Anda di halaman 1dari 25

HP EXAM HP0-345

HP OpenView Operations (OVO) II8.x UNIX

Total Questions:

77

Question: 1.
Threshold monitoring of values accessible from NT Performance Monitor: A. Must be done programmatically via an API. B. Requires the OV Performance agent to be installed. C. Is configured with "NTPerfMon" at the beginning of the monitor program in the message condition. D. Is included in the default template with the OVO NT agent for all possible variables Answer: C

Question: 2.
if the control agent (opcctla) stops running on the managed node, _______. A. no message is received at the management server because communication is no longer possible from the agent. B. the management server will automatically attempt to restart the control agent process. C. a message is generated on the management server from the request sender (ovoareqsdr). D. a message is sent to the management server from the control agent when it resumes. E. the OVO agent is still able to send messages if the management server is running Answer: AC

Question: 3.
To start a web browser on the Java GUI client at the URL http://www.hp.com, the administrator must enter _______ in the Instruction Text Interface Call field in the administrator GUI. A. <LOCAL_ON_CLIENT_WEB> "http://www.hp.com" B. <LOCAL_ON_JAVA_CLIENT_WEB> "http://www.hp.com" C. <JAVA_CLIENT_WEB> "http://www.hp.com" D. <LOCAL_ON_JAVA_CLIENT> "http://www.hp.com" Answer: B

Question: 4.
Assume that the managertomanager configuration has been completed. Choose the three statements that are TRUE regarding Message Forwarding. Select THREE. A. Message Forwarding is done automatically by the initiating management server. B. The message can be forwarded to multiple managers. C. The message status updates are propagated to the management servers which hold a copy of the message. D. Messages can be forwarded to managed nodes. Answer: ABC

Question: 5.
The embedded performance component collects several metrics on the managed node and stores the data on the managed node. After _______ weeks the first week of data is overwritten. A. 2 B. 3 C. 5 D. 7 Answer: C

Question: 6.
How do you determine a managed node's primary manager in a backup server flexible management environment? Select TWO. A. the management server is added to the snmp destination list on the managed node. B. the IP address of the management server is held in the file /var/opt/OV/share/conf/mgrconf. C. the hostname of the management server is held in the file /var/opt/OV/conf/OpC/primmgr. D. the managed node responds to any OVO management server which establishes heartbeat polling. E. the hostname of the management server is in the setting OPC_PRIMARY_MGR Answer: CE

Question: 7.
Escalation of messages _______. Select TWO. A. occurs at management server level managed nodes continue to send messages to their the primary managers. B. causes the original message to be acknowledged in the active browser of the operator who escalated it, so that it is only displayed on the escalated station. C. permits the operator to select an alternative management server to display the escalated message. D. allows messages from managed nodes to be sent by the managed node to a specified secondary manager. E. allows the operator to work on the other target escalation servers. Answer: AB

Question: 8.
Which one of the following statements about individual messages is true? A. When message forwarding is enabled, the managed node will send multiple copies of configured messages to each responsible manager. B. Managed nodes can send the same message with the same GUID to each responsible manager listed in its' flexible management template. C. A message sent from a managed node has a unique ID number (GUID), and only a single instance of this message will be sent out from the agent. D. When a message is escalated to another management server, a second message with a new GUID is sent from the managed node to the escalation manager. Answer: C

Question: 9.
A template is needed for the configuration of the service hours/scheduled outages. This template is _______. A. an XML file on the agent describing which action must be taken at the current time B. located in /etc/opt/OV/share/conf/OpC/mgmt_sv/respmgrs/outage on the management server C. an OVO template type, that will be distributed to the agents D. a binary file on the management server located in /etc/opt/OV/share Answer: B

Question: 10.
The message manager must reread the configuration template for the outages if the system administrator or an external application has changed that file. A command line tool, _______, is available to start the (re-) configure request. A. opccfgout update B. opccfgout refresh C. opcconfig update D. opcforwm refresh Answer: A

Question: 11.
You have a backup OVO management server and you wish to replicate the OVO database configuration from your production system. The commands you will execute are _______. A. opccfgdwn, opcmgrdist, opccfgupld B. opccfgdwn, opccfgupld C. opchistdwn , opchistupl D. opctmpldwn, opctmplupl Answer: A

Question: 12.
Many Openview products have specific OVO templates and applications available for integration so that OVO can manage these applications. How is this done? A. Moving files into the correct place and restarting the OVO Management server B. Using Proprietary APIs which are only available for Openview applications that cannot be used by non-HP applications C. Run opccfgupld to upload policies into the database D. Run opctmplimport to upload policies into the database Answer: C

Question: 13.
When using the Open Instruction interface you can _______. A. run the instruction text interface command by selecting the "Perform Action" button in the message browser B. add command line parameters to the command that gets executed on a precondition basis C. use an instruction interface only in a single condition in a template D. use an instruction interface only in a specific template Answer: B

Question: 14.
Messages sent through the Message Stream Interface (MSI) _______. A. can be configured to be serialized in an assigned sequence for use by external applications B. can only be used with Event Correlation Services C. are generated in parallel to all external applications with no sequencing D. are made available to a single external application Answer: A

Question: 15.
What is the function of the ovtrap2opc command? A. To convert an OVO trap policy file into a Network Node Manager trapd.conf file B. To convert traps held in the Network Node Manager binary event store to OVO format C. To convert a trapd.conf file created in Network Node Manager to an OVO trap policy file D. To load MIB information provided by third parties into the trapd.conf file Answer: C

Question: 16.
The Open Instruction Text interface exists to enable you to: A. provide instructions for selected messages in one or more alternative formats, such as throughweb pages. B. send instructions configured in a message template to a Notification Service. C. send instructions configured in a message template to a Trouble Ticket interface. D. allow operators to access OVO manuals via the Dynatext provision of online manuals. Answer: A

Question: 17.
Which additional background process(es) will run if an Event Correlation Services template is distributed to a managed node? A. opcecs B. opcecsa and opcecs C. opceca and opcecaas D. opcecm Answer: C

Question: 18.
A customer plans to install OVO in an MC/Service Guard High Availability Environment. The cluster contains 3 physical nodes. How many license(s) must be purchased? A. 3 licenses for OVO management server and 3 licenses for the agents B. 2 licenses for OVO management server and 3 licenses for the agents C. 1 license for OVO management server and 1 license for the agents D. 3 licenses for OVO management server and 1 license for the agents Answer: C

Question: 19.
In an MC/Service Guard installation, which directories are located on the shared disk? Select THREE. A. /opt/OV/bin B. /opt/Oracle C. /var/opt/OV/share D. /etc/opt/OV/share E. /var/opt/OV/shared/server F. /etc/opt/OV Answer: CDE

Question: 20.
How does a service name get assigned to a message? Select TWO. A. From the condition in a policy that generated the message. This is the only method of generating messages with services. B. From the Regroup Condition on the management server and the policy condition that generated the message. C. From the Service Navigator policy assigned to the management server. D. With SNVP installed, all messages have a default service name assigned. E. None of these choices Answer: BD

Question: 21.
The Regroup Condition can only be used for: A. changing the message group for a message. B. changing the message group for a message and assigning the message to be seen by certain operators. C. changing the message group for a message and assigning it a service name. D. None of the above. Answer: C

Question: 22.
if the service structure is changed in the service engine of the HP OpenView Service Navigator, what must the user do in order to see the new structure? A. Do nothing, the changes will appear immediately in the GUI. B. Restart the HP OVO server processes including the service engine with opcsv start. C. Restart the HP OVO Java Console. D. The user will be notified of the change and must reload the configuration from the GUI. E. Relogin into the HP OVO Java Console from the GUI. Answer: D

Question: 23.
There are five services at the lowest level in a hierarchy, all with the same parent service. A message is received in the message browser with a Minor status, which affects one of the lowest level services. All the services in the hierarchy were previously in a Normal status. The propagation rule for the affected service is "increase 1". If all other services have default rule settings, to what severity does the parent service change? A. Warning (cyan) B. Minor (yellow) C. Critical (red) D. Major (orange) E. Unchanged Answer: D

Question: 24.
What characterizes OVO certificates? Select TWO. A. They have to be signed by a Certificate Authority B. They are created in accordance with the X.509 standard C. They contain a Common Name that can be changed if needed D. They contain public and private keys Answer: AB

Question: 25.
Which management server processes are involved with certificates? Select TWO. A. ovcs B. ovcert C. opccsa D. opccsad Answer: A

Question: 26.
for certificates in a MoM environment, using the merge process, the following apply. Select TWO. A. OVO Servers exchange their CA root certificates B. OVO agent on managed nodes update CA root certificates from the primary OVO server C. Managed node must install the CA root certificate from the primary manager only D. Managed node does not need to have the same OVCoreId on all OVO Servers Answer: AB

Question: 27.
What are the three main benefits of PAM integration into OVO? Select THREE. A. User passwords have to be set up and maintained only in one place B. Higher security measures such as stronger encryption, password aging and account expiration C. Use of common user database shared with the OS or other applications D. User authorization can be enforced Answer: ABC

Question: 28.
What steps are performed to integrate PAM into OVO? Select THREE. A. Enable PAM User Authentication in OVO. Execute: ovconfchg ovrg server ns opc set OPC_USE_PAM_AUTH TRUE B. User needs to exist in OVO database and in external user configuration system C. Enable PAM User Authentication in OVO. Put settings in /etc/opt/OV/share/conf/OpC/mgmt_sv/pam.conf file D. Configure PAM to route the OVO authentication requests to the desired PAM module. Put settings in /etc/pam.conf file Answer: ABD

Question: 29.
The opcctrlovw command is used in which three of the following cases? Select THREE. A. To start OV-applications from the Motif GUI (local and remote). B. To start X-OVw applications from Java (local and remote). C. To start X-OVw applications from Motif GUI (remote). D. To start OV-applications from Java (local) Answer: BCD

Question: 30.
In the Message Correlation window, the Suppression Time Interval is set to 2 minutes and the Accept Message After Every Interval is set to 5 minutes. Eight events are received at the rate of one per minute. After a threeminute pause, two new events are received at the rate of one per minute. Which three events will pass the suppression filter and be transformed into a message? Select THREE. A. first B. fifth C. sixth D. ninth E. tenth Answer: ACD

Question: 31.
What happens when you edit a shared propagation rule? A. The propagation rule is modified only for the parent object B. The propagation rule is modified only for the child object C. The propagation rule is modified for all objects that use that rule D. Such a rule does not exist Answer: C

Question: 32.
What is the default service name the SNVP applies to each message? A. Fixed name SNVP? B. Text message from opcmsg command C. <application>:<user>@@node D. <application>:<object>@@user E. <application>:<object>@@node Answer: E

Question: 33.
Which one of the following processes is NOT a management server process? A. opcuiop B. opcsvm C. opcuiwww D. opcuiadm Answer: B

Question: 34.
You have created a service hours template with several condition status variables. What command can you use to check the current value of one of the variables? A. opccfglist <var> B. opccfgout -update C. opccfgout -list_ cond <var> D. opccondstat list Answer: C

Question: 35.
You have enabled an outage template which is in operation for the last 4 hours. You want to check which messages are generated during this downtime. Which two of the following options are TRUE? Select TWO. A. If the LOGONLY option was used, the messages will be seen in the history browser. B. If the INSERVICE option was used, the messages will be in the pending browser. C. No messages will have been generated during the interval. D. If the SUPPRESS option was used, the messages will be held in the pending browser. E. If the LOGONLY option was used, messages will be held in the logfile directory on the managed node. Answer: AB

Question: 36.
A Message Forwarding template: A. allows messages from one management server to be copied to other management servers named in a msgforw template. B. allows operators to select to which management server messages should be copied. C. ensures that the agent on a managed node will forward a message to all management servers named in a msgforw template. D. enables an operator to select which messages will be forwarded to named management servers. Answer: A

Question: 37.
When a management server is specified in a flexible manager template using the notation NODE IP 0.0.0.0 "MS1.bbn.hp.com" : A. OVO uses only DNS to resolve the correct IP address for MS1. B. OVO uses the operating system name resolution to determine the correct IP address for MS1. C. OVO does not use the IP address but defaults to the Primary Manager. D. the address is resolved by executing the opc_ip_addr command against the template. Answer: B

Question: 38.
To customize the behavior of Message Forwarding when using OPC_FORW_NOTIF_TO_TT, you should: A. execute the opcsv command with the option OPC_FORW_NOTIF_TO_TT TRUE on the Primary Management Server B. execute the opcsv command with the option OPC_FORW_NOTIF_TO_TT TRUE on the Management Server to which messages will be forwarded C. execute ovconfchg -ovrg server ns opc set command OPC_FORW_NOTIF_TO_TT TRUE D. add a line to the file /opt/OV/bin/OpC/install/opcsvinfo specifying OPC_FORW_NOTIF_TO_TT TRUE Answer: C

Question: 39.
A managed node has been configured with a template which defines the system M2 as a Secondary Manager and an Action Allowed Manager. The node's primary manager, M1 suffers a failure and is down for several hours. What happens to the messages generated on the managed node? A. They are sent to the M2 management server after the heartbeat polling interval has been exceeded. B. They are logged on the managed node. C. They are automatically sent to the M2 management server. D. They are buffered until M1 recovers or M2 issues the command to take control of the managed node. Answer: D

Question: 40.
You have distributed a followthesun policy to twenty managed nodes, and now decide that two of these nodes need unique policies. What should you do? A. Create node specific policies for those two nodes and distribute policies to the two managed nodes. B. Remove all policies from the respmgrs directory and distribute policies with the Force option checked to the two managed nodes. C. Log onto the two managed nodes and update the policies from their distribution trees. D. Perform a policy distribution to the two managed nodes with the Templates option unchecked Answer: A

Question: 41.
How does OVO uniquely identify a managed node? Select TWO. A. OVCoreID on HTTPS nodes B. OVCoreID on HTTPS and DCE nodes C. IP address on DCE nodes D. The certificate on HTTPS nodes Answer: AC

Question: 42.
When is the OvCoreId value used? Select TWO. A. To identify the source node of messages once they have been received B. To determine responsibility relationship of objects (e.g. node to user) C. To verify the digital certificates D. To sign the policies on the management server Answer: AC

Question: 43.
On MS Windows the master control process, ovcd, runs as a Windows service. Which two statements are true? Select TWO. A. It runs by default as SYSTEM account B. The default start type is 'Automatic' C. It depends on the XPL trace service D. If a service registration is missing, the OVO agent will register the service and run normally Answer: AB

Question: 44.
What are the main parameters of the command bbcutil? Select TWO. A. bbcutil -getovport <hostname> B. bbcutil -reg <hostname> C. bbcutil -ping <hostname> D. bbcutil -s <hostname> Answer: BC

Question: 45.
Every time an instance of an Oracle database is started, its _______ is used to identify the database and redo the log files that must be opened for database operation to proceed. A. control file B. Oracle Data Dictionary C. System Monitor D. /etc/rc.config.d/ovoracle file Answer: A

Question: 46.
OVO processes that connect to the database are run as 'root'. Since 'root' access to the database is NOT supported by Oracle, these processes switch IDs to _______, then perform the database connect. After successful connect, these processes switch back to 'root'. A. opc_op B. opc_switch C. ovoracle D. dba_user Answer: A

Question: 47.
You have given users access to the Java GUI. How can you prevent them from accessing administrator functions? A. By modifying the Application Registration Files (AR-fs) to remove access from the menu options. B. Administrator functions are not available in the Java GUI. C. By ensuring that the opc_adm map is already open so that write access is not available. D. By password protecting opc_adm. Answer: B

Question: 48.
What effect would the command ovswitchuser ops1 grp1 have when executed on a managed node? Select TWO. A. Applications executed on the managed node from the management server can only run as user ops1 in group grp1. B. The agent software is run as user ops1 in group grp1 instead of user root and group sys. C. The operator must logon with the Unix user name of ops1 and group grp1. D. Actions and commands which have been downloaded onto the managed node will run as user ops1 in group grp1. E. Only OVO agent interceptors run as user ops1 in group grp1 Answer: BD

Question: 49.
Messages held in queues can be read using the _______ command. A. opcqchk B. cat C. opcdcode D. opcdfchk Answer: A

Question: 50.
Very often an OVO environment spans many time zones. The OVO management server can be forced to use the message creation time on the local managed node rather than the message arrival time on the management server. To set the time zone parameter for service hours, enter the following attribute value via the ovconfchg command _______. A. AGENT_TIME_ZONE YES B. OPC_SERVHRS_USE_AGENT_TZ TRUE C. SERVHRS_TIME_ZONE DEFAULT D. SVHRSINPUT SYSTEMCLOCK Answer: B

Question: 51.
Before starting an OV application or service remotely from the OVO GUI, the target nodes on which the application will be started must be mapped with _______. This tool, which runs on the OVO management server automatically, determines information about available NNM nodes on the system domain at startup time. A. opcsnoopovw B. opcctrlovw C. opcmapnode D. opcapplicationmapper Answer: C

Question: 52.
How do you deploy a correlator store to the OVO agent? A. ovocomposer ui B. ecsmgr -i 11 fact_ update ecs_comp /var/opt/OV/conf/eaagt/ecs_comp.-fs C. ovocomposer install -fs <-fstore> agt <node> D. ovocomposer install /var/opt/OV/conf/eaagt/ecs_comp.-fs Answer: C

Question: 53.
One of the new OVO features is Cluster Awareness (ClAw). What does Cluster Awareness allow you to do? Select TWO. A. Define Virtual Nodes (VN) in the Node Bank B. Display the cluster in Service Navigator C. Assign policies to VNs D. To run multiple OVO management servers on a cluster Answer: AC

Question: 54.
if OVO variable OPCUIWWW_NORESP_SVCMSG is set to TRUE, under which condition will an operator see messages? A. the service message will always appear B. Only if the service message is configured in the responsibility matrix C. Only if the service message is exclusively assigned by way of opcservice and that are not in the responsibility matrix D. Only if the service message is configured in service assignments Answer: B

Question: 55.
What statements are true regarding CMA (Custom Message Attribute)? Select TWO. A. To add a CMA, in the Java GUI, select a message in the Message Browser, right click on the message and select CMA B. To add a CMA, in the Java GUI, select a message in Message Browser, right click on the message and select modify C. By default ,CMAs will automatically be displayed in the Message Browser D. By default ,CMAs will not automatically be displayed in the Message Browser Answer: BD

Question: 56.
After creating the ECS template and the associated ECS circuit with ECS Designer, the template administrator distributes this template to a managed node. Which two processes are then started on the managed node? Select TWO. A. opcecm B. opceca C. opcecaas D. opcecmas Answer: BC

Question: 57.
After the automated backup has been completed each week, you want to upload templates to a backupserver. Where should you place the script to include this in the automated backup sequence? A. $OV_CONF/ovbackup/post_resume B. $OV_CONF/ovbackup/pre_pause C. Within the script ovbackup.ovpl D. $OPC_CONF/opcbackup/post_resume Answer: A

Question: 58.
Following a new installation of the OVO Management Server software, what steps must be taken to complete the licensing setup after receiving the license from HP? A. Install the license using the command opclic add <license_password> and add the IP address of the management server to the $OV_CONF/.itolicense file. Restart OVO using ovstop, ovstart. B. Update your license server to include the license string in its .itolicense file C. Install the license using the command opclic add <license file> D. Modify the files $OV_CONF/.itolicense and $OV_CONF/.license files to add the license string and the restart OVO using ovstop, ovstart. Answer: C

Question: 59.
What operating system username is always created on all OVO management servers and UNIX managed nodes? A. itop B. opc_adm C. OpC_op D. opc_op Answer: D

Question: 60.
How can you modify configuration settings on HTTPS nodes? Select THREE. A. Edit opcinfo file B. Run ovconfchg -ns <namespace> -set <key> <value> C. Run ovconfchg -edit D. opcragt -set_ config_var on the management server Answer: BCD

Question: 61.
What are the rules that apply to each OVO HTTPS communication? Select TWO. A. ovcd process listens by default at port 383 (can be changed if needed) B. each OVO node runs only one ovbbccb C. If ovbbccb is temporarily unavailable, the RPC client process can connect directly to the RPC server D. OVO uses SSL for strong clientserver authentication and encryption E. OVO uses anonymous SSL for server agent communication Answer: BD

Question: 62.
What is the main advantage of using proxies in OVO? A. Single entry point to the managed node B. Decreasing the number of open ports in firewalls C. Advanced communication encryption D. Restrict outside access Answer: B

Question: 63.
What are the security features of remote actions on HTTPS nodes? Select TWO. A. Remote action command definitions are protected by digital signatures B. Action request definitions as part of OVO messages are signed C. All remote actions from HTTPS nodes are denied D. You can define authorized remote actions on management server using ovconfchg command Answer: AB

Question: 64.
After an IP address change, what does the managed node send to the management server? A. its new IP address directly B. IPCE package C. node certificate with new IP address D. OvCoreId Answer: B

Question: 65.
An action allowed manager in a flexible management policy _______. A. can execute operatorinitiated actions on managed nodes which have the respmgrpolicy downloaded B. need not be specified in an escalation policy because actions will be initiated through the primary manager C. if a managed node (with mgrconf policy) sends a message that contains an action, the action allowed manager can always execute this action D. cannot execute operatorinitiated actions on managed nodes, but can execute applications from the application desktop on those nodes Answer: A

Question: 66.
A Secondary Manager (SECONDARYMANAGER) configured in a MOM template: A. can receive escalated messages from another management server, but cannot receive messages directly from its managed nodes. B. may become the Primary Manager of a managed node if the template is downloaded to that node. C. will automatically become the Primary Manager of a managed node if specified in a backupserver template. D. can never become the Primary Manager of managed nodes to which it did not distribute the agent software Answer: B

Question: 67.
By default, heartbeat polling _______. A. sets the value for the interval for logfile and monitor polling B. is initiated by the Request Sender to the OVO agent to check that a managed node is up and running C. is performed from the OV control to the Control Manager to provide alive packets D. checks that all agent processes are alive on a managed node Answer: B

Question: 68.
You want to change the default behavior of OVO in several ways, such as the ownership of messages, the handling of external notifications during service hours etc. What would you do? A. Modify options in the opcinfo file and restart the OVO agent processes. B. Use ovconfchg to set new config items on the OVO management server.. C. Use ovconfchg to set new config items on the OVO managed node. D. Use the Server Configuration menu options in the OVO GUI to change defaults. Answer: B

Question: 69.
The OVO management server suffers a sudden power failure. After recovery, you find that OVO will not start up properly. You suspect that a message queue is corrupt and decide to clear it. What will be the consequences of this action? A. You must shut down Oracle and all background OVO processes and restart to recover the state of the message queue. B. You will lose all messages that were held in the queue and not yet written to the data repository. C. The associated background server process will fail because the message queue should not be cleared manually. D. The erased messages will be rewritten from the buffers on the managed nodes. Answer: B

Question: 70.
Which one of the following statements describes the map access required for OVO? A. An operator is assigned a map name with the same name as the operator logon, but only the administrator (opc_adm) requires read/write access. B. The administrator can select which operators should have read/write or read only access to the maps opened with their logon names. C. The "default" NNM ipmap is opened with read only access, and submaps are opened for the operator with read/write access. D. An operator is assigned a map name with the same name as the operator logon for OVO, and this map has read/write access. Answer: D

Question: 71.
if you have downloaded a template to process the UNIX syslog.log file, which process on the managed node will handle the template? A. opcmsga B. opcle C. opcctla D. opcmona Answer: B

Question: 72.
Which two of the following processes are NOT started from the ovstart opc or opcsv start commands? Select TWO. A. opcctlm B. opcmsgi C. opcuiadm D. opcmsgm E. opcdispm Answer: BC

Question: 73.
How do you enable tracing for all processes on the OVO Management Server? A. Run ovconfchg <trace configuration file> B. ovtrccfg <trace configuration file> C. Run ovtrcadm -a <hostname> and then run ovtrccfg <trace configuration file> D. Put OPC_TRACE TRUE in the opcsvinfo file Answer: C

Question: 74.
To stop all agent activity on a managed node, including the OV control, you should use the command: A. opcragt -kill B. ovc -kill C. opcragt -stop D. ovc -stop Answer: B

Question: 75.
How many calculation views can be setup in Service Navigator? A. 1 B. 2 C. 5 D. unlimited Answer: B

Question: 76.
How can you dynamically change service labels? A. By using the opcservice command B. By using the opcsvcattr command C. By setting ov_posX and ov_posY in the XML service file D. From the menu Action -> Start -> Service Labels Answer: B

Question: 77.
How is the status calculated in the operational service view in the Service Navigator? A. Based on all messages present in the active message browser B. Based on all owned messages present in the active message browser C. Based on all nonowned messages present in the active message browser D. Based on all acknowledged messages Answer: C