PANTUN PEMBUKA ACARA Melati kuntum tumbuh melata, Sayang merbah di pohon cemara; Assalammualaikum mulanya kata, Saya

sembah pembuka bicara. Ingin rasa memakan kari, Kari cendawan batang keladi; Girang rasa tidak terperi, Bertemu tuan yang baik budi. Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Sayang kumbang mencari makan, Terbang seiring di tepi kali; Selamat datang kami ucapkan, Moga diiring restu Ilahi. Ke Pekan Kuala membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Mega berarak indah berbalam, Dipuput bayu ke pohon ara; Pemanis kalam selamat malam, Awal bismillah pembuka bicara. PANTUN BACAAN DOA Kalau pergi Tanjung Keramat, Anak manis jangan diangkat; Bersama kita memohon rahmat, Moga majlis mendapat berkat. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat; Angkat tangan jemari sepuluh, Doa di pohon biar selamat.

Juadah sudah letak di meja. Tampillah tuan kami meminta. Terbang sekawan si burung merbuk. Sudilah santap tuan budiman. Hidangan mesra pengikat kasih. Buat santapan untuk pahlawan. Di bawah atap tepi halaman. Angkat tangan jemari sepuluh. Padamu tuan kami persembah. Duduk sekawan gadis jelita. Bukan jemput sebarang jemput. Sayang lada terlupa bagi.Garam ada kicap pun ada. Samalah duduk menjamu selera. Lebat kemiri pohonnya rendah. Tetak buluh kajang sepuluh. Penganan mulia terletak sudah. Dahan terikat tali perkasa. Sungguh indah bunga kemboja. Jemput memohon kata aluan. Sudilah tuan jamu selera. Rumput penghias tepi halaman. Kalau tuan pikat cemara. Sepuluh jari kami menadah. PANTUN JEMPUT MAKAN Lebat rumbia di Sungai Kedah. Buatlah bara bakar selasih. Doa di pohon biar selamat. . Mari jolok sarang penyengat. Santapan kasih juadah mesra. Batang selasih di Tanjung Dara. PANTUN UCAPAN ALU-ALUAN Bukan rumput sebarang rumpun. Sayang tiada berdoa lagi. Pantun ada ucapan ada. Mohon berkat yang Maha Esa. Sayang senduduk di tepi muara.

Madah dihulur sembah diberi. Besar tak muat di dalam peti.Madah ucapan kata aluan. Besar niat di dalam hati. Pergi ke kota beli selasih. Tampillah tuan kami merayu. Sudilah tuan jalan berlapan. Batang jerami rebah ke bumi. Pada mu tuan kami meminta. Tepi keramat di waktu malam. Di atas papan batang jerami. Jalan berlapan di malam kelam. Besar hajat kami menjemput. Daun semulur di pekan sari. Duduk sekawan si burung unta. Di atas papan batang selisih. Kerana penat gugur ke bumi. Kata aluan pemanis kalam. Kata perasmi hajatnya kami. Terbang di awan burung jentayu. Bersama amanat bekalan kami. Tampillah tuan kami merayu. . Emas tempawan buatmu puteri. Berilah kata simpulan kasih. Sulamkan mesra satukan jiwa. Kata azimat penutup kalam. Sayang si dara buat halwa. PANTUN UCAPAN PERASMIAN Terbang di awan burung jentayu. Besar langit di tepi busut. Sudilah tuan tampilkan diri. Bersama madah kata aluan. Busana indah buat rupawan. Tampillah tuan kami merayu. Bersama ucapan kata perasmi. Sudilah tuan beri ucapan. Bersama ucapan pengikat kasih. PANTUN JEMPUTAN UCAPAN Terbang di awan burung jentayu.

Andai kata tersilap bicara. PANTUN DI AKHIR MAJLIS Banyak keluk ke penarik. Jemari disusun maaf dipinta. Kepada tuan sembah diberi. Dari Kedah ke pekan sari. Selesai sudah tugas diberi. Nan tak elok tinggallah di sini. Duhai pahlawan ksatria pertiwi. Keluk tumbuh pohon kuini. Melihat rusa tepi perigi. Jangan patahkan batang jerami. Kalau tersilap tutur bicara. Beli suasa di Kota Tinggi. Salam perpisahan untuk semua. Jatuh ditimpa buah berangan. Mohon rasmikan majlis kami. Esok kita bersua lagi.Jangan tertawan alpa duniawi. Kemaafan jua kami pohonkan. Girangnya rasa si anak dara. Membawa tinta ke Kuala Linggi. Bunga dedap di atas para. Dilain masa bersua lagi. Hanya indah serupa mimpi. Baliklah tuan rehatkan diri. Di atas dahan burung tempua. Anak dusun pasang pelita. Pohon berangan tempat bertemu. . Binalah bangsa bangunkan negara. Baliklah tuan membawa ilmu. Bunga seroja di atas para. Nan elok bawalah balik. Dari Rokan ke Indragiri. Hulurkan madah kata perasmi. Di lain masa bersua lagi. Kalau tuan pikat kenari.

Beli keladi di Pekan Lidup. Anak dara ke Tanjung Batu. Di tengah hari membeli ragi. Jamu rasa dari tenggara. Hadirmu laksana suria pagi. Tepi paya si pohon jambu. Pohon beringin tepi keramat. Tak pernah gentar dipukul badai. Janji bertemu di Teluk Bayu. Menumpang kasih mengubat rindu. Pergi ke Nilai membeli jamu. Dengar siulan diufuk barat. Buat bekalan untuk akhirat. Tika masih badai menderu. Sayang rasa lemaknya kurang. Pohon sena tepi perigi. Padat sari harum mewangi. Kepada bangsa juga negara. Basah tikar lupa disidai. Curah serbat di atas lantai. Dirimu umpama nyiur bertuah. Engkau ayah engkaulah ibu. Taburlah budi ketika hidup. Cekal hatimu tak pernah layu. Bukan tua sebarang tua. Tua penuh ilmu di dada. . Tidak ternilai jasa baktimu. Menyinar maya tak pernah jemu. Gua penuh pusaka bonda. Tidak goyah pancang seribu. Bukan gua sebarang gua.PANTUN BUAT WARGA EMAS Bulan purnama ke pekan Kuah. Kelak jasa dikenang orang. Dikau ibarat karang di pantai. Kalau ingin hidup selamat. Walau usia dimamah waktu.

Betik muda buat halwa. Apa guna siparang panjang. Timba suasa ditepi kali. Dari duduk baik bersenam. Jadikan tabah pakaian diri. Berputus asa jangan sekali. Posted by Zahid bin Bakar at 11:45 AM 55 comm . Kelapa muda santan dirasa. Biar muda di dalam jiwa. Barang yang lepas jangan dikenang.Pintal kapas menjadi benang. Kalau tidak dengan amalan. Sayang mati di pijak pak tani. Tenun benang menjadi sari. Dari tua sebelum masa. Apa guna berumur panjang. Pohon senduduk baru di tanam. Buat menyimbah si tuan puteri. Senang hati sihat jasmani. Kalau tidak dengan tujuan. Kalau dikenang meracun diri.

KITA SAMA -SAMA DAPAT BERKUMPUL.. (zul) . BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIM ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA« DARI JAUH TETAMU DATANG DATANG BERSAMA HARAPAN MENGUNUNG DEWAN PEN VIEW MENYAMBUT LADANG SEMOGA ANDA SEMUA MERASA DI SANJUNG. DAN HADIRIN SEKALIAN KE MAJLIS YANG DIADAKAN PADA HARI INI.PUAN IBU BAPA DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN« DIPANJATKAN SETINGGI -TINGGI KESYUKURAN KE HADRAT ILAHI.KAKITANGAN SMK DEMAK BARU.MENGUMUMKAN KETIBAAN EN RAMBLI BIN HJ HASBI PENGETUA SMK DEMAK BARU KE DEWAN. SALAM HOMAT.GURU . EN SELAMAT BIN MASUNII. SALAM BAHAGIA .LANTARAN DEN GAN KEIZINAN DAN KEREDHAANNYA. YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. BAGI JAWATANKUASA MAJLIS ANUGERAH MENGALU -ALUKAN KEHADIRAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI. GURU. PENGETUA SMK DEMAK BARU. SERI MURNI HIASAN TAMU INDAH MEKAR TEPIAN MUARA HARI INI KITA BERTEMU MOGA KEKAL MENJALIN MESRA. DI DEWAN INI BAGI MENGIKUTI MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PKBP SMK DEMAK BARU 2009.PENOLONG KANAN KO -KURIKULUM. DAN DIUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN PENYELARAS PKBP KETUA-KETUA BIDANG. BUAT KETUPAT BERSAMA RENDANG JADI HIDANGAN DI WAKTU PETANG KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KE MAJLIS MOTIVASI DAN ANUGERAH KECEMERLAN GAN. TUAN-TUAN DAN PUAN.PENGETUA SMK DEMAK BARU YANG DIHORMATI PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID. .

DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SYUKURI BIN BOLHASSAN ATAS UCAPAN SEBENTAR TADI.PENYELARAS PROGRAM PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU UNTUK MEMBERIKAN UCAPAN ALU -ALUAN. TERIMA KASIH DIUCAPKAN K EPADA HADIRIN SEKALIAN YANG TELAH BERSAMA -SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI. TERIMA KASIH KEPADA USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN ATAS BACAAN D OA SEBENTAR TADI. UCAPAN ALUAN PEMBUKA ACARA SALAM DIBERI TETAMU DIMULIAKAN UCAPAN TUAN TERSIRAT MAKNA DALAM HATI TERSEMAT SETIA. MARILAH BERSAMA -SAMA MEMOHON TAUFIK DAN HIDAYAH MEMO HON RESTU DARIPADA ILAHI TERHADAP USAHA MURNI YANG KITA LAKUKAN. UCAPAN ALU-ALUAN PKBP DEMAK BARU AMAN SENTOSA MEMBENTUK INDIVIDU BEKERJAYA DAN BERDIKARI MISI UTAMA DENGAN TIADA MELENGAHKAN MASA KITA MULAKAN MAJLIS PERTAMA. MAJLIS DENGAN RASA BANGGA DAN PENUH HORMATNYA MEMPERSILAKAN YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . CEMPAKA SARI WARISAN SEJATI MENJADI KEBANGGAAN SEISI NEGERI UCAPAN PERASMI MEMANG DINANTI BERILMU TINGGI BIJAK BESTARI. BACAAN DOA HADIRIN YANG DIHORMATI. UCAPAN PERASMIAN HADIRIN DAN HADIRAT YANG DIHORMATI. UNTUK ITU.NYANYIAN LAGU NEGARAKU SEBAGAI PEMBUKA ACARA. DENGAN NAMA ALLLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG DENGAN LIMPAH KURNIANYA.DENGAN HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. DIJEMPUT USTAZ SYED ABDILLAH BIN SYED KAMALDIN UNTUK MEMBACAKAN DOA. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT EN JAMAL SHUKURI BIN BOLHASSAN.MAJLIS MENJEMPUT TUAN -TUAN DAN PUAN-PUAN BERDIRI UNTUK BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU.PENGETUA SMK DEMAK BARU UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN DAN SETERUSNYA MERASMIKAN MAJLIS MOTIVASI DAN .

(Cgu ita) MAJLIS MENGUCAPKAN SETINGGI -TINGGI TERIMA KASIH DAN PENGHARGAAN TIDAK TERHINGGA KEPADA YANG BERUSAHA . APA KATA KITA TERBANG SEKETIKA KE NEGERI PAHANG DENGAN MENIKMATI TARIAN YANG AKAN DIPERSEMBAHKAN. WAJAH.GERAK GERI.ANUGERAH KECEMERLANGAN PROGRAM PEN DIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN SMK DEMAK BARU 2009. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PARA PELAJAR ATAS PERSEMB AHAN TARIAN ITU TADI. USAHA TANPA JEMU PARA GURU DAN IBU BAPA SENDIRI TELAH MENAMPAKAN HASIL YANG BOLEH DIBANGGAKAN DAN TERUS DIPERKEMBANGKAN.MAJLIS MENJEMPUT PELAJAR PKBP DARI KELAS PKBP 7 UNTUK MEMPERSEMBAHKAN TARIAN JOGET PAHANG DI BAWAH PIMPINAN CIKGU ROHANA.SEMUA KEKURANGAN DAN SEMUA KELEBIHAN YANG DIMILIKI«ITULAH DIRI PKBP SEBENARNYA. MEREKA TELAH BERLATIH TIDAK SAMPAI SEMINGGU DALAM PELBAGAI KEKANGAN MASA DAN HALANGAN PEPERIKSAAN.DI PERSILAKAN. UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN.MENGUBAH KEBIASAAN TINGKAH LAKU.EN RAMBLI BIN HJ HASBI ATAS UCAPAN PERASMIAN SEBENTAR TADI. ADALAH BUKAN MUDAH UNTUK MEMBENTUK PERIBADI.APATAH LAGI UNTUK MENGUASAI PELBAGAI KEMAHIRAN. KAIN PELIKAT PANJANG SEMBILAN TERSUSUN CORAK CANTIK WARNANYA TUAN PEMIMPIN DISEGANI WATAN KAMI MENUMPANG SINAR CAHAYANYA. SETERUSNYA MENDIDIK ANAK -ANAK ISTIMEWA INI MENJADI INSAN YANG MAMPU BERGAUL DENGAN RAKAN -RAKAN MEREKA.TUTUR BICARA.NAMUN BEGITU. PERSEMBAHAN TARIAN. ENYAMPAIAN SIJIL DAN HADIAH . UCAPAN TUAN MENYERIKAN MAJLIS WARGA PENDIDIK TAMPAK CERIA KESUDIAN TUAN MERASMIKAN MAJLIS BANGGANYA KAMI TIDAK TERKIRA.B EGITU JUGA DENGAN PERSEMBAHAN LAIN YANG BAKAL MENYUSUL SELEPAS INI. LIHATLAH KEISTIMEWAAN YANG KAMI PERSEMBAHKAN SEADANYA. MEMBUKA TIRAI PERSEMBAHAN PADA HARI INI. TERBANG BEBAS SI RAMA -RAMA TERATAI MEKAR DI TENGAH LEMBAH MENYUSUN LANGKAH SEMERDU IRAMA TARIAN JOGET PAHANG KINI DIPERSEMBAH HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. MAJLIS MEMPERSILAKAN.

DIPERSILAKAN 1. SETERUSNYA PADA TAHUN INI DIWUJUDKAN JUGA ANUGERAH PELAJAR PALING KEMAS.DENGAN ITU MAJLIS DENGAN PENUH TAKZIM DAN SUKACITANYA MENJEMPUT EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIIRINGI OLEH EN JAMAL S HUKURI BOLHASSAN UNTUK MENYAMPAIKAN ANUGERAH DAN SIJIL-SIJIL KEPADA PENERIMA.NOOOR RIZAL BIN BAHAR TEMPAT PERTAMA.TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHORMATI SEKALIAN .AWANG MUHD IZUDDIN BIN AWAG IMAN 4 AWANG AIZAT BIN AWANG IMAN. DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN.MAJLIS PADA PAGI INI DITERUSKAN LAGI DENGAN ATURCARA PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN SIJIL. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA ADIK MOHD RAHMAT BIN SAADI DARI KELAS PKBP 6.NUR SYAZWANI BINTI MERAIS 2. TEMPAT KETIGA ±JOCY LUWONG AK ULAK TEMPAT KEDUA.AMIRUL AKMAL BIN ANUAR DARI KELAS PKBP 4 TEMPAT KETIGA.HAZIL FAZILI BIN KUSHAIRI TEMPAT KEDUA ± DEVI AP RATTANAM DAN TEMPAT PERTAMA ± MOHD ZUL ADLY MAJENI SETERUSNYA PKBP 5 TEMPAT KETIGA-R AFIDAH BINTI DAUD TEMPAT KEDUA ± SAPARINA BINTI DAUD DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD RIZUAN BIN MADZHI SETERUSNYA PKBP 6 TEMPAT KETIGA-AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD TEMPAT KEDUA ± MOHD RAHMAT BIN SAADI DAN TEMPAT PERTAMA-NUR FADHILAH BINTI ROSLI DAN TERAKHIR PKBP 7 TEMPAT KETIGA-MAXWELL AK APING TEMPAT KEDUA ±MOHD QAMARUL IZZAT BIN MOHD SANI . TEMPAT KETIGA ±DIMILIKI OLEH MAZLAN BIN JEMALI TEMPAT KEDUA-AZRI AZIMAH ROSLAN TEMPAT PERTAMA ±DIANA AMIRA BT RAJAIE SETERUSNYA PKBP 3. PENYAMPAIAN HADIAH DAN SIJIL -SIJIL DIMULAKAN DENGAN ( cgu ita) ANUGERAH KEHADIRAN TERBAIK SEPANJANG TAHUN.MAXWELL AK APING 3. BERALIH PULA KE ANUGERAH PERCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK. DIMULAI DENGAN KELAS PKBP 2.

UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEMUA ADIK MAXWELL SEORANG PELAJAR YANG SANGAT PEMALU DAN TIDAK ADA KEYAKINAN DIRI DI PERINGKAT AWAL.AWANG AIZAT BIN AWANG MOHAMAD PKBP 6 5. DIPERSILAKAN. ANUGERAH PERTAMA ANUGERAH PENGURUSAN KELAS TERBAIK DIPERSILAKAN_CIK KHATIJAH ZOLFELEY UNTUK MENERIMA HADIAH.KITA MENGUCAPKAN SELAMAT BERTUGAS KEPADA CIKGU NORHUDA. HADIRIN YANG DIHORMATI SEKALIAN. SETERUSNYA PULA ANUGERAH KHAS JASAMU DIKENANG.MAZLAN BIN JEMALI PKBP 2 2. ANUGERAH KOKURIKULUM KITA KE ANUGERAH SETERUSNYA IAITU ANUGERAH PELAJAR TERBAIK KOKURIKULUM. HADIAH BERIKUTNYA ..MOHD RAHMAT SAADI PKBP 6 3. SETERUSNYA ANUGERAH TERBAIK KESELURUHAN.DAN TEMPAT PERTAMA-MOHD ZULHILMI BIN MAJENI KITA SETERUSNYA KE PENYAMPAIAN SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN.ANUGERAH INI DINILAI BUKAN SAHAJA DI BIDANG AKADEMIK TETAPI MERANGKUMI JUGA DI BIDANG KOKURIKULUM DAN SAH SIAH DIRI.DIPERSILAKAN CIK DAYANG AZIAH BINTI AZAHARI.BELIAU SENTIASA MENGHULURKAN TANGAN MEMBANTU GURU-GURU APABILA DIPERLUKAN.CIK DAYANG AZIAH MENGGANTIKAN CIKGU KAMARIAH YANG CUTI BERSALIN PADA BULAN MEI YANG LEPAS. 1.SITI AISYAH BINTI ZAINAL ABIDIN PKBP 4 DAN MOHD SHAHIR BIN SHARKAWI PKBP 2.PELAJAR INI DIPILIH PADA TAHUN INI KERANA BELIAU MERUPAKAN SEORANG PELAJAR YANG SANGAT AKTIF DAN SENTIASA MEWAKILI NEGERI SARAWAK DALAM PERTANDINGAN NASYID DAN TILAWAH PERINGKAT KEBANGSAAN .ADALAH UNTUK GURU GANTI.SITI NURATIKAH BT______________________ PKBP 4 4.. ANUGERAH IBU BAPA PRIHATIN DIBERIKAN KEPADA EN SAADI BIN_____________ . SEKARANG TIBALAH KE ANUGERAH YANG AGAK SURPRISE UNTUK GURU DAN IBU BAPA PKBP. ANUGERAH INI DIBERIKAN KEPADA NETTY EWANI BINTI HAZEMI . DIPERSILAKAN ADIK M AXWELL AK APING NAIK KE ATAS PENTAS.SUDAH BOLEH MEMBACA DENGAN LANCAR DAN MUNUNJUKKAN PRESTASI YANG MEMBANGGAKAN DALAM PELAJARAN. SETERUSNYA PULA. DAN YANG SANGAT UTAMA TANYA LAH PADA SEMUA GURU PKBP SUKAR MENCARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH BELI AU.. PN NORHUDA BINTI MOKHTAR KERANA AKAN BERPINDAH KE PULAU PINANG BERMULA I JAN TAHUN HADAPAN.SELAIN ITU BELIAU MERUPAKAN PEMENANG TEMPAT KEDUA PERTANDING AN BINTANG ISTIMEWA PERINGKAT NEGERI SARAWAK KATEGORI PKBP SEKOLAH MENENGAH. MEMPUNYAI MASALAH KELANCARAN MEMBACA TETAPI KINI DENGAN BERKAT KESUNGGUHAN BELIAU DAN GURU SER TA IBU BAPA BELIAU KINI MEMPUNYAI KEYAKINAN DIRI YANG TINGGI. DIPERSILAKAN NETTY EWANI BINTI HAZEMI KE PENTAS UNTUK MENERIMA ANUGERAH.

TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN .PN HUSNAWATI BINTI BOLKASIM KHAN 4. DI BAWAH PIMPINAN PN KAMARIAH KUNGGI. KITA HANGATKAN KEMBALI PENTAS INI I DENGAN PERSEMBAHAN NYAYIAN DARIPADA AWANG MOHD IZUDDIN AWG I MAN YANG AKAN MENYAMPAIKAN LAGU BERJUDUL HANYA KAU YANG MAMPU.PENGETUA SMK DEMAK BARU.KITA JUGA MEMBERIKAN SIJIL PENGHARGAAN KEPADA PENYUMBANG YANG HADIR PADA HARI INI.DIPERSILAKAN. SENI GUBAH INDAH BERMADAH JAMBANGAN BUNGA SEDIA HARUM RASMI SUDAH.DIPERSILAKAN. KERANA TURUT SAMA MEREALISASIKAN MAJLIS INI. PADA MAJLIS INI JUGA . PERSEMBAHAN HADIRIN SEKALIAN . EN JAMAL SYUKURI BOLHASSAN PENYELARAS PENDIDIKAN KHAS UNTUK MENYAMPAIKAN CENDERAHATI KEPADA YANG BERUSAHA EN RAMBLI BIN HJ HASBI . TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ADIK MOHD IZUDDIN ATAS PERSEMBAHAN NYAYIAN ITU TADI .UNTUK MAKLUMAN ADIK IZUDIN TELAH MEMENANGI NAIB JOHAN DALAM E PERTANDINGAN BINTANG ISTIMEWA 2009 PADA MINGGU PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT NEGERI SARAWAK YANG BERLANGSUNG PADA 16 DAN 17 OKTOBER 2009.EN MARAIS BIN HAP 2. DIPERSILAKAN. TUAN-TUAN DAN PUAN ±PUAN HADIRIN SEKALIAN. MAJLIS MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA EN RAMBLI BIN HJ HASBI DIATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL DAN HADIAH KEPADA PENERIMA. DIPERSILAKAN 1. SAMA-SAMA LAH KITA SAKSIKAN PERSEMBAHAN BELIAU.TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA YANG TELAH BERJAYA.EN MOHD SANI BIN SABRAN 3. MAJLIS MEMPERSILAKAN YANG DIHORMATI. EN MOHD SHAHA DAN BIN YAHYA PENYAMPAIAN CENDERAMATA SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN DAN KENANG -KENANGAN.PN KASMINAWATI BOLKASIM KHAN 5. .. PENGANUGERAHAN PUN SUDAH PERSEMBAHAN SETERUSNYA DAN CABUTAN BERTUAH SAHAJA KITA BELUM.

BUDI TUAN TAKKAN DILUPA KEKAL TERSEMAT DI SANUBARI PASTI DIKENANG SENTIASA SETIAP SUMBANGAN BAKTI DAN BUDI BAGAI TERUKIR DI ATAS BATU BAGAI TAKIK PADA KAYU.DAN JANGAN S EGAN. JAMUAN MAKAN (zul) TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN YANG DIHORMATI. TERIMALAH. .POP YEAH-YEAH.PERSEMBAHAN INI AKAN DIPERSEMBAHKAN OLEH PELAJAR DARI PKBP 2. CARILAH IA CUNGKILLAH IA KERANA IANYA TERSEMBUNYI. BAKAT ADA PADA SEMUA ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA.HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN. KITA AMAT BERTUAH KERANA PKBP SMK DEMAK BARU SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI BEGITU JUGA DENGAN MAJLISPADA HARI INI.SAYA TENGOK CIKGU JAMAL PENYELARAS KITA BUKAN MAIN LAGI KAKI BERGOYANG.DAN BAKAT ITU MESTILAH DIGILAP UNTUK TERUS BERSINAR.. HADIAH ±HADIAH CABUTAN BERTUAH INI DI SUMBANGKAN OLEH IBU BAPA .JANGAN MALU. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN.3 DAN 4 DI BAWAH PIMPINAN CIKGU KAMARIAH KUGGI. SAAT YANG KITA TUNGGU -TUNGGU.SWASTA.UNTUK MEMBUAT CABUTAN BERTUAH SESI PERTAMA DIPERSILAKAN YANG DIHORMATI EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS PERSEMBAHAN TARIAN POP YEAH -YEAH ITU TADI.SEKALUNG UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS INI. KINI TIBALAH MASANYA KE ACARA CABUTAN BERTUAH YANG PERTAMA. KITA TELAH SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN. TERIMA KASIH DAUN KELADI TAHUN DEPAN SUMBANGLAH LAGI. UNTUK MAKLUMAN TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN.AGAKNYA KENANGAN MENGUSIK JIWA GITU (cgu ita) CABUTAN BERTUAH 1 HADIRIN SEKALIAN. BUAH MANGGA SI BUAH RAMBUTAN DIHIDANG BERSAMA DI DALAM PINGGAN HIDANGAN TERSAJI SUDAH MENUNGGU PARA JEMPUTAN HARAP SUDI.ORANG PERSEORANGAN DAN JUGA SYARIKAT PEMBEKAL PERALATAN.KITA JUGA TELAH PUN DIPERDENGARKAN DENGAN NYAYIAN DAN PERSEMBAHAN SETERUSNYA KITA KEMBALI KE ERA KEGEMILANGAN POP YEAH-YEAH. DIPERSILAKAN..

SAMBIL MENIKMATI HIDANGAN MAJLIS DIHANGATKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN PENTOMIN DARIPADA PELAJ AR PKBP 7 DAN 5. TERIMA KASIH ATAS PERSEMBAHAN ITU TADI. MEMBAWAKAN LAGU BERJUDUL NAMUN KUPUNYA HATI .DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN SELAMAT MASUNI PENO LONG KANAN KOKURIKULUM UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. CABUTAN BERTUAH 3 (EN MADZALAN ZAWAWI ) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -3.DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN MADZALAN ZAWAWI.JUADAH TELAH LAMA TERHIDANG .DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT EN MADZALAN ZAWAWI PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH. CABUTAN BERTUAH 2 (zul) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -2.PADA ANAK -ANAK PELAJAR JANGAN SEDIH KERANA KETAHUAILAH MASIH ADA DAN TETAP ADA INSAN YANG MENYANYANGI ANDA TANPA BATASAN WAKTU DAN PENGAKH IRANNYA. TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA EN SELAMAT MASUNI .KITA HAYATI LUAHAN HATI ANAK -ANAK ISTIMEWA KITA MELALUI LAGU INI. .DIPERSILAKAN.DENGAN SEGALA HORMATNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN. KITA SAKSIKAN SATU LAGI PERSEMBAHAN NYAYIAN BERAMAI-RAMAI OLEH PELAJAR PKBP 6. KITA SERIKAN LAGI MAJLIS INI DENGAN PERSEMBAHAN«««««««««««««««««««. PENUH SYAHDU DAN PENUH RASA SAYU«.TIBALAH MASANYA UNTUK KITA MENJAMU SELERA.DIPERSILAKAN . TERIMALAH ACAI-ACI BUKA PINTU. PERSEMBAHAN PARA HADIRIN YANG DIHORMATI. MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT MENJAMU SELERA. (cgu ita) HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN. DEMIKIANLAH TADI SATU PERSEMBAHAN YANG MENARIK DARI PADA PELAJAR PKBP..

. PENUTUPAN /NYAYIAN LAGU IBU PERTIWIKU HADIRIN . DENGAN KATA-KATA INI MAKA«. PENGHARGAAN TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA JUGA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA SAMA ADA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG MAHUPUN TIDAK LANGSUNG DALAM MENJAYAKAN MAJLIS INI.HADIRAT SEKALIAN SEPERTI KATA ORANG LAMA.CABUTAN BERTUAH 4 ( PN MISIA HJ ZAIN) ACARA DITERUSKAN LAGI DENGAN CABUTAN BERTUAH SESI KE -4. KALAU BERKAYUH DAH SAMPAI KE MUARA KALAU BERENANG DAH SAMPAI KE TEPIAN KALAU BERLARI DAH SAMPAI KE GARISAN KALAU BERJALAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG«. SELESAI SUDAH MAJLIS KITA GURAU SENDA SEKADAR SAJA SILAP BICARA MAAF DIPINTA MOGA BERJUMPA DILAIN MASA MEWAKILI JAWATANKUASA PENGELOLA .MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN SEANDAINYA ADA KEKURANGAN SERTA KELEMAHAN SEPANJANG MAJLIS INI BERLANGSUNG.DENGAN INI MAJLS MENJEMPUT PN MISIA BINTI HJ ZAIN PENOLONG KANAN PENTADBIRAN UNTUK MEMBUAT CABUTAN DAN SETERUSNYA MENYAMPAIKAN HADIAH.. Dicatat oleh Anak Pantai di 08:22 .DIPERSILAKAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN MISIA BINTI HJ ZAIN.

7.Saruna Ucapan Dan Perasmian Oleh Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Encik Suhaimi Haji Othman Persembahan Nasyid Penyampaian Sijil Tamat Persekolahan Pra Sekolah[Konvokesyen Pra] Persembahan Nyanyian Solo Anugerah 5 Pelajar Terbaik Mengikut Kelas Anugerah Pelajar Terbaik Mengikut Mata Pelajaran Teras Anugerah Penglibatan Kokurikulum Persembahan Bercerita [Johan Pertandingan Bercerita Anjuran Yayasan Sabah Zon Pantai Timur Sandakan] Anugerah Ibu Bapa Prihatin Anugerah Pengusaha RMTS\SBT Anugerah Guru Cemerlang Tahun 2009 Anugerah Tugas Utama[Bekas staf keselamatan] Anugerah Guru Mithali Pendidikan Persembahan Tarian Rampaian Jamuan Ringan Dan Bersurai .30 Pagi 8.45 Pagi : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 11.30 Pagi Ketibaan Guru-guru Dan Murid Ketibaan Ibu Bapa Ketibaan Jemputan Khas Ketibaan Pegawai Pelajaran Daerah Beluran Negaraku Sabah Tanah Airku Bacaan Doa Ust.15 Pagi 7.Hasanudin Che Man Ucapan Pengerusi PIBG Encik Husrin Hussin Ucapan Guru Besar Encik Ibrahim Hj.00 Pagi 7.DRAF ATUCARA MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SEKOLAH DAN KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PADA 18 NOVEMBER TAHUN 2009.