PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

Padamu tuan kami persembah. Santapan kasih juadah mesra. Buatlah bara bakar selasih. Di bawah atap tepi halaman. Sungguh indah bunga kemboja. Mari jolok sarang penyengat. Duduk sekawan gadis jelita. Mohon berkat yang Maha Esa. Lebat kemiri pohonnya rendah. Sudilah tuan jamu selera. Jemput memohon kata aluan. Kalau tuan pikat cemara. Doa di pohon biar selamat. Batang selasih di Tanjung Dara. Juadah sudah letak di meja. Samalah duduk menjamu selera. Sayang lada terlupa bagi. Bukan jemput sebarang jemput. PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun. . Sepuluh jari kami menadah. Sudilah santap tuan budiman. Terbang sekawan si burung merbuk. Rumput penghias tepi halaman. Sayang senduduk di tepi muara. Dahan terikat tali perkasa. Buat santapan untuk pahlawan.Garam ada kicap pun ada. Hidangan mesra pengikat kasih. PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Tampillah tuan kami meminta. Pantun ada ucapan ada. Angkat tangan jemari sepuluh. Tetak buluh kajang sepuluh. Penganan mulia terletak sudah. Sayang tiada berdoa lagi.

Pada mu tuan kami meminta. Kata perasmi hajatnya kami. Berilah kata simpulan kasih. Bersama amanat bekalan kami. Batang jerami rebah ke bumi. Kata azimat penutup kalam. Duduk sekawan si burung unta. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu. Sulamkan mesra satukan jiwa. Emas tempawan buatmu puteri. Daun semulur di pekan sari. Bersama ucapan pengikat kasih. Tampillah tuan kami merayu. Tampillah tuan kami merayu. Kerana penat gugur ke bumi. Tampillah tuan kami merayu. Di atas papan batang selisih. Pergi ke kota beli selasih.Madah ucapan kata aluan. Jalan berlapan di malam kelam. Sudilah tuan tampilkan diri. Besar niat di dalam hati. Madah dihulur sembah diberi. Di atas papan batang jerami. Besar tak muat di dalam peti. PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Tepi keramat di waktu malam. Sudilah tuan beri ucapan. Sayang si dara buat halwa. Bersama madah kata aluan. Besar langit di tepi busut. Besar hajat kami menjemput. Sudilah tuan jalan berlapan. Terbang di awan burung jentayu. . Busana indah buat rupawan. Kata aluan pemanis kalam. Bersama ucapan kata perasmi.

Salam perpisahan untuk semua. Mohon rasmikan majlis kami. Jangan patahkan batang jerami. Jemari disusun maaf dipinta. Selesai sudah tugas diberi. Kalau tersilap tutur bicara. Kemaafan jua kami pohonkan. Membawa tinta ke Kuala Linggi. Jatuh ditimpa buah berangan. Hanya indah serupa mimpi. Hulurkan madah kata perasmi. . Kalau tuan pikat kenari. Kepada tuan sembah diberi. Bunga seroja di atas para. Binalah bangsa bangunkan negara. Baliklah tuan rehatkan diri. Girangnya rasa si anak dara. Di lain masa bersua lagi. Keluk tumbuh pohon kuini. Andai kata tersilap bicara. Di atas dahan burung tempua. Dari Kedah ke pekan sari. Dilain masa bersua lagi. Pohon berangan tempat bertemu.Jangan tertawan alpa duniawi. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. Baliklah tuan membawa ilmu. Esok kita bersua lagi. Dari Rokan ke Indragiri. Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Nan tak elok tinggallah di sini. Nan elok bawalah balik. Anak dusun pasang pelita. Beli suasa di Kota Tinggi. Bunga dedap di atas para. Melihat rusa tepi perigi.

Anak dara ke Tanjung Batu. Jamu rasa dari tenggara. Dikau ibarat karang di pantai. Hadirmu laksana suria pagi. Bukan gua sebarang gua. Dengar siulan diufuk barat. Walau usia dimamah waktu. Kelak jasa dikenang orang. Menyinar maya tak pernah jemu. Menumpang kasih mengubat rindu. Dirimu umpama nyiur bertuah. Tepi paya si pohon jambu. Tika masih badai menderu. Gua penuh pusaka bonda. Tidak goyah pancang seribu. Cekal hatimu tak pernah layu. Tak pernah gentar dipukul badai. Janji bertemu di Teluk Bayu.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Pohon beringin tepi keramat. Basah tikar lupa disidai. Curah serbat di atas lantai. Taburlah budi ketika hidup. Tua penuh ilmu di dada. . Buat bekalan untuk akhirat. Di tengah hari membeli ragi. Kalau ingin hidup selamat. Kepada bangsa juga negara. Tidak ternilai jasa baktimu. Bukan tua sebarang tua. Padat sari harum mewangi. Pohon sena tepi perigi. Engkau ayah engkaulah ibu. Beli keladi di Pekan Lidup. Sayang rasa lemaknya kurang. Pergi ke Nilai membeli jamu.

Dari duduk baik bersenam. Berputus asa jangan sekali. Apa guna siparang panjang. Biar muda di dalam jiwa. Buat menyimbah si tuan puteri.Pintal kapas menjadi benang. Barang yang lepas jangan dikenang. Sayang mati di pijak pak tani. Tenun benang menjadi sari. Jadikan tabah pakaian diri. Apa guna berumur panjang. Pohon senduduk baru di tanam. Kalau tidak dengan amalan. Timba suasa ditepi kali. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm . Dari tua sebelum masa. Senang hati sihat jasmani. Betik muda buat halwa. Kalau tidak dengan tujuan. Kalau dikenang meracun diri. Kelapa muda santan dirasa.

PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM. SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA. .GURU . SALAM BAHAGIA . DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009.MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN. EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG. BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG. SALAM HOMAT. GURU. TUAN-TUAN DAN PUAN. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI. EN SELAMAT BIN MASUNII. YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI.PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI. DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009.LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA. (zul) .KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL. BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN.PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID.KAKITANGAN SMK DEMAK BARU.. BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. PENGETUA SMK DEMAK BARU.

MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI.PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN. UNTUK ITU.DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA. TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI. TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN. UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN . CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA. UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA. UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI.NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA.

SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA. MAJLIS MEMPERSILAKAN. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA.GERAK GERI.MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN.APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN. ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH .MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI.DI PERSILAKAN. PERSEMBAHAN TARIAN.TUTUR BICARA. MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI. UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA. WAJAH.NAMUN BEGITU.ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI. UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN. (Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA . TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI. APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN. MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN.

SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS. BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK.MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL.AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA.NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2. TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6.DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA.AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN .MAXWELL AK APING 3.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA. DIPERSILAKAN 1. PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN.HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI . DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2.

ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM. HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN.AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5. PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI . DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN. SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP.KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA.SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH. SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN.MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2.SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN.PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN . SETERUSNYA PULA.. MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI.. DIPERSILAKAN. HADIAH BERIKUTNYA . 1. DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH.. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ . UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH. DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU.ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG.SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4.DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI.DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN.SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2.MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3.ADALAH UNTUK GURU GANTI.

KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI. MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI .PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5.. EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI .DIPERSILAKAN. KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU.EN MOHD SANI BIN SABRAN 3. DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI.UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009. PADA MAJLIS INI JUGA . PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM.PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4.TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA. DIPERSILAKAN 1. DIPERSILAKAN. TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN.EN MARAIS BIN HAP 2. SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN. PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN . TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN . . MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA.PENGETUA SMK DEMAK BARU. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU.DIPERSILAKAN.KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI.

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN. TERIMALAH.DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU.HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN..SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA . CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI. KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN.AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN.3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI.UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.DAN JANGAN S EGAN. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI. JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI.JANGAN MALU.. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI.ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN. .POP YEAH-YEAH. BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU.SWASTA.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH.SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN. DIPERSILAKAN. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA. BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI.

MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI. DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP. .JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG . TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI. CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3. (cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN. TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU.KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI. MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI .DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI . KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA. PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«. CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6.DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.DIPERSILAKAN.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI..DIPERSILAKAN .PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA.

Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 . PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN .DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN.. DENGAN KATA-KATA INI MAKA«.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«. PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI. SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA ..CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4.HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA.MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG.

Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai .15 Pagi 7.00 Pagi 7.30 Pagi 8.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009. 7.30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust.45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11.