PANTUN PEMBUKA ACARA

PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

Jemput memohon kata aluan. Samalah duduk menjamu selera. Sepuluh jari kami menadah. Batang selasih di Tanjung Dara. Tetak buluh kajang sepuluh. Di bawah atap tepi halaman. Mari jolok sarang penyengat. Sudilah tuan jamu selera. Buat santapan untuk pahlawan. Sayang tiada berdoa lagi. Sungguh indah bunga kemboja. Sudilah santap tuan budiman. Padamu tuan kami persembah. Hidangan mesra pengikat kasih. Juadah sudah letak di meja. PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun. Bukan jemput sebarang jemput. Buatlah bara bakar selasih. Sayang senduduk di tepi muara. Lebat kemiri pohonnya rendah. Sayang lada terlupa bagi. Tampillah tuan kami meminta. Penganan mulia terletak sudah. Terbang sekawan si burung merbuk. Angkat tangan jemari sepuluh. Dahan terikat tali perkasa. Pantun ada ucapan ada. . PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Mohon berkat yang Maha Esa. Kalau tuan pikat cemara. Doa di pohon biar selamat.Garam ada kicap pun ada. Duduk sekawan gadis jelita. Santapan kasih juadah mesra. Rumput penghias tepi halaman.

Besar langit di tepi busut. Kata perasmi hajatnya kami. Sudilah tuan jalan berlapan. Di atas papan batang jerami. Tepi keramat di waktu malam. Kata azimat penutup kalam. Jalan berlapan di malam kelam. Tampillah tuan kami merayu.Madah ucapan kata aluan. Batang jerami rebah ke bumi. Pergi ke kota beli selasih. Besar tak muat di dalam peti. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu. Kata aluan pemanis kalam. Besar hajat kami menjemput. Berilah kata simpulan kasih. Bersama amanat bekalan kami. Sudilah tuan beri ucapan. Busana indah buat rupawan. Sayang si dara buat halwa. Daun semulur di pekan sari. Besar niat di dalam hati. Tampillah tuan kami merayu. Duduk sekawan si burung unta. Bersama ucapan kata perasmi. Bersama madah kata aluan. Sulamkan mesra satukan jiwa. Kerana penat gugur ke bumi. Tampillah tuan kami merayu. Bersama ucapan pengikat kasih. Pada mu tuan kami meminta. Sudilah tuan tampilkan diri. Di atas papan batang selisih. Madah dihulur sembah diberi. . PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Terbang di awan burung jentayu. Emas tempawan buatmu puteri.

. Dari Rokan ke Indragiri. Beli suasa di Kota Tinggi. Nan tak elok tinggallah di sini. Jangan patahkan batang jerami. Keluk tumbuh pohon kuini. Melihat rusa tepi perigi. Baliklah tuan rehatkan diri. Girangnya rasa si anak dara.Jangan tertawan alpa duniawi. Kalau tersilap tutur bicara. Kemaafan jua kami pohonkan. Kepada tuan sembah diberi. Binalah bangsa bangunkan negara. Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Andai kata tersilap bicara. Selesai sudah tugas diberi. Di lain masa bersua lagi. Hulurkan madah kata perasmi. Jemari disusun maaf dipinta. Baliklah tuan membawa ilmu. Jatuh ditimpa buah berangan. Di atas dahan burung tempua. Dari Kedah ke pekan sari. Esok kita bersua lagi. Membawa tinta ke Kuala Linggi. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. Bunga dedap di atas para. Kalau tuan pikat kenari. Dilain masa bersua lagi. Hanya indah serupa mimpi. Nan elok bawalah balik. Bunga seroja di atas para. Anak dusun pasang pelita. Mohon rasmikan majlis kami. Pohon berangan tempat bertemu. Salam perpisahan untuk semua.

Pohon beringin tepi keramat. Tidak goyah pancang seribu. Bukan gua sebarang gua. Pergi ke Nilai membeli jamu. Gua penuh pusaka bonda. Anak dara ke Tanjung Batu. Hadirmu laksana suria pagi. Tua penuh ilmu di dada.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Pohon sena tepi perigi. Dengar siulan diufuk barat. Beli keladi di Pekan Lidup. Menumpang kasih mengubat rindu. Taburlah budi ketika hidup. Menyinar maya tak pernah jemu. Tepi paya si pohon jambu. Tak pernah gentar dipukul badai. Dikau ibarat karang di pantai. Buat bekalan untuk akhirat. Janji bertemu di Teluk Bayu. Basah tikar lupa disidai. Tidak ternilai jasa baktimu. Kelak jasa dikenang orang. Di tengah hari membeli ragi. Curah serbat di atas lantai. Kalau ingin hidup selamat. . Walau usia dimamah waktu. Bukan tua sebarang tua. Tika masih badai menderu. Engkau ayah engkaulah ibu. Dirimu umpama nyiur bertuah. Padat sari harum mewangi. Sayang rasa lemaknya kurang. Kepada bangsa juga negara. Jamu rasa dari tenggara. Cekal hatimu tak pernah layu.

Pohon senduduk baru di tanam. Timba suasa ditepi kali. Senang hati sihat jasmani.Pintal kapas menjadi benang. Betik muda buat halwa. Barang yang lepas jangan dikenang. Jadikan tabah pakaian diri. Tenun benang menjadi sari. Sayang mati di pijak pak tani. Kalau tidak dengan amalan. Kalau tidak dengan tujuan. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm . Kalau dikenang meracun diri. Apa guna siparang panjang. Dari duduk baik bersenam. Apa guna berumur panjang. Kelapa muda santan dirasa. Biar muda di dalam jiwa. Dari tua sebelum masa. Buat menyimbah si tuan puteri. Berputus asa jangan sekali.

EN SELAMAT BIN MASUNII.GURU .PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID. SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA. PENGETUA SMK DEMAK BARU. YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. (zul) . DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. .KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL.PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI. BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG. EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG..LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA.KAKITANGAN SMK DEMAK BARU. BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. GURU. TUAN-TUAN DAN PUAN. BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI. DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009. SALAM HOMAT.PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM. SALAM BAHAGIA .MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN.

MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI. UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI.MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU. TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN.PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN . UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA. DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA.NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA. TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI. UNTUK ITU. UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN.DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.

MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI.APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN.GERAK GERI.DI PERSILAKAN.NAMUN BEGITU. UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA. PERSEMBAHAN TARIAN. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI. APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN.ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA.TUTUR BICARA.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA. MAJLIS MEMPERSILAKAN. (Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA . MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI. WAJAH. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA.MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA. ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH . UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN.MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU.

BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN . TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA.AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA.NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2.DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA. DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2. DIPERSILAKAN 1.AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN. TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3.MAXWELL AK APING 3.HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI . PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA. SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6.MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL.

PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH. DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH.AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5. HADIAH BERIKUTNYA . ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI . 1. ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM. DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU. DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS...PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN .SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4. MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS. SETERUSNYA PULA.SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN.. SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP.ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI.MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2.DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN. SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN.SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2.DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG. HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL.ADALAH UNTUK GURU GANTI. DIPERSILAKAN.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN.SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH.MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ .KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA.

TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU. DIPERSILAKAN 1. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN.PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4.EN MARAIS BIN HAP 2. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI . SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH. PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN . PADA MAJLIS INI JUGA . MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA.TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA.UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009.DIPERSILAKAN.PENGETUA SMK DEMAK BARU. DIPERSILAKAN. KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU.. TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN . DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI. .DIPERSILAKAN. KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI. EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI .EN MOHD SANI BIN SABRAN 3. MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI. PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM.PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5.KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI.

CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI.AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN. . BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU.SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI.DAN JANGAN S EGAN.DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA .SWASTA. BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN.. DIPERSILAKAN.3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH. TERIMALAH.HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2.SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG.UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU..ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN.POP YEAH-YEAH.JANGAN MALU. JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA. KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI.

DIPERSILAKAN .JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG . KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6. PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«. (cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN. CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA. SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5.DIPERSILAKAN. CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3.KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI. MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA. DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI. TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU. MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI .DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. . TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI.PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI.. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI . KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.

DENGAN KATA-KATA INI MAKA«.MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG.CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4. SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA .HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA. Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 . PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN .. KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«..DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN. PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI.

15 Pagi 7.DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009.Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai .30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust. 7.30 Pagi 8.00 Pagi 7.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful