Anda di halaman 1dari 4

Assalamualaikum wb.. ni lah ayat bismillah yang terbahagi kepada 3,4,5,7,9,21..

masing2 terdapat fadilatnye,,amalkanlah dalam kehidupan seharian,,, BISMILLAH 3. Bismillaah, Bismillaah, Bismillaah, Auudzu Billaahi Waqudratihii Min Syarri Maa Ajidu Wa Uhaadziru -Fadhilatnya. Jika mengalami sakit disesuatu anggota badan, doa Bismillah 3 ini mampu mengubati penyakit pada sendiri orang dan orang lain. BISMILLAH 4. Bismillahi Maa Syaa Allah Laa Yasuqul Khoiro Illallah, Bismillahi Maa Syaa Allah Laa Yashrifus Suu A Illallah, Bismillahi Maa Syaa Allah Maa Kaana Min Nikmatin Faminallah, Bismillahi Maa Syaa Allah Laa Haula Walaa Quwwata Illa Billahil Aliyyil Adziim. -Fadhilatnya. Sesiapa yang membaca doa ini ketika pagi dan petang sebanyak 3 kali, maka Allah akan menyelamatkan dia dari kelemasan, kebakaran, kecurian dan dari kejahatan syaitan, penguasa, ular dan kala jengking. BISMILLAH 5. Bismillaahir rohmaanir rohiim, Bismillaahisy syafi, Bismillaahil kaafi, Bismillaahil muaafi, Bismillaahil la-dzi laa ya-dhur-ru maas-mihi syai-un fil ardhi walaa fis-samaai wahuwas samiiul aliim. -Fadhilatnya 1. Menghalang jin dan syaitan 2. Terpelihara dari bahaya dan musuh 3. Penawar pelbagai racun dan bisa. 4. Penawar penyakit gila meroyan. 5. Melegakan bengkak dan benjol. 6. Penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang 7. Mengubati penyakit bisa-bisa di dalam badan. 8. Penawar segala jenis racun, santau dan bisa binatang 9. Boleh digunakan untuk mengubati penyakit yang tidak diketahui puncanya.

BISMILLAH 7. Bismillaahir rohmaanir rohiim, Bismillaahis samiiil bashiir, alladzii laisa kamits lihii sya-un wahuwa bikulli syai-in alim. Bismillahil khallaqilaliim, alladzii laisa kamits lihii syai-un wahuwal fattaahul aliim. Bismillaahil ladzii laisa kamitslihi syai-un wahuwal aliimul khabiir. Bismillaahil ladzii laisa kamitslihi syai-un wahuwal aliimul qadiir. Bismillaahil aziizil kariim, alladzii laisa kamits lihii syai-un wahuwal aziizul kariim. Bismillaahil ghafuurir rohiim, alladzii laisa kamits lihii sya-un wahuwal ghafuurur rahiim. Fallaahu khairun haafizhan wahuwa arhamar rahimiin. -Fadhilatnya 1. Penerang hati. 2. Meluaskan rezeki. 3. Air laut boleh menjadi tawar. 4. Terselamat dari karam di laut. 5. Makbul segala hajat dan cita-cita. 6. Menghindari dari segala penyakit. 7. Penawar belbagai jenis bisa termasuk bisa sengat binatang seperti lebah, ikan, kala jengking dan ular. 8. Penawar segala jenis racun dan santau, seperti yang diperbuat daripada miang rebung, hempedu katak dan sebagainya. 9. Terpelihara daripada fitnah dan bahaya musuh atau seteru. 10.Beroleh kejayaan dan meraih kemenangan dalam peperangan. 11.Terselamat daripada dibunuh jika dibaca kepada tubuh badan. 12.Jika di tiup kepada perempuan nescaya kasih ia kepada kita. 13.Menjadi selusuh kepada perempuan beranak. 14.Jika dibaca pada minyak dan air pada malam Jumaat 3 kali, boleh memudahkan perempuan beranak jika meminumnya. 15.Orang yang pekak jika dibaca pada telinganya selama 7 hari, nescaya mendengar. 16.Orang gila atau yang dirasuk oleh iblis apabila dibaca ditelinga 3 kali, InsyaAllah lari iblisnya. 17.Dijadikan jampi untuk menghalau jin dan syaitan. 18.Dibaca di tempat yang suci, nescaya dapat melihat makhluk halus (jin, syaitan dan sebagainya) 19.Terselamat daripada binatang buas. 20.Memelihara tanam tanaman daripada binatang-binatang. 21.Jika ditulis dan dijadikan azimat atau dibaca pada sawah bendang, nescaya terselamat daripada ancaman babi, tikus atau burung. 22.Dibaca 70 kali tiap-tiap hari, nescaya akan terselamat dari ancaman raja-raja dan pembesar yang zalim yang hendak membunuhnya. 23.Segera dibebaskan daripada penjara apabila dibaca bersungguh-sungguh. 24.Dibaca di malam Jumaat 20 kali boleh melihat orang di dalam kubur.

BISMILLAH 9. Bismillaahir rohmaanir rohiim, Bismillahil alamin, Bismillahil arsyil alim, Bismillahil ghofurir rohim, Bismillahil jalali malikil kuddus, Bismillahil jibro'il, Bismillahil mika'il, Bismillahil isrofil, Bismillahil izro'il, Wal mala'ikatu muqorrobin, walahum wallohi rabbil alamin, birohmatikaya arhamar rohimin. -Fadhilatnnya. 1. Jika sesiapa beristiqamah mengamalkan ayat Bismillah 9 , InsyaAllah segala hajat akan ditunaikan oleh Allah SWT. 2. Mengamalkan ayat Bismillah 9 ini, InsyaAllah akan dapat memagar diri dalam sebarang situasi kecemasan dan bahaya. 3. Sekiranya menghadapi serangan, InsyaAllah tidak akan dapat dibinasakan oleh musuh malah pengamal Bismillah 9 akan berjaya menumpaskan mereka. BISMILLAH 21. Bismillaahir rohmaanir rohiim, Bismillahi walhamdulillah, Bismillahi wassyukrillah, Bismillahi walqudrotillah, Bismillahi walmalikulillah, Bismillahi walqiblatillah, Bismillahi walminnatulillah, Bismillahi walazmatulillah, Bismillahi walizzatulillah, Bismillahi wassultonulillah, Bismillahi walmajdulillah, Bismillahi walqohrulillah, Bismillahi walhaibatulillah, Bismillahi walkibriya'ulillah, Bismillahi walmasjidulillah, Bismillahi wannikmatulillah, Bismillahi walbaqo'ulillah, Bismillahi wassato'ulillah, Bismillahi wassyaqo'ulilllah, Bismillahi wannikma'ulillah Bismillahi wala hawla wala qu wata illa billa hil aliyyil azim, wasallalohu a'la khoiri kholqi muhammadin wa'alihi wasohbihi ajma'in, wasallama taslima kasiro birohmatikaya arhamar rohimin.

-Fadhilatnya 1. Sesiapa membaca Bismillah Dua Puluh selepas solat fardhu Subuh seperti mendapat pahala mengerjakan haji dan memerdekakan hamba sahya. 2. Bacalah satu kali setiap hari, jika tidak dapat, bacalah sebulan sekali atau sekurang-kurangnya bacalah setahun sekali. InsyaAllah akan : -Dibukakan pintu bahagia -Ditutupkan pintu derita -Terpelihara daripada mati terkejut -Terhindar daripada azab kubur -Selamat melalui titian sirat -Dilindungi daripada panas Padang Mahsyar. -Wallahu Alam Bish Shawab(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)