KERTAS CADANGAN BENGKEL 1MURID 1SUKAN SK GOMBAK ( 1

)

PADA : 9 NOVEMBER 2011

TEMPAT : DEWAN S K GOMBAK ( 1 )

ANJURAN : UNIT KOKURIKULUM SK GOMBAK ( 1 )

SASARAN : MURID TAHAP 2 ( TAHUN 4, 5 DAN 6 )

TEMA : SUKAN UNTUK SEMUA

Aktiviti ini melibatkan semua murid Tahap 2 (4. Melahirkan insan yang seimbang dari aspek jasmani. Selain itu. ii. Aktiviti ini bertujuan untuk membentuk perbadi dan sahsiah murid dan juga untuk mencungkil bakat murid dalam setiap aktiviti pertandingan mengikut sukan yang diperkenalkan dalam dasr 1M 1S. . tidak mudah putus asa. tidak mudah putus asa dan berusaha untuk menang serta membentuk sahsiah kendiri yang positif.1. Ini sekaligus dapat menyediakan murid satu situasi bukan formal selain kurikulum. emosi. murid juga akan didedahkan dengan semangat berkolaborasi. 5.0 Tema Sukan untuk semua 3. bekerjasama dan bersungguh-sungguh.0 Tajuk Program 1Sukan 1Murid SK Gombak (1) 2. 4. intelek dan sosial bagi mencapai matlamat Falsafasah Pendidikan Kebangsaan . iii. Membentuk personaliti murid yang mantap seperti mempunyai daya saing untuk menang.0 Objektif Impak yang dijangka daripada aktiviti ini ialah : i.0 Pengenalan Program 1Sukan 1Murid merupakan aktiviti untuk murid SK Gombak (1) yang diadakan bermula tahun ini. Melalui aktiviti ini juga murid dapat menunjukkan kemahiran dan kemampuan fizikal mereka dengan sepenuhnya.5 dan 6). rohani. Mencungkil bakat murid dalam bersukan dan memahami tugas dalam organisasi.0 Rasional Rasional utama Program 1Sukan 1Murid ini dijalankan adalah untuk memberi ruang kepada murid menunjukkan bakat dan juga kepimpinan menerusi sukan yang disertai.

6.0 Belanjawan Rujuk Lampiran D 11. tarikh.0 Penutup Dengan adanya aktiviti Program 1Sukan 1Murid kebolehan dan potensi murid dalam bidang sukan dapat ditonjolkan.00 Pagi hingga 1.0 Tentatif program Rujuk Lampiran C 10. Ibu bapa juga akan dapat lebih memahami minat dan kebolehan anak-anak melalui aktiviti ini. hari dan masa Tempat Tarikh Hari Masa : Dewan Sk Gombak ( 1 ) : 9 November 2011 : Rabu : 8.0 Aktiviti yang dijalankan Rujuk Lampiran B 9. Program 1Sukan 1Murid ini juga akan dapat merapatkan hubungan antara guru-guru dan murid SK Gombak (1) . Di samping itu.0 Ahli Jawatankuasa Rujuk Lampiran A 8.00 Tengah hari 7.0 Tempat.

Asiah Bt Hj Mamat/ Pn Cik Julifa Diana Bt Mustafa Makanan Murid Pn Muzlina Bt Mohamad Pn Nurul Aduwanie Bt Adam Pn Meriam Bt Hamzah Pn Wan Mahani Bt Abd Rahman Juru acara En Zulkifli B Mahamad Disiplin Pn Nora Bt Mohamad Isa Pn Suzana Bt Mustapha Pn Nor Aida Bt Mustaffa Guru ganti Pn Nurul Hasanat (Ping Pong) (Bola Sepak ) (Olahraga ) (Sepak Takraw) (Bola Jaring) (Bola Baling) (Badminton) (Bola Tampar) (Hoki) Siar raya En Tarmizi B Mohd Zain En Tuan Arzani B Tuan Abdullah En Mohd Sharin B Mohtar .Lampiran A AJK Induk : Penasihat : Pn Marinah Bt Bawan Pengerusi : Pn Suraya Bt Mat Nasir Naib : Pn Hjh Rohaya Bt. A. Samat Pengerusi En Abdul Malek B Mohamed S/ U : En Irman B Ilias Penyelaras: En Mohd Rahaizat B Rahaman Aktiviti AJK Kerja : Pengurus Stesen Sukan Dan Permainan 1M1S En Ahmad Fadlee B Mohamed / En Tuan Arzani B Tuan Abdullah En Mohd Tarmezy B Zainal Abidin / En Azlan B Ismail En Sanuddin B Shafi’i/ Pn Meriam Bt Hamzah En Azhar B Mat Hassan/En Azaruddin Pn Muzlina Bt Mohamad/ Pn Nurul Aduwanie Bt Adam En Mohd Sharin B Mohtar/ Pn Hazlinda Bt Hamdzah En Hasnuri Amir B Sahibi / Pn Nor Aida Bt Mustafa En MOhd Suffian B Hamzah/ Pn Rohani Bt Ismail En.

00 tgh Persiapan tempat Slot 1 (Ceramah) Slot 2 ( Demontrasi Kemahiran Sukan ) Aplikasi Kemahiran Sukan ( Ikut Stesen Sukan) Aturcara Majlis .10 pg 10.00 – 10.30 pg-1.Lampiran B Aktiviti Murid Mengikut aktiviti yang telah dirancang dan ditetapkan oleh sukan masing-masing.30 pg 8. Aktiviti Program 1Sukan 1Murid Sukan Bola sepak Sukan Bola jaring Sukan Olahraga Sukan Badminton Sukan Hoki Sukan Ping Pong Sukan Bola Tampar Sukan Bola Baling Sukan Sepak Takraw Lampiran C Tentatif Program Tarikh/ Masa 9 Nov 2011 7.00 pg 9.

. ( Pn.50 JUMLAH HARGA (RM) RM 714.70 JUMLAH KESELURUHAN Pembiayaan bagi melaksanakan Program 1Sukan 1Murid peringkat sekolah adalah daripada peruntukan Kokurikulum SK Gombak (1) Disediakan oleh.00 2 2 kotak RM 5.70 RM 724.35 RM 10. Irman bin Ilias) Setiausaha Sukan SK Gombak (1) Disemak oleh. Suraya Bt Mat Nasir) GPK Kokurikulum SK Gombak (1) IRMAN BIN ILIAS .Lampiran D Perbelanjaan BIL `1 BUTIRAN KERJA Menyediakan makanan dan minuman untuk peserta Bengkel 1 Murid 1 Sukan Air mineral KUANTITI 476 orang KADAR HARGA (RM) RM 1. …………………………… (En. …………………….

00 tengah hari 3. Yang benar. . SELANGOR DARUL EHSAN.30 pagi hingga 1.70.. Puan....... SELANGOR DARUL EHSAN.. GURU BESAR SEKOLAH KEBANGSAAN GOMBAK (1)..... Sekian.. KM 8 JALAN GOMBAK. terima kasih..... 53100 GOMBAK... 21 OKTOBER 2011 PER : MEMOHON PERUNTUKAN UNTUK PERBELANJAAN PROGRAM 1SUKAN 1MURID Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuki....... Tujuan saya mengirimkan surat ini adalah untuk memohon tuntutan perbelanjaan bagi urusan penyediaan makanan dan minuman murid bagi aktiviti kokurikulum bersempena dengan Program 1Sukan 1Murid yang akan diadakan pada : Tarikh : 9 November 2011 Hari : Rabu Masa : 7... KM 8 JALAN GOMBAK.. Untuk makluman pihak puan segala perbelanjaan tersebut yang berjumlah RM 724.. 53100 KUALA LUMPUR.. Saya seperti nama dan beralamat di atas adalah setiausaha sukan bagi sekolah kebangsaan Gombak (1) 2...SK GOMBAK (1).. (IRMAN BIN ILIAS) I/C : 750331-03-5017 .. Butiran lanjut untuk segala perbelanjaan telah saya lampirkan kertas kerja program bagi rujukan pihak puan...

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful