Anda di halaman 1dari 15

1

Wow! Kan Diri Di Facebook

SATU LAPORAN PERCUMA OLEH : MR AMEEN

Wow! Kan Diri Di Facebook

"Bosan Dengan FB Anda?, Kurang Rakan? Nak Tak Rakan FB Berebut-Rebut Nak Kenali Anda? "
"1 Tip SIMPLE dan TERBUKTI Berkesan Yang SAYA Sendiri Lalui"

Wow! Kan Diri Di Facebook

AsSalam Saya Amenuddin Hj Embok Cheni. Seorang pengguna Facebook tegar (Sebab bangun pagi buka FB, nak tido pun tengok FB dulu ) Catatan tip ini adalah percuma. Diberikan kepada mereka yang berminat untuk memperolehinya. Saya tak pandai nak cerita berderet-deret, melalut-lalut. Tujuan saya adalah satu iaitu memberikan anda pengalaman serta ilmu saya.Saya tahu, mungkin anda juga tak sabar-sabar untuk mengetahui WOW! Saya ni kan!. Sebelum saya teruskan dengan perkongsian saya ini, saya ingin berikan beberapa garis panduan. 1. Boleh berikan tips ini pada rakan-rakan anda secara percuma. Tetapi saya galakkan agar rakan anda dapatkan melalui website http://www.LaporanPercuma.com/Facebook 2. Tip ini adalah hasil daripada teknik yang saya sendiri lakukan dan dapat menghasilkan maklumbalas yang positif. 3. Jika tak berhasil lakukan untuk kali pertama, terus lakukan, dan terus dan terushingga Berjaya yer! Kenapa saya nak berkongsi? Kerana saya nak ramai orang di FB menjalankan promosi secara berkesan, konsisten dan dapat bina relationship dengan rakan-rakan baru di FB masing-masing. Seterusnya Berjaya membina bisnes dan relationship dari platform FB. Salam Sayang
Stay Strong, Stay Positif

Wow! Kan Diri Di Facebook

TIPS PERCUMA :

BIRTHDAY WISH @ UCAPAN SELAMAT HARI JADI


Anda ada rakan di FB? Tak kira la berapa ramai yang anda ada. Tak kira lah siapa mereka ini. Sebenarnya mereka ini adalah pasaran potensi anda jika anda berniaga. Tetapi tahukah anda, ramai antara kita telah lama membina relationship daripada rakan-rakan FB mereka? Sekaligus ada yang telah menjana puluhan ribu ringgit sebulan hasil daripada relationship mereka. Saya berikan hakikat sebenar pengguna facebook hari ini.

Facebook digunakan ramai orang atas tujuan untuk bersosial, berhibur. Bukan atas tujuan untuk menjalankan bisnes. Seperti yang saya tegaskan, platform facebook sangat-sangat mudah bagi anda untuk membina relationship. Kenapa saya sarankan anda ucapkan Selamat Hari Lahir? 1. Tunjukkan anda sedar kehadiran rakan FB anda tu. 2. Hari ini adalah hari paling menggembirakan mereka.

Wow! Kan Diri Di Facebook

3. Hari ini juga, potensi rakan FB beliau akan LIHAT & TULIS dalam WALL FB beliau. 4. Hari ini juga, anda boleh naikkan trafik ke webpage anda. 5. Hari ini juga, rakan anda ini tak marah pada anda. Malah mereka akan klik LIKE pada posting anda. 6. Hari ini juga lah yang menjadi BATU LONCATAN bagi anda untuk lebih kenali rakan anda ini dan seterusnya bina relationship. 7. Hari ini juga lah anda boleh post banyak kali kat WALL beliau. 8. Hari ini juga lah anda boleh komen pada posting setiap rakan beliau.

Sebenarnya, banyak lagi kelebihan yang hendak saya tulis, tetapi cukup lah sekadar ini sahaja. Etika yang perlu anda ketahui semasa nak posting komen dan sebagainya. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Jangan TAKUT Jangan MENJUAL Berkongsi maklumat Post jangan lebih 5 kali SEHARI (nanti saya cerita bila nak post yer!) Jangan kutuk & kondem hanya berikan wish dan kata-kata semangat. POSITIF

KAEDAH 1 : PERSIAPAN DIRI, PERSIAPAN PROFILE KITA DAN WEBSITE PROMOSI Persiapan Diri 1. Bersedia untuk membuat tip saya ini!

Wow! Kan Diri Di Facebook

2. Mesti ada ketepatan masa kerana time untuk post birthday wish : Tengah Malam (lepas kul 12 mlm), waktu pagi, tengah hari (lunch hour), waktu petang, dan waktu malam.

3. Tulis apa wish yang kita nak berikan dalam notepad (ini contoh jer yer!)

4. Cari video youtube yang sesuai dengan tema yang akan anda berikan dalam wall rakan anda itu (Lagu selamat hari lahir tetapi bertemakan apa?)

Wow! Kan Diri Di Facebook

5. Kenalpasti rakan anda yang sambut Hari Jadi hari ini.

Persiapan Profile Anda 1. Profile picture ~ Mesti ada url

Wow! Kan Diri Di Facebook

p/s : Jika nak belajar buat profile tanpa menggunakan Photoshop dan keluar duit beli software. Anda boleh hadiri ke kelas kami.

2. Profile detail termasuk nama anda

3. Meriahkan WALL anda! ~ Sentiasa updated selalu untuk Nampak kita adalah seorang yang aktif berfacebook
p/s : Ada pelbagai teknik yang anda boleh lakukan, malah anda boleh mengautokan status updated anda. Nak belajar? Hanya di Kelas Wow! kan Diri di Facebook.

Wow! Kan Diri Di Facebook

Persiapan Website Promosi 1. Ruang tangkap prospek ~ Ruang tangkap databased. Anda mesti sediakan 3 option untuk dapatkan databased prospek anda.

p/s : Nak pelajari custom autoresponder? Sertai Kelas Wow! Kan Diri di Facebook.

2. Turutan flow penceritaan di dalam webpage , landing page anda mesti selari dan sekata.
p/s : Bagaimana flow penulisan landing page/webpage yang berkesan? Ikuti kelas kami.

3. Kecilkan URL anda dengan http://bit.ly Bagi persiapan website promosi, jika anda hanya mempunyai 1 website yang standard, teruskan dengan website tersebut. Anda juga digalakkan untuk mempunyai pelbagai website dan tema. Pastikan website ini mempunyai pasaran sasaran yang berbeza dan spesifik. Strategi dah diatur, tinggal menunggu serangan sahaja. Sebelum memulakan serangan pastikan, notepad, video youtube, website promosi dan facebook anda dalam keadaan maximize.

10

Wow! Kan Diri Di Facebook

SERANGAN
1. Buka Facebook, Home, klik bahagian bulatan merah

Cursor ke nama rakan anda, klik kanan, klik pada open new tab. Saya galakkan anda untuk buka profile rakan anda ini. Ini kerana kita akan buat 1 birthday wish yang luar biasa.

11

Wow! Kan Diri Di Facebook

2. Buka profile rakan anda

Jangan posting birthday wish seperti di atas, kerana ianya kurang impak dan nampak seperti biasa. Ini tidak memberi kesan yang WOW! pada diri anda, posting anda dan kredibiliti anda! Lagipun nampak macam biasa jer kan? Anda diajar untuk menjadi seorang yang.LUARBIASA!!!

3. Posting WOW! Posting yang dapat memberi impak WOW! Pada diri anda adalah dengan a) Copy URL video youtube pilihan anda

12

Wow! Kan Diri Di Facebook

b) Paste pada kotak updated status

c) Padam semula url tersebut. Hightlight wish yang kita tulis di dalam notepad kemudian paste di description video youtube tersebut. Akhir sekali, tulis birthday wish pada updated status rakan tersebut. Kemudian klik post.

13

Wow! Kan Diri Di Facebook

4. Respon SERTA MERTA!!!!! Bukan cakap kosong, saya wish pada jam 1.40am 27 September 2011 , lihat, rakan kita ni tak tidor sebab tengah tunggu siapa yang nak wish dia.AMACAM?

Kesimpulannya, posting kita 50% lebih menarik daripada posting orang lain. Posting kita menarik ramai pengguna FB. Malah pengguna FB ini akan klik video ini dan main. Bagaimana saya nak tanggap prospek atas teknik ini? Anda lihat pada video description ada url saya. Ini lah cara yang saya selalu buat! Selamat mencuba! Salam Sayang Mr Ameen http://www.Facebook.com/amendvinfo http://tippemasaranfacebook.blogspot.com/

14

Wow! Kan Diri Di Facebook

[ Ruang Pengiklanan ] Rahsia Saya Terbongkar! Anda MAMPU Untuk Meningkatkan Bisnes Anda dengan Facebook Ads CPC Dengan Kos Yang Tak Masuk Akal!
Saya spend kos iklan USD50 (RM150 tuuu..) dengan kos RM50Malah dengan teknik yang betul saya hampir mendapat 1 klik = 0.01 sen! Wow!

15

Wow! Kan Diri Di Facebook

Saya menggunakan kupon diskaun untuk Facebook CPC Ads yang mana saya boleh redeem kos iklan USD50 di dalam facebook advertising*

Ini tawaran saya !!


Kod Kupon Diskaun anda ...

FBkupon1
Sila SMS kod kupon in ke nombor

017 323 7361


(sms only) Harga biasa adalah RM50.00 Tapi dengan kod kupon anda dapat:

- Harga diskaun RM40.00 sahaja - Anda secara eksklusifnya akan meyertai group VIP FMS saya. Di mana kami membincangkan tentang pemasaran facebook. Video latihan diberikan. Terhad untuk 50 kupon sahaja!

*Tertakluk pada syarat