue
kwashiorkor- severe malnutrition on infants and children especially of impoverished regions.
7. What should not be given to children with a classification of severe dengue hemorrhagic fever?
a. Plan c c. paracetamol
b. Aspirin d. ORS

Rationale: aspirin is an anti-coagulant . substance that prevents blood from forming clots. So
bleeding might occur.

8. Physical growth involves:


a. Changes in level of skill
b. Improved performance on intellectual task
c. Strengthening of skeletal structures
d. Learning how to respond to social situations.
Answer: c
Rationale:
a. level of skill is psychomotor
c. Is cognitive
d. Interpersonal skills
9. Coordination of sensation and action through reflexive behaviours.
a. Secondary circular reaction
b. Primary circular reaction
c. Neonatl reflexes
d. None
Answer: c. neonatal
Rationale:
B refers to the activities related to a childs own body
A refers to activities that are separated from a child’s body
10. According to Erickson, the psychosocial task of adolescence is developing
a. Intimacy
b. Identity
c. Initiative
d. Independence
Answer: b. identity
Rationale:
Intimacy for young adult
Initiative for preschool
Independence for toddler