Anda di halaman 1dari 21

KERONCONG KEMAYORAN

La la la la la la la laaa Yang baik budi yang saya cari

Laju laju perahu laju Keladi dalam lemari

Jiwa manis indung disayang Yang baik budi yang saya cari

La la la la la la la la oo  

Laju sekali, laju sekali ke Back #


Surabaya

Belenong buah kenari

Dengar keroncong senang sekali

Belenong buah kenari

Dengar keroncong senang sekali

La la la la la la la laaa

Boleh lupa kain dan baju

Jiwa manis indung disayang

La la la la la la la la oo

Janganlah lupa, janganlah lupa


kepada saya

Keladi dalam lemari


'KALUNG EMAS' :

Kalung emas sing ono gulumu Mergo kowe sing njalari

Saiki wis malih dadi biru Kebangeten opo salahku iki

Luntur koyo tresnamu Opo dosaku iki

Luntur koyo atimu Kalung emas ku mbiyen tak tuku

Saiki kowe lali karo aku Tak pasrahke mung kanggo


sliramu
Kalung emas ku mbiyen tak tuku
Gedhe roso tresnaku
Tak pasrahke mung kanggo
sliramu Yo mung kanggo sliramu

Gedhe roso tresnaku Ra nyono kowe lali karo aku

Yo mung kanggo sliramu Loro atiku, atiku kelaran loro

Ra nyono kowe lali karo aku Rasaning nganti tembus ning


dhodho
Ref#
Nangisku iki
Loro atiku, atiku kelaran loro
Mergo kowe sing njalari
Rasaning nganti tembus ning
dhodho Kebangeten opo salahku iki

Nangisku iki Opo dosaku iki


DALAN LIYANE

Sopo sing kuat nandhang kahanan

Sopo seng ora kroso kelangan

Ditinggal pas sayang sayange

Pas lagi jeru jerune, koe milih dalan liyane

Sopo sing kuat ditinggal lungo

Sopo sing atine ora loro

Kenangan sing wis tak lakoni

Tak simpen ning njero ati

Dewe wes ra dadi siji

Reff #

Yowes ben tak lakoni nganti sak kuat-kuate ati

Pesenku mung siji, sing ngati-ati

Isoku mung mendem esuk tekan sonten

Mergo sadar diri kulo, dudu sinten sinten

Yowes ben mung tak pendem roso sing ono ing njero dodo

Tetep tak dongakno mugo urip mulyo

Isoku mung nyuwun mugo ora getun

Cekap semanten maturnuwun

Yowes ben tak lakoni nganti sak kuat-kuate ati

Pesenku mung siji, sing ngati-ati…


KUPUJA –PUJA

Sungguh ku terpuruk dalam Sengajakah kau kirimkan


lamunan undangan
Seakan ragaku hangus terbakar Ataukah hanya pelampiasan
Begitu besar api Adakah alasan
Tak akan mampu ku sirami Yang akan kau tunggu
   
Sengajakah kau kirimkan Apa salahku?
undangan
Apa dosaku?
Ataukah hanya pelampiasan
Hingga kau tega menyakiti
Adakah alasan
 
Yang akan kau tunggu
Kau yang slalu ku puja puja
 
Namamu terukir indah
Apa salahku?
Gelapnya indah dunia
Apa dosaku?
Terluka penuh kecewa
Hingga kau tega menyakiti
 
 
Luka tiada mengesan
Reff #
Larut kesepian
Kau yang slalu ku puja puja
 
Namamu terukir indah
Kau yang slalu ku puja puja
Gelapnya indah dunia
Namamu terukir indah
Terluka penuh kecewa
Gelapnya indah dunia
 
Terluka penuh kecewa
Luka tiada merasa
 
Larut kesepian
Luka tiada mengesan
 
Larut kesepian
KANGEN NICKERIE (FEAT. DORY)

Sepine wengi iki Gek muliho neng kene aku

Neng kene aku ngenteni ngenteni

Kesuwen-suwene wis pirang sasi Rembulan sing ngilo ono segoro

Neng Nickerie kowe ra bali Padhangono ati kulo

Opo aku salah Pujaan hatiku ra teko-teko

Naliko urip sak omah Neng Nickerie ndang muliho

Rembulan sing ngilo ono segoro Opo aku salah

Padhangono ati kulo Naliko urip sak omah

Pujaan hatiku ra teko-teko Aku nangis, aku kangen

Neng Nickerie lali kulo Janjimu biyen kowe seneng

Opo aku salah Neng Nickerie tak enteni

Naliko urip sak omah Neng muliho aku ngenteni

Aku nangis, aku kangen Neng Nickerie gek enggal bali

Janjine biyen kowe seneng Ye, he, matur nuwun.

Neng Nickerie tak enteni


NINGGAL TATU

Neng opo ra crito Anggonku labuh kowe, opo sih


kurang?
Yen kowe wis ra tresno
 
Ning kowe malah lungo
Neng opo ra crito
Ninggal tatu neng ndhodho
Yen kowe wis ra tresno
 
Ning kowe malah lungo
Rasane ati iki koyo keno mowo
Ninggal tatu neng ndhodho
Bareng wis ngerti, neng mburiku
kowe ngliyo  

  Rasane ati iki koyo keno mowo

Janjine ngancani nganti tekaning Bareng wis ngerti, neng mburiku


pati kowe ngliyo

Ning nyatane janjimu kuwi mung  


kari janji
Janjine ngancani nganti tekaning
Panase geni ra koyo panase ati pati

Sak wise ngerti kowe neng aku Ning nyatane janjimu kuwi mung
ngapusi kari janji

 Reff # Panase geni ra koyo panasing ati

Kowe tak sayang-sayang saiki Sak wise ngerti kowe neng aku
malah ngilang ngapusi

Tresnamu karo aku, kuwi mung  


kiasan
Kowe tak sayang-sayang saiki
Kowe tak gadhang-gadhang, malah ngilang
tegane gawe wiring
Tresnamu karo aku, kuwi mung Anggonku labuh kowe, opo sih
kiasan kuran

Kowe tak gadhang-gadhang,


tegane gawe wiring

BANYU MOTO

Tembang iki tak gawe Cahyo lintang ing wengi gawe


anyeme ati
Mung kanggo kowe
Tambah ngegowo roso kangen
Sing paling tak tenani
mring sliramu, tresnaku
Nganti saiki
Tumetese banyu moto iki sing
  dadi saksi
Tumetese banyu moto iki Sumpah lan janji sehidup semati
Sing dadi saksi  
Sumpah lan janji  
Sehidup semati

 Reff #

Sampai kapan kan kau buktikan

Tresno tulus yo mung kanggo


awakku

Sampai mati kan ku pastikan

Mergo mung kowe sing tak


tresnani tekane mati

 
GAMBANG SEMARANG
Ampat penari kian kemari

jalan berlenggang, aduh…

Langkah gayanya menurut suara

irama gambang

Sambil bernyanyi, jongkok berdiri

kaki melintang, aduh…

Sungguh jenaka tari mereka

tari berdendang

Reff:

Bersuka ria, gelak tertawa

semua orang

kar'na hati tertarik gerak-gerik

si tukang gendang

Ampat penari membikin hati

menjadi senang, aduh…

itulah dia malam gembira

Gambang Semarang
LUNGITING ASMORO

Seprene nggonku ngenteni janji

iki prasetyaning ati

Kadung tresno mring sliramu duh cah bagus…

Ra eling dina lan wektu

Ing ati katon ra bisa ilang

Soyo suwe soyo ra karuan

Nadyan mung tansah anggadang

Aku samar yen sliramu ra kelingan

Reff #

Wong bagus tak anti-anti, ja pijer semoyo wae

Aku tresna karo kowe…..

Tegane atimu …soyo gawe lara…

Iku ra prayoga

Aku ora bakal mundur ….aku ora bakal mlayu

Yen durung nyanding sliramu…

Ukuraning tresno dudu banda…nanging lungiting asmoro


SUGENG DALU

Ati seng biyen tau ngelarani Udan tangise ati

Wes suwe we ra rene Saiki wes rodo terang

We lungo mung masalah sepele Masio isih kadang kelingan

We golek liane Kowe seng tak sayang sayang

   

Tambah loro Saiki mung crito loro

Yakin we teko nambahi sengsoro Mpun kadung mbekas ning dodo

Ngrusak tatanan ati seng wes Perihe ati seng mbok paringi
pengen lali
Wes cukup ra bakal tak baleni
Karo gedhe duwure balungan mu
 

We arep neng ndi to


 Reff #
Ojo ngalih, aku pengen balik karo
Aku wes ora gagas kata luka kowe

Wes cukup wingi rapengen Wis cukup, aku pamit


mbaleni
 
Mario leh mu dolanan ati
Perihe ati seng mbok paringi
Wes wayahe we kapok mblenjani
Ora tak baleni
 
KORBAN JANJI
Tanpo welas koe lungo biyen kae Tanpo pamit koe ngadoh ngono

Ra ono mesakne aku sitik wae wae

Ngaboti tresno anyarmu lalu kau Aku ra ngerti salahku dan kau

tinggalkan aku campakkan diriku

Tersakiti sendiri di malam itu Bersanding dengan kekasih

barumu
Koe lungo pas aku sayang-

sayange Reff #

Tanpo pamit koe ngadoh ngono


Abot tak trimo kanti ikhlas legowo
wae
Sing tak karep koe ra disiyo-siyo
Aku ra ngerti salahku dan kau
Ben cukup mung aku korban janji
campakkan diriku
manismu
Bersanding dengan kekasih
Udan bledek kang dadi saksiku
barumu

Abot tak trimo kanti ikhlas legowo


Abot tak trimo kanti ikhlas legowo
Sing tak karep koe ra disiyo-siyo
Sing tak karep koe ra disiyo-siyo
Ben cukup mung aku korban janji
Ben cukup mung aku korban janji
manismu
manismu
Udan bledek kang dadi saksiku
Udan bledek kang dadi saksiku

Udan bledek kang dadi saksiku


Koe lungo pas aku sayang-
Udan bledek kang dadi saksiku
sayange
SAMPEK TUWEK

Seneng-seneng bareng, susah-susah bareng

Nyanding sliramu, sayang sliramu

Wis tak angan-angan, we bakal dadi jodohku

Wis tak angan-angan, kowe dadi pilihanku

Tenang, ra sah sepaneng, tenang, aku wis seneng

Rene, rangkulen aku, tak nggo sangu turuku

Mbesok miliho dino kowe tak lamar

Ra sah nduwe roso aku ninggalno awak e dewe wis dadi siji

 REFF #

Sampek tuwek we ra bakal tak culno

Masio wis ra wancine, sayang-sayangan ning kene

Siji-sijine wong sing gawe ayeme ati

Gawe uripku seneng, mesem saben bengi

Hu whoa ah

Wis tak angan-angan, we bakal dadi jodohku, oh


 
Los Dol
 

Los Dol ndang lanjut leh mu Whatapp an 

cek paket datane, yen entek tak tukokne 

tenan dik elingo yen mantan nakokno kabarmu,

tandane iku ora rindu, 

nanging kangen kringet bareng awakmu 

tak gawe los dol blas aku ra rewel 

nyanding sliramu sing angel di setel 

t u t u k - t u t u k n o c h a ti n g a n k a r o w o n g l i y o  

rapopo, aku ra gelo, 

k o k t u t u p - t u t u p i , n o m e r e m b o k g a n ti  

fi r a s a t a ti a n g e l d i a p u s i  

s e n a j a n m b o k g a n ti t u k a n g l a s , b a k u l s a y u r l a n t u k a n g g a s

ti t e n i , b a k a l e n g e r ti  

R e ff :   s a m p e k t u w e e k
Los Dol ndang lanjut leh mu Whatapp an 

cek paket datane, yen entek tak tukokne 

tenan dik elingo yen mantan nakokno kabarmu,

tandane iku ora rindu, 

nanging kangen kringet bareng awakmu 


D i ti n g g a l P a s S a y a n g S a y a n g e

L o r o r a s a n e a ti n g a n ti r a b i s o l a l i

T r e s n o t u l u s s o n g k o a ti d i l a r a n i ti

K o w e j a n j i t r e s n o t u l u s s o n g k o a ti

N y a t a n e k o w e n g g a w e l o r o a ti

Piye kabarmu sayang opo kowe eling aku

B i y e n s i n g m b o k ti n g g a l t a n p o m e s a k n e

Kowe ninggal aku pas sayang sayange

L u n g a m u n i n g g a l t a t u n i n g a ti k u

  R e ff #

T a t u n i n g a ti k u l o r o r a s a n e

N g a n ti k o y o d i i r i s - i r i s r a s a n e

Mergo naliko aku sayang sayange

Kowe mutus tresno cukup sakmene

K e r o n t o r o n t o a ti r a s a n e

Koyo ra biso tak ibaratake

Amung mergo masalah sing sepele

Kowe nduwe tresno liyane


KUCARI JALAN TERBAIK

Sepanjang kita masih terus begini

Takkan pernah ada damai bersenandung

Kemesraan antara kita berdua

Sesungguhnya keterpaksaan saja

****

Senyum dan tawa hanya sekedar saja

Sebagai pelengkap sempurnanya sandiwara

Berawal dari manisnya kasih sayang

Terlanjur kita hanyut dan terbuai

Kucoba bertahan mendampingi dirimu

Walau kadangkala tak seiring jalan

Kucari dan selalu kucari jalan terbaik

Agar tiada penyesalan dan air mata

Kembali ke ****

Agar tiada penyesalan dan air mata


TATU
Senajan kowe ngilang, ra biso tak sawang

Nanging neng ati tansah kelingan

Manise janji - janjimu kuwi

Nglarani ati

Senajan aku lara, ning isih kuat nyonggo

TATU sing ono ndodo

Perih rasane yen eling kowe

Angel tambane

Reff #

Opo aku salah yen aku crito

Opo anane

Wong sing neng sandhingmu ben melu krungu

Piye tenane

Opo aku salah yen aku kondho

Opo anane

Ceritane tresno naliko biyen

Aku lan kowe


KARTONYONO MEDOT JANJI

Kok kebangeten men Mbiyen wes tak wanti-wanti

Sambat belas raono perhatian Ojo ngasi lali

Jelas kubutuh atimu Tapi kenyataanya pergi

Kubutuh awakmu

Kok kebangeten men Kartonyono ning Ngawi medot

janjimu

Loro ati iki Ambruk cagak ku nuruti angen

Tambarno karo tak nggo latihan angenmu

Sok nek wes oleh gantimu Sak kabehane wes tak turuti

Wes ra kajok aku Tapi malah mblenjani

Mergo wes tau, wes tau jeru

Budalo malah tak duduhi dalane

Mbien aku jek betah Metu kono belok kiri lurus wae

Suwe suwe wegah Rasa nyawang sepionmu sing marai

Nuruti kekarepanmu ati

Sansoyo bubrah Tambah mbebani


TANPO TRESNAMU

Biyen seneng bareng Kudu nrimo karo putusane

Karo kowe Sak tenane ati iki ora lilo

Biyen susah tetep Yen nyawang sliramu nyanding

Karo kowe Wong liyo

Sa iki wes bedo

Kowe ro wong liyo Reff :

Ngambyarno ngimpiku  

Nyanding sliramu Segampang kuwi caramu

  Ngapusi roso ati mu

Opo kudu pasrah kahanane Sak iki aku dewe neng kene

Kudu nrimo karo putusane Ming sepi tanpo tresnamu

Sak tenane ati iki ora lilo  

Yen nyawang sliramu nyanding Kepiye maneh caraku

Wong liyo Nglalekno esem guyumu

  Sak iki aku dewe neng kene

Reff : Ming sepi tanpo tresnamu

Segampang kuwi caramu  

Ngapusi roso ati mu Sak iki aku dewe neng kene

Sak iki aku dewe neng kene Ming sepi tanpo tresnamu

Ming sepi tanpo tresnamu

Opo kudu pasrah kahanane


TAK INGIN SENDIRI

Aku masih seperti yang dulu

Menunggumu sampai akhir hidupku

Kesetiaanku tak luntur

Hatipun rela berkorban

Demi keutuhan kau dan aku

Biarkanlah aku memiliki

Semua cinta yang ada dihatimu

Apapun Kan kuberikan

Cinta dan kerinduan

Untukmu dambaan hatiku

Reff #

Malam ini tak ingin aku sendiri

Kucari damai bersama bayanganmu

Hangat pelukan yang masih kurasa

Kau kasih, kau sayang


BANYU LANGIT -

Sworo angin angin sing ngeridu ati REFF #

Ngelingake sliramu sing tak tresnani Ademe gunung merapi purbo

Pingin nangis ngetoke eluh neng pipi Melu krungu swaramu ngomongke opo

Suwe ra weruh senadyan mung ono Ademe gunung merapi purbo

mimpi Sing ning langgran wonosari jogjakarta

Ngalemo ngalem neng dadaku

Tambanono roso kangen neng atiku Janjine lungane ra nganti suwe-suwe

Ngalemo ngalem neng aku Pamit esuk lungane ra nganti sore

Ben ra adem kesiram udan ing dalu Janjine lungane ra nganti semene

Banyu langit sing ono dhuwur khayangan suwene

Watu gedhe kalingan mendunge udan Nganti kapan tak enteni sak tekane

Telesono atine wong seng kasmaran Banyu langit sing ono dhuwur khayangan

Setyo janji seprene tansah kelingan Watu gedhe kalingan mendunge udan

Telesono atine wong seng kasmaran

Setyo janji seprene tansah kelingan

Ademe gunung merapi purbo

Melu krungu swaramu ngomongke opo