Anda di halaman 1dari 24

Mi egybre alkalmas mg a OneNote?

Az Els lpsek OneNote szakaszban trgyalt szolgltatsok mellett a OneNote szmos ms tevkenysghez nyjt tovbbi eszkzket. Az albbi hivatkozsokra kattintva tegyen egy felfedez utat. Az eszkztr Vissza gombjra kattintva visszatrhet erre a lapra:

rtekezletek
Aktv megosztsi munkamenet Tblzatok Szmolgp Rajzeszkzk Lapsablonok rtekezletek rgztse Teljes kperny

ton
Tbb szmtgp tmogatsa Aktv megosztsi munkamenet

Office-integrci
Fjlok beszrsa nyomatokknt Klds a Word alkalmazsba Excel- s PowerPoint-integrci Fjlok mellkelse a jegyzetekhez

Kutats egy adott tmakrben


A Feljegyzsvzlat ablak Weblapok kldse a OneNote alkalmazsba Kpeken lv szveg felismerse Tblaszmtgp hasznlata Teljes kperny Alapvet OneNote-szolgltatsok tblaszmtgpen Rajzeszkzk Szabadkzi kijells

A rendszerezettsg fenntartsa
Hzs egrrel Hivatkozsok Jelszavas vdelem

Tovbbi hasznos szolgltatsok 1. lap

Kutats a weben
A OneNote rendkvl hasznos eszkz, ha a webrl s ms forrsokbl informcit szeretne gyjteni, s egy helyen szeretne trolni. A OneNote azrt nagyszer, mert segtsgvel: biztos lehet abban, hogy az informci a webhelyek eltnse vagy megvltozsa esetn sem vsz el; tetszs szerint rendezheti a lapokat; a megtartott lapokra sajt jegyzeteket rhat, pldul hogy mirt fontosak. Az Internet Explorer Klds a OneNote programba gombjra kattintva az adott webhelyen lv informcik egy rszt vagy egszt a OneNote alkalmazsba kldheti. Ezek a jegyzetek a Nem iktatott feljegyzsek szakaszba kerlnek.

Ha egy weblapnak csak egy rszlett (pldul egy bekezdst vagy cikket) szeretne megtartani, jellje ki a kvnt rszletet; legtbbszr nincs szksg az egsz lapra.
Ha tbb tmakrben folytat kiterjedt kutatst, az Eszkzk men Belltsok parancsra kattintva a Klds a OneNote programba kategriban mdosthatja, hogy a webrl rgztett jegyzeteket a OneNote hol trolja.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket . Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 2. lap

Kpeken lv szveg felismerse


A OneNote kpes a feljegyzsekbe illesztett kpeken lv szveg felismersre. Ennek ksznheten a jegyzetfzetekben lv brmilyen informcit jrahasznosthat vagy kereshet, mg akkor is, ha az kpeken tallhat, pldul: webrl kivgott kpernyrszeken; dokumentumokrl vagy dikrl kszlt nyomatokon (Beszrs men, Fjlok beszrsa nyomatokknt parancs);
Megjegyzs: A OneNote magyar nyelv kpeken nem tmogatja a szvegfelismerst. Angol (vagy ms hasonl bct hasznl) nyelv szveg felismersre azonban alkalmazhat.

Prblja ki!
Kattintson a jobb gombbal a kvnt kpre, majd vlassza a Szveg msolsa kpbl parancsot. Ez utn illessze be a szveget a kp mell. Ha a Szveg msolsa kpbl parancs nem hasznlhat, kattintson a jobb gombbal a kpre, s vlassza a Kpbeli szveg kereshetv ttele parancsot.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 3. lap

Aktv megosztsi munkamenet


Az aktv megosztsi munkamenetekben tbb felhasznl egyidejleg dolgozhat ugyanazokon a jegyzetlapokon, mintha csak egy konferenciateremben fellltott tblra rnnak. A munkamenet vgeztvel minden rsztvevnl a feljegyzsek teljes pldnya marad. Az aktv megosztsi munkamenet akkor hasznos, ha: egy tletgyjt rtekezleten ugyanazon a jegyzetlapon mindenki kzrem kdsvel kszt vzlatot. feljegyzseit olyan munkatrsakkal szeretn megtrgyalni, akik nem tudnak szemlyesen rszt venni a csapatgylsen; Aktv megosztsi munkamenetek lefolytatshoz mindssze internetkapcsolatra van szksg. Mutasson a Megoszts men Aktv megosztsi munkamenet pontjra, s kattintson az Aktulis szakasz megosztsa parancsra.

Tipp: A Toll eszkz mutatknt is hasznlhat, amely hasznos segtsg lehet a megosztott munkamenetek levezetshez (Eszkzk men, Toll zemmd pont, Toll hasznlata mutateszkzknt parancs).

Ha tbbet szeretne tudni arrl, hogy miknt dolgozhat egytt msokkal a feljegyzseken, vagy hogyan hrthatja el az esetleges csatlakozsi problmkat, olvassa el az Office Online webhelyen a Feljegyzsek ksztse msokkal cm tmakrt.

Tovbbi hasznos szolgltatsok 4. lap

Feljegyzsvzlat
Amikor jobbra msik programban dolgozik, de fel szeretn jegyezni gondolatait, vagy nhny informcit be szeretne vinni a OneNote alkalmazsba, a Feljegyzsvzlat funkci hasznos segtsg. Ms programokban szveget s kpeket jellhet ki, s a Feljegyzsvzlat ablakba hzhatja azokat. Ez a funkci akkor hasznos, ha: bngszs kzben informcikat gyjt a webrl. telefonlskor vagy rvid megbeszlskor sebtben feljegyez valamit (mintha ntapads matricra rna); dokumentumok, weblapok, e-mail zenetek olvassakor rgzti gondolatait; bemutatdik megtekintse folyamn referenciaadatokat msol a OneNote alkalmazsba; Feljegyzsvzlat ltrehozsa: Nyomja le a Windows emblma + N billentykombincit brmely programban vagy kattintson a OneNote ikonra a Windows tlcn

A program a feljegyzsvzlatokat kln lapokknt a navigcis sv aljn tallhat Nem iktatott feljegyzsek szakaszhoz adja.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 5. lap

Tbb szmtgp tmogatsa


Ha gyakran van ton, jegyzetfzeteit tbb szmtgpen is hasznlhatja. Ez akkor hasznos, ha: munkahelyn asztali szmtgpet s laptopot is hasznl; tbb otthoni szmtgp ugyanahhoz az otthoni hlzathoz van csatlakoztatva; otthoni laptoppal s munkahelyi szmtgppel rendelkezik (s az otthoni laptopot a munkahelyi hlzathoz tudja csatlakoztatni). A OneNote automatikusan szinkronizlja a vltozsokat az egyes szmtgpekrl. Ha azt szeretn, hogy egy jegyzetfzetet tbb szmtgprl is meg lehessen nyitni, csak msolja a fjlt olyan helyre, amelyhez mindegyik hasznlni kvnt szmtgp hozzfrhet. Amikor j jegyzetfzetet hoz ltre (a Fjl men Ltrehozs pontjra mutatva, majd a Jegyzetfzet parancsra kattintva), jellje be a Tbb szmtgpen hasznlom vlasztgombot. Az j jegyzetfzet varzsl s a OneNote vgigvezeti az eljrson:

Ha ellenrizni szeretn, hogy a jegyzetfzet napraksz-e, vessen egy pillantst a navigcis svon lv ikonjra. A Fjl men Szinkronizls pontjra mutatva is leolvashatja a szinkronizlsi llapotot.

- mdostsok szinkronizlsa

- napraksz

- offline munka

Ha:

meglv jegyzetfzetet tbb szmtgp kztt meg szeretne osztani, kvncsi, hogy mely hlzati helyek a megfelelek, szinkronizlsi hibkat kell elhrtania, tanulmnyozza a kvetkez sgtmakrket az Office Online webhelyen, a OneNote alkalmazssal kapcsolatos alweben: A jegyzetfzet hasznlata tbb szmtgpen s A jegyzetfzet szinkronizlsi llapotnak megtekintse s az tkzsek feloldsa.

Tovbbi hasznos szolgltatsok 6. lap

Hzs egrrel
Az egrrel lapokat, szakaszokat s jegyzetfzeteket hzhat, gy gyorsan trendezheti a feljegyzseket.
A szakaszflek trendezsvel a gyakrabban hasznlt szakaszokat egyms mell hzhatja. A szakaszokat hzssal msik jegyzetfzetbe is thelyezheti.

A lapfleket trendezheti, vagy a lapokat msik szakaszba hzhatja.

A jegyzetfzeteket trendezheti a (bal oldalon tallhat) navigcis svon.

Ha egyszerre sok elemet szeretne trendezni, kibonthatja a navigcis svot. A navigcis ablakban hzssal mozgathatja az elemeket.

Tippek: Hzs kzben tartsa az egrmutatt a megfelel jegyzetfzet vagy szakasz fl, s a OneNote odaugrik. Ha meg szeretn szntetn az adott elem hzst, nyomja le az ESC billentyt.

Megjegyzs: Adott laprl tartalmi elemek nem hzhatk t msik lapra, de kivgssal s beillesztssel termszetesen a kvnt helyre thelyezhetk.
Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!
Tovbbi hasznos szolgltatsok 7. lap

Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 8. lap

Hivatkozsok
Nem csak szoksos, egy-egy webhelyre mutat hivatkozsokat hozhat ltre (a Beszrs men Hivatkozs parancsra kattintva), hanem olyanokat is, amelyek a feljegyzsek adott rszre (jegyzetfzetre, szakaszra, lapra vagy akr bekezdsre) ugranak. Ilyen OneNote-hivatkozsokkal az albbiak hozhatk ltre: Tartalomjegyzk, amely egy adott lapon hivatkozsokat tartalmaz a szakasz ms lapjaira vagy ugyanazon lap ms terleteire Kedvencek lista, amely hivatkozsokat tartalmaz a gyakran megnyitott lapokra s szakaszokra Definci- vagy mutatjelleg hivatkozs, amelyre kattintva az adott lapon lv kifejezsek, nevek vagy tmakrk msik lapon kifejtett rszletes meghatrozshoz lehet ugrani Hivatkozs ltrehozshoz kattintson a jobb gombbal a hivatkozni kvnt lapra vagy jegyzetre, majd vgezze el az albbi mveleteket: 1. Kattintson az E lapra mutat hivatkozs msolsa parancsra. 2. A Beilleszts parancsra kattintva 3. Eredmny: helyezze a hivatkozst a kvnt helyre.

A hivatkozsok a OneNote alkalmazson kvlre is beilleszthetk, pldul e-mailben elkldhetk msoknak. A cmzettek rjuk kattintva a megfelel feljegyzsekre ugorhatnak (feltve, hogy azok megosztott jegyzetfzetben tallhatk).

Prblja ki!
Hozzon ltre egy, a Rajzeszkzk lapra mutat hivatkozst ezen a lapon. Megjegyzs: Az eszkztron lv Vissza nylra kattintva a hivatkozs msolsa utn visszatrhet erre a lapra.

Most valami ms
Jellje ki a jelen lapon lv szavak vagy kifejezsek egyikt, kattintson r a jobb gombbal, majd vlassza a Hivatkozott lap ltrehozsa parancsot. A program ezzel a cmmel ltrehoz egy lapot az aktulis szakasz vgn, s hozzkapcsolja a kijellt szt vagy kifejezst.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket . Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 9. lap

Tblzatok
Szolgltats Tblzat ltrehozsa a billentyzet hasznlatval Elnye Hasznlata Egyszer s gyors a tblzatszer informcik rgztse rtekezletek, bemutatk, szemlyes tletgyjts

Prblja ki!
1. Helyezze a kurzort az albbi Termk sz mg:

Termk
2. 3. 4. 5. 6. 7. Nyomja le a TAB billentyt, s rja be a Minsg szt. Ismt nyomja le a TAB billentyt, s rja be az r szt. Nyomja le az ENTER billentyt. A TAB billenty nyomogatsval ugorjon cellrl cellra, s rjon be tetszleges rtkeket. Az egyes sorok vgn nyomja le az ENTER billentyt Nyomja le a TAB billentyt a Jnos s a Mria nv utn: Szemly Mennyivel tartozom? Jnos Mria Hasznos billentyparancsok: ALT + ENTER j sor beszrsa a cellba (amikor a tblzat utols celljban az ENTER billenty nem hasznlhat erre) CTRL + ENTER j sor beszrsa az aktulis sor al CTRL + ALT + E vagy R j oszlop beszrsa az aktulis oszloptl balra, illetve jobbra Ksrletezgessen a DEL, a BACKSPACE, a HOME, az END s az ENTER billentyk lenyomsval a tblzat klnbz pontjain. Olvassa el a billentyparancsokat ismertet tmakrt az Office Online webhelyen, amelybl megtudhatja, hogy milyen tovbbi tblzatmveleteket vgezhet el a billentyzet hasznlatval.

Tovbbi hasznos szolgltatsok 10. lap

Rajzeszkzk
A rajzeszkzkkel egyszer diagramok kszthetk, pldul: Szervezeti diagramok s folyamatbrk Kpekhez fztt jegyzetek (nyilak, krk, tglalapok) Folyamatokkal kapcsolatos diagramok Alaprajzok Elvi vzlatok

A rajzeszkzk megjelentshez kattintson a Nzet men Rajz eszkztr parancsra.


Megjegyzend, hogy a rajzolt alakzatokat a program szabadkzi vonsokknt kezeli, ezrt egyszeren (akr rszletkben is) trlhetk, a Szabadkzi kijells eszkzzel kijellhetk, sznk mdosthat s gy tovbb.

Toll, vonalak, nyilak s alakzatok

Radr: Alakzatok rszbeni trlse, pldul krv kialaktsa kr alakzatbl Szabadkzi kijells r s kijell zemmd

Vonal szne

Ismtld alakzatok zemmd Ugyanaz az alakzat tbbszr egyms utn rajzolhat az r s kijell zemmd kztti vlts nlkl; akr egy kattintssal is megrajzolhat az alakzat

Tipp: Ha nem szeretn, hogy az alakzatok a lthatatlan rcsvonalakhoz vagy egymshoz igazodjanak, thelyezsk vagy mdostsuk sorn nyomja le, s tartsa lenyomva az ALT billenty t. Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket . Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 11. lap

Szabadkzi kijells
Rajzolt alakzatokkal s kzrsos elemekkel val munka kzben a Szabadkzi kijells eszkzzel kijellheti a vonsok azon rszt, amellyel foglalkozni szeretne. A Rajzeszkzk eszkztron kattintson a Szabadkzi kijells gombra (Nzet men, Rajz eszkztr)

Prblja ki!
Karikzza be a rzsaszn ovlist vagy a zld nyilat, s helyezze t. Ehhez az egsz szabadkzi alakzatot jellje ki.

A Szabadkzi kijells eszkz szveg s kpek kijellsre is hasznlhat.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 12. lap

Szmolgp
Szmtani mveleteket vagy egyszerbb kpleteket gyorsan kiszmolhat akr rtekezleten lve, akr magnjelleg jegyzetels alkalmval.

Prblja ki!
Helyezze a kurzort az egyenlsgjel (=) mg az albbi pldkban, majd nyomja le a SZKZ billentyt: Tegyk fel, hogy ki szeretn szmolni, hogy egy adott termkbl havonta tlagosan mennyit sikerl eladni, ha vente 670 000 darab kel el: 670/12= Vagy 14 ttelnyi nyersanyagot kell vsrolnia ttelenknt 8900 : 14*8900= me nhny tovbbi kifejezs, amely a programmal kiszmthat: sin(30)= (6+7) / (4*sqrt(3))= 5^4=

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 13. lap

Fjlok beszrsa nyomatokknt


Brmilyen, a szmtgp ltal kinyomtathat fjltpusrl ksztett teljes sznes, kereshet nyomat beszrhat. A nyomatra a OneNote alkalmazsban gpelhet, rajzolhat vagy kzzel rhat. Pldul: beszrhat egy jelentsrl kszlt nyomatot, majd rrhatja sajt gondolatait; rajzeszkzk hasznlatval bekarikzhatja az rdekesebb rszeket; eladsdikrl kszlt nyomatokat szrhat be, s a tanknyv olvassa kzben tovbbi jegyzeteket fzhet a tmhoz.
A nyomatok beszrsnak kt mdja: A OneNote alkalmazsban kattintson a Beszrs men Fjlok beszrsa nyomatokknt parancsra. Ms programban kattintson a Fjl men Nyomtats parancsra, s virtulis nyomtatknt vlassza a Klds a OneNote programba lehetsget.

Ne feledje, hogy a nyomatokban ugyangy kereshet szveget, ahogyan a szoksos jegyzetekben.

Beillesztve innen: <file://C:\llapotjelents.doc>

Tovbbi hasznos szolgltatsok 14. lap

Megjegyzs: Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 15. lap

Fjlok mellkelse a jegyzetekhez


Kzvetlenl a OneNote lapjain trolhat dokumentumokat s ms fjlokat, ami rendkvl hasznos, ha pldul a projektfjlokat s a projektjegyzeteket egy helyen szeretn tartani. Egyszeren hzza a kvnt fjlt a Windows Intzbl a OneNote megfelel lapjra, vagy hasznlja a OneNote Beszrs menjnek Fjlok parancst.

A mellkelt fjlokat dupln az ikonjukra kattintva megnyithatja s szerkesztheti.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 16. lap

Klds a Word alkalmazsba


A OneNote nagyszer segtsget nyjt a gondolatok sszegyjtshez, mieltt azok ksz formt ltennek egy vgleges vagy hivatalos dokumentumban. A OneNote rugalmas s ktttsgektl mentes lapelrendezsben szabadjra engedheti tleteit, s lejegyezheti gondolatait.

Amikor kszen ll az utols simtsok elvgzsre a vgleges dokumentumon, kattintson a Fjl men, Klds pontjban a Microsoft Office Wordbe parancsra (ehhez Office Word 2003-as vagy 2007-es verzira van szksg).

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 17. lap

Excel- s PowerPoint-integrci
A OneNote a Microsoft Office Excel s a Microsoft Office PowerPoint sszes jelenlegi verzijt tmogatja.

Jegyzetels PowerPoint-dira
Amikor PowerPoint-bemutatt kap (pldul egy egyetemi eladsrl), nyomatknt a OneNote alkalmazsba szrhatja (Beszrs men, Fjlok beszrsa nyomatokknt parancs). Ezt kveten az albbiakra van lehetsge: Sajt jegyzetek hozzadsa, rdekes pontok bekarikzsa rajzeszkzkkel vagy tollal Nyomatok jegyzetekkel s megjegyzsekkel val elltsa, majd a OneNote-lap visszakldse emailben az eladnak Pldul:

A kvetkez csapatgylsen megbeszljk

Mely szegmensbe tartoznak vsrlink?

Megjegyzs: A jegyzeteket a program nem menti az eredeti PowerPoint-fjlba (azzal nem is szinkronizlja a mdostsokat.

Tblzatok msolsa az Excel alkalmazsbl


Ha vsrlk vagy projektek szmra a jegyzetekhez termkjelentsekbl, eladsi tervekbl, temtervekbl s ms tblzatba szervezett informcihalmazbl kell adatokat mellkelni, az Excel alkalmazsbl kimsolhatja a kvnt rszleteket. A OneNote tblzatformzsi lehetsgei nem annyira sokrtek, mint az Excel-szmoltblk elrendezsei, de az alapvet rcsszerkezet megmarad.

Alkatrsz-eladsok

N1

N2

N3

N4 Egy vben sszesen

X545. jel alkatrsz X300. jel alkatrsz

16350 15045

17940 15855

18450 15525

15030 14955

67770 61380

Megjegyzs: Az Excel alkalmazsbl nyomtatott vagy importlt tartalmat a program nem szinkronizlja az eredeti fjllal.
Tovbbi hasznos szolgltatsok 18. lap

az eredeti fjllal.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 19. lap

Alapvet OneNote-szolgltatsok tblaszmtgpen


A OneNote alkalmazst tblaszmtgpen hasznlva billentyzet nlkl, kzrssal jegyzetelhet. Ez a lehetsg klnsen hasznos rtekezleteken vagy eladsokon, ahol a hangos gpels tapintatlansgnak szmt, vagy akkor, ha kzzel gyorsabban tud rni, mint gppel. Kzrsi tippek A jobb vizulis tagols rdekben a bekezdsek el szmokat vagy felsorolsjeleket szrhat be. A szvegfelismers megknnytsre egyenes vonalakat rajzolhat. rs kzben gyorsan trlheti a szabadkzi objektumokat (hzza hromszor oda -vissza a rajzeszkzt a trlni kvn objektum felett). A szabadkzi objektumok kijellst s thelyezst a legegyszer bben a Szabadkzi kijells eszkzzel vgezheti el. reszkzk Az eszkztr megjelentse a Nzet men Eszkztrak pontjban ki- s bekapcsolhat

Kzrs szvegg alaktsa

Vonalak Ki- s bekapcsols Szabadkzi elem szne Toll zemmd A nylra kattintva vlaszthat a tollak kzl, s ellenrizheti a rendelkezsre ll kiemeltollakat Radr Tovbbi trkz beszrsa A kurzor alatt lv terlet eltolsa fel, le vagy oldalra, ha a kurzor a lap jobb vagy bal szln ll r s kijell zemmd Erre a gombra kattintva szveget gpelhet vagy a tblaszmtgp tollt szoksos egrknt hasznlhatja (pldul feljegyzstrolk thelyezshez vagy hivatkozsok kvetshez)

Szabadkzi kijells Bekarikzssal vlaszthat szabadkzi vonsok, kzrs s ms objektumok kzl.

Nagyobb hely a lap aljn Hasznlhatja a fggleges grgetsvot vagy az aljn lv ikont.

A vonalstlus megadshoz mutasson a Formtum men Vonalak pontjra.


Ha befejezte a kalauz Els lpsek cm rsznek olvasst, ide kattintva visszatrhet hozz.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 20. lap

Lapsablonok
A OneNote lapsablonjai tetszetsebb varzsolhatjk a lapok kllemt, s feleslegess tehetik, hogy ugyanazt az informcit minden lapra jra be kelljen rni. Brmely, az alkalmazssal szlltott ltvnytervet hasznlhatja, de sajt sablont is ltrehozhat.

Prblja ki valamelyik sablont, ha pldul tbb, azonos szerkezet s fejlc jegyzetet r, pldul rtekezletrl vezetett feljegyzsek, eladsjegyzetek, munkanaplk, telefonbeszlgetsrl ksztett emlkeztetk, gyakori titervek, receptek esetben.

Prblja ki!
Prblja ki a OneNote alkalmazssal szlltott sablonok egyikt-msikt. Kattintson a Formtum men Sablonok parancsra, bontsa ki a kvnt sablonkategrit, s vlasszon egy sablont.

Sajt sablon ltrehozshoz nyisson meg egy j lapot, vegyen fel r kpeket, formzott szveget s brmi mst tetszs szerint, majd kattintson a Sablonok munkaablakban az Aktulis lap mentse sablonknt hivatkozsra. Az gy elkszlt sablonok a munkaablak Sajt sablonok kategrijban jelennek meg.
Mindemellett tetszleges sablont kijellhet az adott szakaszban ltrehozott j lapok alaprtelmezett stlusaknt.

Tovbbi informcikat s tippeket a sablonok ltrehozsrl s megosztsrl az Office Online webhely Sablonok lapjn tallhat. Szmos ingyenes OneNote-sablon is letlthet az Office Online webhelyrl.

Tovbbi hasznos szolgltatsok 21. lap

Jelszavas vdelem
A OneNote lehetv teszi a feljegyzsek brmely szakasznak jelszavas vdelmt. Ha jelszt rendel egy adott szakaszhoz, a szakaszban lv informcit a program ers titkostssal kdolja (a 3DES titkostsi szabvny szerint). Jelszavak belltsa szmos helyzetben hasznos, pldul: A OneNote egyik szakaszt szemlyes szmlaszmok, bejelentkezsi nevek s ms jelszavak trolsra hasznlhatja. Ezt vdje jelszval, hogy ha szmtgpt felgyelet nlkl hagyja, msok ne juthassanak hozz a bizalmas informcikhoz. A bizalmas informcikat tartalmaz szakaszokat jelszval lthatja el, ezzel megakadlyozhatja, hogy msok vletlenl megpillantsk azokat a kpernyn a jegyzetek kztti naviglskor. Adott szakasz jelszval val vdelmhez kattintson a Fjl men Szakasz vdelme jelszval parancsra. A szakaszt a program mindaddig zrolva tartja, amg rkattintva meg nem adja a feloldshoz szksges jelszt (lsd az albbi brt). A program egy id utn akkor is zrolja a szakaszt, ha nem tapasztal aktivitst benne, vagy ha a felhasznl a szmtgpet felgyelet nlkl hagyja.

Megjegyzs: Hasznljon ers jelszavakat, azaz olyan hossz karakterlncokat vagy kifejezseket, amelyekben szmok, betk s szimblumok vegyesen tallhatk. Amikor ugyanis valaki ksrletet tesz a jelsz kitallsra, mindig elszr sztri szavakkal vagy a felhasznl krnyezetbl vett ismert informcikkal (szletsnap, becenv) prblkozik elsknt.

Olvassa el az Office Online webhelyen a OneNote e szolgltatsra vonatkoz sgtmakrt vagy cikket. Webhelynket a felhasznli visszajelzsek alapjn rendszeresen frisstjk, trjen vissza gyakran!

Tovbbi hasznos szolgltatsok 22. lap

Hang- s kprgzts
Fontos rtekezlet, elads, interj vagy akr telefonbeszlgets rszleteinek rgztshez hang- vagy videoklipeket kszthet, s a jegyzetek rszeknt trolhat. A hangfeljegyzs funkcinak ksznheten sokkal inkbb a beszlgetsre, semmint a jegyzetelsre sszpontosthat. A videofeljegyzs funkcival zleti rtekezleteket s iskolai el adsokat rgzthet.

Hangklipek rgztshez mikrofonra van szksg. A legtbb laptop s tblaszmtgp mr beptett mikrofonnal rendelkezik. Videokpek rgztshez videorgzt eszkzt (pldul webkamert) kell hasznlni.
A rgzts elindtshoz kattintson az eszkztr mikrofon ikonjra vagy a Beszrs men Hangfelvtel parancsra. A rgzts idejre megjelenik a Hang- s kprgzts eszkztr.

A felvtelt a program az adott feljegyzshez csatolja, az ilyen feljegyzs mellett egy kis mikrofon vagy kamera ikon jelenik meg. Rkattintva a felvtel megfelel helyre ugorhat.

Megjegyzs: Mint brmely ms felvtel esetben ha egy beszlgetst rgzteni szeretne, mindig krje a rsztvevk beleegyezst.

Ha tbbet szeretne tudni a hang- vagy videofeljegyzsekrl, illetve a rgztsi hibk elhrtsrl, olvassa el az ezzel foglalkoz tmakrt az Office Online webhelyen.

Tovbbi hasznos szolgltatsok 23. lap

Teljes kperny

Ha a jegyzetelshez tbb helyre van szksge, terjessze ki a OneNote-lapot a teljes kpernyre. Ez az zemmd klnsen hasznos, ha: tleteket gyjt, s tbb helyre van szksge a gondolatok felvzolshoz; tbbrsztvevs aktv megosztsi munkamenetben jegyzetel, mintha tblra rna; a OneNote alkalmazst egy ellenrzlistval, mintegy mellkablakban futtatja, mikzben ms feladaton vagy dokumentumon dolgozik; A OneNote hasznlata ll tjols tblaszmtgpen

Eltnik a mensor, a navigcis sv, a szakaszflek s a lapflek:

Tovbbi hasznos szolgltatsok 24. lap