PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

Dahan terikat tali perkasa. Terbang sekawan si burung merbuk. Di bawah atap tepi halaman. Rumput penghias tepi halaman. Mari jolok sarang penyengat. PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Sepuluh jari kami menadah. Buatlah bara bakar selasih. Penganan mulia terletak sudah. Sungguh indah bunga kemboja. Pantun ada ucapan ada. Sayang tiada berdoa lagi. Buat santapan untuk pahlawan. Samalah duduk menjamu selera. Padamu tuan kami persembah. Kalau tuan pikat cemara. Batang selasih di Tanjung Dara. Tetak buluh kajang sepuluh. . Juadah sudah letak di meja. Sudilah santap tuan budiman. Duduk sekawan gadis jelita. Sayang senduduk di tepi muara. Tampillah tuan kami meminta. Angkat tangan jemari sepuluh. Hidangan mesra pengikat kasih. Santapan kasih juadah mesra.Garam ada kicap pun ada. Sayang lada terlupa bagi. Lebat kemiri pohonnya rendah. Jemput memohon kata aluan. Sudilah tuan jamu selera. Bukan jemput sebarang jemput. Doa di pohon biar selamat. Mohon berkat yang Maha Esa. PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun.

Tampillah tuan kami merayu. Sulamkan mesra satukan jiwa. Busana indah buat rupawan. Bersama ucapan pengikat kasih. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu. Besar niat di dalam hati. Sayang si dara buat halwa. Di atas papan batang jerami. Sudilah tuan jalan berlapan. Jalan berlapan di malam kelam. Kata azimat penutup kalam.Madah ucapan kata aluan. Batang jerami rebah ke bumi. Pada mu tuan kami meminta. PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Kerana penat gugur ke bumi. . Madah dihulur sembah diberi. Bersama ucapan kata perasmi. Tampillah tuan kami merayu. Berilah kata simpulan kasih. Pergi ke kota beli selasih. Daun semulur di pekan sari. Kata aluan pemanis kalam. Bersama madah kata aluan. Besar hajat kami menjemput. Kata perasmi hajatnya kami. Duduk sekawan si burung unta. Tampillah tuan kami merayu. Besar langit di tepi busut. Terbang di awan burung jentayu. Tepi keramat di waktu malam. Emas tempawan buatmu puteri. Sudilah tuan tampilkan diri. Di atas papan batang selisih. Sudilah tuan beri ucapan. Bersama amanat bekalan kami. Besar tak muat di dalam peti.

Beli suasa di Kota Tinggi. Binalah bangsa bangunkan negara. Mohon rasmikan majlis kami. Nan elok bawalah balik. Dari Kedah ke pekan sari. Selesai sudah tugas diberi. Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Dilain masa bersua lagi. Anak dusun pasang pelita. Pohon berangan tempat bertemu. Keluk tumbuh pohon kuini. Kalau tersilap tutur bicara. Jemari disusun maaf dipinta. Nan tak elok tinggallah di sini.Jangan tertawan alpa duniawi. Hulurkan madah kata perasmi. . Kalau tuan pikat kenari. Esok kita bersua lagi. Jatuh ditimpa buah berangan. Di atas dahan burung tempua. Andai kata tersilap bicara. Kepada tuan sembah diberi. Bunga dedap di atas para. Jangan patahkan batang jerami. Dari Rokan ke Indragiri. Girangnya rasa si anak dara. Kemaafan jua kami pohonkan. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. Melihat rusa tepi perigi. Di lain masa bersua lagi. Membawa tinta ke Kuala Linggi. Baliklah tuan membawa ilmu. Baliklah tuan rehatkan diri. Salam perpisahan untuk semua. Bunga seroja di atas para. Hanya indah serupa mimpi.

Engkau ayah engkaulah ibu. Kelak jasa dikenang orang. . Hadirmu laksana suria pagi. Sayang rasa lemaknya kurang. Dengar siulan diufuk barat. Beli keladi di Pekan Lidup. Kalau ingin hidup selamat. Kepada bangsa juga negara. Anak dara ke Tanjung Batu. Buat bekalan untuk akhirat. Dikau ibarat karang di pantai. Cekal hatimu tak pernah layu.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Tua penuh ilmu di dada. Tepi paya si pohon jambu. Basah tikar lupa disidai. Padat sari harum mewangi. Curah serbat di atas lantai. Tika masih badai menderu. Gua penuh pusaka bonda. Jamu rasa dari tenggara. Bukan gua sebarang gua. Tidak goyah pancang seribu. Walau usia dimamah waktu. Di tengah hari membeli ragi. Pergi ke Nilai membeli jamu. Bukan tua sebarang tua. Janji bertemu di Teluk Bayu. Menumpang kasih mengubat rindu. Pohon beringin tepi keramat. Taburlah budi ketika hidup. Tidak ternilai jasa baktimu. Tak pernah gentar dipukul badai. Pohon sena tepi perigi. Dirimu umpama nyiur bertuah. Menyinar maya tak pernah jemu.

Pohon senduduk baru di tanam. Betik muda buat halwa. Timba suasa ditepi kali. Barang yang lepas jangan dikenang. Berputus asa jangan sekali. Jadikan tabah pakaian diri. Kalau dikenang meracun diri. Kelapa muda santan dirasa. Senang hati sihat jasmani. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm . Kalau tidak dengan amalan. Kalau tidak dengan tujuan. Buat menyimbah si tuan puteri. Apa guna berumur panjang.Pintal kapas menjadi benang. Dari duduk baik bersenam. Biar muda di dalam jiwa. Apa guna siparang panjang. Dari tua sebelum masa. Sayang mati di pijak pak tani. Tenun benang menjadi sari.

EN SELAMAT BIN MASUNII. TUAN-TUAN DAN PUAN.GURU . SALAM BAHAGIA .MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN. (zul) .PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID. BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG.. EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG. GURU.LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA. BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. SALAM HOMAT. .KAKITANGAN SMK DEMAK BARU.KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL. DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009. YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI.PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM. PENGETUA SMK DEMAK BARU.PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI. BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN. SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA.

MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI. UNTUK ITU. DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA.DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI.PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA. UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA.NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN . UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA.MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU. UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI. TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI.

MAJLIS MEMPERSILAKAN.MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA. APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI. MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI.DI PERSILAKAN. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI. WAJAH.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA.ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI.APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN. ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH . UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN.MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU.TUTUR BICARA. PERSEMBAHAN TARIAN. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN.NAMUN BEGITU. UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA. SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI.GERAK GERI. MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN. (Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA . TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN.

NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN .AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA. TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3.AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN. TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA.HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI . PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN. DIPERSILAKAN 1. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA. BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK.MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL.DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA.MAXWELL AK APING 3. DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2. SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS.

SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2.. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH. MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN.MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3.SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4.ADALAH UNTUK GURU GANTI. SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP. DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH. HADIAH BERIKUTNYA . HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN.PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN . SETERUSNYA PULA.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS..MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2.DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG. DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS. ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL.ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ . DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU.SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH.KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA.AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5. PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN.SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN. 1.. SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN.DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI . DIPERSILAKAN.

MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI. PADA MAJLIS INI JUGA . . DIPERSILAKAN.EN MARAIS BIN HAP 2. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN. PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU. SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH.TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA. KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU.PENGETUA SMK DEMAK BARU. KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI.PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5.DIPERSILAKAN.PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4.KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI. DIPERSILAKAN 1. TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN.. DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI. EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA.UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009.EN MOHD SANI BIN SABRAN 3. TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN .DIPERSILAKAN. PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN . TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI .

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN.3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI..DAN JANGAN S EGAN. KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN. BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2.POP YEAH-YEAH..SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA.DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR. . BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI. JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI. CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI.SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA . DIPERSILAKAN. TERIMALAH. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA.AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN.UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI.HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN.JANGAN MALU.SWASTA. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN.ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN.

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI . KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6. . MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA. TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI.KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI. DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP. TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU.DIPERSILAKAN. MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI . CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3. SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. (cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.. PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«.PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA. CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2.DIPERSILAKAN . KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««.JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG .DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI.

. DENGAN KATA-KATA INI MAKA«. SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA . PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN .CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.. PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI. KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«. Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 .HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN.MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG.

Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai . 7.00 Pagi 7.45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11.30 Pagi 8.DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009.30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust.15 Pagi 7.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful