Anda di halaman 1dari 4

BUKU LAPORAN PENGAWAS DEWAN MAKAN 2013

Nama Pengawas Dewan Makan


1. Siti Kazwani Mahalil Pembantu : Andirazmawati Marudin 2. Timotius Duil Pembantu : Jebinilter Benjamin

PERATURAN DEWAN MAKAN


Pakaian. 1. Penghuni asrama mesti berpakaian kemas, bersih dan sopan di dewan makan. 2. Pakaian yang dilarang ialah seluar pendek, seluar jeans,singlet dan pakaian lain yang dilarang ( mengikut peraturan asrama) 3. Dilarang membawa kasut atau selipar.

Masa Makan 1. 2. 3. 4. Penghuni asrama makan mengikut jadual makan yang ditetapkan. Penghuni asrama yang lewat/ tidak makan dianggap melanggar peraturan disiplin asrama. Penghuni asrama dilarang berada di dewan makan di luar jadual waktu makan tanpa kebenaran warden. Penghuni asrama dilarang mengambil makanan untuk penghuni lain kecuali mendapat kebenaran warden.

Keselamatan Harta Benda/Pelajar 1. 2. 3. Penghuni asrama dilarang menconteng, merosakkan atau melakukan sebarang aktiviti berbentuk vandalisme. Penghuni asrama dilarang mengalihkan kedudukan meja/kerusi. Penghuni asrama dilarang bermain/berlari-lari untuk mengelakkan kerosakan.

Tingkah laku 1. 2. 3. Penghuni asrama dilarang membuat bising dengan berbual dengan kuat,berteriak, menyanyi atau sebagainya. Penghuni asrama mesti menghormati pengawas, petugas dewan makan, dan sesama sendiri. Penghuni asrama mesti duduk dengan sopan dan tertib.

Kebersihan 1. Penghuni asrama dilarang membuang sampah/sisa makanan merata-rata.

2. 3. 4. 5. 6.

Penghuni asrama mesti memastikan meja bersih dari sisa makanan selepas makan. Sisa makanan mesti dibuang ke dalam tong sampah di luar dewan makan. Jangan tinggalkan sisa makanan, gelas, pinggan atau sampah di atas meja. Pastikan kerusi dan meja disusun selepas makan. Dilarang mengunyah gula getah atau kuaci di dewan makan.

Jadual Bertugas 1. Semua pelajar mesti mengikuti jadual bertugas yang telah disediakan. 2. Pelajar yang tidak bertugas akan dikenakan tindakan disiplin. Ganti Rugi. 1. Pelajar yang didapati tidak turun makan atas sebab lewat balik ( dari kampung) dan malas makan akan dikenakan tindakan membayar ganti rugi. 2. Pelajar yang didapati merosakkan harta benda asrama secara sengaja atau tidak dikehendaki membayar ganti rugi. Peraturan-peraturan lain 1. Peraturan-peraturan lain adalah tertakluk kepada buku peraturan asrama dan mengikut kesesuaian yang ditetapkan oleh Pihak Pengurusan Asrama.