Anda di halaman 1dari 1

GOLF INSTRUCTIES

Tip 1: Hou connectie bij de pitchslag


De potentie van een pitchslag is afhankelijk van hoe je armen en lichaam samen werken. Als deze factoren niet in perfecte Harmony samenwerken, zult u merken dat het moeilijk wordt om het clubblad recht te houden bij impact (balcontact). Hierdoor krijgt u problemen met richting en afstandcontrole. Oefening: Plaats een handdoek onder beide bovenarmen. Sla een aantal pitches en probeer de handdoek niet te laten vallen. Deze simpele drill zal ervoor zorgen dat de cruciale onderdelen van de beweging goed gesynchroniseerd worden.

Tip 2: Vaste routine


Er wordt vaak gezegd hoe belangrijk een pre-shot routine is, maar het werkt pas echt als het een automatisme is. Oefen onderstaande oefening 10 minuutjes van elk bezoek aan de golfbaan en maak van je pre-shot routine een automatisme. Oefening: Gebruik 3 hoepels (denkbeeldige) De eerste hoepel; visualiseer de slag. De tweede hoepel ; je maakt een oefenswing terwijl je naar het doel kijkt (Dit zal je gevoel voor afstand verbeteren) De derde hoepel; voer je de slag uit.

Tip 4: Hou de polsen rustig bij chippen


Om bij chippen een constant balcontact te krijgen spelen de polsen een cruciale rol. Je moet proberen de polsen minimaal te bewegen. Als dit lukt zal je bal beter gaan raken. Oefening: Plaats een foam bal tussen de twee onderarmen (evt. ballenemmertje) Dit zal ervoor zorgen dat de polsen rustig blijven en dat de beweging vanuit de schouders komt. Chip een aantal ballen, de bedoeling is dat de foam bal rustig tussen de armen blijft zitten.

Tip 3: Impact oefening voor chippen


De grootste fout die je kunt maken terwijl je een korte slag speelt, is het te vroeg raken van de grond (vet raken) Het gevolg van vet raken is dat je controle over de afstand verliest. Om je hiervoor te behoeden is het belangrijk om een steile invalshoek te creren. Oefening: Gebruik een houten plank (evt. golfbal). Plaats de plank op ongeveer 10 a 15 centimeter achter de bal. Dit hulpmiddel zal je visueel stimuleren om de bal met een steile invalshoek te raken zonder daarbij het plankje te raken.

Golftip

Wijs je bal de juiste weg, zonder goed putten ben je nergens Handigheidje is deze balmarker met houder. Voor een paar euro overal te koop.
BOLLENSTREEK INTOBUSINESS 34

Mijn naam is Michael John de Moor van De Moor Golf. Ik ben sinds 2004 professional en sinds 2006 werkzaam als professioneel instructeur op Golf Centrum Noordwijk. Zelf hou ik mijn vaardigheden bij middels lessen van Tom OMahoney. Beste prestaties: Bereiken kwalificatie Challenge Tour toernooi op Broekpolder Winnaar pro-am voor Young Pros 2004 op golfbaan Heemskerk 4de plaats PGA Trophy Wouwse Plantage 2008 Ik geef u graag in groepsverband of persoonlijk professioneel les. Voor meer informatie: 06 - 209 045 72 of info@demoorgolf.nl