Anda di halaman 1dari 2

TEST nr.

1
Emri dhe mbiemri _____________________
Klasa ____________
Lnda :Gjuh shqipe

Data ____________

Cilat jan funksionet e emrit brenda grupit emror


a) _________________b)________________________c)________________

5p

Vendos fjalt :baba, xhaxha, vlla n rasn emrore dhe kallzore trajta e shquar numri njjs
Emrore____________________________________________________________________
Kallzore ___________________________________________________________________

5p

5p
Shno pjest e pandryshueshme t ligjerats: 1____________,2____________,3____________,4____________,5____________

5p
Kush e formon brthamn e fjalis a)premri, b) mbiemri, c) emri, ) folja

Shkruaj n numrin shums trajta e shquar emrat: goj____________, kmish____________,moll____________,gjurm____________, 5p


jet____________, pjeshk____________, flet____________

Trego emrat: brisk, shtog, cak, burg, prag, bujk, dushk cilit lakim i takojn duke i vendosur n rasn emrore trajta e shquar numri
shums. I II III
1. II dushqet, 2____________,3____________,4____________, 5____________, 6____________,
7____________
Formo nga nj fjali menj grup emror duke nnvizuar prcaktorin.
1.Shkolla jon quhet ,,Dituria. 2.____________________________________. 3._________________________________________
4.____________________________________________. 5________________________________________________________

5p

Kush e shkroi veprn ,,Milosau ?


a). Ismail Kadare, b)Jeronim De Rada ,c) Pjetr Bogdani, ) Gjon Buzuku

5p

Nnvizo ndajshtimin n fjalin:


Gjyshe Rina sht shum e dashur pr nipat dhe mbesat e saj.

5p

5p

10

Emrto prbrsit e fjalis : nj flutur/ po thithte/ me ndje t madhe/ nektarin e luleve./

5p

11

Kthe n numrin shums fjalt duke i shtuar nga nj mbiemr. Park parqet e bukura, mish _________________, dark ____________
kal_________________, njeri___________________

5p

12

Shto emrave nga nj mbiemr.


vend____________,vajz____________,klim____________,muzik____________,plani____________,aftsi____________.

5p

13

Lidh fjalt sipas kuptimit q kan


Shoh, shiko, vshtro
Jasht-brenda, uli-ngriti
Ai ka nj ka, era e nje luleje, era fryn
Cili premr nuk ka gjini, numr dhe ras ?
a) secili, b) i cili, c)q, ) e cila

5p

14

antonime
homonime
sinonime
5p

15

Shkruaj nga tre emra t lakimit t I II III


I_____________________________, II______________________________________, III ______________________________________

5p

16
17

Shkruaj n trajtn e shumsit t pashquar emrat. Blers ca blers, els____________, tregues____________,vends____________


Homonimet jan fjal t cilat shkruhen ___________________________________________________
p.sh.________________________________________________

5p
5p

18

Trajta e pashquar

Trajta e shquar

Trajta e pashquar

Numri njjs
E
GJ
DH
K
Rr

Nj lule

Trajta e shquar

5p

Numri shums
Lulja

Ca lule

lulet

19

Shkruaj temat nga t cilat jan formuar fjalt e prejardhura: fisnikri ____________, hekuros____________,
sivjet____________,zallisht____________, vjershtor-vjersh

5p

20

Cili numror nuk ka gjini ? ___________________________________ prsh.____________________________________________________

5p

Shkallt e vlersimit
0-39 %
pamjaftueshm

40-49 %
Mjaftueshm

50-59%
Mir

60-79%
Shum mir

80-100%
shklqyeshm