JALAN MAKTAB, SG. MERAB SEPANG, 43650 BANDAR BARU BANGI.

LAPORAN PROGRAM KECEMERLANGAN AKADEMIK 2011

Kanan P. Hjh. AJK: Pn. Lantaran itu untuk merialisasikan matlamat sekolah cemerlang. Hjh. iv. OBJEKTIF. 2. Menyediakan pelajar supaya lebih komited dan berkeupayaan dalam menghadapi peperiksaan dalaman dan peperiksaan awam. Kanan HEM P. Hamidah Said En. Menyediakan diri pelajar tingkatan 3 untuk menghadapi PMR dan pelajar tingkatan 5 untuk menghadapi SPM hujung tahun ini. i. program kecemerlangan yang melibatkan semua pelajar amnya. PENDAHULUAN. iii. AHLI JAWATAN KUASA a) AJK INDUK Pengerusi: T/Pengerusi: N/Pengerusi 1: N/Pengerusi 2: Setiausaha. ii. Hassan Hamidi Benu Pn. TINGKATAN 1 2 3 4 5 PPKI 4. Khatijah Kunji Maraikar Pn. Memastikan SMKDABB berada dalam kumpulan lima sekolah terbaik di Daerah Sepang. juga pelajar PMR dan SPM khasnya.1. Kanan KOKO SU Kurikulum JUMLAH PELAJAR 321 orang 322 orang 120 orang 41 orang 64 orang 31 orang b) AJK PELAKSANA: Semua guru mata pelajaran terlibat. Sebagai sebuah sekolah yang baru ditubuhkan pada tahun 2010. Aishah Berahim Semua GKMP Semua Ketua Panitia Kaunselor Pengetua P. KUMPULAN SASARAN. tentunya sekolah ini diharapkan oleh masyarakat sekitar untuk menjadi salah sebuah sekolah yang cemerlang dikalangan sekolah-sekolah cemerlang yang lain. Mempertingkatkan nilai jati diri pelajar dalam menghadapi cabaran meneruskan pembelajaran di peringkat yang lebih tinggi. Hjh. Program kecemerlangan ini merupakan program sepanjang tahun yang diaturkan oleh pihak sekolah untuk mencapai kecemerlangan akademik dari segi kualiti dan kuantitinya. Saari Mamat En. . 3. telah dirancang dan akan dilaksanakan.

50pm – 2. SPM. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) 2 Kelas Tambahan Berfokus hari Sabtu. 5) Mac – Julai (8. PROGRAM YANG DIRANCANG DAN ANGGARAN PERBELANJAAN. (Ting. -Bayaran insentif setiap guru yang terlibat pada hari Sabtu. 1 – Ting. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) -Bahan fotostat.30am – 12.5. (Ting. Julai dan Oktober RM2 000 4 Latih tubi Intensif PMR dan SPM Ogos – Oktober -Bahan fotostat. KOS PERBELANJAAN RM2 000 BIL. 5) TARIKH/MASA Januari – September (1. 3 dan Ting. 3 dan Ting. SPM. RM3 000 (Waktu persekolahan -Modul-modul dan hari Sabtu) soalan percubaan negeri lain. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) -Bahan fotostat.30pm) RM3 000 3 Latih tubi sebelum setiap ujian dan peperiksaan dalaman dijalankan. -Modul-modul. 1 PROGRAM Kelas Tambahan setiap hari Isnin. (Ting. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) . -Bayaran insentif setiap guru yang terlibat. -Modul-modul. 5) Mac. -Buku latihan model PMR. -Buku latihan model PMR. -Modul-modul.30pm) KEGUNAAN -Bahan fotostat. Mei.

Jun RM1 500 . (9 subjek PMR dan 10 subjek SPM) RM3 000 7 Solat Hajat dan Majlis Restu Ilmu. (Ting. guru dan penceramah. 5) Mac. -Modul-modul. (Perkampungan Ilmu) RM4 000 10 Hari Perjumpaan Ibu bapa. -Bahan edaran. -Slip keputusan Pelajar Tingkatan 1 – 5. -Bayaran Penceramah.5 Kelas Tambahan Semasa Cuti Sekolah. Jun. September (PMR) dan Oktober (SPM) RM2 000 8 Percubaan PMR dan SPM Ogos (PMR) dan September (SPM) RM2 000 9 Program Motivasi/Seminar Julai Kecemerlangan PMR dan SPM. kelemahan dan masalah pembelajaran anak-anak. pelajar dan guru berbincang tentang potensi. -Bayaran insentif setiap guru yang terlibat. SPM. 3 dan Ting. -Ibu bapa. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) -LCD Projektor -Bayaran Penceramah. -Makanan dan minuman pelajar. -Air mineral. RM3 000 6 Bengkel Teknik Menjawab April – Mei soalan PMR dan SPM. Ogos -Bahan fotostat. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer). -Bayaran Penceramah. Guru dan Murid. -Bahan edaran. -Makanan dan minuman. -Jamuan ringan penceramah. -Buku latihan model PMR. -Soalan Percubaan dari JPN diriso oleh pihak sekolah sendiri.

................... AISHAH BTE BERAHIM) SU Kurikulum SMKDABB Disahkan oleh.... Program Kecemerlangan Akademik ini diharap dapat memberi manfaat dan membantu pelajar meningkatkan serta memantapkan kecemerlangan akademik mereka. ...... dan sebagai persediaan untuk menghadapi peperiksaan PMR dan SPM pada hujung tahun ini................ ...... PENUTUP...... (HJH........ (Emas.............. JUMLAH BESAR -Hadiah lencana kecemerlangan.11 Anugerah Pengetua (Principal’s List) Setiap kali selepas ujian dan peperiksaan dijalankan......... Disediakan oleh.. Perak dan Gangsa) RM1 000 RM26 500 6......... .......

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful