Anda di halaman 1dari 57

Un any desprs de la consulta sobre la independncia a Amer, estem acabant de preparar els materials per lArxiu Nacional de Catalunya

-grcies, Plataforma pel Dret de Decidir i arxivers Dos Punts- que tamb farem arribar a lArxiu del poble grcies, Jordi Bilbeny, que en la festa daniversari ens fu suggeriment i nassenyal el descuit! Una part daquests documents seran els apunts del bloc amerdecideix.cat en la forma que aqu us presentem. El bloc ens serv aleshores de registre, informaci, promoci, alhora que servia de memria mnima per anar fent. Recull fora cosa del que va passar en aquells mesos, i fins ara, a Amer, i en el moviment per la independncia i les consultes. Sn uns 170 apunts, que ara presentem en parts, I (1-33): De larrencada del bloc a la preparaci de la flama de la consulta. La primera trobada per preparar la consulta havia estat al desembre de 2009, de seguida varem decidir que la farem el 25A, posar-nos a treballar, i endavant! Comenava aix:

1-Benvinguda
4 febrer 2010 in Benvinguda,Consulta | Comments (1) Tags: 25a, amer decideix, associaci, Consulta Benvinguts al web de la nova associaci Amer Decideix, plataforma creada per a donar suport a la Consulta per la Independncia de Catalunya a la qual shan adherit ja centenars de pobles i ciutats darreu dels Pasos Catalans. A Amer no podem ser menys davant duna oportunitat com aquesta i des de lAssociaci volem incentivar tots els vilatans empadronats i amb edat de votar a exercir el seu lliure i legal dret a vot, el proper 25 dabril.

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/benvinguda/

2-Amer Decideix a Santa Brgida


14 febrer 2010 in Actes | Comments (2)

El proppassat diumenge, 7 de febrer, vam portar a terme el primer acte pblic d Amer Decideix a l aplec de Santa Brgida. Amb un planell informatiu, una taula amb una urna i uns fulletons informatius vam demanar col.laboraci econmica per a poder finanar la consulta per la independncia de Catalunya el 25 d abril. La jornada ha estat molt exitosa a nivell de col.laboraci econmica. Vam poder palpar la sensibilitat que desperta aquest acte per a moltes persones, tant d edat avanada com de ms joves. Esperem que aquest primer acte sigui l avantsala de molts xits d Amer Decideix.

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/amer-decideix-a-santa-brigida-2/

3- Novetats al web
20 febrer 2010 in Informaci | Comments (2) Per tal de mantenir a tothom informat de les nostres activitats, hem afegit a la barra de la dreta del web els apartats Calendari i Estat de comptes. Aix, juntament amb el grup al Facebook, tothom pot seguir el dia a dia de lAssociaci. Aprofitem lavinentesa per a donar les grcies a tota la gent que ens va visitar a la nostra paradeta (alguns contribuint econmicament) durant lAplec de Santa Brgida.

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/novetats-al-web/

4- On som, una mica dhistria.


21 febrer 2010 in on som | Comments (0) Tags: on som

http://youtu.be/RKDViG2KmZE

http://youtu.be/xFowTMfI1jI

() Amb la tranquillitat que dna saber que sha posat en marxa una maquinria imparable, un autntic cercle virtus, les consultes continuen fent el seu curs. Mentre el record inesborrable dArenys de Munt continua impulsant i estimulant tothom; mentre lexperincia del 13 de desembre ens ratifica en la via correcta, encara hi ha cam a fer, per sabem com fer-lo. () (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/159474)

Detalls del 13 de desembre:

http://youtu.be/2i7b1JdexL4

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/on-som-una-mica-dhistoria/

5- Presentaci oficial Amer Decideix


22 febrer 2010 in Actes,Consulta | Comments (1) Aquest proper divendres 26 a dos quarts de deu de la nit, tindr lloc la presentaci oficial de la nostra Associaci Amer Decideix al Casal Parroquial dAmer. El convidat s lOriol Ampuero de la PDD (Plataforma pel Dret de Decidir, que parlar sobre Radicalitat democrtica i consultes. ESTRUCTURA Presentaci de lActe Es passa un vdeo de la PDD (Plataforma pel Dret a Decidir) Presentaci de la Associaci Amer Decideix. Explicaci de com funcionar la consulta i les seves normes Presentaci del calendari dactivitats fins a la data del 25A. Presentaci del convidat Parla el Convidat. (Oriol Ampuero) Precs i preguntes. Vdeo de comiat. Piscolabis i alguna cosa per picar

Us hi esperem!

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/presentacio-oficial-amer-decideix/

6- Amer Decideix es fa un lloc en lagenda dactivitats de la vila fins el proper 25 dAbril


28 febrer 2010 in Uncategorized | Comments (0) Amer Decideix es fa un lloc en lagenda dactivitats de la vila fins el proper 25 dAbril Davant dunes cent persones lentitat que organitzar la Consulta sobre la Independncia de Catalunya es presentava ahir oficialment als amerencs. Amer, 27 de Febrer de 2010. Ahir divendres al vespre, dos dies abans de la segona onada de consultes a diverses localitats catalanes, Amer Decideix es presentava al Casal Parroquial dAmer davant dun centenar de vilatans en un acte que es convertia en el tret de sortida oficial per la coordinadora encarregada dorganitzar la Consulta per la Independncia de Catalunya a la localitat selvatana.

Daquesta manera Amer Decideix es donava a conixer a la societat amerenca desprs dun parell de mesos de feina preparatria. En lacte i com a representaci de la Coordinadora hi van intervenir en Joan Clar, el seu president, la Slvia Martnez com a secretria, en Xavier Targa com a responsable de la secci de mesa electoral i en Santi Cicres com a responsable de comunicaci i premsa. Entre tots ells varen exposar els motius que els han portat a organitzar la consulta a la vila dAmer. Aix mateix, presentaven de forma esquemtica com sorganitza la coordinadora fins el dia 25 dAbril, el pressupost i les fonts de finanament, els actes previstos per les properes setmanes, la coordinaci i la cerca de voluntaris i les eines de comunicaci utilitzades, com el grup de Facebook Amer Decideix, el lloc web www.amerdecideix.cat o el seu correu electrnic amerdecideix@gmail.com.

En lacte tamb hi intervenia lOriol Ampuero, membre de la Plataforma pel Dret a Decidir que en la seva intervenci comenava dibuixant lescenari histric que ha portat fins el desenvolupament de les consultes. Tamb va ressaltar la importncia de les mateixes en lmbit social i poltic, i ms concretament la importncia danar sumant tots els granets de sorra com son tots els pobles, ciutats, i els milers de voluntaris que fomenten la participaci ciutadana per aconseguir que amb els vots de molts ciutadans els partits poltics es posicionin favorablement a la celebraci dun referndum legalment vinculant. La presentaci va tenir tamb la seva part participativa en la que diversos vilatans sinteressaven pels detalls del moviment de la Plataforma pel Dret a Decidir que lOriol Ampuero i els presents a la taula varen debatre. Aquest acte suposava doncs el compliment del primer objectiu per Amer Decideix que no era altre que donar-se a conixer. A partir dara la coordinadora t un dens calendari fins el dia 25 dAbril, tant en la preparaci de la consulta com en lorganitzaci de diversos actes de sensibilitzaci a la participaci ciutadana.

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/amer-decideix-es-fa-un-lloc-en-l %E2%80%99agenda-d%E2%80%99activitats-de-la-vila-fins-el-proper-25-d %E2%80%99abril/

7- 28F a Sant Feliu de Pallerols i Sant Esteve den Bas.


28 febrer 2010 in Uncategorized | Comments (0) Mhan explicat que ha estat una jornada normal, tranquilla, festiva, bona. A les sis de la tarda la participaci havia estat de cap al 30 i dun 35,77 % respectivament.

A Sant Feliu de Pallerols he trobat a Joan Casas, i he aprofitat a preguntar-li qu voldria comentar de la jornada i de la preparaci prvia. Ha destacat que gran part de les entitats del poble han recolzar la consulta i la comissi que lha tirat endavant, i que aix alegra i ho valora com a molt positiu. Tamb ha remarcat que el dret a votar, a expressar-nos, com en el cas daquestes consultes, s indiscutible a un estat democrtic, i que ha de ser recolzat per lAjuntament. Han fet xocolatada, bicicletada, tamb passejada amb burro catal.

A Sant Esteve den Bas he arribat que feien una xocolatada, alegrada amb msica.

En ambds casos he trobat una novetat, en parlar amb els responsables de les taules mhan explicat que al mat, a primera hora, han passat els Mossos dEsquadra a comprovar que les taules shavien constitut sense cap problema.

La Garrotxa Decideix

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/28f-a-sant-feliu-de-pallerols-i-sant-esteve-denbas/

8- Cartell de felicitaci als pobles vens

14 mar 2010 in Uncategorized | Comments (1)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/cartell-de-felicitacio-als-pobles-veins/

9- Veu prpia.

15 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0) Tags: ciutadania, dret Dijous, 11.3.2010. 19:41 h Manifest de Veu Prpia a favor del dret a decidir Veu Prpia Nosaltres, nouvinguts, nouvingudes, i descendents daquells que van decidir buscar un futur millor marxant dels seus llocs dorigen per venir a viure als Pasos Catalans, creiem que no podem restar impassibles davant els darrers esdeveniments que sestan donant al Principat. Des de sempre hem manifestat la voluntat dintegrar-nos a la nostra nova llar i poder fer les nostres aportacions a la societat catalana per tal daconseguir una millor convivncia entre totes i tots els ciutadans, per aconseguir una realitat ms justa i igualitria. Per aix manifestem que: 1- Qualsevol poble i pas del mn t el dret de decidir el seu futur. No existeix una democrcia real sense el reconeixement dels pobles a decidir el seu model dorganitzaci poltica i social. Aquest dret, conegut popularment com a Dret a lAutodeterminaci i reconegut fins i tot per les mateixes Nacions Unides, s un dret inalienable al poble catal en tant que naci i creiem que no pot ser qestionat per qualsevol poder poltic ali. () (Llegir) (http://in.directe.cat/veu-propia/blog/3262/manifest-de-veu-propia-a-favor-deldret-a-decidir)

.. 1) Veu Prpia s una organitzaci de nous parlants a favor de la llengua. La formem persones de tota mena (homes i dones, joves i grans) amb un tret com: no tenim el catal/valenci com a primera llengua, per lhem adoptat com a llengua habitual. Treballem per la presncia pblica dels nous parlants, per ajudar les persones que estan adoptant el catal/valenci, i per aconseguir el benestar de la nostra llengua comuna. Veu Prpia s independent dels partits poltics. Ms informaci: www.veupropia.info

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/veu-propia-3/

10- Crnica.cat entrevista Ramon Carner.


15 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0) Tags: CCN, economia

Ramon Carner: Catalunya assolir la independncia quan shi posin els empresaris Ramon Carner, president del Cercle Catal de Negocis, parla de limportncia de limplicaci de lempresariat perqu assolir la independncia de Catalunya. 15.03.2010 21:03 Pasos Catalans Per qu neix el Cercle Catal de Negocis? El CCN neix quan un grup dempresaris evidenciem que ja ens hem fet grans, que portem 25 anys treballant pel pas des de diverses organitzacions, plataformes, alguns en partits o en crrecs de responsabilitat i malgrat que hagin passat 25 anys el pas cada vegada est pitjor, i vam constatar que el que feia falta s que hi hagi un looby, un grup de poder que recolzi la independncia de Catalunya. Sense un grup de poder que recolzi lEstat catal mai arribarem a tenir-lo i aquesta s la intenci. () (llegir) (http://www.cronica.cat/noticia/Ramon-Carner-Catalunya-assolira-la-independenciaquan-shi-posin-els-empresaris)

Aprofito la ocasi per recordar que el 16 dabril, al Casal, tindrem la oportunitat descoltar en directe les aportacions i bona feina del Cercle Catal de Negocis. http://www.amerdecideix.cat/2010/03/cronica-cat-entrevista-ramon-carner/

11- El poder de les consultes.


16 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0) Tags: consultes, Informaci, poder, referndum No us perdeu larticle dHctor Lpez Bofill a lAvui: El poder de les consultes Es pot intentar ridiculitzar o menystenir, per que en unes consultes organitzades des del voluntarisme i sense recursos sobtingui al voltant dun 25% de participaci i que unes 245.000 persones hagin votat per un Estat propi s un xit sense palliatius per a lindependentisme. Les dades situen Catalunya, al principi del procs, en una posici molt ms avanada daquella en qu es trobaven la majoria de comunitats poltiques en els primers compassos de lexperincia que els duria a convertir-se en Estats. () (llegir)( http://www.avui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/261199--el-poder-de-lesconsultes-.html)

() Quina participaci hi hauria si el referndum dindependncia pogus comptar, per exemple, amb els 8 milions deuros per partit amb representaci parlamentria que el govern espanyol va concedir per a la campanya del referndum sobre el tractat constitucional europeu lany 2005? A quina mobilitzaci ciutadana assistirem si la independncia centrs el debat pblic de tots els mitjans de comunicaci daqu i de fora? Les consultes populars fins ara convocades, sostingudes noms amb la illusi i lenergia del moviment cvic, ens revelen que una eventual implicaci oficial faria ascendir els percentatges tant de participaci com de suport a lindependentisme a les cotes requerides pels estndards internacionals ()

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/el-poder-de-les-consultes/

12- Catalunya, la regi amb millors perspectives econmiques del sud dEuropa
17 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0) Redacci El diari econmic Financial Times ha valorat Catalunya com a la regi del sud dEuropa amb millors perspectives econmiques de cara al futur. Un reconeixement que sha plasmat en el lliurament del premi European Regions and Cities of the Future que sha celebrat aquest dimarts a Cannes (Frana) i que la publicaci anglesa ha atorgat a lagncia ACCI de la Generalitat de Catalunya. Els premis European Regions and Cities of the Future es basen en la valoraci duta a terme pel fDi Markets, la publicaci especialitzada en inversi estrangera del Financial Times. En lelaboraci dels diferents rnquings es tenen en compte factors com el potencial econmic, els recursos humans, lanlisi de cost-efectivitat, la qualitat de vida, les infraestructures, el clima pro-empresarial i les estratgies de captaci dinversi de les regions. Fregant el top ten de les millors regions En la categoria de regions del sud dEuropa, el fDi Markets ha valorat Catalunya per davant daltres regions com la comunitat de Madrid, la regi de la capital portuguesa de Lisboa, o la Llombardia i el Piemont italianes. Aquest s la primera vegada que Catalunya participa en aquest estudi, i ocupa tamb bones posicions en les altres categories en qu es divideixen els premis. Daquesta manera, en el rnquing global de les 25 millors regions europees del futur Catalunya ocupa lonzena posici per davant de Baden-Wrttemberg, Vstsverige i Brussels Capital Region. Catalunya s la nica regi espanyola situada entre les 25 primeres. En aquesta edici, que engloba el perode 2010-2011, han participat 233 ciutats europees i 142 regions del continent. Aquest any la fDi ha revisat la metodologia dels guardons per incloure 75 indicadors de la capacitat datracci dinversions i potencial de desenvolupament econmic. La primera edici del certamen va tenir lloc en el perode 2004-2005. Invest in Catalonia dACC1, especialitzada en la promoci i captaci dinversions a Catalunya, ofereix serveis dassessorament adaptats a les necessitats de les empreses que estudin establir-se o expandir el seu negoci a Catalunya. Aquests serveis sofereixen de forma confidencial i personalitzada. (http://www.eldebat.cat/cat/notices/2010/03/catalunya__la_regio_amb_millors_perspect ives_economiques_del_sud_d_europa_66043.php) http://www.amerdecideix.cat/2010/03/catalunya-la-regio-amb-millors-perspectiveseconomiques-del-sud-deuropa/

13- Dimecres 17 de mar a mercat, Amer Decideix.


17 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0) Tags: Informaci, Mercat, plaa Avui a mercat ha estat un mat dinformaci i notcies.

Hem repartit cpia i enlla a la pgina dAmer Decideix de les darreres tres entrades i de la felicitaci als pobles vens. Hem trobat que encara hi ha gent que no tenia idea del referndum, ni de les consultes que shan anat fent den el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt. De manera que enllao a un recull que vaig fer (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/153717), i per la propera setmana hem de preparar i dur a la Plaa una petita cronologia, i un vdeo que en reculli detalls de la histria i actualitat. Insistim en els punts segents: - El 25 dabril de 2010 a Amer fem la consulta per la independncia. Es tracta dun referndum nacional, fet en diferents fases, que arrenca el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, i que ja ha tingut dues jornades ms en els dies 13 de desembre de 2009 i 28 de febrer de 2010. - Pot votar tothom que hagi fet els 16 anys i estigui empadronat a Amer. Si al DNI o altra identificaci no hi consta sha de demanar a lAjuntament un certificat dempadronament. - Volem aconseguir una alta participaci i un vot ben informat. - La informaci s fonamental, lanirem aportant cada setmana al mercat, aix com amb els diferents actes que organitzem. Hem fet caf amb llet i galetes, i algun dineret hem recollit. Poc a poc, em sembla que arribarem a cobrir les despeses.

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/dimecres-17-de-marc-a-mercat-amer-decideix/

14- Manifest dOlot Decideix.


19 mar 2010 in on som | Comments (0) Tags: ciutadania, dret, implicaci, Olot Els sota signants manifestem que tota persona t uns drets individuals i collectius inherents, dacord amb all que estableix la Declaraci Universal dels Drets Humans i el Pacte Internacional dels Drets Civils i Poltics de les Nacions Unides. Daquesta manera es desprn que tots els pobles tenen dret a decidir per ells mateixos. s per aix que nosaltres, com a ciutadans provinents duna mplia pluralitat de sectors laborals, socials i poltics, donem suport a la plataforma ciutadana Olot Decideix (dins La Garrotxa Decideix), que t per objectiu convocar tots els vens dOlot majors de 16 anys perqu participin amb el seu vot afirmatiu, negatiu o en blanc al Referndum que es far el proper 25 dabril, amb la pregunta segent: Est dacord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democrtic i social, integrat en la Uni Europea?. Aquest Referndum safegeix als que shan fet anteriorment a la resta de municipis de la Garrotxa i a centenars de viles i ciutats del Principat, amb el desig que tothom pugui expressar lliurament la seva opini. Amb aquest manifest, fem una crida a tots els olotins a treballar a participar-hi per assolir un referndum massiu i exemplar. Ning no ens pot prendre el dret a decidir i tots els partidaris de la democrcia tenim el noble deure dexercir-lo des del respecte, la tolerncia i la pau. (llegir) (http://spreadsheets.google.com/viewform? formkey=dHo4WW9YSkM1d1NJc2FMMWJNSWJIeGc6MA)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/manifest-dolot-decideix/

15- Auca de la Consulta sobre la Independncia de Catalunya


21 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0)
1. La Independncia fa goig. No per tenir-la en estoig. 2. Catalunya la desitja.. Ara s temps de moure fitxa. 3. Al Maresme, en un poble,. creix un sentiment molt noble. 4. Vens i lautoritat. tenen fe en la llibertat. 5. Un conjunt demprenedors. amb seny i enginy, dun bon tros, 6. referndum volen fer. i ja es llencen al carrer. 7. Trobades per tots cantons. de moltes comissions. 8. En un ple, lAjuntament. ho recolza. Molt valent! 9. Vnen les dificultats . i cops de tots costats. 10. Un jutge del gran jutjat. vol tallar-ho tot plegat. 11. El batlle, home tossut,. no vol passar per lembut. 12. Referndum mudar. per consulta popular. 13. Per fi el tretze de setembre,. A VOTAR!, es pot entendre. 14. Com Ca la Vila no val,. es far al Centre Moral. http://www.amerdecideix.cat/2010/03/aucade-la-consulta-per-la-independencia-decatalunya-2/

Clic: Auca amb dibuixos http://www.rodolins.cat/pages/dates/con sulta2.html


15. Pels carrers shi veu gent amb estelades al vent. 16. Els arenyencs ben trempats cap a lurna van mudats. 7. Catalans del front actiu vnen a portar caliu. 18. Els fatxes fan rebombori. Llur bram s ben irrisori 19. Vot el quaranta per cent, un percentatge decent. 20. En conixer el resultat un crit al cel ha pujat. 21. Per la independncia: S. I fem visca amb un bon vi! 22. El poble dArenys de Munt ha creat un nou costum. 23. El costum del bon votar i que arreu sadoptar. 24. Arenys de Munt t presncia: Bressol de la Independncia

2009, Text: Ramon Cullar i Sorribes

16- Agenda: Cercle Catal de Negocis, divendres, 16 dabril de 2010.


22 mar 2010 in Actes | Comments (2) Tags: CCN, Empresaris

www.ccn.cat

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/agenda-cercle-catala-de-negocis-divendres-16dabril-de-2010/

17- Societat i tecnologia Microsoft utilitza la llegenda de lorigen de la senyera per explicar la tecnologia multitctil
22 mar 2010 in Uncategorized | Comments (2) Bill Buxton assegura que quan el rei Carles el Calb va posar els seus dits plens de sang en lescut del comte Guifr el Pils s el primer cas de multitouch AVUI.cat Barcelona Ult. Act. 22/03/2010 10:48 gran | petit 4 opinions Un dels principals investigadors de Microsoft, Bill Buxton, utilitza la llegenda de lorigen de la senyera per explicar la tecnologia multitouch o multitctil, que permet, per exemple en el cas de lIphone utilitzar els dits sobre la pantalla per fer servir aquest aparell. Aquesta informaci ha estat recollida pel diari The Seattle Times en larticle Mix10: The hit list of metaphors from Microsoft Reasearcher Bill Buxton. Segons explica el Collectiu Emma, un grup de catalans que es fa ress de les informacions que surten publicades arreu del mn sobre Catalunya, Buxton explica com abans de morir el rei Carles el Calb lany 897 va posar els seus dits plens de sang en lescut del comte Guifr el Pils en un escut daurat, i que daqu va nixer la bandera catalana. Per Bill Buxton aquest va ser el primer cas de multitouch de la histria i aix ho explica en les seves conferncies. La incgnita s saber com Buxton ha conegut aquesta llegenda de la histria de Catalunya, que ara est tenint un ress internacional grcies a les seves explicacions. (http://www.avui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/270605--microsoft-utilitza-lallegenda-de-lorigen-de-la-senyera-per-explicar-la-tecnologia-multitactil-.html)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/societat-i-tecnologia-microsoft-utilitza-lallegenda-de-lorigen-de-la-senyera-per-explicar-la-tecnologia-multitactil/

18- El 25A Amer Decideix.


22 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/el-25a-amer-decideix/

19- De lacte del 18 dabril, la idea, les persones.


23 mar 2010 in Actes | Comments (5) La idea de lacte Causes i efectes de les consultes s bsicament la de provocar quatre coses: - Informaci de detalls sobre el referndum en marxa pel que fa a antecedents, detalls que ho han fet menester, importncia del fet, reaccions que ha provocat i va provocant, previsions, plans, feines en marxa i de la m de les consultes, etc. - Oportunitat de tenir a la nostra Vila persones que ens poden fer cinc cntims de manera capa, rigorosa, actual, clara i honesta. Tot un valor. - Aconseguir que aquestes aportacions ens arribin als vens dAmer i a tothom que shi apuntin a venir el 18 dabril a la Plaa de la Vila, i que participaci i informaci esdevinguin conversa fructfera. - Goig si els punts anteriors es donen i van acompanyats de lxit de la crida a la participaci i implicaci damerencs i amerenques en la consulta, la dAmer, la de pobles i ciutats venes, la del pas.

DAmer Decideix enviem un agrament als convidats. Hem de pensar que duen mesos viatjant i parlant a molts pobles i ciutats per a recolzar les coordinadores locals i tot aquest procs del referndum. Grcies per lesfor, i per acceptar la invitaci. Aqu teniu uns vdeos, alhora que presenten a Josep-Maria Terricabras, Vicent Partal, Xavier Mir i Jordi Bilbeny, ens situen en moments interessants per entendre, aix, de causes i efectes de les consultes

Abril de 2006, Jordi Bilbeny

http://youtu.be/Q-CnJ1vpto4 Setembre de 2006, Xavier Mir

http://youtu.be/Lip2ITVo1QQ

Desembre de 2009, Vicent Partal

http://youtu.be/DKyOLdeWOJc Febrer de 2010, Josep Maria Terricabras

http://youtu.be/-v3Yh_qrxGU

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/de-lacte-del-18-dabril-la-idea-les-persones/

20- Iukaid Iukaid de la consulta


24 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0) Iukaid Iukaid de la consulta, de Jaume Arnella ens acompanya en la promoci i informaci al poble Amer Decideix.

http://youtu.be/_ymqGBCny5s

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/iukaidi-iukaida-de-la-consulta/

21- Amer Decideix al carrer: 27 de mar a la Trobada del 300 Aniversari dels Manaies dAmer.
25 mar 2010 in Uncategorized | Comments (2)

Manies dAmer al Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=31189344284)

Esdeveniment: Trobada de Manaies a Amer: Celebraci del nostre 300 Aniversari. (http://www.facebook.com/group.php? gid=31189344284#%21/event.php? eid=389573075224&index=1) Ms de 1000 manaies desfilant pels nostres carrers. No tho pots perdre!

Del Rebost den Bacus ens envien tamb aquest missatge: Aquest any els Manaies dAmer celebren laniversari 300 anys. (http://www.elrebostdenbacus.com/trobada-de-manaies-damer/)

Durant tot el dia i arreu del poble Trobada de Manaies de la provncia de Girona. Ms de 1000 manaies desfilant pels nostres carrers. No us ho podeu perdre! Nosaltres ens encarregarem que no els hi falti menjar.

Amer Decideix tindrem una taula, a la Plaa del Monestir de 10 del mat a la una. Repartirem informaci sobre el 25A: actes, organitzaci, la consulta, vot anticipat, Recollirem adhesions i collaboraci de diners. I farem refresc a lhora de laperitiu. . ens veiem dissabte!!

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/amer-decideix-al-carrer-27-de-marc-a-la-trobadadel-300-aniversari-dels-manaies-damer/

22- La feina ben feta, Valls.flv


26 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0)

Salutacions a Valls! DAmer Decideix.

El 25 dabril va va ser el centre del mn. I quin s el secret s preguntava tothom. Les ganes, la illusi? la persistncia? la convicci? O la imprescindible necessitat de poder dir la nostra? Mirar sempre endavant? Fer que hi cregui tothom? No ser que estem tots junts, sense diferncies, i amb fronts comuns?

http://youtu.be/60qVK_CJbCk

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/la-feina-ben-feta-valls-flv/

23- Twitter: PIULO PER DECIDIR!


26 mar 2010 in Uncategorized | Comments (3)

A lenlla hi trobareu una votaci (http://pollpigeon.com/piulo-per-decidir/t/130696/) que sha iniciat al Twitter: que piula, piula amb aquesta pregunta i respostes.

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/twitter-piulo-per-decidir/

24- Amer Decideix al carrer, 27 de mar de 2010.


28 mar 2010 in Informaci | Comments (2) Tags: plaa, vot anticipat A la Trobada del 300 Aniversari dels Manaies dAmer hem fet parada dAmer Decideix a la Plaa del Monestir. Arrencada

Posant-se a punt

Bona feina

En marxa

Lauca de la consulta dArenys de Munt ha tingut xit

Hem repartit informaci en general de la consulta i calendaris del vot anticipat

Bona nit!

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/amer-decideix-al-carrer-27-de-marc-de-2010/

25- Molt bona notcia, per lactualitat, pel poble, per la histria.
28 mar 2010 in Uncategorized | Comments (0)

La consulta sobre la independncia que sest fent a tot el pas s un fet histric duna gran importncia que requereix fer-ne un arxiu amb totes les garanties, per aquest motiu ens posem en contacte amb totes les comissions organitzadores de la Consulta. Des de la PDD creiem que aquest arxiu s fonamental i per aix us fem arribar les instruccions per al tractament de la documentaci que generen les entitats promotores locals i la documentaci de les eleccions, per tal que es conservin com un testimoni daquesta acci histrica. Un testimoni per a la histria i un testimoni de la correcci i exigncia amb que sha fet tot el procs.

Per aix us trametem aquesta documentaci amb les instruccions preparades pel grup darxivers Dos Punts Documentaci i Cultura, que de manera desinteressada han elaborat aquesta proposta amb els quadres de classificaci, les instruccions per a les entitats promotores i els criteris del projecte. Us demanem que feu un esfor per aplicar aquest criteris ja que cal que deixem testimoni documental de la nostra acci. Cordialment Pep Cruanyes President de la PDD info@tenimeldretdedecidir.org Tel.934103155 de dilluns a dijous de 16h a 20h i dilluns i dimecres de 8,30h a 11,30h

s molt bona notcia! Moltes grcies, Pep Cruanyes, moltes grcies, PDD. I a les comissions, tamb, i bona feina. Documentaci que ens fan arribar, i que ens ajudar a fer b el registre de la campanya: Projecte: FORMACI DEL FONS DARXIU DE CATALUNYADECIDEIX.CAT Den de la primera consulta popular sobre la independncia de Catalunya, celebrada a Arenys de Munt, han estat molts els municipis que han creat plataformes i associacions locals per a promoure consultes pel dret a decidir el futur de Catalunya. La comissi nacional Catalunya Decideix.Cat que aixopluga i assessora les comissions locals, apareix en el mapa com la punta de llana duna xarxa cvica que ha estat capa de mobilitzar milers de ciutadans per exercir el dret a lautodeterminaci. Lobjectiu ltim de les comissions s la celebraci de les consultes pel dret a decidir. En aquest sentit, lactivitat de les comissions genera documents de tot tipus que sn prova de les accions que porten a terme i en definitiva de la seva existncia. En el seu conjunt aquesta documentaci forma un fons documental: el fons darxiu del moviment CatalunyaDecideix.Cat. Per tot plegat, demanem un esfor collectiu per a la preservaci i custdia dels documents fruit del treball del vostre voluntariat. Per aix cal que aquesta illusi collectiva, resti en els arxius dels nostre pas. Fem histria!!! La Comissi Nacional us demana la collaboraci en el projecte Formaci del Fons dArxiu de CatalunyaDecideix.Cat, que t per objectiu preservar la documentaci mitjanant la seva classificaci, conservaci i custdia. CatalunyaDecideix.Cat inicia aquest projecte amb la presentaci daquest manual ds, un instrument que pretn ajudar a totes les comissions en la tasca dorganitzar i transferir els vostres documents, amb la voluntat dingressar el fons documental, en el seu conjunt, en un arxiu que garanteixi la seva preservaci. Manual ds per a les entitats Cal designar un/a responsable de la documentaci de Catalunya Decideix.cat i de les associacions que lintegren. Per defecte s el president/a de cada comissi local el responsable de larxiu de lentitat que pot delegar en una altra persona. Les funcions principals del responsable de larxiu sn la recollida, conservaci i transferncia (tramesa) de la documentaci cap a lespai de custdia que designi Catalunya Decideix.Cat. El/a responsable del fons darxiu de cada comissi local ha de disposar de disponibilitat per portar a terme les tasques dorganitzaci dels documents. En cas de no disposar de temps i/o ajut, pot enviar tota la documentaci en arxivadors (fsics i/o electrnics) a la seu Nacional de Catalunya Decideix.Cat. Aconsellem per, una mnima dedicaci i fer s de la relaci dels documents principals darxiu (vegeu taula adjunta), amb lobjectiu de disposar dun fons documental complet.

Sentn com a material darxiu la documentaci generada i rebuda en el curs de lactivitat de cada comissi, ja sigui en suport paper i/o electrnic. Aquest projecte disposa dun assessorament obert a totes les comissions locals. En tot moment, les comissions locals restaran informades de les gestions futures relatives als seus fons documentals, i en cas de voler, podran demanar cpia digitalitzada dels documents principals dels seus fons. S IMPORTANT EMPLENAR EL FULL DE DIPSIT O CESSI DEL FONS I ADJUNTAR-LO AMB LA RESTA DE DOCUMENTACI DARXIU. Enlla al quadre de classificaci documental: (http://blocs.mesvilaweb.cat/media/NSBRdWFkcmUgZGUgY2xhc3NpZmljYWNpw7 MgQ2F0YWx1bnlhIERlY2lkZWl4LmNhdA==_163096_1_6388_1.doc)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/molt-bona-noticia-per-lactualitat-pel-poble-perla-historia/

26- Amer Decideix al carrer, 27 de mar de 2010, converses.


28 mar 2010 in Uncategorized | Comments (2)

A la Trobada del 300 Aniversari dels Manaies dAmer hem fet parada dAmer Decideix a la Plaa del Monestir. I hem conversat amb vens, manaies i visitants. Gent de Vilanova i La Geltr, Maanet de La Selva, Camprodon, Badalona, Banyoles, Besal, Matar, Les Planes dHostoles, Matar, Sant Hilari Sacalm, Girona, Verges, Bescan, Blanes, Campdevnol, Figueres, Girona, Mieres, i daltres llocs. I gent que havia fet o organitzat ja la consulta al seu poble o ciutat, o que la estaven preparant. Hem comentat com havia anat, valoracions, i un: nims! Que anem b. Una conversa de bon mat sha referit a si sn o no tils les consultes. Hom defensa que el que cal s declarar la independncia i ja est, i considera que no serveixen a res. Per, fos el qu fos, ens hem de plantejar el com ho aconseguim, de quines maneres s legtim daconseguir-ho, i aquest com sn les urnes, les urnes ben informades, i lexercici del dret dautodeterminaci. Aqu li hem vist una bona utilitat, i una altra en lefecte de llautons vistos de suposats demcrates, aix com a les bondats i fruits de la comunicaci i mobilitzaci ciutadana en les consultes sobre la independncia. Hem comentat els bons efectes poltics i ambientals del referndum i les consultes. Tamb hem quedat dacord en un altre detall fonamental: la fora de les urnes i la obligaci de defensar el dret sn inqestionables. Que cal votar, pronunciar-nos, exercir el dret. Un altre tema de conversa han estat les declaracions daquests dies del President i del ex-Ministre dInterior espanyol, Mayor Oreja. Montilla ha qualificat les consultes de frivolitat i els organitzadors dirresponsables. He trobat acord en que aix demostra que el President no respecta la democrcia ni es ciutadans. I que es refereix a organitzadors perqu no vol acceptar la evidncia, la vlua,

el valor, la fora, daquestes consultes. Per mirar de no acceptar les xifres ni el model de participaci ciutadana. En aquest sentit, ens podem preguntar: Com defensar i en recomanar participaci en daltres eleccions? No s un abs institucional el que fa mirant de ficar por a alg? A qui es dirigeix? No ens considera ciutadans de fet? Com justifica el menysteniment? De les declaracions de Montilla hi ha qui en tenia notcia, i altres que no. Igual que en el cas de les de lex-Ministre dInterior espanyol. Recull una notcia: () La coordinadora estudia querellar-se contra Mayor Oreja (http://www.cronica.cat/noticia/Jaime-Mayor-Oreja-Cada-consulta-separatista-es-unexit-mes-per-a-ETA) La Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independncia ha anunciat que estudiar querellar-se contra leurodiputat popular per injries i calmnies. Asseguren que el seu s un projecte popular i democrtic que res t a veure amb lorganitzaci ETA. Per aix, consideren que les entitats que impulsen aquesta iniciativa mereixen un respecte. Grcies, Coordinadora Nacional de la Consulta, per plantejar una querella. (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/163468)

Enlla (http://referendumindependencia.cat/)

Com a coordinadora dAmer per la consulta sobre la independncia, tamb, i en resposta a la notcia anotada abans, al MH President de la Generalitat de Catalunya: 1) Li hem de respondre que no, que no som irresponsables. Som clarament responsables: som responsables civilment, i ho som pblicament, perqu donem la cara. De manera que ho hauria de retirar.

Si el que diu el President s que estem fent una cosa dolenta, recriminable o aix, que s un altre sentit dels que parlem de ser un irresponsable, li hem de preguntar -per curiositat- si aix ho defensaria fora del domini dels mitjans de comunicaci dels desinformats o a una reuni fora dels seus aclits. Si seria capa de defensar-ho davant dels ciutadans, sense filtres, en una conversa seriosa. Si del que parla s de que no tenim plenes facultats mentals li hem de fer denncia per difamaci i pretensi denganyar els crduls estpids. 2) Li hem de respondre que no, que no sn cap frivolitat. Tot i que sembla que es tracta noms duna nova versi del menysteniment amb que ho ha tractat den va veure que no satura. No sn cap frivolitat en un sentit acceptable del mot, si ho vol mantenir, li preguntem: a qu es refereix? Que no sn cap frivolitat ho corrobora el mateix fet, naixena, aven, futur, implicaci ciutadana, i fins i tot el qualificatiu en la seva boca a aquestes alades de la histria. Tamb tenim el contrast de bons observadors, locals, nacionals i internacionals.

Endavant el 25A!

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/amer-decideix-al-carrer-27-de-marc-de-2010converses/

27- Algunes notcies, 29 de mar de 2010.

29 mar 2010 in Informaci | Comments (1) Tags: drets, Informaci, notcia, periodisme 1) Informaci i atenci ciutadana, per Josep-Maria Terricabras Les notcies sn all que alg ha de notar i potser sha danotar, si vol viure en societat com una persona adulta, amb coneixement i criteri suficients per opinar i participar en la vida collectiva. (llegir) (http://www.terricabrasfilosofia.cat/cat/informacio2.asp?ID=21081) 2) Entrevista a Xavier Bosch: La realitat est emmanillada Tenir ms criteri, treballar millor del que ho fem i tenir sempre en compte la definici de la nostra feina que s explicar les coses que passen. (llegir) (http://www.cronica.cat/noticia.php?act_codi=7142) 3) A la pgina de Valls Decideix tenim un enlla amb el butllet de la Coordinadora de la Consulta, al N7 trobem destacat: (http://www.vallsdecideix.cat/butlletinscordinadora/blog)

4) Tamb s notcia: (http://forumpelsdretsdelspobles.wordpress.com/2010/03/19/document-base/#comment2)

() 3. El Frum Mundial pels Drets Collectius dels Pobles. Girona, 23 a 26 dabril de 2010 Entre el 23 i el 26 dabril, la ciutat de Girona, als Pasos Catalans, acollir el Frum Mundial pels Drets Collectius dels Pobles, el congrs fundacional daquesta xarxa mundial. Una trobada que semmarca en el cicle de frums mundials temtics que ompliran lany 2010 de trobades temtiques arreu del mn, coordinades des del Frum Social Mundial.

c) Calendari i esquema de continguts del Frum El Frum Mundial pels Drets Collectius dels Pobles se celebrar a Girona, Pasos Catalans, entre el 23 i el 26 dabril de 2010. El contingut del Frum es dividir en dues parts: una primera de debat i reflexi, i una segona de discussi i constituci de la Xarxa Mundial pels drets Collectius dels Pobles.

Dijous 22 dabril, presentaci del Frum Mundial pels Drets Collectius dels Pobles, a la Universitat de Valncia. Divendres 23 dabril, festa de Sant Jordi, patr de Catalunya. Arribada dels delegats i participants internacionals. Rebuda institucional a lAjuntament de Girona. Conferncia inaugural. Concert de msica popular catalana i balls populars catalans. Salutaci de les delegacions internacionals. Dissabte 24 dabril, a la Universitat de Girona. Jornada de debats i conferncies en diferents aules de la Universitat de Girona. Diumenge 25 dabril. Els delegats internacionals faran dobservadors a la Consulta Popular sobre la Independncia que aquest dia se celebra a la ciutat de Girona, com a una iniciativa cvica de la societat civil catalana per reivindicar lexercici del dret de decidir. +info: www.referendumindependencia.cat. Dilluns 26 dabril, a la Universitat de Girona. Discussi i aprovaci de la constituci de la nova Xarxa Mundial pels Drets Collectius dels Pobles.

5) Aqu lenlla amb la pgina de La Selva Decideix: (http://laselvadecideix.blogspot.com/)

LA SELVA DECIDEIX En una societat democrtica els ciutadans han de poder expressar la seva opini sobre qualsevol tema. La naci catalana t una llarga histria on ha demostrat fermament la voluntat de salvaguardar les seves caracterstiques i el seu dret a decidir lliurement. Per aquest motiu i fent tots un petit esfor, els selvatans i selvatanes aviat podrem expressar obertament la nostra opini. 6) I cal dir amb la veu ben alta i clara que no es pot defensar la democrcia violant els drets democrtics. () Ho assenyala avui Vicent Partal a lEditorial de VilaWeb. I ens explica que li faria molta vergonya doblidar-ho. (http://www.vilaweb.cat/editorial/3708435/jo-defensare-garzon.html)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/algunes-noticies-29-de-marc-de-2010/

28- La Coordinadora nacional presenta un dictamen sobre la Llei de Consultes per via de Referndum
30 mar 2010 in Uncategorized | Comments (1)

La Coordinadora presenta un dictamen sobre la Llei de Consultes per via de Referndum


23/03/2010 La Coordinadora treballar en una proposta dIniciativa Popular perqu el Parlament convoqui un referndum sobre la independncia, que presentar en el proper Consell Plenari perqu les Comissions Locals puguin debatre-la i decidir. El dictamen que avui sha presentat sha encarregat amb el propsit danalitzar el marc jurdic, i tenir elements per donar compliment a lobjectiu que va aprovar el Consell Plenari de la Coordinadora Nacional el passat 24 doctubre a Arenys de Munt, que definia amb claredat que la Consulta sobre la Independncia vol aconseguir que les institucions catalanes convoquin un referndum oficial sobre la independncia. Segons Antoni Abad, professor de la Universitat dStandford (Califrnia) la Llei determina que ser la mesa la que decidir ladmissi a trmit o no duna Iniciativa Popular segons criteris doportunitat poltica, ms que jurdica. Cal tenir en compte que hi ha tot un elenc jurdic de dret internacional a favor del dret a lautodeterminaci dels pobles que lEstat espanyol ha ratificat. A ms, ha recalcat, que el Parlament ha aprovat dues resolucions a favor de lautodeterminaci de Catalunya i no shan declarat inconstitucionals. Des de la Coordinadora Nacional estem fent passes cap a lobjectiu que el Parlament convoqui un referndum sobre la independncia, perqu volem que tota la ciutadania, quan participem i votem en la Consulta del 25A, del 20J i en la Consulta de Barcelona, tinguem ben clar que el procs que hem endegat s seris, formal i que tindr continutat. Estem convenuts que aquest s el cam per aconseguir una bona participaci en les properes onades de Consulta. El proper pas que cal treballar s el duna Iniciativa Popular perqu el Parlament de Catalunya convoqui un referndum sobre la independncia, just quan acabi la darrera onada de la Consulta. El trmit duna Iniciativa Popular pot durar quasi un any, i cal que comencem a treballar-hi com abans millor. La proposta dIniciativa Popular ser presentada en el proper Consell Plenari de la Coordinadora, que tindr lloc durant el proper mes dabril, perqu es pugui debatre i decidir.

Creiem que la millor Iniciativa Popular per promoure un referndum sobre la Independncia, ser la que permeti participar del seu grup promotor a totes les Comissions Organitzadores Locals, entitats i associacions de tot tipus. Daquesta manera farem la mxima fora per aconseguir ladmissi a trmit per part de la mesa del Parlament. Per ajudar-nos a concretar aquesta proposta que presentarem davant del Consell Plenari hem convidat un grup de juristes de reconegut prestigi a treballar-hi, entre daltres, a Antoni Abad, Alfons Lpez Tena i Hctor Lpez Bofill, que ja han acceptat la invitaci. (http://referendumindependencia.cat/noticies/41/)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/la-coordinadora-presenta-un-dictamen-sobre-lallei-de-consultes-per-via-de-referendum/

29- Consultam i participa! num. 8


30 mar 2010 in Informaci | Comments (2) Tags: Consulta, coordinadora, Informaci, participa

30 de mar de 2010

Agenda dactes destacats 30/03/2010 Poblaci, lloc i hora: A les 19:30h. Sabadell Auditori Casal Pere Quart al carrer Lacy 3. Acte: El proper dimarts 30 de mar a les 19.30h a lauditori del Casal Pere Quart, ubicat al carrer Lacy 3, es realitzar una assemblea oberta a totes les persones que participen a la Plataforma per a lAutodeterminaci a Sabadell, aix com a el pblic general. Lobjectiu de lassemblea s presentar les accions que des de les diferents comissions sestan duent a terme, de cara a aconseguir una gran participaci el 30 de maig, dia de la consulta sobre la independncia a Sabadell. 03/04/2010 Poblaci, lloc i hora: A les 19:00h. Oliana. Pati del Casal de Jubilitats. c/ Germ Frederic s/n (Davant de la Capella de Mare de Du dels ngels) Acte: Taula rodona Consulta 25A. Amb: Uriel Bertran, Gerard Figueras, David Rodrguez, Roger Muntanyola i Jaume Fernndez. 05/04/2010 Poblaci, lloc i hora: A les 18:00h. Tremp, Centre cvic Tarraquet. Acte: Jornada de formaci a Tremp per als voluntaris del Pallars, amb Uriel Bertran, responsable dExtensi Territorial i Campanya de la Coordinadora i Elisenda Laborda, de la comissi de comunicaci. 10/04/2010 Poblaci, lloc i hora: Manresa. Acte: JORNADA DE FORMACI. Hi podran assistir tots els voluntaris de les Comissions Locals que ho desitgin i us recomanem que aneu a la jornada de formaci del vostre territori (o la ms

Editorial Benvolguts/des companys i companyes, LAntoni Abad, professor de la Universitat dStandford, ha concls en el dictamen encarregat per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independncia, que la nova llei de consultes permet celebrar un referndum dautodeterminaci si hi ha voluntat poltica de fer-ho. Aix doncs des de les comissions locals hem de seguir organitzats per a poder arribar a la fita per la qual estem organitzant la Consulta : preguntar de manera oficial i des de les institucions si el poble catal vol la independncia, tal i com vam decidir tots i totes en el plenari dArenys de Munt el passat novembre de 2009. Mentrestant sabem que el cam no s fcil. Suposats politics demcrates com el sr. Jaime Mayor Oreja equipara de manera delictiva i escandalosa la Consulta democrtica engegada a Catalunya amb el terrorisme dETA. No podem permetre cap ms agressi cap al moviment pacfic i netament democrtic que estem bastint amb lesfor de cadasc de nosaltres. Per aix li

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/consultam-i-participa-num-8/

30- Entrevista feta a Altafulla Radio a lAlbert Codinas i en Joan Condins, membres de la Junta del CCN.
1 abril 2010 in Actes,Informaci | Comments (2) Tags: CCN, Informaci
Us recomanem que escolteu amb tranquillitat l'entrevista feta a Altafulla Radio a l'Albert Codinas i en Joan Condins, membres de la Junta del CCN. (http://www.altafullaradio.com/index2.php? mod=9&acc=con&blo=1&con=30&idi=cat) Entrevista a Altafulla Rdio, mar de 2010

I recordeu que el dia 16 dabril, al Casal, a quarts de nou del vespre, tindrem al CCN a Amer

Dades i informaci que ens permeten valorar la situaci i perspectives amb criteri. Us hi esperem!

http://www.amerdecideix.cat/2010/04/entrevista-feta-a-altafulla-radio-a-lalbert-codinasi-en-joan-condins-membres-de-la-junta-del-ccn/

31- Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 dAbril


1 abril 2010 in Actes,Consulta,on som | Comments (5)

Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 dAbril


Des del passat mes de setembre, a centenars de municipis catalans shan realitzat successives Consultes Populars en qu es demana als ciutadans si volen que Catalunya es converteixi en un nou estat de la Uni Europea. Creiem que la gent de la Cultura -seguint lexemple de comproms marcat per patriotes com Pau Casals, Pere Quart, ngel Guimer, Manuel de Pedrolo, Carles Rahola, Ramon Barnils o Merc Rodoredano podem restar impassibles davant un esperanador procs daquesta transcendncia. Volem manifestar-hi el nostre ple suport perqu significa un acte de normalitat democrtica sense precedents en la histria recent del nostre pas. A ms, i per tal com el Dret a lAutodeterminaci s universal -segons ho recull lONU- afirmem que el nostre poble est plenament capacitat per exercir-lo. Tamb hi donem suport perqu en lactual situaci, Catalunya -amb tot el bagatge histric, lingstic, econmic, cultural i poltic que arrossega- veu severament mutilat el seu potencial dins lactual marc poltic espanyol. Cal reafirmar encara ms el pas col.lectiu que sha fet fins arribar a lexercici del Dret dAutodeterminaci a casa nostra. En aquest sentit ens sentim orgullosos de la feina feta per les plataformes populars que amb tanta eficcia i esfor ja han realitzat Consultes Populars alhora que encoratgem tots els qui nestan preparant de cara al futur a seguir-los-en lexemple. Daquesta manera podrem accedir als camins que millor ens han de permetre preservar la nostra cultura i llengua, aturar lespoli fiscal que ens sufoca i controlar els recursos poltics, econmics, jurdics, espirituals i materials que ens calen per sobreviure i prosperar com a naci lliure en ple Segle XXI. Toni Strubell i Trueta Catalunya, 25 de mar de 2010

Si vols donar suport al manifest:


http://www.firma25a.zxq.net/ Escriu un correu a argentonadretadecidir@gmail.com amb el ttol Adhessi seguit del nom i cognoms. Nota: totes les persones que sadhereixin al grup del facebook Omplim les escales de la catedral de Girona per donar suport a les consultes del 25A i/o al grup Madhereixo al Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25A seran inscrites a la llista de suport al manifest. (http://www.facebook.com/event.php? eid=104983646200213&ref=ts http://www.facebook.com/event.php? eid=109673672385346&ref=ts) El dia 11 a les 11 a les escales de la Catedral de Girona. DAmer ens hi adherim al manifest i celebrem la iniciativa, grcies! Ens veiem a Girona, l11 a les 11, qui shi apunta?

http://www.amerdecideix.cat/2010/04/manifest-de-sant-jordi-a-favor-de-les-consultesdel-25-dabril/

32- Un gran acte a Girona donar el tret de sortida de la campanya pel 25A
1 abril 2010 in Actes,Consulta | Comments (1) Tags: campanya, Girona

UN GRAN ACTE A GIRONA DONAR EL TRET DE SORTIDA DE LA CAMPANYA PEL 25A


Falten tot just vint-i-cinc dies per a la tercera onada de consultes del 25A, la que es preveu ms multitudinria, i les comissions organitzadores sapressen per enllestir la organitzaci de la consulta. Tal i com ja es va fer en les anteriors onades, tamb es prepara un gran acte per donar inici a la campanya electoral. En aquesta ocasi Girona acollir el tret de sortida pel 25A en un acte celebrat al Palau de Congressos. (http://www.auditorigirona.org/cat/pc.edifici.php)

Parallelament, a travs de la xaxa es difon el Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 dabril, pel qual es recullen adhesions (http://firma25a.zxq.net/). El mateix dia 11, coincidint amb lacte que se celebrar a lAuditori, es vol fer lectura del manifest i omplir les

escales de la Catedral de Girona de persones que reclamin el dret a lautodeterminaci. Si el 13D va arrencar amb un multitudinari acte al Frum de Barcelona i el 28F al Vendrell, en aquesta ocasi sha escollit la ciutat de Girona per donar inici a la campanya per afavorir la participaci a les consultes del 25A.
Lacte, amb entrada gratuta, ser a lAuditori del Palau de Congressos de Girona, a partir de les dotze del migdia, on es podran escoltar els parlaments de diverses personalitats i membres de lorganitzaci de les consultes. Tamb hi haur lactuaci de la Companyia Elctrica Dharma.

(aragirona.cat, llegir)
(http://www.aragirona.cat/noticia/1499/un-gran-acte-a-girona-donara-el-tret-de-sortidade-la-campanya-pel-25a) .. Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25A. (http://www.amerdecideix.cat/2010/04/manifest-de-sant-jordi-a-favor-de-les-consultesdel-25-dabril/)

http://www.amerdecideix.cat/2010/04/un-gran-acte-a-girona-donara-el-tret-de-sortidade-la-campanya-pel-25a/

33- Acte dAmer Decideix: per encendre la flama la nit del 24.
1 abril 2010 in Actes | Comments (1) Tags: Esquelles, flama, torxes DAmer Decideix agram als Esquelles el recolzament i adhesi a la consulta sobre la independncia a Amer. (http://www.joventamer.com/esquelles/) Tamb que ens deixin les eines per encendre la flama la nit del 24.

Recordeu que la nit del 24 dabril Amer Decideix: - Us convoquem a les 9 del vespre - A lEstaci - Encendrem unes torxes - I baixarem cap a la Plaa de la Vila - On ens espera .

El 24 dabril a les 9 del vespre a lEstaci! NO THO PERDIS! El Grup Excursionista Amerenc Esquelles fa poc varen celebrar el seu quarant aniversari.

JOSEP FONTS PRESIDENT GRUP ESQUELLES Hem sigut un motor cultural per a Amer El Grup Excursionista Amerenc Esquelles celebra 40 anys retornant als orgens (http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/88071-lhem-sigut-un-motorcultural-per-a-amerr.html) 04/10/09 02:00 I per acabar un vdeo on es ho explicaven:

http://youtu.be/cB1eQIAOPXM Recolzament i eines!! http://www.amerdecideix.cat/2010/04/actes-per-encendre-la-flama-la-nit-del-24/