Anda di halaman 1dari 2

PERATURAN KESELAMATAN AM 1. Dapatkan kebenaran guru sebelum masuk ke dalam bengkel. 2. Jangan bawa beg masuk ke dalam bengkel.

3. Buka tingkap dan pintu sebelum memulakan kerja. 4. Gunakan alatan dan bahan dengan cara yang betul dan cermat. 5. Laporkan kemalangan yang berlaku kepada guru dengan segera. 6. Bersihkan meja kerja dan kawasan bengkel setelah selesai menjalankan aktiviti. 7. Tutup semua suis sebelum meninggalkan bengkel. 8. Pastikan alatan, bahan dan perkakas sentiasa dijaga supaya selamat digunakan.

PERATURAN KESELAMATAN AM 1. Dapatkan kebenaran guru sebelum masuk ke dalam bengkel. 2. Jangan bawa beg masuk ke dalam bengkel. 3. Buka tingkap dan pintu sebelum memulakan kerja. 4. Gunakan alatan dan bahan dengan cara yang betul dan cermat. 5. Laporkan kemalangan yang berlaku kepada guru dengan segera. 6. Bersihkan meja kerja dan kawasan bengkel setelah selesai menjalankan aktiviti. 7. Tutup semua suis sebelum meninggalkan bengkel. 8. Pastikan alatan, bahan dan perkakas sentiasa dijaga supaya selamat digunakan.

PERATURAN KESELAMATAN DIRI 1. Dilarang memakai barang perhiasan semasa berada di dalam bengkel. 2. Pakai pakaian yang sesuai dan kemas serta memakai kasut 3. Ikat rambut yang panjang dengan kemas, atau ikat hujung tudung. 4. Fahami langkah kerja sebelum memulakannya. Tanya guru sekiranya terdapat sebarang keraguan. 5. Jangan bermain atau bergurau di dalam bengkel. 6. Cuci tangan selepas melakukan aktiviti.

PERATURAN KESELAMATAN DIRI


1. Dilarang memakai barang perhiasan semasa berada di dalam bengkel. 2. Pakai pakaian yang sesuai dan kemas serta memakai kasut 3. Ikat rambut yang panjang dengan kemas, atau ikat hujung tudung. 4. Fahami langkah kerja sebelum memulakannya. Tanya guru sekiranya terdapat sebarang keraguan. 5. Jangan bermain atau bergurau di dalam bengkel. 6. Cuci tangan selepas melakukan aktiviti.

Anda mungkin juga menyukai