AL MUTAKABBIRU Yang Maha Besar.

Dalil Naqli : (Al-Hasyr: 23)

Artinya: ialah Allah Yang tiada Tuhan selain Dia, Raja, Yang Maha Suci, Yang Maha Sejahtera, Yang Mengaruniakan Keamanan, Yang Maha Memelihara, Yang Maha Perkasa, Yang Maha Kuasa, Yang Memiliki segala Keagungan, Maha Suci Allah dari apa yang mereka persekutukan. (Al-Hasyr: 23) KHASIATNYA : Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap hari sebanyak 662 kali, Insyaallah orang yang takabur itu akan tunduk kepadanya. PENJELASANNYA :

Insyaallah ia akan datang dengan perintah Allah s.t. Penjelasan : . dan barangsiapa yang kehilangan hartanya atau lama ditinggalkan orang yang dikasihinya..AL KHALIQ Yang MEnciptakan MakhlukNya Dalil Naqli : Ar Raad : 16 Artinya : Katakanlah: "Allah adalah Pencipta segala sesuatu dan DiaMaha Perkasa". lah Tuhan Yang Maha Esa lagi Khasiatnya : KHASIATNYA: Barangsiapa yang berzikir waktu tengah malam sebanyak 731 kali. Insyaallah akan diterangkan hatinya dan dirinya. maka bacalah sebanyak 5000 kali.w.

Khasiat : Barangsiapa yang berzikir pada siang hari sebanyak 100 kali. Bertasbih kepada-Nya apa yang ada di langit dan di bumi. Dan Dia. Yang Mengadakan. Insyaallah ia akan selemat dari kebinasaan dan tidak akan merasa takut ia didalam kubur. dan barangsiapa yang apabila dibacanya pada malam hari selama 7 malam berturut-turut dan pada tiap-tiap malam dibaca 100 kali.Al Bari Yang Mengadakan dari Tiada Dalil Naqli : Al-Hasyr: 24 Artinya : Dia-lah Allah Yang Menciptakan. Yang Membentuk Rupa. Insyaallah akan disembuhkan segala penyakit dalam tangannya. Yang Mempunyai Nama-Nama Yang Paling baik. Penjelasan: .lah Yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

Yang Mengadakan. maka Insyaallah akan menjadi baik segala perbuatannya atau apa yang dikerjakannya. Khasiat : Barangsiapa yang berzikir sebanyak 336 kali atau lebih.Al Musawwir Yang Membuat Rupa Dalil Naqli : Al-Hasyr: 24 Artinya : Dia-lah Allah Yang Menciptakan. Yang Membentuk Rupa. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful