P. 1
PARAGA WAYANG

PARAGA WAYANG

|Views: 1,219|Likes:
Dipublikasikan oleh awria

More info:

Published by: awria on Jan 19, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/05/2012

pdf

text

original

PARAGA WAYANG

1.PUNTADEWA

Watak : angin, bumi, geni, segara, mbulan, lintang, srengenge. Sifat : jujur, sabar, temen, loman seneng weweh.

2. WERKUDARA

Watak & Sifat: jujur, jejeg, rawe-rawerantas malang-malang putung wani mbelani kang bener.

3. .sabar.lan bisa njaga wadi. ntriman. 2) Kapan wae ana peperangan Janaka mesti unggul. 4. yaiku : 1) Kapan wae Dtewa ngudunake wahyu Janaka bisa nampa. RADEN JANAKA Watak & Sifat: alus. uga dadi lananging jagad amarga janaka bisa nglakani telung perkara. 3) Ngendi wae ana wanita kang ayu banget janaka mesti ana. welas asih.alus. sabar. NAKULA Watak & Sifat: jujur. jujur.

5.pinther. .bijaksana 6. lan ugal-ugalan. sewenang-wenang. Dursasana Sifat & Watak: angkara murka. degsiya.Sadewa Sifat & Watak:adil.jujur.

alus budine. nanging watake getapan (gampang nesu) lan gampang mara-tangan.7.pinther. .Abimanyu Sifat & Watak:satriya kang bagus citrane. 8.alus budine.Kresna Sifat & Watak :Sekti.

9.Baladewa Sifat & Watak: watake getapan (gampang nesu).alus budine.keras ati. 10. .sekti.bijaksana.pemaaf.Srikandi Sifat & Watak:Pinther.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->