MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK

Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SERI TANGKAK JALAN PAYAMAS 84900 TANGKAK JOHOR

LAPORAN BULAN KECERGASAN TAHUN 2010

MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK
Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010

2. KANDUNGAN 3. Lampiran 1 3.1 Surat pangilan mesyuarat 3.2 Jawatankuasa Bulan Kecergasan 3.3 Minit Mesyuarat 4. Lampiran 2 4.1 Aktiviti dijalankan 4.2 Peraturan atau syarat yang mengawal pertandingan 5. Lampiran 3 5.1 Penyertaan Staf 5.2 Penyertaan NGO atau pigak luar 5.3 Penyertaan pelajar 6. Gambar aktiviti yang dijalankan 7. Majlis penutup 8. Lampiran 8.1 Ulasan Pengetua

En. Mohd Rasyidi Bin Mohd Dom En. Mohd Azdi Fairuz Bin Mohd. Saipul Anuar Bin Mohd Sayuti En. Yiew Thiam Lai (Ketua Pengadil) En. Ithnin Bin Yusof @ Mohamad Pn. Ithnin Bin Yusof @ Mohamad Pn. Zamri Bin Hussein En. Rohana Binti Yusof En. Philip a/l Rayappan (Setiausaha Sukan) En. Mohd Azdi Fairuz Bin Mohd. Philip a/l Rayappan En. Anuar Bin Muhamad En. Zairi Bin Ibrahim En. Muhd Khairul Nisak Bin Ahmad En. Zairi Bin Ibrahim (Penyelaras Permainan) En. Abd. En. Ahmad Nazri Bin Ahmad Zawawi Penyelaras : Juri Rayuan : Pegawai Teknik Pengadil : : Pengadil Jemputan Urusetia / Juru Gambar : : . Tumirin En. Md. Lazis B. Bahren Bin Osman En. Rohana Binti Yusof En. Misnan Bin Surip En. Md Azrul Bin Anuar En. Md. Saipul Anuar Bin Mohd Sayuti En.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 AHLI JAWATANKUASA BULAN KECERGASAN SMK SERI TANGKAK 2010 Penaung Pengerusi I Pengerusi II Pengerusi III Pengurus Kejohanan : : : : : Tuan Hj.

2 Bola Jaring 4.1.4 Futsal 4.3 Penyertaan ke Kejohanan Jemputan Larian 4x100m Sukan Matrikulasi Ledang .3 Catur 4.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 4.2.1.1.1 Liga SEMESTA kalike-4.1.1.2.2 Karnival Sukan Antara Rumah Sukan 2010 4.2.1 Aktiviti yang dijalankan 4.1.2.1.1 Bola Baling 4. 2010 4.

c) Semua keputusan jawatankuasa pengelola adalah muktamad. 4. UNDANG-UNDANG PERMAINAN a) Kejohanan ini akan dijalankan mengikut peraturan dan undang-undang Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dan Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA). Bulan Julai 2010 Setiap Hari (Isnin hingga Jumaat) 4. SERI TANGKAK 1. KELAYAKAN PEMAIN a) Setiap pemain hanya boleh mendaftar dalam satu pasukan sahaja. Seri Tangkak 2. jersey dan first aid untuk (pasukan masing-masing) * Pastikan pemain ada di padang tepat pada waktunya. (termasuk pengurus pasukan) b) Anda boleh memilih maksimum 10 pemain dari tingkatan yang sama manakala yang bakinya hendaklah dari tingkatan yang berlainan (campuran dari semua tingkatan). PENGELOLAAN : Persatuan Bola Sepak SEMESTA dengan kerjasama Unit Sukan SEMESTA. KEB. 5. Keb.1. 6. MEN. TARIKH HARI MASA TEMPAT : : : : 3. b) Pertandingan ini terbuka kepada semua pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Tangkak. b) Sebarang kejadian di luar jangkaan dan tidak dinyatakan di dalam peraturan berkenaan akan diputuskan oleh jawatankuasa pengelola. Men.1 PERATURAN PERTANDINGAN LIGA SEMESTA 2010 SEK. menjaga disiplin pasukan dan kebajikan pemain-pemainnya * Pengurus terbaik akan diberi hadiah PENDAFTARAN PEMAIN a) Tiap-tiap pasukan hendaklah mendaftarkan nama-nama pemain seramai tidak melebihi 15 orang.00 petang hingga 6.00 petang Padang Sek. PENGURUS PASUKAN a) Setiap pasukan mesti melantik seorang pengurus pasukan. b) Tugas-tugas pengurus pasukan : * Menyediakan air minuman.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 4. .

Sekiranya pasukan itu masih tidak datang. b) Manakala semua pasukan (pemain) yang berdaftar termasuk Johan. Borang pendaftaran hendaklah diisi dengan lengkap. Sekiranya kurang daripada jumlah itu pasukan itu dikira kalah. b) Masa lebih 10 minit diberikan kepada pasukan yang lewat. 10. e) Senarai nama pemain-pemain termasuk pemain simpanan yang akan mengambil bahagian dalam sesuatu perlawanan hendaklah diserahkan kepada pegawai pertandingan yang bertugas sebelum permainan dimulakan. c) Sekiranya terdapat warna 'jersey' yang sama bagi kedua-dua pasukan dalam satu perlawanan. KEDATANGAN / KELEWATAN a) Tiap-tiap pasukan mesti berada di padang permainan 15 minit sebelum masa perlawanan. Naib Johan dan Ketiga. 11. 9. c) Sekurang-kurangnya mesti ada 7 orang pemain bagi satu-satu pasukan di padang sebelum perlawanan dimulakan. f) Setiap pasukan di WAJIBkan mempunyai 2 bangsa/kaum yang berlainan ketika perlawanan dijalankan. Pemain yang tiada nama di dalam borang pendaftaran tidak dibenarkan bermain di dalam kejohanan ini. iaitu 25 minit bagi setiap separuh masa dengan masa rehat 5 minit. Contoh : 9(melayu) + 2(india) = 11(pemain) BAYARAN a) Setiap pemain dikenakan bayaran sebanyak RM 1. PAKAIAN DAN PERALATAN a) Pemain hendaklah berpakaian kemas dan memakai kasut bola yang dibenarkan oleh FIFA . b) Tiap-tiap pemain hendaklah memakai 'jersey' yang bernombor seperti nombor yang didaftarkan dalam borang pendaftaran. MASA PERMAINAN a) Masa permainan untuk satu-satu perlawanan ialah 50 minit. . Naib Johan dan Ketiga akan menerima sijil penyertaan dari pihak sekolah. maka pasukan yang namanya disebut dahulu c) d) 8.00 HADIAH a) Hadiah akan diberikan kepada tiga pasukan terbaik iaitu Johan.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 7. pasukan berkenaan akan dikira kalah dengan jaringan 2-0.

14. d) Nama-nama pasukan akan ditentukan oleh Guru Penasihat Persatuan Bola Sepak. MATA KEMENGAN PERCUMA a) Dalam apa juga keadaan menyerah kalah adalah tidak dibenarkan sama sekali dalam pertandingan ini. maka perlawanan itu akan ditangguhkan atau ditunda pada satu masa yang lain. iaitu pemain keluar dibenarkan masuk dan bermain pada bila-bila masa termasuk masa tambahan (kecuali jika pemain mendapat kad merah). pada pendapat pengadil keadaan tidak sesuai untuk meneruskan perlawanan. 13. 16. BANTAHAN a) Semua pasukan berhak membuat bantahan kecuali atas perkara yang berkaitan dengan keputusan pengadil. Setiap pemain diwajibkan memakai shin guard . b) Bantahan hendaklah dikemukakan secara bertulis yang ditandatangani oleh ketua pasukan berkenaan dan hendaklah diserahkan kepada jawatankuasa pengelola atau wakilnya tidak lewat dari 30 minit selepas perlawanan itu tamat. PERTUKARAN PEMAIN a) Pertukaran pemain adalah bebas. Setiap pasukan dinasihatkan membawa dua set jersey. b) Jika sesuatu pasukan tidak hadir untuk bermain. PERLAWANAN YANG DITANGGUHKAN a) Jika. dalam jadual pertandingan dikira sebagai tuan rumah dan dikehendaki menukar jersinya. 15. SISTEM PERTANDINGAN a) Pertandingan ini dijalankan mengikut Sistem Liga Satu Kumpulan b) Pengiraan mata : Menang : 3 mata Seri : 1 mata Kalah : 0 mata c) Pasukan yang memungut mata tertinggi akan menjadi Johan. maka pasukan lawan akan dikira menang dan mendapat 3 mata dengan perbezaan gol 2-0 atau jaringan yang terbanyak yang telah dilakukan.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 d) 12.00 dan bayaran itu hanya dikembalikan jika bantahan itu berjaya. menarik diri ( keluar ) atau enggan meneruskan permainan semasa perlawanan diadakan. c) Tiap-tiap bantahan hendaklah disertakan dengan bayaran RM 10. .

22. Keb. c) Walau bagaimanapun segala pindaan ini akan dimaklumkan kepada pengurus pasukan masing-masing dengan seberapa segera. b) Pemain-pemain menerima dua amaran bertulis (kad kuning) dalam perlawanan yang berasingan akan dengan sendirinya digantung mengambil bahagian dalam satu perlawanan yang berikutnya. 3 orang Pengurus pasukan yang tidak terlibat. TINDAKAN TATATERTIB a) Pemain-pemain yang dibuang padang oleh pengadil (diberi kad merah) akan sendirinya digantung daripada mengambil bahagian dalam satu perlawanan yang berikutnya. Seri Tangkak 18. 21. 19. b) Jawatankuasa pengelola juga berhak meminda sebarang susunan atau masa perlawanan jika diperlukan. b) Pemilihan pemain-pemain bergantung kepada penyelaras dan pengurus kejohanan. LEMBAGA RAYUAN ATAU LEMBAGA TATATERTIB a) Ahli-ahli jawatankuasa lembaga rayuan dan lembaga tatatertib terdiri daripada : GPK Ko Kurikulum / Penyelaras Liga SEMESTA Pengurus Kejohanan Liga SEMESTA. 20. b) Manakala minuman untuk pengadil dan penjaga garisan akan disediakan oleh pihak pengelola kejohanan. PADANG KEJOHANAN a) Padang Sek.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 17. Men. . PERKARA-PERKARA YANG TIDAK DINYATAKAN a) Jawatankuasa mempunyai hak untuk bertindak dan mengambil sebarang keputusan jika berlaku sebarang kemusykilan atau perkara yang tidak dinyatakan dalam peraturan pertandingan ini. MINUMAN PEMAIN DAN PENGADIL a) Minuman untuk pemain disepanjang kejohanan ini adalah ditanggung dan disediakan oleh pasukan itu sendiri. PEMILIHAN PEMAIN UNTUK MEWAKILI PASUKAN SEMESTA a) Seramai 25 orang pemain utama akan dipilih dari pasukan-pasukan yang memperolehi mata yang banyak dalam kejohanan ini.

. KESELAMATAN a) Pengurus pasukan adalah diminta supaya mengambil langkah-langkah keselamatan yang perlu bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku. (menjaga disiplin pemain samada di dalam atau di luar padang) b) Pengurus juga perlu memastikan tidak ada penyokong luar (sama ada pelajar-pelajar dari sekolah lain atau kawan-kawan dari luar).MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 23.

.Undang-undang dan Peraturan permainan yang hendak digunakan bagi semua sukan perlu dirujuk terlebih dahulu kepada pihak penganjur bagi mengelakkan sebarang masalah berlaku.Jati . . PERATURAN AM .Pemilihan atlit sukan permainan bagi mewakili sekolah.Merbau . .Memupuk semangat perpaduan di kalangan pelajar. JENIS SUKAN DAN PERMAINAN Peserta Bil Sukan L 1 2 3 4 Futsal Bola Jaring Bola Baling Catur Terbuka P 2. .Setiap kelab sukan dan permainan yang terlibat adalah secara automatik menjadi pengerusi teknikal sukan bagi karnival ini. 4.Seraya .1.Meningkatkan kesedaran tentang kebaikan bersukan untuk kesihatan.2 KARNIVAL SUKAN ANTARA RUMAH 2010 1. .Diminta setiap teknikal menyediakan format pertadingan mengikut sukan masingmasing. . OBJEKTIF .Cengal Semua pelajar dikehendaki untuk melibatkan diri didalam karnival ini sama ada sebagai atlit/pemain ataupun sebagai pembantu pegawai dan urusetia pasukan ataupun penganjur. PENYERTAAN Karnival sukan ini adalah pertandingan sukan dan permainan diantara rumah sukan sekolah iaitu :.Digalakkan supaya format pertandingan dijalankan secara 'Liga' atau 'kalah mati dua kali '.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 4. 3.

TEMPAT PERTANDINGAN Jumlah Peserta Venue Bil Sukan 1 10 orang Futsal 2 Bola Jaring 10 orang Padang Bola SEMESTA 3 Bola Baling (L) 10 orang 4 5 Bola Baling (P) Catur 10 orang 2 orang Kantin 6. . 5.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 Kelab sukan dan permainan dinasihatkan supaya memberikan peluang kepada ahli Jawatankuasa kelab dan ahli kelab untuk terlibat sebagai penolong @ pembantu pegawai dan urusetia bagi melancarkan karnival ini.Semua guru penasihat bagi rumah sukan bertanggungjawab untuk memastikan setiap pasukan permainan dapat disediakan. TARIKH PERTANDINGAN Tarikh 29/07/2010 30/07/2010 Hari Khamis Jumaat Aktiviti Pertandingan Futsal / Bola Jaring / Catur Pertandingan Bola Baling (L) & (P) / Catur .Semua rumah sukan diwajibkan untuk menghantar pasukan bagi setiap permainan dan kategori yang telah ditetapkan. .

PASUKAN Seraya Cengal Jati Merbau P M S K J B Mata Bil 1 2 3 4 Jadual Perlawanan PUSINGAN KE-1 1 X 4 2 X 3 PUSINGAN KE-2 1 X 3 2 X 4 PUSINGAN KE -3 1 X 2 3 X 4 Borang Markah Seraya Seraya Cengal Jati Merbau Mata menang 3 Mata seri 1 Mata kalah 0 Cengal Jati Merbau MATA KEDUDUKAN . SISTEM PERTANDINGAN Sistem liga Pemenang ditentukan melalui pugutan mata yang terbanyak.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 7.

Bagi pemenang Johan setiap sukan akan menerima piala pusingan.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 8. Bola Jaring.2 sahaja Setiap pemain akan menerima hadiah berbentuk medal. antaranya :Bib Bola Jaring Bola (Futsal. SISTEM MARKAH KESELURUHAN PENENTUAN JUARA RUMAH Pemenang Johan Naib Johan Ke-tiga Ke-empat Markah 5 3 2 1 9. Pasukan yang mempunyai markah tertinggi mengikut kiraan markah bagi semua permainan akan menerima piala utama. HADIAH Setiap pemenang bagi semua sukan akan diberikan hadiah sehingga tempat ke. 10. GELANGGANG DAN PERALATAN Persiapan gelanggang di dewan dan di padang akan dibantu oleh penganjur. Segala kelengkapan dan peralatan asas bagi mengelolakan karnival ini akan disediakan oleh pihak penganjur karnival sukan sekolah. Bola Baling) Jaring Jam Randik Wisel Set Catur .

Mohd Hairool Nizam Bola Jaring Pn. Hapipah bte Hassan (k) Pn. Philip a/l Rayappan En. Md Zairi Bin Ibrahim En. Vimala a/p Nathan(BB-P) Pn. Sabariah bte Kassan En. Law Bee Yan Penolong Pasukan ( Cengal ) En. Mansor Bin Seman (C) Penolong Pasukan ( Jati ) Pn. Mohd Rasyidi Hj Md Dom En. Ho Heng Chin ( C) Penolong Pasukan ( Seraya ) En. Philip a/l Rayappan Pengerusi Teknik Futsal Bola Jaring Bola Baling Catur : : : : En. Nik Maznah bt Abdullah Pengadil Permainan Futsal En. Norazalina Mohd Ghazali (BB-L) Pn. Yiew Thiam Lai (k) En. Kartini bte Sa'adon(BJ) Pn. Philip a/l Rayappan Catur En. Azizan bin Wakis Cik. Normala bte Kasah (BS) Pn. Zamri bin Hussien (k) En. Mohd Shukri Abu Hassan En. Ithnin Bin Yusof @ Mohamad Pn. Bahren Bin Osman En. Norzilah bte Hussein Pertolongan Cemas Pn. M. Khiriyiah bte Ali Akbar (BJ) Pn. Abdul Halim bin Mohamed En. Mohd Azdi Fairuz En. Ku Swee Chiang (BS) En. Abdul Hellem bin Salleh Hadiah & Cenderamata / Sijil Pn. Siti Hajar Mustafa Bola Baling (L) En. Fadhilah bte Yusof (BB-P) Pn.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 JAWATANKUASA KARNIVAL SUKAN PERMAINAN SEMESTA TAHUN 2010 Pengerusi Timbalan Pengerusi Naib Pengerusi 1 Naib Pengerusi 2 Setiausaha Sukan JAWATANKUASA PENGELOLA Pengurus Kejohanan Penyelaras Pemainan Juri Rayuan : : : En. Abd Lazis Bin Tumirin Pn. Azemee bin Sulaiman En. Saipul Anuar Bin Mohd Sayuti : : : : : Tn. Aiha bte Abdullah Pn. Ithnin Bin Yusof @ Mohamad Pn. Ahmad Nazri bin A. Hemalatha a/p Patchakhily(BBL) Cik. Tay Fui Cheng (BB-P) Hj. Rohana bte Yusof En.Utaman a/l Raman ( BS) Pn. Khuzaimah Bte Kesmiran Cik Razilah bt Baharudin Cik. Saipul Anuar bin Mohd Sayuti En. Napisah bte Muda Pn. Zawawi Pn. Iskandar bin Baiman Pegawai Teknik dan Peralatan En. Norsidah bte Adam (BJ) Cik. Rokiah bte Ibrahim Pn. Lailawati bte Mohd Salleh Minuman Pegawai Pn. Masnizahwati bte Masral Dibantu oleh PBSM Juru Gambar En. Rohana bte Yusof En. Vickneswary Bathumalai (C) . Hj. Anuar bin Mohamad En. Shamsul Bahri Abd Hamid(BB-L) Pn.

JATI CENGAL VS.10 4. JATI JATI VS.40 3. MERBAU SERAYA VS. Hjh. Khuzaimah Bte Kesmiran Cik Razilah bt Baharudin . SERAYA MERBAU VS. Motaza Noor bte Lasiman Pengurus Pasukan Pn. Daud bin Yusof (M) Pn. Norhaslinda bte Dol Saim Cik Nik Nuraida Shazlin Nik ah Cik. JATI PENGADIL Mohd Azdi Fairuz Mohd Hairul Nizam Phillip A/L Rayappan Mohd Azdi Fairuz Mohd Hairul Nizam Phillip A/L Rayappan PERMAINAN TEMPAT MASA BIL 1 2 TARIKH 29/07/10 29/07/10 : : : SUKAN BOLA JARING PADANG SEMESTA 3.20 PERLAWANAN CENGAL VS. Mohd Khairul Nisak (S) Penolong Pasukan ( Merbau ) En. MERBAU CENGAL VS. Malathy a/p Velayatham(BB-P) Cik.30 3.00 4. Suhaila bte Minhad (C) En. Zaidah bte Ahmad(BB-L) Pn. Tan Ching Ching (C) JADUAL PERLAWANAN PERMAINAN TEMPAT MASA BIL 1 2 3 4 5 6 TARIKH 29/07/10 29/07/10 29/07/10 29/07/10 29/07/10 29/07/10 : : : SUKAN FUTSAL PADANG SEMESTA 3.MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 Bola Baling (P) Pn. CENGAL PENGADIL Pn. Nurul Jannah bte Ahmad(k) Pn. Fauziah bte Ibrahim(J) En.50 4. JATI SERAYA VS.30 4.30 PTG HARI KHAMIS KHAMIS MASA 3. Ahmad Ramli bin Abas (BS) Cik Han Kwee Leng (BJ) Pn. Aiha bte Abdullah Pn. Nur Azimah bte Abdul Aziz Pn. Hjh.00 PERLAWANAN CENGAL VS.30 PTG HARI KHAMIS KHAMIS KHAMIS KHAMIS KHAMIS KHAMIS MASA 3.

MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 PERMAINAN TEMPAT MASA TARIKH : HARI BIL 1 2 3 4 5 7 9 11 MASA 3. Abdul Halim bin Mohamed En.50 4. Azemee bin Sulaiman En. Nur Azimah bte Abdul Aziz En.50 5. SERAYA MERBAU VS. Abdul Halim bin Mohamed Pn. MERBAU SERAYA VS. MERBAU CENGAL VS. Azemee bin Sulaiman En.30 PTG 30 / 07/ 2010 : JUMAAT KATEGORI LELAKI PEREMPUAN LELAKI PEREMPUAN LELAKI LELAKI LELAKI LELAKI PERLAWANAN CENGAL VS. JATI CENGAL VS.00 4. JATI PENGADIL En.30 3. JATI JATI VS.30 4.10 : : : SUKAN BOLA BALING PADANG SEMESTA 3. Abdul Halim bin Mohamed .10 4.40 3. Azemee bin Sulaiman Pn. Nurul Jannah bte Ahmad(k) En. CENGAL SERAYA VS. JATI CENGAL VS.

(MD ZAIRI BIN IBRAHIM) Penyelaras Permainan SMK Seri Tangkak ..MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 SMK SERI TANGKAK PERTANDINGAN SUKAN PERMAINAN ANTARA RUMAH SUKAN 2010 KEPUTUSAN PERLAWANAN SUKAN BOLA JARING CARTA LIGA PERTANDINGAN BOLA JARING PASUKAN SERAYA CENGAL JATI MERBAU SERAYA CENGAL JATI SERAYA MATA 1-3 3-1 0 3 PASUKAN SERAYA CENGAL JATI MERBAU PERLAWANAN MENANG KALAH SERI JARINGAN BOLOS MATA 1 1 1 1 - - 1 3 3 1 0 3 KEDUDUKAN JOHAN NAIB JOHAN KE-TIGA KE-EMPAT PASUKAN JATI CENGAL MATA 3 2 DISEDIAKAN OLEH .

MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 SMK SERI TANGKAK PERTANDINGAN SUKAN PERMAINAN ANTARA RUMAH SUKAN 2010 KEPUTUSAN PERLAWANAN SUKAN BOLA BALING CARTA LIGA PERTANDINGAN BOLA BALING LELAKI PASUKAN SERAYA CENGAL JATI MERBAU KEDUDUKAN JOHAN NAIB JOHAN KE-TIGA KE-EMPAT 2-2 3-1 3-3 3 2 2 0 PASUKAN JATI MERBAU SERAYA CENGAL CARTA LIGA PERTANDINGAN BOLA BALING PEREMPUAN PASUKAN SERAYA CENGAL JATI MERBAU KEDUDUKAN JOHAN NAIB JOHAN KE-TIGA KE-EMPAT PASUKAN JATI CENGAL MATA 4 1 2 2 2 0 2 2 0-2 1 4 SERAYA CENGAL JATI SERAYA MATA 0-2 MATA 9 4 2 1 SERAYA CENGAL 2 2 JATI 1-3 2-3 SERAYA 3 3 0 2 2 0 MATA 2 1 9 4 (MD ZAIRI BIN IBRAHIM) Penyelaras Permainan SMK Seri Tangkak .

(MD ZAIRI BIN IBRAHIM) Penyelaras Permainan SMK Seri Tangkak ..MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 SMK SERI TANGKAK PERTANDINGAN SUKAN PERMAINAN ANTARA RUMAH SUKAN 2010 KEPUTUSAN PERLAWANAN SUKAN FUTSAL CARTA LIGA PERTANDINGAN FUTSAL PASUKAN SERAYA CENGAL JATI MERBAU SERAYA CENGAL 3 0 0-3 0-1 0 0 0 1 0 0 JATI 1 0 1-0 0-2 MERBAU 0 0 0 0 2 0 MATA 7 4 3 2 PASUKAN SERAYA CENGAL JATI MERBAU PERLAWANAN MENANG KALAH SERI JARINGAN BOLOS MATA 3 3 3 3 2 1 1 0 0 1 2 1 1 1 0 2 7 4 3 2 KEDUDUKAN JOHAN NAIB JOHAN KE-TIGA KE-EMPAT PASUKAN SERAYA CENGAL JATI MERBAU MATA 7 4 3 2 DISEDIAKAN OLEH .

(MD ZAIRI BIN IBRAHIM) Penyelaras Permainan SMK Seri Tangkak .MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 SMK SERI TANGKAK PERTANDINGAN SUKAN PERMAINAN ANTARA RUMAH SUKAN 2010 KEPUTUSAN KESELURUHAN KARNIVAL SUKAN PERMAINAN RUMAH SUKAN SUKAN FUTSAL BOLA JARING CATUR BOLA BALING (L) BOLA BALING(P) FUTSAL BOLA JARING CATUR BOLA BALING(L) BOLA BALING(P) FUTSAL BOLA JARING CATUR BOLA BALING(L) BOLA BALING(P) FUTSAL BOLA JARING CATUR BOLA BALING(L) BOLA BALING(P) MATA 3 5 3 1 3 1 5 3 5 2+1 2 2 3 5 5 JUMLAH MATA CENGAL 15 MERBAU 9 SERAYA 10 JATI 15 KEDUDUKAN JOHAN NAIB JOHAN KE-TIGA KE-EMPAT PASUKAN JATI CENGAL SERAYA MERBAU MATA 5 3 2 1 DISEDIAKAN OLEH ..

MAJLIS SUKAN SEKOLAH & PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SMK SERI TANGKAK Laporan Program sempena Bulan Kecergasan 2010 SMK SERI TANGKAK PERTANDINGAN SUKAN PERMAINAN ANTARA RUMAH SUKAN 2010 KEPUTUSAN PERLAWANAN SUKAN CATUR CARTA KALAH MATI PERTANDINGAN CATUR KEDUDUKAN JOHAN NAIB JOHAN KE-TIGA KE-EMPAT PASUKAN MERBAU CENGAL SERAYA SERAYA NAMA LAU JUN CHENG ENG ZHI LI SITI AMIRAH HANIS BTE OTHMAN NUR HAWA BTE AZMAN .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful