SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PAKA 23100 PAKA, DUNGUN TERENGGANU

KERTAS CADANGAN PELANCARAN PROGRAM NILAM TAHUN 2011

Disediakan oleh: JAWATANKUASA PROGRAM NILAM dengan kerjasama JAWATANKUASA PUSAT SUMBER SEKOLAH SMK PAKA

Melalui program ini.PENDAHULUAN Membaca adalah asas kepada kecemerlangan seseorang. seterusnya melahirkan modal insan yang berpengetahuan tinggi dan luas. SMK Paka TARIKH DAN MASA 6 Januari 2011 (Ahad) .40 pagi KUMPULAN SASAR Semua pelajar SMK Paka ORGANISASI (Rujuk lampiran) . Dapat memantapkan lagi pelaksanaan Program NILAM.7. Menjadikan budaya membaca sebagai asas menambah ilmu. Tabiat membaca perlu disemai dalam diri setiap insan sejak di bangku sekolah lagi. ia dapat melahirkan insan yang cintakan buku sekaligus suka membaca. TEMA MEMBACA GAYA WAWASAN TEMPAT Dewan Seri Gemilang. MATLAMAT Memupuk budaya membaca di kalangan pelajar OBJEKTIF Objektif Program NILAM adalah seperti berikut : Sebagai satu usaha untuk mempromosikan Program NILAM di sekolah.

hubungan dengan manusia dan dengan Maha Pencipta. Azman Bin Mohd Nor (GPK HEM) . pengurusan dan pentadbiran yang teliti menjadikan pelaksanaan yang dibuat berjalan dengan lancar berserta hidayah dan pertolongan Allah SWt LAMPIRAN 1 STRUKTUR ORGANISASI PELANCARAN PROGRAM NILAM 2011 AHLI JAWATANKUASA PENASIHAT En Arrifin bin Mohammad (Pengetua SMK Paka) PENGERUSI Tn. Semoga apa jua sumbangan dan bantuan yang diberikan mendapat keberkatan dari Ilahi.TENTATIF PROGRAM (Rujuk lampiran) IMPLIKASI KEWANGAN (Rujuk lampiran) PENUTUP Pihak kami amat mengharapkan semoga projek ini dapat diluluskan serta dilaksanakan dengan jayanya dan mencapai objektif yang digariskan dalam melahirkan golongan pendidik yang cemerlang dari semua sudut sama ada akademik. akhlak dan sahsiah. Segala perancangan. Hj Kamarudin Bin Saman (GPK Pentadbiran) NAIB PENGERUSI En.

Julita Bt Hamzah . Hj Azli Bin Husain (GPK Kokurikulum) Pn.Tn. Che Saniah Bt Hanapi (GPK T6) PENYELARAS PROGRAM Pn. Kamal Mizan Bin Ismail @ Abdullah PENOLONG SETIAUSAHA Pn. Hjh Raiha Bt Noor SETIAUSAHA En.

1. 5 Buku Program 1. Membincangkan menu yang bersesuaian. Menyediakan teks ucapan 2. Julita Bt Hamzah 1. Menyediakan tempat untuk guru. Hj Omar *Pengawas PSS 1. Zaimi Bt Mamat 2.Menyediakan buku program yang sesuai dengan acara 6 Kawalan Disiplin 1. Pn.Ust Fauzi Bin Ismail PERINCIAN TUGAS 1. Kamaroslina . 2. 2 Persembahan Pelajar 1.Menyediakan dan melatih pelajar untuk persembahan 3 2. Kamal Mizan Ismail 1. Memilih pelajar untuk membacakan doa (jika perlu) 1.Menguruskan jamuan VIP di Kantin Sekolah 2. En. Memastikan pelajar yang membuat persembahan bersedia ditempat yang sesuai sebelum persembahan.Menyediakan siaraya yang sesuai dengan keperluan majlis. Rosli Bin Ismail 1.Pn. Alias BT Abdullah 4 Persiapan Tempat & Kemas Semula 1. 1.Menyediakan teks doa yang sesuai untuk majlis. Mengemas dewan selepas tamat majlis. Haniza Bt.Memastikan pelajar berada di tapak perhimpunan tepat pada masa yang ditentukan 2. Pn. Mengacarakan Majlis Mengambil gambar dan membuat rakaman yang sesuai.Pn. Kasmilah Bt Mat Diah 1. Memastikan disiplin pelajar terkawal sepanjang majlis berlangsung 1. 4.En.JAWATANKUASA PELAKSANAAN BIL 1 TUGAS Bacaan doa AJK 1. En. 7 8 9 Pengacara Majlis Fotografi dan Video Jamuan VIP 1. Pn.Pn.Membersih dan menghias pentas. Hasmawati Bt Ismail 3 Siaraya En. Maulana Bin Tawang 2. 2.

50 pagi Ucapan Pengerusi Majlis Bacaan Doa Ucapan Penyelaras Program NILAM Ucapan Perasmian oleh En. Arrifin Bin Mohammad Gimik Perasmian Persembahan Pelajar Membaca Sinopsis Buku Menghayati lagu Membaca Gaya Wawasan .LAMPIRAN 2 TENTATIF PROGRAM 7.

Anggaran Perbelanjaan Banting NILAM Cenderahati JUMLAH =RM 70.00 =RM50. Sumber Kewangan PUSAT SUMBER SEKOLAH 2.00 .00 =RM 120.LAMPIRAN 3 IMPLIKASI KEWANGAN 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful