Anda di halaman 1dari 6

Kelompok 5

Nama kelompok :
1. Amanda Risda .S ( 06 )
2. Mayasari ( 18 )
3. Jaenal Saputra ( )
Sejarah Klenyem
• Klenyem utawi lempok yaiku salah sawijining jenis panganan tradisional indonesia yaiku
soko kabupaten jepara.kue klenyem biasa disebut jajanan ndeso amarga asli saka jawa.
Panganan klenyem nek di dheleng saking bentuk e umum e bentuk e bunder kaya bal kang
nduweni ukuran cilik, ning ana sing bentuk e lonjong. Sing njobone nduweni warna coklat
tuwo amarga dimasak ngangge cara digoreng. Kue iki nek di madang nduweni rasa kang
manis amarga umum e bagian tengah e di isi gedhang.
• Klenyem iki yaiku salah sawijining warisan kuliner sing enten caket jaman mbiyen supaya
tetep di lestarikake oben mboten ilang, amarga kelingan klenyem nduweni rasa kang enak lan
regane pun sanget mirah. Sakliane kui menarik e maneh amarga camilan goreng iki agawe
saka telo kang bakal gawe rasa wareg pas madang kue tradisional iki.
BAHAN :
1. ½ kg telo jabut
bahan lan alat :
2. ¼ kg gendhis putih
3. ¼ krambil matal
4. gedhang secukup e
5. Lengo secukup e
6. Sarem secukup e
ALAT :
1. Peso 6. Kompor
2. Sususk 7. Baskom
3. Wajan
4. Sendok
5. Parutan
Carane ndamel :
• telo dikoceki sawise iku di umbah lan di parut, kanthi alus lan krambilipun
diparut.
• Campur parutan telo,krambil, gendhis putih lan uyah dicampur kanthi rata.
• Bentuk adonan mau pas karo karep e, bisa digawe bunder utawa lonjong,
njerone di isi kaliyan gedhang.
• Lan terakhir digoreng kanthi mateng lan warnane nganthi coklat.
Manfaat Panganan Tradisional Klenyem

• Klenyen digawe saka telo. telo iku gadhah gizi kang apik kanggo salira, telo
biasa disebut umbi kayu, sampun sanget akrab maneh ing njero kahidupan
sedino – dino. Secara tradisional telo sanget diminati kangge gantos dhaharan
pokok yaiku sekul. niku mboten lepat, amarga telo bener gadhah cekap inggil
kalori lan sumber energi kang apik.
• Kandungan nutrisi saka telo, telo gadhah kandungan nutrisi kang sanget
inggil kang gadhah manfaat kangge kesehatan. Telo nyediakake energi
seageng 160 gram, total lemak 0,28 gram, protein 1,36 gram, total lemak 0,28
gram, kolesterol 0 mg, lan serat 1,8 g.
waktu penyajian kang cocok
• Sanget cocok disajikake wanci acara kang penting, kayata ana hajatan utawi
acara liane
• Disajikake tasih anget kaliyan kopi utawi teh