TEKS PENGACARAAN MAJLIS MESYUARAT AGUNG PIBG SK RAWANG KALI KE – 39 2012 Mengumumkan ketibaan: Yang Berbahagia Dato Luey

bin Puteh diiringi oleh Yang DiPertua PIBG, Puan Guru Besar dan tetamu-tetamu jemputan. Para jemputan dan hadirin dipersilakan duduk “Kasihnya ibu membawa ke syurga Kasihnya ayah berkorban nyawa Kasihnya guru mencurah ilmu Pemacu segala pelita dan lampu Alur kesetiaan mengalirkan nasihat Pemimpin yang ditauliahkan segala umat Menjalankan tugas dengan amanah yang berkat Seribu tahun menjadi hikmat” Assalamualaikum wbt, salam sejahtera dan salam keilmuan. Yang Berbahagia Dato Luey bin Puteh, Pengerusi Eksekutif PUTP EXCELL SDN BHD. Yang Berusaha, Pn. Salmah bt Abd Ghani, Guru Besar SK Rawang dan barisan pentadbir. Yang Berusaha, Yang Dipertua PIBG SK Rawang, En Mohd Rafi bin Abd Rahman dan barisan kepimpinan Ahli Jawatankuasa PIBG SK Rawang sesi 2011 – 2012. Yang Berusaha, mantan Guru Besar SK Rawang, En Sahardin bin Yusof. Yang Dihormati lagi dikasihi, guru-guru, ibu bapa dan para hadirin sekalian. Pada petang Jumaat yang berbahagia ini, marilah sama-sama kita memanjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi kerana dengan izin serta limpah rahmat Nya kita diberikan kekuatan untuk berhimpun dalam Majlis Mesyuarat Agung PIBG kali ke - 39 SK Rawang.

Kumpulan Nasyid Sotul Khoir di bawah bimbingan Pn Sohara bt Suratman. Majlis kita pada petang ini dimulakan dengan persembahan dari muridmurid Sk Rawang. Dipersilakan. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih atas persembahan yang cukup harmoni itu tadi. pernah membuat persembahan di pertandingan nasyid peringkat daerah baru-baru ini. Inilah ruang dan peluang atau platform terbaik untuk kita mencari kesepakatan.Saya bagi pihak majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Dato Luey bin Puteh ke majlis perasmian Mesyuarat Agung PIBG kali ke .39. untuk kita mencari titik persamaan bagi menjulang dan meledakkan kejayaan anak-anak kita dalam bidang akademik. pasti kecemerlangan menjadi milik kita bersama”. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih atas persembahan adik Nur Umairah itu tadi. Persembahan ketiga kita. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati. Dipersilakan. Persembahan kedua kita akan disampaikan oleh gabungan murid tahun 5 dan 6. Dipersilakan. Saya juga melahirkan rasa banga dan mengucapkan ribuan terima kasih dengan kehadiran ibu bapa dan guru-guru dalam menunaikan amanah sebagai Ahli PIBG. Beliau akan menyampaikan cerita bertajuk “My Family”. disiplin dan sahsiah. Dipersilakan kumpulan Sotul Khoir dengan 2 buah nasyid yang bertajuk “Kitab Al-Quran Menjana Transformasi Ummah” & “Islam Yang Telah Berkembang”. . Persembahan nyanyian dan gerakan daripada murid Prasekolah ini diberi tajuk “Chan Mali Chan” & “Suriram”. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati. “Pepatah Melayu ada menyatakan. Hadirin yang dihormati. manakan dapat sagunya…kalau kita dapat satukan dan sepadukan idea. akan disampaikan oleh adik Nur Umairah bt Fadlin. Persembahan pertama mendapat bimbingan daripada Pn Norazlin bt Zainol. kokurikulum. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih atas persembahan bertenaga itu tadi. Adik Nur Umairah merupakan pelajar Prasekolah. kalau tidak dipecahkan ruyung.

Dengan hormatnya dipersilakan. Mohon rasmikan majlis kami Majlis dengan sukacita dan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Dato Luey bin Puteh bagi menyampaikan ucaptama dan seterusnya menyempurnakan Majlis Perasmian Mesyuarat Agung PIBG SK Rawang kali ke . Salmah bt Abd Ghani. Demikian tadi ucapan aluan oleh Yang Berusaha Pn. Demikian tadi ucapan oleh Yang DiPertua PIBG SK Rawang. Jangan patahkan batang jerami. Yang Berusaha En Mohd Rafi bin Abd Rahman untuk menyampaikan ucapan. Kalau Dato’ pikat kenari. marilah sama-sama kita menadah tangan memohon keberkatan Illahi.Hadirin dan hadirat sekelian. Yang Berusaha Pn. merangkap Penasihat PIBG SK Rawang untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. majlis dengan hormatnya menjemput Tuan Imam Masjid Rawang. agar segala urusan mendapat rahmat. Guru Besar SK Rawang. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih. . Sidang hadirin yang budiman.39. Seterusnya. Kepada Dato’ ruang diberi. Kepimpinan diteladani. Kejayaan pasti menjelma bukan umpama mimpi Majlis pada petang ini dimulakan dengan dengan menjemput Guru Besar SK Rawang. Tn. Dipersilakan. Program dirancang dan direalisasikan. Dipersilakan. majlis dengan berbesar hati mempersilakan Yang DiPertua PIBG SK Rawang. Bagi memberkati dan memuliakan majlis. En Mohd Rafi bin Abd Rahman. Untuk itu. Tuan Hj Salleh bin Md Som atas pimpinan bacaan doa itu tadi. Hj Salleh bin Md Som untuk memimpin bacaan doa. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih.. Salmah bt Abd Ghani. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Tuan Imam.

Cenderamata untuk AJK PIBG sesi 2011 dimulakan dengan menjemput : 1. Majlis diteruskan lagi dengan upacara penyampaian cenderamata kepada semua Ahli Jawatankuasa PIBG sesi 2011. En Shafie bin Hj Hashim 10. GB En Mohd Rafi bin Abd RahmanYDP En Zakaria bin A. Pn Rohana bt Atan 13. 5. dipersilakan. guru-guru dan kakitangan sekolah di atas sumbangan tenaga yang tidak pernah kenal erti penat dan lelah. Majid NYDP En Shahrum bin Hj Abd Shukor SU Pn Rahayu bt Abd Rahim Bendahari AJK ( IBU BAPA ) 6. Alhamdulillah wassola tannabi. En. Pn Rashidah bt Sunardi 12. 4. Daud bin Ithnin 7. En Khalid Azari bin Mat Tab 9. Pn Norhayati bt Idris AJK ( GURU ) . Kita berbahasa. Setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Dato Luey bin Puteh. Selesai sudah upacara merasmi. Dengan itu majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang berbahagia Dato Luey bin Puteh dengan diiringi Yang Berusaha Pn. Guru Besar SK Rawang untuk menyampaikan cenderamata. Dengan Bismillah kita mulai. Salmah bt Abd Ghani. 3. Dengan takdir Ilahi Rabbi. Pn Zuraidah bt Abd Rahman 11. Dipersilakan. Pn Salmah bt Abd Ghani 2. Orang berbudi. En Shahrom bin Kahar 8.Dengan segala hormatnya. Pengerusi Eksekutif PUTP EXCELL SDN BHD atas ucapan perasmian sebentar tadi.

Pn Rosewahani bt Wahab 7. Salleh bin Md Som untuk menerima cederamata tanda terima kasih kami. Pn Muizzah bt Mohamad 9. Pn Azilina bt A. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Dato’ Luey bin Puteh di atas kesudiannya menyampaikan cenderamata itu tadi. majlis dengan ini mempersilakan Yang DiPertua PIBG SK Rawang. Pn Razlina bt Khamis 4. En Abd Sukor bin Othaman 10. Sap 15. Pn Halimah bt Ayub 14. Tn Hj Mokhtar bin Md Diah 2. Pn Zunaidah bt Awang 3. Pn Sohara bt Suratman Penyampaian cendemata yang seterusnya ini adalah untuk guru-guru dan kakitangan sekolah. Sebagai ucapan terima kasih. warga SK Rawang kerana kesudian beliau memimpin bacaan doa di awal majlis kita tadi. dimulai dengan : GURU 1. Tuan Hj Mokhtar bin Md Diah untuk menyampaikan cenderamata tanda penghargaan kepada Yang Berbahagia Dato Luey bin Puteh atas kesudian Dato’ menghadiri majlis perasmian Mesyuarat Agung PIBG SK Rawang ke . Pn Lamah bt M. En Atsani bin Katmin 15. Ghani 8. Encik Mohd Rafi bin Abd Rahman dengan diiringi Guru Penolong Kanan Kurikulum Sk Rawang. Pn Noorazlin bt Zainal PEMERIKSA KIRA-KIRA 17. En Mohd Hakim bin Samshuddin KAKITANGAN SEKOLAH 11. Pn Nur Mazela bt Mail 13. Pn Nik Marlini bt Nik Abdullah 6. En Jamahiri bin Damin 12. Pn Norhafizah bt Khairani 18. . Pn Rose Wahani bt Wahab 16. Tuan Hj.39 tahun 2012. Pn Salmiah bt Mion Seterusnya dijemput Tuan Imam.14. Pn Norzita bt Hj Amir 5.

Agenda seterusnya selepas jamuan ini ialah Mesyuarat Agung PIBG SK Rawang kali ke 39 yang akan dipengerusikan oleh Yang DiPertua PIBG SK Rawang. Yang Berusaha Pn. Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh. Kalau ada jarum yang patah. Majlis dengan ini menjemput Yang Berbahagia Dato Luey bin Puteh. atas kesudian menghadiri majlis pada hari ini.Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Dato’. Sekian. Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato Luey bin Puteh dan para jemputan sekalian. Majlis mempersilakan. Kalau ada khilaf dan salah. Salmah bt Abd Ghani dan YDP PIBG En Mohd Rafi bin Abd Rahman. Para ibu bapa dan hadirin diminta menunggu sebentar sementara menunggu agihan makanan dilakukan. untuk menikmati juadah yang disediakan di kelas Tahun 3. Dalam hati kenang-kenangan. Jangan di simpan di dalam peti. Jangan disimpan di dalam hati. Air pasang tenang-tenangan. Kini selesai sudah Majlis Perasmian Mesyuarat Agung PIBG SK Rawang kali ke . . Encik Mohd Rafi bin Abd Rahman. Budi sedikit takkan hilang. wabillahitaufiq walhidayah.39 2012. Tinggi bukit silang-gemilang. diiringi Puan Guru Besar.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful