P. 1
PANTUN PEMBUKA ACARA

PANTUN PEMBUKA ACARA

3.0

|Views: 88,994|Likes:
Dipublikasikan oleh Awang Jebat

More info:

Published by: Awang Jebat on Oct 25, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/04/2015

pdf

text

original

PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun. Mohon berkat yang Maha Esa. Sungguh indah bunga kemboja. Jemput memohon kata aluan.Garam ada kicap pun ada. Sayang senduduk di tepi muara. Buat santapan untuk pahlawan. Padamu tuan kami persembah. Samalah duduk menjamu selera. Juadah sudah letak di meja. Kalau tuan pikat cemara. Terbang sekawan si burung merbuk. Santapan kasih juadah mesra. Mari jolok sarang penyengat. Angkat tangan jemari sepuluh. Pantun ada ucapan ada. PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Di bawah atap tepi halaman. Doa di pohon biar selamat. Buatlah bara bakar selasih. Penganan mulia terletak sudah. Hidangan mesra pengikat kasih. Sudilah tuan jamu selera. Tetak buluh kajang sepuluh. Dahan terikat tali perkasa. Bukan jemput sebarang jemput. Batang selasih di Tanjung Dara. Sayang tiada berdoa lagi. Sudilah santap tuan budiman. Duduk sekawan gadis jelita. Sayang lada terlupa bagi. Lebat kemiri pohonnya rendah. . Sepuluh jari kami menadah. Rumput penghias tepi halaman. Tampillah tuan kami meminta.

. Bersama ucapan pengikat kasih. Emas tempawan buatmu puteri. Berilah kata simpulan kasih. Madah dihulur sembah diberi. Sudilah tuan tampilkan diri. Duduk sekawan si burung unta. Sudilah tuan jalan berlapan. Kata azimat penutup kalam. Di atas papan batang selisih. Sayang si dara buat halwa. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu. Tampillah tuan kami merayu. Kata aluan pemanis kalam. Tampillah tuan kami merayu. PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Terbang di awan burung jentayu. Daun semulur di pekan sari.Madah ucapan kata aluan. Batang jerami rebah ke bumi. Kerana penat gugur ke bumi. Kata perasmi hajatnya kami. Bersama amanat bekalan kami. Besar hajat kami menjemput. Besar tak muat di dalam peti. Pada mu tuan kami meminta. Besar niat di dalam hati. Tampillah tuan kami merayu. Di atas papan batang jerami. Tepi keramat di waktu malam. Bersama ucapan kata perasmi. Sulamkan mesra satukan jiwa. Besar langit di tepi busut. Busana indah buat rupawan. Bersama madah kata aluan. Jalan berlapan di malam kelam. Pergi ke kota beli selasih. Sudilah tuan beri ucapan.

Di atas dahan burung tempua. Dari Kedah ke pekan sari. Girangnya rasa si anak dara. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. Salam perpisahan untuk semua. Baliklah tuan membawa ilmu. Bunga dedap di atas para. Jangan patahkan batang jerami.Jangan tertawan alpa duniawi. Mohon rasmikan majlis kami. Binalah bangsa bangunkan negara. Jemari disusun maaf dipinta. Nan tak elok tinggallah di sini. Selesai sudah tugas diberi. Melihat rusa tepi perigi. Anak dusun pasang pelita. Membawa tinta ke Kuala Linggi. Kalau tuan pikat kenari. Kemaafan jua kami pohonkan. Dilain masa bersua lagi. Keluk tumbuh pohon kuini. Esok kita bersua lagi. Pohon berangan tempat bertemu. Hanya indah serupa mimpi. Di lain masa bersua lagi. Kalau tersilap tutur bicara. Nan elok bawalah balik. Dari Rokan ke Indragiri. Baliklah tuan rehatkan diri. Hulurkan madah kata perasmi. . Kepada tuan sembah diberi. Jatuh ditimpa buah berangan. Bunga seroja di atas para. Andai kata tersilap bicara. Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Beli suasa di Kota Tinggi.

Taburlah budi ketika hidup. Pergi ke Nilai membeli jamu. Tidak goyah pancang seribu. Menumpang kasih mengubat rindu. Tak pernah gentar dipukul badai. Kalau ingin hidup selamat. Dengar siulan diufuk barat. Sayang rasa lemaknya kurang. Pohon sena tepi perigi. Di tengah hari membeli ragi. Kelak jasa dikenang orang. Tidak ternilai jasa baktimu. Jamu rasa dari tenggara. Basah tikar lupa disidai. Kepada bangsa juga negara. Dirimu umpama nyiur bertuah. Tua penuh ilmu di dada. Cekal hatimu tak pernah layu. Dikau ibarat karang di pantai. Hadirmu laksana suria pagi. Beli keladi di Pekan Lidup. Pohon beringin tepi keramat. Bukan gua sebarang gua. Anak dara ke Tanjung Batu. Janji bertemu di Teluk Bayu. Menyinar maya tak pernah jemu. Padat sari harum mewangi. Buat bekalan untuk akhirat. Gua penuh pusaka bonda. Tepi paya si pohon jambu. Walau usia dimamah waktu. . Bukan tua sebarang tua. Tika masih badai menderu. Curah serbat di atas lantai.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Engkau ayah engkaulah ibu.

Barang yang lepas jangan dikenang. Kelapa muda santan dirasa. Timba suasa ditepi kali. Tenun benang menjadi sari.Pintal kapas menjadi benang. Jadikan tabah pakaian diri. Berputus asa jangan sekali. Dari tua sebelum masa. Kalau tidak dengan amalan. Biar muda di dalam jiwa. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm . Sayang mati di pijak pak tani. Apa guna berumur panjang. Apa guna siparang panjang. Pohon senduduk baru di tanam. Senang hati sihat jasmani. Betik muda buat halwa. Kalau tidak dengan tujuan. Dari duduk baik bersenam. Kalau dikenang meracun diri. Buat menyimbah si tuan puteri.

YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG. SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA.GURU . . TUAN-TUAN DAN PUAN.KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL. GURU. (zul) .PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI. PENGETUA SMK DEMAK BARU. DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. SALAM HOMAT.KAKITANGAN SMK DEMAK BARU.. BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN.PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM.PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID.LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA. EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG.MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN. BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009. SALAM BAHAGIA . EN SELAMAT BIN MASUNII. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI.

PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI.DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN.NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA. UNTUK ITU.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN . UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI. DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN. UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI.MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA. TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI.

(Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA . MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI.GERAK GERI.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA.MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA. APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN. WAJAH. UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA.DI PERSILAKAN.ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009.APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN. MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA. ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH . MAJLIS MEMPERSILAKAN.TUTUR BICARA.NAMUN BEGITU. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI. PERSEMBAHAN TARIAN.MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU. TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA. SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA.

DIPERSILAKAN 1.NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA.MAXWELL AK APING 3. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2.AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA.AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN.HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI .MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL. TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA.DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA. PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN . SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS. TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6. BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK.

MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2.SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH. PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN.SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN. DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI .SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH. ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM. DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS. SETERUSNYA PULA.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN. HADIAH BERIKUTNYA .AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5.ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI. MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI. HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN.MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG. 1.KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA.PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN .DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN... DIPERSILAKAN. SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN. SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP..ADALAH UNTUK GURU GANTI.DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI.SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2. DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ .

TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN. KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU. DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI.PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5.DIPERSILAKAN.KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI.DIPERSILAKAN. PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN .PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4.PENGETUA SMK DEMAK BARU.EN MOHD SANI BIN SABRAN 3. SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH. KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI. MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN.UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009.. MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA. PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM. TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN . DIPERSILAKAN 1. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU. EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI .TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA. PADA MAJLIS INI JUGA .EN MARAIS BIN HAP 2. . TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI . DIPERSILAKAN.

BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN.3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI.SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI. DIPERSILAKAN.JANGAN MALU.DAN JANGAN S EGAN.POP YEAH-YEAH. BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI.. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI.. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA.ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI.UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.SWASTA.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA .HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH. CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN. . KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU. TERIMALAH.SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG.AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN.DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA. JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI.

DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. . SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5. KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA. TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU. DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI. MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA.DIPERSILAKAN .. TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI. PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI .DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG . MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI . CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2.KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI.PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA. CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««.DIPERSILAKAN. (cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.

HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA..MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG. KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 .. PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN.CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4. DENGAN KATA-KATA INI MAKA«. PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN . SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA .

00 Pagi 7.Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai .15 Pagi 7.30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust.DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009.45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11.30 Pagi 8. 7.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->