Anda di halaman 1dari 2

KERTAS CADANGAN 3K - DEWAN TERBUKA

1.0

PENDAHULUAN Kertas kerja ini bertujuan untuk memohon kelulusan daripada Pengetua SMK Datuk Bahaman untuk mendapatkan bajet bagi tujuan Kebersihan, Keceriaan dan

Keselamatan di dewan terbuka SMKDB bagi tahun 2011.

2.0

MATLAMAT DAN OBJEKTIF

2.1

Program ini bertujuan untuk menceriakan kawasan dewan terbuka sekolah selaras dengan keperluan dan kehendak pihak sekolah ke arah Sekolah Berprestasi Tinggi.

2.2

Di samping itu, program ini juga bertujuan mencetus rasa saying pelajar kepada sekolah dan memberikan perasaan yang seronok untuk dating ke sekolah kepada semua lapisan atau peringkat.

2.3

Memandangkan kedudukan Dewan Terbuka sekolah begitu hampir dengan Pejabat Am, secara tidak langsung ianya juga akan menjadi tumpuan pengunjung luar yang mana, persekitaran tersebut perlulah dijaga dan di tambahbaik dari masa ke semasa.

2.4

Menjadikannya lebih mesra pengunjung dan dalam masa yang sama memberi keselesaan kepada pelajar sekiranya ingin mengadakan pembelajaran secara berkumpulan.

3.0

CADANGAN PENAMBAHBAIKAN

3.1

Mengecat semula dinding di bahagian dalam Dewan Terbuka

3.2 3.3 3.4

Melukis mural baru Memasang langsir Menyedia dan menampal artikel atau bahan berkaitan

4.0

ANGGARAN PERBELANJAAN

Bil 1 2 3 4 Langsir Mounting board Polisterin berwarna Cat - putih

Perkara

Amaun (RM)

5.0

Oleh itu, Ahli Jawatankuasa yang terlibat memohon agar pihak Pengurusan dan Pentadbiran mempertimbang, menambahbaik dan meluluskan program 3K Dewan Terbuka peringkat sekolah.