Petir Berdetum Langit Merekah Halalintar melanggar Ribut sambar diredah .

Asal Mulia Bercantum Biar Badan Punah Berpantang alah Undur hingga Nyawa berpisah .
Anak-anak bumiku tercinta, Hulurkan tangan memalu genta kelangsungan merdeka, Rapatkan barisan keramat berbekal azimat muafakat, Segera cantaskan pucuk angkuh rusuh dengan minda yang ampuh.

Kita mulakan langkah baru mengiringi visi tak terbatas dari mata jiwa seorang wira bangsa demi tanah tumpah darah, mendukung misi ke martabat tertinggi dunia dengan tapak teguh perpaduan, dipandang hormat kawan dan lawan. Ini tugas kita, hasrat membina rumah bangsa dengan kudrat pengalaman terhimpun berdekat lama, azam tak terpadam, semangat panas membara. Lapan pasak kukuh, menunjang jauh di setiap sudut berhimpun segala tenaga mengagih beban dengan saksama. Lapan mata tangga, lurus bertingkat diukur sama berganding bahu melangkah sempurna. Lapan pintu terbuka, menyambut girang warga setia ikhlas bertindak, rendah jiwa, mengukuh wasilah setiap masa. Lapan jendela bertabir mesra, membiar semilir jujur menyapa dada sarat menakung janji, menyirat ikatan penuh percaya hati menerima penuh rela. Lapan penjuru berlantai rata, bersimpuh tenang menyingkap rahsia membuka luas mata dan minda, mencari landasan menakluki dunia jangan bangsa mudah terpedaya. Lapan tiang berdiri sempurna, walau diterjah badai sengsara tabah bertahan meredah masa

Jujur mengatur lidah. Ketabahan dipupuk menahan dugaan. tepat sasaran tinggi nilainya. Setia bertempat bijak mentafsir. Menyusur reba tunduk berisi. Mengukur hajat biar sepadan. meritokrasi dilaksana. Kita bumbungkan rumah ini dengan impian gemerlapan kita palitkan warna damai perpaduan kita terangi dengan kerlipan cahaya ilmu kita bukakan pintu biar tetangga bertamu kita hidang segala bakti untuk yang perlu kita hiasinya segala termampu kita namakan 1Malaysia. sepanjang hayat membangun nusa. integriti teras jati diri. Yang sudah ada KITA LANJUTKAN!.semangat tak luntur setapak tak undur berjuang bagai seorang satria. Daripada milih yang berseliweran. rendah hati menambat mesra. Cemerlang bertindak. Di bahu kitalah segalanya tersirat memikul lapan tiang utama visi dan misi wira negara. jalan utama dipandang mulia. usaha berganda. Keupayaan dijulang. kita suburkan halamannya dengan bunga janji mekar mewangi biar ia bertambah seri. Ilmu ditimba menambah khazanah. terhimpun di dalamnya segala amanah menuntut keringat semua. menerima dengan lapang dada. warisan penentu generasi muka 1Malaysia lestarikan dijiwa. Jumlah partai ada puluhan Jumlah caleg sampe ribuan. . jauhkan diri mengikut hati. Mari kita pelihara rumah ini. berani kerana benar. adil bertindak menegak yang hak. sabar mendaki liku rintangan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful