Petir Berdetum Langit Merekah Halalintar melanggar Ribut sambar diredah .

Asal Mulia Bercantum Biar Badan Punah Berpantang alah Undur hingga Nyawa berpisah .
Anak-anak bumiku tercinta, Hulurkan tangan memalu genta kelangsungan merdeka, Rapatkan barisan keramat berbekal azimat muafakat, Segera cantaskan pucuk angkuh rusuh dengan minda yang ampuh.

Kita mulakan langkah baru mengiringi visi tak terbatas dari mata jiwa seorang wira bangsa demi tanah tumpah darah, mendukung misi ke martabat tertinggi dunia dengan tapak teguh perpaduan, dipandang hormat kawan dan lawan. Ini tugas kita, hasrat membina rumah bangsa dengan kudrat pengalaman terhimpun berdekat lama, azam tak terpadam, semangat panas membara. Lapan pasak kukuh, menunjang jauh di setiap sudut berhimpun segala tenaga mengagih beban dengan saksama. Lapan mata tangga, lurus bertingkat diukur sama berganding bahu melangkah sempurna. Lapan pintu terbuka, menyambut girang warga setia ikhlas bertindak, rendah jiwa, mengukuh wasilah setiap masa. Lapan jendela bertabir mesra, membiar semilir jujur menyapa dada sarat menakung janji, menyirat ikatan penuh percaya hati menerima penuh rela. Lapan penjuru berlantai rata, bersimpuh tenang menyingkap rahsia membuka luas mata dan minda, mencari landasan menakluki dunia jangan bangsa mudah terpedaya. Lapan tiang berdiri sempurna, walau diterjah badai sengsara tabah bertahan meredah masa

meritokrasi dilaksana. rendah hati menambat mesra. . Jujur mengatur lidah. warisan penentu generasi muka 1Malaysia lestarikan dijiwa. Setia bertempat bijak mentafsir. Jumlah partai ada puluhan Jumlah caleg sampe ribuan. integriti teras jati diri. sabar mendaki liku rintangan. Ketabahan dipupuk menahan dugaan. jalan utama dipandang mulia. usaha berganda. Keupayaan dijulang. berani kerana benar.semangat tak luntur setapak tak undur berjuang bagai seorang satria. Yang sudah ada KITA LANJUTKAN!. terhimpun di dalamnya segala amanah menuntut keringat semua. Mengukur hajat biar sepadan. Di bahu kitalah segalanya tersirat memikul lapan tiang utama visi dan misi wira negara. tepat sasaran tinggi nilainya. Menyusur reba tunduk berisi. Daripada milih yang berseliweran. adil bertindak menegak yang hak. jauhkan diri mengikut hati. Cemerlang bertindak. Kita bumbungkan rumah ini dengan impian gemerlapan kita palitkan warna damai perpaduan kita terangi dengan kerlipan cahaya ilmu kita bukakan pintu biar tetangga bertamu kita hidang segala bakti untuk yang perlu kita hiasinya segala termampu kita namakan 1Malaysia. menerima dengan lapang dada. Ilmu ditimba menambah khazanah. Mari kita pelihara rumah ini. sepanjang hayat membangun nusa. kita suburkan halamannya dengan bunga janji mekar mewangi biar ia bertambah seri.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful