Anda di halaman 1dari 2

SK.

ONGKILAN AAMG

KERTAS KERJA PANITIA PENDIDIKAN MUZIK 1.0 PENDAHULUAN Muzik dan sejarah. (mesti pendek dan padat) 2.0 OBJEKTIF 2.1 Dapat mewujudkan sebuah pasukan wind orkestra yang mantap 2.2 Pelajar-pelajar dapat mempelajari pendidikan muzik di sekolah dengan lebih menyeluruh. 2.3 Pelajar-pelajar dapat menguasai kemahiran bermain alat muzik dengan lebih sistematik melalui alat yang mencukupi. 2.4 Dapat mewujudkan sekolah berwatak melalui pasukan wind orkestra. 2.5 Pihak sekolah tidak perlu lagi meminjam alat muzik dari sekolah lain yang boleh menimbulkan banyak masalah.

3.0

RASIONAL 3.1 3.2 Memberi satu aktiviti yang sihat kepada pelajar yang meminati bidang muzik Melalui aktiviti pasukan wind orkestra ini pastinya dapat mendisplinkan pelajar disamping memberi motivasi kepada pelajar untuk meningkatkan pencapaian dalam bidang akedamik. Memberi keyakinan kendiri kepada pelajar melalui aktiviti-aktiviti seperti membuat persembahan, menyertai kegiatan khidmat masyarakat dan menyertai pertandingan yang dianjurkan.

3.3

4.0 5.0

AKTIVITI-AKTIVITI PERANCANGAN 5.1 5.2 5.3 Mewujudkan sebuah pasukan wind orkestra yang mempunyai ahli sekurang-kurangnya 30 orang ahli. Mewujudkan Sekolah Berwatak melalui Ensembel Rekoder. Menghasilkan sebuah pasukan Ensembel Rekoder yang mantap sekurangkurangnya mendapat tempat yang terbaik dalam pertandingan.

6.0

ANGGARAN PERUNTUKAN YANG DIPERLUKAN Bilangan alat Nama alat Jenis/jenama Kuantiti alat

SK. ONGKILAN AAMG

6.0

PENUTUP Kami berharap pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan kami ini. Sesungguhnya bantuan dan kerjasama dari pihak tuan akan membantu pasukan wind orkestra sekolah memberi satu hasil yang diharapkan disamping memberi peluang khasnya kepada pelajar sekolah ini untuk menyertai satu aktiviti yang dapat membina peribadi pelajar bertepatan dengan Falsafah Pendidikan Kebangsaan. Harapan kami juga, dengan adanya bantuan ini, pasukan wind orkestra akan muncul sebagai sebuah pasukan yang dikagumi hingga ke peringkat antarabangsa.

Ingatan 1. Sediakan lampiran tentang gambar alat 2. Sediakan sebut harga alat-alat muzik tersebut 3. Sediakan la kertas kerja ini dengan kemas dan tertib.