ELEGANCE ENTERRPRISE

RANCANGAN PERNIAGAAN
www.Elegance.com.my www.company.com

Company LOGO
ELEGANCE ENTERRPRISE

LATAR BELAKANG SYARIKAT 
Syarikat Elegance Enterprise menawarkan produk kecantikkan dan perubatan berasaskan herba. Beroperasi di Banda Hilir, Melaka yang beralamat di Unit 1A 01, Tingkat 1 Dan 2, Melaka Central Square 23, Jalan Banda Hilir, 76800 Melaka. Bermodalkan RM250,000 dengan cara perkongsian. Sasaran jualan kepada golongan pelajar, suri rumah dan juga yang berkerjaya lelaki dan perempuan.
www.Elegance.com.my www.company.com

Elegance.company.my www. Memastikan syarikat terus unggul dalam memberikan produk perkhidmatan yang terbaik.com.ELEGANCE ENTERRPRISE VISI SYARIKAT Menjadi pembekal utama barangan kosmetik di Malaysia seterusnya di peringkat antarabangsa. Menjadi pemangkin dalam industri kosmetik.com . www.

my www.company.com.ELEGANCE ENTERRPRISE MISI SYARIKAT Elegance enterprise merupakan syarikat yang mementingkan kecantikan semulajadi terutamanya golongan wanita dan yang paling penting menawan golongan lelaki www.com .Elegance.

my www.com .Elegance.ELEGANCE ENTERRPRISE CARTA ORGANISASI SYARIKAT www.company.com.

com.ELEGANCE ENTERRPRISE TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB PENGURUS BESAR Memantau perjalanan syarikat bagi memastikan ia berjalan dengan lancar Memastikan kedudukan kewangan stabil Menyediakan pelan tindakan PENGURUS PENTADBIRAN Memastikan urusan pentadbiran berjalan dengan lancar Merancang perkembangan dan aktiviti syarikat.my www. www.Elegance.company.com .

ELEGANCE ENTERRPRISE PENGURUS KEWANGAN   Memastikan kewangan syarikat tidak diseleweng Menyediakan belanjawan Menyediakan laporan kewangan Menyelaras kerja-kerja personal di bahagian kewangan Mengawal penggunaan sumber kewangan Menyemak kewangan Berperanan sebagai wakil pengarah www.com .Elegance.my www.com.company.

com .company.my www.Elegance.com.ELEGANCE ENTERRPRISE PENGURUS PEMASARAN Memastikan bahagian pemasaran berjalan dengan lancar Menyediakan pelan pemasaran Mengenalpasti kawasan pasaran baru Menjalankan promosi dari semasa ke semasa Memasarkan produk mengikut sasaran jualan www.

company.ELEGANCE ENTERRPRISE PENGURUS OPERASI Memastikan bahagian operasi berjalan dengan lancar Menyediakan kelengkapan Memastikan ketepatan masa Membuat pemantauan kualiti Memastikan kebajikan pekerja www.com .my www.Elegance.com.

com .my www.Elegance.com.company.ELEGANCE ENTERRPRISE RANCANGAN PEMASARAN www.

company.com .Elegance.com.my www.ELEGANCE ENTERRPRISE ELEMEN UTAMA DALAM PEMASARAN PENYELIDIKAN DAN ANALISIS Sasaran pasaran dan segmentasi Perletakan produksi Analisis pesaing STRATEGI PEMASARAN Produk Harga Promosi Pengedaran www.

company.Elegance.my www.com.ELEGANCE ENTERRPRISE CIRI-CIRI PASARAN BENTUK FAEDAH KEUNIKAN DAN POTENSI www.com .

com. Krim rawatan masalah kulit seperti jerawat dan jeragat. Diekstrak dari pati gamat www. mengurangkan sebum.Elegance.my www. mengawal pembentukan melanin dan mengekalkan lembapan Krim pemutih yang dirumus khas dari pati akar temulawak dan campuran susu kambing.com Elegance Whitening Cream Elegance Treatment Cream . Pelembap yang bebas dari minyak. mengurangkan masalah kulit yang berminyak.company.Company LOGO ELEGANCE ENTERRPRISE PRODUK YANG DIHASILKAN PRODUK Elegance Cleansing Milk Elegance Toner Milk Elegance Moisturiser Milk DISKRIPSI PRODUK Pembersih muka. mudah dibilas Penyegar muka.

com.my www.Elegance.com .company.ELEGANCE ENTERRPRISE STRATEGI PEMASARAN 1) Setiap bahagian mempunyai taktik tersendiri 2) Lebih bertumpu kepada kehendak pelanggan 3) Memperbanyakkan bengkel-bengkel kecantikkan www.

com .my www.Elegance.com.ELEGANCE ENTERRPRISE OBJEKTIF PROMOSI SYARIKAT a) Meningkatkan jualan syarikat b) Mewujudkan kesedaran pengguna tentang produk kecantikkan c) Persaingan antara pesaing-pesaing d) Meningkatkan dan membentuk imej syarikat www.company.

com .ELEGANCE ENTERRPRISE STRATEGI PROMOSI Kombinasi strategi Push dan Pull Terdiri daripada promosi jualan.company. www. perhubungan awam.Elegance.com. pengiklanan.my www.

Elegance.my www.company.ELEGANCE ENTERRPRISE RANCANGAN PENGELUARAN / PROMOSI www.com.com .

com .com.ELEGANCE ENTERRPRISE PROSES PENGELUARAN PRODUK 1) Perebusan temulawak dan pendidihan susu kambing 2) Pengaulan bahan-bahan 3) Pembotolan dan pembuatan kotak 4) Penyimpanan www.company.Elegance.my www.

company.my www.com .com.Elegance.ELEGANCE ENTERRPRISE BEKALAN YANG DIPERLUKAN Bahan mentah Peralatan Tenaga kerja Kos www.

Elegance.company.my www.com.com .ELEGANCE ENTERRPRISE BAHAN YANG DIGUNAKAN DALAM PENGHASILAN PRODUK Temulawak Susu kambing Gamat Ekstrak bunga-bungaan Ekstrak buah-buahan www.

my www.Elegance.ELEGANCE ENTERRPRISE CARTA ALIRAN PROSES PENGELUARAN PRODUK www.com .company.com.

com .company.Elegance.com.Company LOGO ELEGANCE ENTERRPRISE GRAF ANGGARAN JUALAN RM www.my www.

com.my www.com .Elegance.Company LOGO ELEGANCE ENTERRPRISE RUMUSAN Kami berkeyakinan penuh bahawa projek perniagaan produk berasaskan kecantikan ini akan mendapat sokongan padu daripada pengguna sebagaimana diramalkan. www.company. Ini memandangkan situasi permintaan yang melebihi penawaran produk sedia ada serta kami memberikan satu kelainan produk yang dikhususkan kepada pengguna daripada golongan lelaki telah menjanjikan prospek yang baik.

ELEGANCE ENTERRPRISE Sekian.my www.company.Elegance. Terima Kasih« KHAIRUL ANWAR B SANIP MOHD KAMAL B SAMSUDIN NORAZLINA BT YUSOF SOHANA BT ABU BAKAR ZARINA BT LOKMAN JP/6353/09 JP/6449/09 JP/6562/09 JM/10691/09 JM/10737/09 www.com .com.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful