SEKOLAH KEBANGSAAN BERAPIT

Kertas Kerja PROGRAM LINUS SIFAR 2012

CADANGAN : JAWATANKUASA LINUS

boleh mengurus diri sendiri dan menguasai 3M. Memastikan semua murid dapat menyediakan diri untuk proses persediaan ke sekolah. kakitangan yang mencukupi supaya murid murid dapat dibentuk menyediakan pelajar yang cemerlang dalam akademik. Membantu murid yang bermasalah dengan menyediakan khidmat nasihat dan kaunseling.     Menyelesaikan masalah secepat mungkin. kokurikulum dan sahsiah. Mengeratkan hubungan mesra dan permuafakatan dengan ibu bapa melalui aktiviti PIBG. .MOTO Pembelajaran Demi Kecemerlangan VISI SK Berapit Mencapai Kecemerlangan Dalam Zon Kuala Muda Menjelang Tahun 2015 MISI Untuk melahirkan Warga Sekolah Yang Berilmu Melalui Pendidikan Berkualiti Berlandaskan Falsafah Pendidikan Kebangsaan PIAGAM PELANGGAN Bersedia memberi perkhidmatan yang terbaik kepada semua yang berikut:  Menyediakan kemudahan fizikal dan P & P.

0 8.0 5.0 11.0 6.0 10.0 2.0 9.KANDUNGAN 1.0 Pengenalan Objektif Tarikh Perlaksanaan Masa Lokasi Program Kumpulan Sasaran Jawatankuasa Perlaksanaan Jadual Aktiviti Anggaran Perbelanjaan Sumber Kewangan Penutup .0 7.0 4.0 3.

0 TARIKH PERLAKSANAAN MASA Fasa Pertama i.0 PENGENALAN Berdasarkan Data Ujian Saringan 2 LINUS. Murid-murid dapat menguasai kesemua konstruk yang telah ditetapkan.0 OBJEKTIF Dengan terlaksananya program ini diharapkan agar : i. didapati masih ramai lagi murid yang tidak menguasai. Murid-murid dapat dapat meneruskan sesi pembelajaran dan pengajaran di kelas arus perdana seperti murid lain 3.30 tengahari). 2. Pihak pentadbir dan guru-guru LINUS telah bersetuju untuk mengadakan satu program bagi membantu murid –murid yang masih belum mencapai konstrak yang telah ditetapkan. Fasa Kedua i. Program LITERASI 8 Julai 2012 (Sepenuh masa dalam waktu persekolahan iaitu dari jam 8.PROGRAM LINUS SIFAR 1. ii. Program LITERASI 10 -12 Julai 2012 (Sepenuh masa dalam waktu persekolahan iaitu dari jam 8.0 4. ia telah menunjukkan bahawa ada beberapa konstrak yang masih lagi tidak dapat dikuasai oleh murid-murid ini.15 pagi hingga 12.15 pagi hingga 12. Berdasarkan dari data markah Ujian Saringan 2 baru-baru ini.30 tengah hari) . Jadi melalui program ini. murid-murid akan didedahkan dengan menggunakan kaedah yang lebih menarik minat mereka.

Rozina bt Omar Pa System / Back Drop / Jurukamera En Mohd Nizar Ahmad Penyediaan Bahan Puan Norazam bt. Mohd Kanafi bin Sakidin Pengerusi 1 Puan Aishah binti Said Pengerusi 2 Puan Bashariah Penyelaras Program Pn Halimaton A. Murid Tegar BM JUMLAH 4 4 orang orang 7.0 LOKASI Dewan Al-Farabi 6.5.0 KUMPULAN SASARAN Murid-murid LINUS Tegar Tahun 1 Dedikasi sahaja iaitu : i. Che Juhari Cik Rusiah bt.0 JAWATANKUASA PELAKSANAAN PROGRAM LITERASI Penasihat Tuan Hj. Rani Hadiah Pn. Shaari Puan Rozekiyah bt Yaakob Puan Rusilawati bt. Abdullah .

Nasirudin Cik Liyana bt. Yusoff Cik Nurfatin bt. …………………………… ( CIK NUR ASHILA NASIRUDIN ) …………………………… ( PN.Jurulatih Cik Nur Ashila bt.0 JADUAL AKTIVITI Sila rujuk lampiran A 9. Disediakan oleh. MOHD KANAFI B. SAID ) GPK Kurikulum Tarikh : Tarikh : Diluluskan oleh.0 PENUTUP Diharapkan dengan terlaksananya program ini . Disemak oleh. AISHAH BT. Hamid Cik Nurul Azima Dokumentasi Tn. Haji Romazi bin Abdul 8. murid-murid dapat menguasai semua konstruk dalam LINUS. ………………………… (TN.0 ANGGARAN PERBELANJAAN Sila rujuk lampiran B 10. HJ. SAKIDIN Tarikh : .0 SUMBER KEWANGAN Sumbangan dari pihak sekolah 11.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful