PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

Sudilah tuan jamu selera. Batang selasih di Tanjung Dara. Pantun ada ucapan ada. Lebat kemiri pohonnya rendah. Kalau tuan pikat cemara. Sayang senduduk di tepi muara. Jemput memohon kata aluan. . Doa di pohon biar selamat. Penganan mulia terletak sudah. PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun. Sungguh indah bunga kemboja. Sudilah santap tuan budiman. Buatlah bara bakar selasih. Sayang lada terlupa bagi. Samalah duduk menjamu selera. Mari jolok sarang penyengat. Terbang sekawan si burung merbuk.Garam ada kicap pun ada. Padamu tuan kami persembah. Sayang tiada berdoa lagi. Di bawah atap tepi halaman. Dahan terikat tali perkasa. Juadah sudah letak di meja. Sepuluh jari kami menadah. Duduk sekawan gadis jelita. Buat santapan untuk pahlawan. PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Angkat tangan jemari sepuluh. Bukan jemput sebarang jemput. Rumput penghias tepi halaman. Hidangan mesra pengikat kasih. Tampillah tuan kami meminta. Tetak buluh kajang sepuluh. Santapan kasih juadah mesra. Mohon berkat yang Maha Esa.

Tampillah tuan kami merayu. Kata perasmi hajatnya kami. Terbang di awan burung jentayu. Tepi keramat di waktu malam. Duduk sekawan si burung unta. Jalan berlapan di malam kelam. Madah dihulur sembah diberi. PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Bersama ucapan pengikat kasih. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu. Batang jerami rebah ke bumi. Kerana penat gugur ke bumi. Pergi ke kota beli selasih. Besar langit di tepi busut. Sayang si dara buat halwa. Emas tempawan buatmu puteri. Kata aluan pemanis kalam. Kata azimat penutup kalam. . Sudilah tuan tampilkan diri. Besar niat di dalam hati. Di atas papan batang jerami. Bersama ucapan kata perasmi. Daun semulur di pekan sari. Sudilah tuan beri ucapan.Madah ucapan kata aluan. Berilah kata simpulan kasih. Tampillah tuan kami merayu. Besar hajat kami menjemput. Sudilah tuan jalan berlapan. Busana indah buat rupawan. Sulamkan mesra satukan jiwa. Di atas papan batang selisih. Bersama madah kata aluan. Pada mu tuan kami meminta. Tampillah tuan kami merayu. Bersama amanat bekalan kami. Besar tak muat di dalam peti.

Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Mohon rasmikan majlis kami. Dari Rokan ke Indragiri. Girangnya rasa si anak dara. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. Bunga seroja di atas para. Dari Kedah ke pekan sari. Bunga dedap di atas para. Jemari disusun maaf dipinta. Kalau tuan pikat kenari. Selesai sudah tugas diberi. Hulurkan madah kata perasmi. Membawa tinta ke Kuala Linggi. Kepada tuan sembah diberi. Di lain masa bersua lagi. Di atas dahan burung tempua. Pohon berangan tempat bertemu. Hanya indah serupa mimpi. Nan elok bawalah balik. Dilain masa bersua lagi. Keluk tumbuh pohon kuini. Salam perpisahan untuk semua. . Baliklah tuan membawa ilmu. Baliklah tuan rehatkan diri. Jatuh ditimpa buah berangan.Jangan tertawan alpa duniawi. Nan tak elok tinggallah di sini. Andai kata tersilap bicara. Kemaafan jua kami pohonkan. Anak dusun pasang pelita. Beli suasa di Kota Tinggi. Binalah bangsa bangunkan negara. Esok kita bersua lagi. Jangan patahkan batang jerami. Kalau tersilap tutur bicara. Melihat rusa tepi perigi.

Hadirmu laksana suria pagi. Tidak goyah pancang seribu. Tepi paya si pohon jambu. Sayang rasa lemaknya kurang. Kalau ingin hidup selamat. Di tengah hari membeli ragi. Dirimu umpama nyiur bertuah. Anak dara ke Tanjung Batu. Basah tikar lupa disidai. Menumpang kasih mengubat rindu. Curah serbat di atas lantai. Bukan gua sebarang gua. . Tidak ternilai jasa baktimu. Dikau ibarat karang di pantai. Walau usia dimamah waktu. Tak pernah gentar dipukul badai. Gua penuh pusaka bonda. Menyinar maya tak pernah jemu. Pohon beringin tepi keramat. Pohon sena tepi perigi. Janji bertemu di Teluk Bayu. Jamu rasa dari tenggara. Kelak jasa dikenang orang.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Pergi ke Nilai membeli jamu. Taburlah budi ketika hidup. Cekal hatimu tak pernah layu. Buat bekalan untuk akhirat. Tika masih badai menderu. Padat sari harum mewangi. Dengar siulan diufuk barat. Tua penuh ilmu di dada. Bukan tua sebarang tua. Beli keladi di Pekan Lidup. Engkau ayah engkaulah ibu. Kepada bangsa juga negara.

Pohon senduduk baru di tanam. Tenun benang menjadi sari. Biar muda di dalam jiwa. Senang hati sihat jasmani. Apa guna siparang panjang. Apa guna berumur panjang. Kalau dikenang meracun diri.Pintal kapas menjadi benang. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm . Berputus asa jangan sekali. Kelapa muda santan dirasa. Buat menyimbah si tuan puteri. Kalau tidak dengan tujuan. Kalau tidak dengan amalan. Barang yang lepas jangan dikenang. Betik muda buat halwa. Timba suasa ditepi kali. Jadikan tabah pakaian diri. Sayang mati di pijak pak tani. Dari tua sebelum masa. Dari duduk baik bersenam.

MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN. TUAN-TUAN DAN PUAN. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI. EN SELAMAT BIN MASUNII. DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. . EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG.PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI.PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM. (zul) . SALAM HOMAT. DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009. PENGETUA SMK DEMAK BARU. GURU.GURU . BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG. SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA.KAKITANGAN SMK DEMAK BARU.. BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN. YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI.PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID.KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL. SALAM BAHAGIA .LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA.

DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI.MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU. UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI. UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA.DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . UNTUK ITU.PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA. CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN .

NAMUN BEGITU.GERAK GERI. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA. SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA. PERSEMBAHAN TARIAN.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI.TUTUR BICARA.ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009.MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU. UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN. WAJAH.APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN. MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI.DI PERSILAKAN. MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN. APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN.MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI. MAJLIS MEMPERSILAKAN. TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI. (Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA . ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH .

ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6. TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN . DIPERSILAKAN 1.MAXWELL AK APING 3.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI . DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2. PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN.AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA.MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL. SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS.DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA. TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3. BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK.AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN.NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2.

SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP.. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG. DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH.. HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH. DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU.MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2. HADIAH BERIKUTNYA . DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI . PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN. ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM. SETERUSNYA PULA..KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ .SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN.DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS. 1.SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4.ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI. DIPERSILAKAN. MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI.PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN .DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI.ADALAH UNTUK GURU GANTI.MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3. SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN.SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL.AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5.SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH.

EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN . MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI. PADA MAJLIS INI JUGA . DIPERSILAKAN. SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH. TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN. DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI.UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009. KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI. MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN.EN MOHD SANI BIN SABRAN 3.DIPERSILAKAN.DIPERSILAKAN.KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI. KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU. DIPERSILAKAN 1.PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4. PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM. TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN . .PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI .EN MARAIS BIN HAP 2.PENGETUA SMK DEMAK BARU.TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA..

MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN..HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN.POP YEAH-YEAH. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI. BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU.DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR.SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA.SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI. KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU.SWASTA.DAN JANGAN S EGAN.. . JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI. DIPERSILAKAN.UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA .3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN. TERIMALAH. BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI.JANGAN MALU. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA.ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2. CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI.AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN.

DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP. TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU.KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI . KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6. PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«.DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI.. KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««. TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI.PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA.DIPERSILAKAN. SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA. CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3. CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2. .JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG .DIPERSILAKAN . (cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI. MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI .

KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«. SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA .MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG.HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA.. Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 .CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4. PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN . DENGAN KATA-KATA INI MAKA«.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN. PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH..

7.30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.30 Pagi 8.Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai .45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11.15 Pagi 7.00 Pagi 7.DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful