PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

Terbang sekawan si burung merbuk. Sudilah tuan jamu selera. . Buat santapan untuk pahlawan. Kalau tuan pikat cemara. Sudilah santap tuan budiman. Samalah duduk menjamu selera. Sepuluh jari kami menadah. Mohon berkat yang Maha Esa. Tampillah tuan kami meminta. Bukan jemput sebarang jemput. Santapan kasih juadah mesra. Di bawah atap tepi halaman. Pantun ada ucapan ada. Dahan terikat tali perkasa. Padamu tuan kami persembah. Sungguh indah bunga kemboja. Doa di pohon biar selamat. Angkat tangan jemari sepuluh. Buatlah bara bakar selasih. Mari jolok sarang penyengat. Batang selasih di Tanjung Dara. Rumput penghias tepi halaman. PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Sayang tiada berdoa lagi. Tetak buluh kajang sepuluh. PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun. Sayang lada terlupa bagi. Hidangan mesra pengikat kasih. Sayang senduduk di tepi muara.Garam ada kicap pun ada. Penganan mulia terletak sudah. Juadah sudah letak di meja. Duduk sekawan gadis jelita. Lebat kemiri pohonnya rendah. Jemput memohon kata aluan.

Besar tak muat di dalam peti. Besar langit di tepi busut. Tampillah tuan kami merayu. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu. Besar hajat kami menjemput. Kerana penat gugur ke bumi. Batang jerami rebah ke bumi. Madah dihulur sembah diberi. Bersama ucapan pengikat kasih. Bersama amanat bekalan kami. Busana indah buat rupawan. Tampillah tuan kami merayu. Kata azimat penutup kalam. Sudilah tuan jalan berlapan. Emas tempawan buatmu puteri. Terbang di awan burung jentayu. PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Sudilah tuan tampilkan diri. Kata perasmi hajatnya kami. Tampillah tuan kami merayu. Kata aluan pemanis kalam. Bersama madah kata aluan. . Besar niat di dalam hati. Sudilah tuan beri ucapan. Duduk sekawan si burung unta. Pada mu tuan kami meminta. Di atas papan batang jerami. Tepi keramat di waktu malam. Daun semulur di pekan sari. Sayang si dara buat halwa.Madah ucapan kata aluan. Jalan berlapan di malam kelam. Berilah kata simpulan kasih. Bersama ucapan kata perasmi. Sulamkan mesra satukan jiwa. Pergi ke kota beli selasih. Di atas papan batang selisih.

Kalau tersilap tutur bicara. Kemaafan jua kami pohonkan. Bunga dedap di atas para. Girangnya rasa si anak dara. Baliklah tuan membawa ilmu. Jemari disusun maaf dipinta. Esok kita bersua lagi. Binalah bangsa bangunkan negara. Di lain masa bersua lagi. Dari Kedah ke pekan sari. Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Keluk tumbuh pohon kuini. Kepada tuan sembah diberi. Kalau tuan pikat kenari. Pohon berangan tempat bertemu. Baliklah tuan rehatkan diri. Jangan patahkan batang jerami. Jatuh ditimpa buah berangan. Selesai sudah tugas diberi.Jangan tertawan alpa duniawi. Melihat rusa tepi perigi. Dari Rokan ke Indragiri. Nan tak elok tinggallah di sini. Beli suasa di Kota Tinggi. Anak dusun pasang pelita. Di atas dahan burung tempua. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. . Hulurkan madah kata perasmi. Nan elok bawalah balik. Andai kata tersilap bicara. Salam perpisahan untuk semua. Membawa tinta ke Kuala Linggi. Dilain masa bersua lagi. Hanya indah serupa mimpi. Mohon rasmikan majlis kami. Bunga seroja di atas para.

Tidak goyah pancang seribu. Menumpang kasih mengubat rindu. Menyinar maya tak pernah jemu. Pohon sena tepi perigi. Tidak ternilai jasa baktimu. Walau usia dimamah waktu. Dengar siulan diufuk barat. Pergi ke Nilai membeli jamu. Tika masih badai menderu. Tepi paya si pohon jambu. Di tengah hari membeli ragi. Tak pernah gentar dipukul badai. Padat sari harum mewangi. Bukan tua sebarang tua. Bukan gua sebarang gua. Curah serbat di atas lantai. Jamu rasa dari tenggara. . Tua penuh ilmu di dada. Gua penuh pusaka bonda. Kepada bangsa juga negara. Dikau ibarat karang di pantai. Janji bertemu di Teluk Bayu. Kelak jasa dikenang orang. Sayang rasa lemaknya kurang.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Anak dara ke Tanjung Batu. Dirimu umpama nyiur bertuah. Buat bekalan untuk akhirat. Beli keladi di Pekan Lidup. Kalau ingin hidup selamat. Pohon beringin tepi keramat. Engkau ayah engkaulah ibu. Hadirmu laksana suria pagi. Cekal hatimu tak pernah layu. Basah tikar lupa disidai. Taburlah budi ketika hidup.

Sayang mati di pijak pak tani. Berputus asa jangan sekali. Betik muda buat halwa. Apa guna berumur panjang. Tenun benang menjadi sari. Kalau tidak dengan amalan. Barang yang lepas jangan dikenang. Dari tua sebelum masa.Pintal kapas menjadi benang. Dari duduk baik bersenam. Buat menyimbah si tuan puteri. Senang hati sihat jasmani. Kalau dikenang meracun diri. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm . Jadikan tabah pakaian diri. Kelapa muda santan dirasa. Apa guna siparang panjang. Pohon senduduk baru di tanam. Kalau tidak dengan tujuan. Biar muda di dalam jiwa. Timba suasa ditepi kali.

YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI.KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL.PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI. TUAN-TUAN DAN PUAN.LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA.MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN.KAKITANGAN SMK DEMAK BARU. BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG. EN SELAMAT BIN MASUNII. EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG..GURU . . (zul) . SALAM BAHAGIA . DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009. SALAM HOMAT.PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID. BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. GURU. SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA.PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM. DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI. PENGETUA SMK DEMAK BARU.

TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI. UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI. UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA. DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA. UNTUK ITU. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI. CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN.DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI. UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA.NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI .MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN .PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN.

TUTUR BICARA.APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN.ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN.NAMUN BEGITU.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA. SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA. MAJLIS MEMPERSILAKAN. MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI. TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN. WAJAH.DI PERSILAKAN. ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH .MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI.GERAK GERI. UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA. UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN. PERSEMBAHAN TARIAN.MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN. (Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA .

MAXWELL AK APING 3. PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN.AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN . BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK. DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2.MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL.DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6.AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA.HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI . DIPERSILAKAN 1.NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2. SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS. TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA. TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA.

DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH.MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2. DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS. ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH. MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI... DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU.SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN.AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ . HADIAH BERIKUTNYA ..PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN .ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI. SETERUSNYA PULA. DIPERSILAKAN. HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI .DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL.SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS.MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3. 1.DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN.SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4. SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP.KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA. PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN.ADALAH UNTUK GURU GANTI. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG.SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH. SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN.

DIPERSILAKAN. KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI.DIPERSILAKAN. DIPERSILAKAN 1.PENGETUA SMK DEMAK BARU. SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH. PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN ..EN MOHD SANI BIN SABRAN 3.TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA. . DIPERSILAKAN.PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4. EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN.PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU. PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM. PADA MAJLIS INI JUGA . MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI.EN MARAIS BIN HAP 2. KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU.UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI . DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI. MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA. TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN .KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI.

AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN.HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN.DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR. DIPERSILAKAN. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI.ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI.3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA.UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. TERIMALAH. . BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU. BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI. JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI.JANGAN MALU.SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI. KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA .DAN JANGAN S EGAN. CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU.SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN.SWASTA.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2.. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN..POP YEAH-YEAH.

(cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN. PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«. MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA. . KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««. TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI .PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA. SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5. CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3. DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP.KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI. KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA..DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI.DIPERSILAKAN. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI.JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG .DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.DIPERSILAKAN . TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI. CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2. MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI .

DENGAN KATA-KATA INI MAKA«. Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 .MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG...CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4.HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN .DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN. SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA . PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI. KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«.

45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust.15 Pagi 7.Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai .DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009.30 Pagi 8. 7.00 Pagi 7.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful