Anda di halaman 1dari 7

KADAHARAN SUNDA

Kelompok 5
1. Adinda Annisa
2. Anisa Nabilasari
3. Astry Febria Yulianti
4. Dheba Nur Ulma
5. Fadlil Muhammad
6. M. Aziz Rafi'dzikri
AWUG
Awug nyaéta kadaharan khas urang sunda anu
dijieunna tina tipung béas, tipung kétan, gula beureum,
kalapa parud jeung bentukna krucut.

Awug ogé bisa disebut tipung béas anu dilapis-


lapis ku gula beureum daharna dibeulahan siga
meulahan roti terus dipurulukan ku kalapa parud.
CARA NYIEUN AWUG
1. Alat-alat nyieunna
Aseupan Seeng
2. Bahan-bahan nyieun awug

250 gr tipung béas


250 gr tipung béas kétan
500 cc cai
Uyah sacukupna
Sasirah kalapa, diparud
250 gr gula beureum
Daun cau sacukupna
3. Cara nyieun awug

Campur tipung béas, tipung kétan, cai


jeung uyah nepi ka rata, tuluy kalapa diparud.
adonan dieusi ku 1/2 sendok gula beureum di
tengahna terus bungkus ku daun cau seupan
nepi ka asak terus angkat terus dipurulukan
kalapa parud.
KANDUNGAN GIZI
1) Energi 87,9 kkal
2) Protein 1, 4 g
3) Lemak 0,9 g
4) Karbohidrat 18,3 g
5) Kalsium 2,8 mg
6) Fosfor 29,1 mg
7) Besi 0,6 mg
8) Vitamin A 0,1 RE
9) Vitamin C 0,2 mg
HATUR NUHUN KANGGO
PERHATOSANNA