Anda di halaman 1dari 12

GJETHJA

FOTOSINTEZA
FRYMEMARRJA

Gjethja sht pjes


prbrse e bimve e cila
kryen funksionin e
fotosintezes. Kryen
gjithashtu frymemarrjen e
bimes dhe transpirimin e
ujit. Pjeset e gjethit
jane:kellefi,bishti dhe
llapa.kellefi eshte pjese e
bishtit qe mbeshtetet per
kercell ose per dege.te
shume bime barishtore
kellefi mbeshtjell tere
ndernyjen.bishti lidh llapen
me kercellin dhe sherben
per mbajtjen e llapes si
dhe per percuarjen e ujit
dhe te materieve nga
kercelli ne gjeth ose
anasjelltas.llapa eshte
pjesa me e rendesishme
per gjethin.ka forme te
ndryshme:shpate etj

ANA E JASHTME E GJETHES

NERVI ANESOR

NERVI KRYESOR

BISHTI

GJETHE TE
THJESHTA
Template Provided By

www.animationfactory.com
500,000 Downloadable PowerPoint Templates,
Animated Clip Art, Backgrounds and Videos

GJETHE TE PERBERA

NDERTIMI I GJETHES . PRERJA TERTHORE


EPIDERMA E SIPERME
Qelize e pasur me
kloroplaste

Shtresa e indit
parenkimatik e pasur
me kloroplaste

Shtresa e indit
parenkimatik e pasur
me hapesira me ajer

HAPESIRA ME AJER

GOJEZA

TUFE PERCUESE

KLOROPLASTET

kloroplaste

GOJEZAT

gojeza

Jane struktura te specializuara per kembimin


e gazeve. Ato kontrollohen nga qelizat roje .

FOTOSINTEZA

OKSIGJEN

DIOKSID
KARBONI

UJE
DRITA E DIELLIT
DIOKSID
KARBONI + UJE

SHEQER + OKSIGJEN + UJE

FOTOSINTEZA

DRITA E DIELLIT

DIOKSID
KARBONI

SHEQER
UJE

OKSIGJEN

Klorofili ndihmon
n aspiracionin e
energjis nga
rrezet e diellit

DY PROCESET E KUNDERTA
Fotosinteza

Frymmarrja