Anda di halaman 1dari 3

Skim Pinjaman Buku Teks ( SPBT )

HARI/BULAN PROGRAM TEMPAT

: Januari - Februari : PEMBAHAGIAN BUKU TEKS/BUKU AKTIVITI : Bilik BOSS

PENGLIBATAN : Semua Guru Kelas dan murid PENGENDALIAN : Pengagihan Buku teks dan Buku Aktiviti kepada semua pelajar Tahun 1 /2011,dikawal oleh guru kelas. Pengagihan Buku Aktiviti kepada semua murid Tahun 2 & 3,dikawal oleh guru kelas masingmasing.

PELAKSANAAN : Program berjalan dengan lancar,keperluan buku teks mencukupi untuk semua murid.

HARI/BULAN PROGRAM TEMPAT

: Mac : TAKLIMAT PENJAGAAN BUKU TEKS : Tapak Perhimpunan/Kelas

PENGLIBATAN : Penyelaras BOSS PENGENDALIAN : PELAKSANAAN : Masih memerlukan penambahbaikan untuk tahun seterusnya. Penyelaras BOSS memberi taklimat kepada semua murid mengenai penjagaan buku-buku teks yang telah diagihkan. Menandatangani Surat Akuan Penerimaan Buku Teks.

HARI / BULAN : April PROGRAM TEMPAT : KEMPEN SAYANGI BUKU TEKS : SEKOLAH

PENGLIBATAN : Semua guru dan murid murid PELAKSANAAN : Tidak dilaksanakan untuk tahun ini,akan dibawa ke perancangan aktiviti SPBT tahun seterusnya.

HARI / BULAN : Mei PROGRAM TEMPAT : KECERIAAN BILIK BOSS : BOSS

PENGLIBATAN : AJK BOSS PELAKSANAAN : Mengemaskinikan buku-buku diatas rak serta melakukan proses pelupusan. Menghias/mengemas BOSS dengan bantuan murid-murid Tahun 6 pada waktu petang. Melabel rak-rak buku dengan menggantikan label-label yang telah rosak. Memastikan BOSS kelihatan menarik,ceria dan kondusif.

PELAKSANAAN : Kurang berkesan dan perlu kepada penambahbaikan bagi tahun yang seterusnya.

HARI / BULAN : November PROGRAM TEMPAT : PEMULANGAN DAN PENGAGIHAN BUKU TEKS : BOSS

PENGLIBATAN : Semua guru kelas dan murid murid PENGENDALIAN : Pemulangan buku teks pada minggu kedua secara berperingkat sepertimana jadual yang diedarkan kepada semua kelas dan ibubapa. Pengagihan buku teks pada minggu terakhir sebelum cuti persekolahan akhir tahun. Dikawal oleh semua guru kelas.

PELAKSANAAN :

DISEDIAKAN OLEH, . ( HASNIDA BT AWANG@MAHMUD) Penyelaras BOSS, SK Seri Langkap.