PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

Penganan mulia terletak sudah. Kalau tuan pikat cemara. Buat santapan untuk pahlawan. Jemput memohon kata aluan. Buatlah bara bakar selasih. Di bawah atap tepi halaman.Garam ada kicap pun ada. Juadah sudah letak di meja. Tampillah tuan kami meminta. Dahan terikat tali perkasa. Sayang tiada berdoa lagi. Mari jolok sarang penyengat. PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Sudilah santap tuan budiman. . Samalah duduk menjamu selera. Sayang lada terlupa bagi. Sepuluh jari kami menadah. Sudilah tuan jamu selera. Terbang sekawan si burung merbuk. Mohon berkat yang Maha Esa. Padamu tuan kami persembah. Duduk sekawan gadis jelita. Angkat tangan jemari sepuluh. Rumput penghias tepi halaman. Pantun ada ucapan ada. Batang selasih di Tanjung Dara. Doa di pohon biar selamat. Lebat kemiri pohonnya rendah. Santapan kasih juadah mesra. Bukan jemput sebarang jemput. Sungguh indah bunga kemboja. Hidangan mesra pengikat kasih. Sayang senduduk di tepi muara. Tetak buluh kajang sepuluh. PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun.

Tampillah tuan kami merayu. Besar niat di dalam hati. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu. Kata azimat penutup kalam. Besar hajat kami menjemput. Sudilah tuan beri ucapan. Kata aluan pemanis kalam. Di atas papan batang jerami. Pergi ke kota beli selasih. Daun semulur di pekan sari. Berilah kata simpulan kasih. Pada mu tuan kami meminta. Bersama ucapan kata perasmi. Tampillah tuan kami merayu. Di atas papan batang selisih. Bersama amanat bekalan kami. Terbang di awan burung jentayu. Sudilah tuan jalan berlapan. Besar tak muat di dalam peti. Kerana penat gugur ke bumi. Tampillah tuan kami merayu. Batang jerami rebah ke bumi. PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Duduk sekawan si burung unta. Madah dihulur sembah diberi. Sulamkan mesra satukan jiwa. Besar langit di tepi busut. Sayang si dara buat halwa. Jalan berlapan di malam kelam. .Madah ucapan kata aluan. Kata perasmi hajatnya kami. Emas tempawan buatmu puteri. Sudilah tuan tampilkan diri. Bersama madah kata aluan. Busana indah buat rupawan. Bersama ucapan pengikat kasih. Tepi keramat di waktu malam.

Beli suasa di Kota Tinggi. Nan tak elok tinggallah di sini. Hulurkan madah kata perasmi. Mohon rasmikan majlis kami. Jangan patahkan batang jerami. Dilain masa bersua lagi. Kalau tuan pikat kenari. Baliklah tuan rehatkan diri. Dari Rokan ke Indragiri. Membawa tinta ke Kuala Linggi. Kemaafan jua kami pohonkan. Jemari disusun maaf dipinta. Keluk tumbuh pohon kuini. Binalah bangsa bangunkan negara. Bunga seroja di atas para. Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Anak dusun pasang pelita. Nan elok bawalah balik. Hanya indah serupa mimpi. Andai kata tersilap bicara. Melihat rusa tepi perigi. Di atas dahan burung tempua.Jangan tertawan alpa duniawi. Pohon berangan tempat bertemu. Esok kita bersua lagi. Di lain masa bersua lagi. Kepada tuan sembah diberi. Dari Kedah ke pekan sari. . Kalau tersilap tutur bicara. Bunga dedap di atas para. Jatuh ditimpa buah berangan. Girangnya rasa si anak dara. Salam perpisahan untuk semua. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. Baliklah tuan membawa ilmu. Selesai sudah tugas diberi.

Bukan tua sebarang tua. Gua penuh pusaka bonda. Buat bekalan untuk akhirat. Anak dara ke Tanjung Batu. Pohon beringin tepi keramat. Padat sari harum mewangi. Beli keladi di Pekan Lidup. Menumpang kasih mengubat rindu. Taburlah budi ketika hidup. Curah serbat di atas lantai. Menyinar maya tak pernah jemu. Jamu rasa dari tenggara. Sayang rasa lemaknya kurang.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Pergi ke Nilai membeli jamu. Kelak jasa dikenang orang. Hadirmu laksana suria pagi. Tua penuh ilmu di dada. Engkau ayah engkaulah ibu. Di tengah hari membeli ragi. Kepada bangsa juga negara. . Dirimu umpama nyiur bertuah. Basah tikar lupa disidai. Tidak ternilai jasa baktimu. Tika masih badai menderu. Walau usia dimamah waktu. Kalau ingin hidup selamat. Pohon sena tepi perigi. Bukan gua sebarang gua. Dikau ibarat karang di pantai. Tidak goyah pancang seribu. Cekal hatimu tak pernah layu. Tak pernah gentar dipukul badai. Janji bertemu di Teluk Bayu. Tepi paya si pohon jambu. Dengar siulan diufuk barat.

Betik muda buat halwa. Biar muda di dalam jiwa. Dari tua sebelum masa. Tenun benang menjadi sari. Timba suasa ditepi kali. Kalau tidak dengan amalan. Apa guna siparang panjang. Pohon senduduk baru di tanam. Berputus asa jangan sekali. Jadikan tabah pakaian diri. Kalau dikenang meracun diri. Kalau tidak dengan tujuan. Buat menyimbah si tuan puteri. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm . Dari duduk baik bersenam. Barang yang lepas jangan dikenang. Senang hati sihat jasmani. Kelapa muda santan dirasa.Pintal kapas menjadi benang. Sayang mati di pijak pak tani. Apa guna berumur panjang.

SALAM BAHAGIA .KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL. (zul) . BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN. GURU.PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM. DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009. SALAM HOMAT. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI. SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA. DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009.PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID. BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI.MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN. EN SELAMAT BIN MASUNII. . TUAN-TUAN DAN PUAN. YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI.PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI. PENGETUA SMK DEMAK BARU. BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG.KAKITANGAN SMK DEMAK BARU.LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA.GURU . EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG..

DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI. UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI. UNTUK ITU.PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN.MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU. DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN . TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN. UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI. TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI.

UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA. ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH .ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI.MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU.MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA. TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA.DI PERSILAKAN. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI.TUTUR BICARA. (Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA . MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN.GERAK GERI. MAJLIS MEMPERSILAKAN.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI. UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN. MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI.NAMUN BEGITU. WAJAH. PERSEMBAHAN TARIAN. SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA.APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN. APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI.

HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI . TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA. BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK.AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN. PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN.MAXWELL AK APING 3. SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS.MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6.AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA. DIPERSILAKAN 1. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3. DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN .DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA.NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2.

. DIPERSILAKAN.AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5.SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH. SETERUSNYA PULA.MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS.ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI. 1. SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP.SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN.MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3. DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS.. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG. ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM. PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI . UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL. DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH.DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN.SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ .KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA. DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU.SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4.ADALAH UNTUK GURU GANTI.. SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN.PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN . HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN.DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI. HADIAH BERIKUTNYA . MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH.

TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA..EN MARAIS BIN HAP 2. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI . DIPERSILAKAN 1.UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009.PENGETUA SMK DEMAK BARU. TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN . KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU. TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN. KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI. DIPERSILAKAN. SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH. MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA. PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM.DIPERSILAKAN. . PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN . SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN. EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI .PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5. DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI.PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4.DIPERSILAKAN.KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI. PADA MAJLIS INI JUGA . MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI.EN MOHD SANI BIN SABRAN 3.

JANGAN MALU. TERIMALAH. BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU.AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN. BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI..DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR. CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI. DIPERSILAKAN. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN.. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA .SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2.SWASTA. .UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN. KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA.SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI. JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI.3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH.DAN JANGAN S EGAN.POP YEAH-YEAH.ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN.

DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI . PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«.JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG . SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5.DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. (cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA. KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6. .DIPERSILAKAN . MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI . TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI.. TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI.KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI.PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA.DIPERSILAKAN. KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««. CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2. CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3. MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA.

PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN . SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA .DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN... KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«.HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG. Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 . PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI. DENGAN KATA-KATA INI MAKA«.CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4.

15 Pagi 7.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.00 Pagi 7.DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009.45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11. 7.30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust.Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai .30 Pagi 8.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful