Anda di halaman 1dari 4

1. Primipara Jolie 24, had her ultrasound for the first time.

As she entered the examination room, all are inappropriate instruction for Jolie except: a. Empty your bladder c. Drink these 2 glasses of water b. Have your fasting for 6 hours d. Take this laxative 2. The MD started putting a liquid solution in the abdomen of Jolie. Jolie asked, What is that liquid youre putting it my abdomen? as a nurse you know that the appropriate response will be: a. It is a water-based gel b. It is an oil-based gel c. It is a Lugols solution d. It is a transducer oil 3. Puzzled, Jolie asked again. What is that liquid solution for? The best response will be: a. This liquid solution is just for lubrication b. This liquid solution is used to eliminate air pockets between the transducer and the skin c. This liquid solution is used to reduce friction of the skin d. none of the above 4. For patient Jolie, what position can be advised for her to assume? a. Semi-fowlers c. Prone b. High fowlers d. Dorsal recumbent 5. After the ultrasound, Jolie asked , How does this machine see whats inside my abdomen?. Your best response would be: a. It uses low frequency sound waves to diagnose whether masses are solid or fluid filled b. It uses neutral volume sound waves to detect masses c. It utilizes cyclic sound pressure with a frequency greater than the upper limit of human hearing d. None of the above 6. Aside from the UTZs function to produce pictures of fetuses in the human womb, it can also be used in, except: a. Guide procedures such as needle biopsies, in which needles are used to extract sample cells from an abnormal area for laboratory testing. b. Image the breasts and to guide biopsy of breast cancer c. Diagnose a variety of heart conditions and to assess damage after a heart attack or diagnose for valvular heart disease. d. None of the above

7. After finishing the UTZ, she is now ready to go home. What can be an advise for her to avoid complications regarding the procedure? a. Put warm compress in the site examined for the next 8 hours. b. Avoid strenuous activities after the examination c. Resume your usual activities d. None of the above 8. Which of these are the advantages of UTZ? a. it can be a guide tool in major invasive surgeries b. it uses ionizing radiation for maximal visualization c. it is usually painless d. all of the above 9. The following are instructions for a client in stool specimen collection, except: a. Clean the bedpan or bedside commode for defecation b. Prevent contamination of specimen c. Defecate in a toilet d. Notify the nurse as soon as possible after defecation 10. Nurse Jolo is about to perform stool specimen collection. Which one is not a correct nursing action? a. Put clean gloves b. Collect 100ml of liquid stool c. Make use of one or two clean tongue blades to transfer the specimen to a container d. None of the above 11. When performing a stool specimen collection for culture and sensitivity test, which of the following nursing action is not included: a. Give a sterile container b. put on sterile gloves c. Large amount of feces is required d. Aseptic technique should be used 12. The following nursing instructions should be given to client before Guaic Test except: a. Meatless diet for 3 days prior to the procedure b. No to red or dark colored foods c. Discontinue iron supplements d. None of the above 13.Which of the following is not a nursing action associated with specimen collection? a. Provide client comfort, privacy, and safety b. Explain the purpose of the specimen collection and the procedure for obtaining specimen c. Use correct procedure for obtaining specimen or ensure that he client or staff follows the correct procedure d. None of the above

14. All are reasons for testing feces except: a. To determine presence of occult blood b. To analyze for dietary products and digestive secretions c. To detect the presence of ova and parasites d. None of the above 15. Nurse Gel received the stool laboratory result for patient x, results revealed that there is an excessive amount of fat in the stool. This indicates faulty absorption of fat from the small intestine. Nurse Gel knows that this is: a. Steatorrhea b. Occult c. Melaena d. None of the above

KEY 1. C 2. A 3. B 4. D 5. C 6. C 7. C 8. C 9. C 10. B 11. C 12. D 13. D 14. D 15. C