Anda di halaman 1dari 1

ARAHAN KAWAD KAKI Masuk Lapangan Kawad 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Dari kiri .cepat jalan. Baris ..berhenti Baris, menghadap ke hadapan.

kiri pusing. Buka barisan.gerak. Ke kanan ..lurus. Pandang depan. Ketua Unit melapor : Assalamualaikum tuan, Kami dari kumpulan __________ siap untuk diuji, tuan.

Kawad Statik 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Bergerak ke kiri kiri pusing. Bergerak ke kanan belakang pusing. Menghadap ke belakang kanan pusing. Menghadap ke hadapan .belakang pusing. Tutup barisan ..gerak. Ke kanan lurus. Pandang .depan.

Kawad Dinamik 1. Bergerak ke kiri bertiga tiga , ke kiri pusing. 2. Dari kiri cepat jalan. 3. Hormat, ke kanan..hormat. 4. Hormat terima sijil hormat. 5. Baris..berhenti. 6. Baris, menghadap ke hadapan kanan pusing. 7. Baris, Hentak kaki 8. Baris .henti. 9. Ke kanan ..lurus. 10. Pandangdepan. 11. Ketua Unit melapor : Assalamualaikum tuan, Mohon menjalankan tugas lain, tuan. Keluar Lapangan Kawad 1. Bergerak ke kiri bertiga - tiga , ke kiri pusing. 2. Dari kiri cepat jalan. 3. Baris..Berhenti.