Anda di halaman 1dari 7

WRITTEN TEST

DIRECTIONS: For each item below write the letter corresponding to your
answer on the answer sheet of paper.
1. Refers start up disk for installing windows 98, XP, Vista, Mac OS,
Linux etc.
A. CD OS
B. CD Burner
C. Bootable Disk
D. Both a and c

2. Computers file whose contents of one or more files are compressed for
storage or transmission, often carrying the extension .ZIP.
A. NTFS
B. CD Burner
C. NERO Burning ROM
D. Zip File

3. Also refers to the Be File System, was used on UnixWare to store files
necessary to its boot process.
A. NTFS
B. CD Burner
C. NERO Burning ROM
D. Zip File
4. Refers to set of instruction that the computer can understand and
execute.
A. Cache
B. Registers
C. Software
D. Instruction Set
5. Reference software include tutorial and lessons that provide
students ________ to in a particular subject or skill
A. Knowledge
B. Training
C. Information
D. All of the above
6. A graphics program allows the user to execute _________.
A. Presentation
B. Reports
C. Electronic mail
D. None of the above
7. These are electronic versions of various references such as
encyclopedia, almanac, dictionaries, etc.
A. Educational Software
B. Graphics Software
C. Reference Software
D. Graphic Programs
8. Desktop publishing allows the user to create page makers and do
simple typesetting.
A. Strongly agree
B. Strongly disagree
C. Sometimes
D. Not necessarily
9. Educational Software includes tutorials and electronic lessons that
that provides student’s knowledge
A. Strongly agree
B. Strongly disagree
C. Sometimes
D. Not necessarily
10. Graphic software allows the creation and manipulation of ________.
A. Images
B. Objects
C. Pictures
D. All of the above
11. If your computer wont booth from a CD/DVD you have to ________.
A. Restart the computer
B. Wait for someone to help you
C. Check the AC power
D. Check jumper settings of CD/DVD or Hard drive if you are
using IDE type.
12. In installing Windows XP, after inserting the XP CD into the drive
and restarting the computer, the prompt to start from the CD will
ask you to press ______.
A. Spacebar
B. Alt Key
C. Esc
D. Any key
13. In the Welcome to Setup of Windows XP professional Setup, to set
up Windows XP now, you have to press _______.
A. R
B. Spacebar
C. L
D. Enter
14. In the Welcome to Setup of Windows XP professional Setup, to quit
setup without installing XP you have to press ______.
A. R
B. F3
C. Delete
D. ESC
15. In the Welcome to Setup of Windows XP professional Setup, to repair
XP installing recovery console, you have to press ______.
A. R
B. F3
C. Delete
D. ESC
16. On the Windows XP Licensing Agreement page, read the licensing
agreement. Press the PAGE DOWN key to scroll to the bottom of the
agreement. Then press ____.
A. F3
B. F8
C. Enter
D. Any Key
17. On the Windows XP Licensing Agreement Page, pressing PAGE
DOWN key would _______.
A. Restart the process
B. Scroll to the bottom of the agreement
C. Bring you to next page
D. Quit the installation
18. On the Windows XP Licensing Agreement Page, pressing ESC means
______.
A. You do not agree
B. Scroll to the bottom of the agreement
C. Bring you to next page
D. Quit the installation
19. It houses the motherboard, hard disk, optic drives, memory module
and other add-on devices.
A. Casing
B. Power supply
C. Hard disk
D. Floppy disk
20. It energizes the mother board, Hard disk drives, optic drives, Floppy
disk drives and cooling fan.
A. Power Supply
B. CPU
C. Memory
D. None of the Above
21. Used to connect the power supply and plug-in into the AC 220 line of
the AVR.
A. Power Supply
B. CPU
C. Memory
D. AC line power

22. Storage device that stores billions of characters of data in a non-


removable disk platter.
A. Floppy Drive
B. Hard Drive
C. Flash Drive
D. Memory
23. Used to read memory card and also integrated with USB port for
USB memory and USB devices
A. Video card
B. Card Reader
C. Sound Card
D. LAN Card
24. It is an adapter/card that is plugged into the expansion slot of the
computer motherboard to give display capabilities.
A. Video card
B. Card Reader
C. Sound Card
D. LAN Card
25. It is an adapter/card that enhances the computers sound-generating
capabilities by allowing sound to be generated thorough the speakers.
A. Video card
B. Card Reader
C. Sound Card
D. LAN Card
26. The PC expansion board that is plugged into a personal computer
or server and works with the network operating system to control the
flow of information over the network.
A. Video card
B. Card Reader
C. Sound Card
D. LAN Card
27. A device that sends data packets between local or Wide Area Network
group
A. Router
B. Modem
C. Network Switch
D. Monitor
28. A modem is a device that sends and receives data over telephone line
to and from computers and is also used for internet connection.
A. Router
B. Modem
C. Network Switch
D. Monitor
29. Flat screw driver use to drive or fasten negative shorted screw.
A. Strongly Agree
B. Strongly disagree
C. Sometimes
D. Not necessarily
30. Long nose pliers used for holding, bending and stretching the lead of
electronic components or connecting wire.
A. Strongly Agree
B. Strongly disagree
C. Sometimes
D. Not necessarily
31. Anti-static wrist strap use to prevent the build-up of static electricity.
A. Strongly Agree
B. Strongly disagree
C. Sometimes
D. Not necessarily
32. In Installing the CPU Fan, failure to apply thermal compound will give
_____.
A. Causes damage to the CPU
B. Cause damages to the motherboard
C. Give insufficient cooling
D. All of the above
33. In connecting incorrect cables will lead to ______.
A. Causes damage to the CPU
B. Cause damages to the motherboard
C. Give insufficient cooling
D. All of the above
34. In repairing or installing, use shoes with rubber sole to protect you
from?
A. Damaging the device
B. Electric shock
C. None of the above
D. All of the above

41.The prior safety you should think to prevent accident or damage when
working.
A. Do not work when you are not in the mood
B. Use shoes with rubber sole to protect you from electric shock
C. Always unplug the system before connecting or removing any
components in the system unit to avoid short circuit or damaged.
D. Double check all the connections before applying supply voltage in
the system

42. Using the ESD wire strap or surgical gloves while assembling
computer system is to _________.
A. Prevent the CMOS devices that may damage due to electro static
charge present in your body.
B. Protect you from electric shock.
C. Discharge the static energy present of in your body.
D. All of the above

43. Use shoes with rubber sole to protect you from


A. Electro static charge.
B. Electric shock.
C. Slipping to the floor.
D. All of the above.

44. Always unplug the AC cord of the system when adding or removing
add-on devices to.
A. Prevent electro static charge.
B. Prevent from short circuit.
C. Prevent damage due to present of static charge
D. All of the above

45. If you are not sure to the specifications of the device you are
installing always refer to
A. The operation manual
B. Information manual
C. Manual guide
D. All of the above

Prepared by:

LISA D. RAMOS
Trainee

Answer Key
1. D

2. B
3. A

4. A
5. A
6. B
7. C
8. A
9. A
10. D
11. D
12. D
13. D
14. B
15. A
16. B
17. A
18. B
19. A
20. A
21. D
22. B
23. B
24. A
25. C
26. D
27. A
28. B
29. A
30. A
31. A
32. D
33. D
34. B
35. A
36. A
37. B
38. B
39. D