P. 1
PANTUN PEMBUKA ACARA

PANTUN PEMBUKA ACARA

3.0

|Views: 87,126|Likes:
Dipublikasikan oleh Awang Jebat

More info:

Published by: Awang Jebat on Oct 25, 2010
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/04/2015

pdf

text

original

PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

Garam ada kicap pun ada. Penganan mulia terletak sudah. Mari jolok sarang penyengat. Dahan terikat tali perkasa. Hidangan mesra pengikat kasih. Duduk sekawan gadis jelita. PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Pantun ada ucapan ada. Sungguh indah bunga kemboja. Sayang senduduk di tepi muara. Sayang tiada berdoa lagi. Jemput memohon kata aluan. Mohon berkat yang Maha Esa. Di bawah atap tepi halaman. Samalah duduk menjamu selera. Sepuluh jari kami menadah. Sudilah tuan jamu selera. Padamu tuan kami persembah. Lebat kemiri pohonnya rendah. Santapan kasih juadah mesra. Batang selasih di Tanjung Dara. PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun. Terbang sekawan si burung merbuk. Doa di pohon biar selamat. Rumput penghias tepi halaman. Sayang lada terlupa bagi. Tetak buluh kajang sepuluh. Buat santapan untuk pahlawan. . Kalau tuan pikat cemara. Tampillah tuan kami meminta. Bukan jemput sebarang jemput. Juadah sudah letak di meja. Sudilah santap tuan budiman. Angkat tangan jemari sepuluh. Buatlah bara bakar selasih.

Bersama ucapan pengikat kasih. Duduk sekawan si burung unta. . Kata perasmi hajatnya kami. Madah dihulur sembah diberi. Busana indah buat rupawan. Kata aluan pemanis kalam. Jalan berlapan di malam kelam. Sulamkan mesra satukan jiwa. PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Pada mu tuan kami meminta. Kata azimat penutup kalam. Emas tempawan buatmu puteri. Sudilah tuan jalan berlapan. Sudilah tuan beri ucapan. Besar niat di dalam hati. Besar tak muat di dalam peti. Di atas papan batang selisih. Sayang si dara buat halwa. Di atas papan batang jerami. Sudilah tuan tampilkan diri. Bersama amanat bekalan kami. Batang jerami rebah ke bumi. Bersama madah kata aluan.Madah ucapan kata aluan. Berilah kata simpulan kasih. Besar langit di tepi busut. Daun semulur di pekan sari. Terbang di awan burung jentayu. Tampillah tuan kami merayu. Kerana penat gugur ke bumi. Tampillah tuan kami merayu. Bersama ucapan kata perasmi. Besar hajat kami menjemput. Pergi ke kota beli selasih. Tepi keramat di waktu malam. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu. Tampillah tuan kami merayu.

Dari Rokan ke Indragiri. Bunga seroja di atas para. Kemaafan jua kami pohonkan. Jatuh ditimpa buah berangan. Bunga dedap di atas para. Mohon rasmikan majlis kami. Kalau tersilap tutur bicara. Melihat rusa tepi perigi. Jangan patahkan batang jerami. Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Hanya indah serupa mimpi. Salam perpisahan untuk semua. Hulurkan madah kata perasmi. Andai kata tersilap bicara. Baliklah tuan membawa ilmu. Di lain masa bersua lagi. Kalau tuan pikat kenari. Nan elok bawalah balik. Dilain masa bersua lagi. Membawa tinta ke Kuala Linggi. Pohon berangan tempat bertemu. Anak dusun pasang pelita. Kepada tuan sembah diberi.Jangan tertawan alpa duniawi. Di atas dahan burung tempua. Beli suasa di Kota Tinggi. Dari Kedah ke pekan sari. Esok kita bersua lagi. Selesai sudah tugas diberi. Binalah bangsa bangunkan negara. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. Keluk tumbuh pohon kuini. Jemari disusun maaf dipinta. . Girangnya rasa si anak dara. Baliklah tuan rehatkan diri. Nan tak elok tinggallah di sini.

Janji bertemu di Teluk Bayu. Tak pernah gentar dipukul badai. Buat bekalan untuk akhirat. Kelak jasa dikenang orang. Hadirmu laksana suria pagi. Bukan gua sebarang gua. Kepada bangsa juga negara. Menumpang kasih mengubat rindu. Taburlah budi ketika hidup. Engkau ayah engkaulah ibu. Bukan tua sebarang tua. Pergi ke Nilai membeli jamu. Dengar siulan diufuk barat. Padat sari harum mewangi. Tidak ternilai jasa baktimu. Basah tikar lupa disidai. . Di tengah hari membeli ragi. Curah serbat di atas lantai.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Jamu rasa dari tenggara. Anak dara ke Tanjung Batu. Pohon beringin tepi keramat. Kalau ingin hidup selamat. Dirimu umpama nyiur bertuah. Gua penuh pusaka bonda. Cekal hatimu tak pernah layu. Beli keladi di Pekan Lidup. Tua penuh ilmu di dada. Tepi paya si pohon jambu. Menyinar maya tak pernah jemu. Tika masih badai menderu. Walau usia dimamah waktu. Sayang rasa lemaknya kurang. Pohon sena tepi perigi. Dikau ibarat karang di pantai. Tidak goyah pancang seribu.

Barang yang lepas jangan dikenang. Apa guna siparang panjang. Senang hati sihat jasmani. Kalau tidak dengan tujuan. Betik muda buat halwa. Timba suasa ditepi kali. Kalau dikenang meracun diri. Sayang mati di pijak pak tani. Kelapa muda santan dirasa. Pohon senduduk baru di tanam. Berputus asa jangan sekali. Buat menyimbah si tuan puteri. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm .Pintal kapas menjadi benang. Tenun benang menjadi sari. Dari duduk baik bersenam. Jadikan tabah pakaian diri. Kalau tidak dengan amalan. Apa guna berumur panjang. Biar muda di dalam jiwa. Dari tua sebelum masa.

BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009. (zul) . PENGETUA SMK DEMAK BARU.PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM. DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009.MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN. BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN.PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI. SALAM HOMAT. YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI.KAKITANGAN SMK DEMAK BARU. GURU.LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA.KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL. SALAM BAHAGIA . SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA. EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG.PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID. TUAN-TUAN DAN PUAN..GURU . EN SELAMAT BIN MASUNII. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI. BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG. .

UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI.DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA.PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA. TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI. CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN . UNTUK ITU.MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI .NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA. TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI.

UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA. PERSEMBAHAN TARIAN.TUTUR BICARA. SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI. WAJAH. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI. MAJLIS MEMPERSILAKAN. UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN.MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI.NAMUN BEGITU.GERAK GERI.DI PERSILAKAN. TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI.MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA. ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH .APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN.ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA. APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN. (Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA . MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN.

DIPERSILAKAN 1.MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL. TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3.NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA.AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN. BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA.HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI . PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6. SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS. TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN .MAXWELL AK APING 3.AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA. DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2.

SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP.SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4. HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH.DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG.PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN . ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM.SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN. 1. DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU.ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI..SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN.MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2.DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN.KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS.. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI . DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS. HADIAH BERIKUTNYA . SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN.ADALAH UNTUK GURU GANTI.SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2. DIPERSILAKAN. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH. MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI.. PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ .AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5. SETERUSNYA PULA.MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3.

TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN .DIPERSILAKAN. KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU.PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4.KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI.EN MOHD SANI BIN SABRAN 3.EN MARAIS BIN HAP 2. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI .DIPERSILAKAN. MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA. . SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH.PENGETUA SMK DEMAK BARU.PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU. PADA MAJLIS INI JUGA .TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA. PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN . EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . DIPERSILAKAN 1. KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI. TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN.UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009.. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN. DIPERSILAKAN. PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM. DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI. MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI.

DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR.SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG. TERIMALAH. KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH.SWASTA. BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU.ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN.. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA .HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA. . JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI.AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN. CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI.UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.POP YEAH-YEAH. DIPERSILAKAN.3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN.SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI.DAN JANGAN S EGAN.JANGAN MALU. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA. BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU.. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN.

. TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA. KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6. SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5. CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI .DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP.DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3.DIPERSILAKAN . MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI . .KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI. TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI. MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA.PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA. (cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN. KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««.DIPERSILAKAN. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI.JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG .

PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN .. Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 . SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA . PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI.HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA. KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«.MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. DENGAN KATA-KATA INI MAKA«..CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4.

30 Pagi 8.Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai .45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11.30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust. 7.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009.00 Pagi 7.15 Pagi 7.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->