SKRIP PENGACARA MAJLIS PROGRAM BAHASA BUDAYA BANGSA

BIL 1.

MC Nazirah

PERKARA Kad dihulur kepada jemputan, Semoga hajat tidak persiakan, Terima kasih tanda penghargaan, Atas kesudian Guru Besar penuhi undangan. UCAPAN PENGACARA MAJLIS Bismillah………….. Yang Berusaha Tuan Guru Besar SkSA Pn Salasiah bt Yusop, yang dihormati barisan guru-guru penolong kanan guru-guru serta anak-anak yang dikasihii sekalian. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Syukur alhamdullilah dengan limpah kurnianya dapat kita berkumpul pada tengahar yang berbahagia ini setelah satu hari menjalankan program bahasa . maka akhirnya majlis ini tiba kekemuncaknya.

2.

Nazirah

BACAAN DOA Para hadirin yang dihormati sekalian, bagi memberkati majlis dan pertemuan kita pada kali ini dengan segala hormatnya dijemput Ustaz Alwi b Shabudin untuk mengetuai pembacaan doa.Dengan segala hormatnya dipersilakan.

3.

Nazirah

Kecil besar turut mengamin Agar ikatan terus berkekalan Sekalung doa buat hadirin Semoga majlis diberkati Tuhan Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Ustaz kerana sudi mengetuai pembacaan doa tadi.

5.

Nazirah

UCAPAN PERASMIAN PENUTUP GURU BESAR

Maufakat. Agenda seterusnya iaitu penyampaian hadiah dan sijil kepada semua pemenang. Entah terbalas entahkan tidak. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Berusaha Pn Salasiah bt Yusop atas ucapan dan perasmian penutup itu tadi. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Pn Salasiah bt Yusop Guru Besar SKSA untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmi penutup majlis ini Dipersilakan. Sungai berkocak angin berdesir. Beras segantang pulang dijunjung. 7. Berat memikul pisang dan nenas. .Para hadirin yang dihormati sekalian. Nazirah PENYAMPAIAN SKROL HADIAH DAN SIJIL Air surut mudik ke hilir. Resam ilmu sentiasa mengalir. komitmen janji selaras. EZILIN Patah kandar bahu digalas. 6. Pilih antah buangkan dedak. Jasamu tuan tetap disanjung. Sama berpayung hujan dan panas. Bagai sungai di padang pasir.

(menyebut nama-nama pemenang) Dipersilakan 1. Tempat pertama pertandingan bahasa Tahniah diucapkan. Tempat pertama Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada . seterusnya 13. Dipersilakan.Bagi menyempurnakannya. Temapat pertama Tahniah diucapkan. Temapt ketiga pertandingan pidato 5. seterusnya 10. Temapat pertama Tahniah diucapkan. Temapt ketiga bermadah 11. Temapat kedua 9. Tempat kedua 12. Temapt ketiga pertandingan sajak 2. Tempat kedua 15. Tempat ketiga pertandingan kuiz 8. Tempt ketiga pertandingan pidato 14. seterusnya 7. Temapat kedua 6. Temapat pertama Tahniah diucapkan. seterusnya 4. Temapat kedua 3. pihak majlis mempersilakan Yang Berusaha Pn Salasiah bt Yusop diiringi Pn Ruzaimah bt Abdullah menyampaikan hadiah dan sijil.

Budi guru saya terima. . Nazirah Sebelum majlis bersurai. Jadi kenangan bertahun – tahun.b. pihak majlis mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada pihak sekolah kerana memberikan kerjasama yang baik dan kepada semua kerana sudi menunggu sehingga ke akhir majlis dan tahniah kepada semua murid yang berjaya. Manis rasanya buah delima. 9.t. Masak sebiji dicelah daun.tuan guru besar atas kesudian menyampaikan hadiah tadi. Assalamualaikum w. Sekian……………………………………….

SKRIP PENGACARA MAJLIS .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful