Anda di halaman 1dari 1

Siri 7

Tarikh:: 21.2.2013

Mata Pelajaran Tahun Masa Tema /Topik Standard Kandungan Standard Pembelajaran:

Dunia Sains dan Teknologi 2 Pintar 60 minit (9.50 10.50) Sains Hayat/ Manusia 1.3 Mengaplikasi pengetahuan tentang tumbesaran manusia. 1.3.2 :Membanding dan membezakan tumbesaran mereka dengan rakan dari segi saiz,tinggi dan berat dengan 1.3.3menjalankan aktiviti. Mengaplikasi pengetahuan tentang tumbesaran manusia.

BBB Gambar murid, kad manila, riben,tali, pensel, lembaran kerja, pensel warna Impak:

Pada akhir pengajaran dan pembelajaran, murid dapat:


Objektif PPembelajaran i.) Membanding dan membezakan tumbesaran murid dengan rakan dari segi tinggi,berat dan saiz dengan menjalankan aktiviti. ii.) Memerhati perbezaan murid dengan rakan lain dari segi saiz, tinggi dan berat melalui aktiviti, lakaran dan lisan

17 /22 orang murid boleh membuat perbandingan tumbesaran manusia berdasarkan saiz tapak kaki,tinggi dan berat. 5/22 orang murid dibimbing membezakan tumbesaran manusia, berdasarkan saiz tapak kaki,tinggi dan berat.

Aktiviti P&P:

1. Membanding dan membezakan tumbesaran murid dari


segi saiz tapak kaki,tinggi dan berat. 2.Membuat perbandingan saiz tapak kaki,tinggi dan berat murid dengan rakan.

3.Menguji kefahaman murid melalui lembaran kerja


EMK: perbandingan saiz tapak kaki,tinggi dan berat murid dengan rakan Kreativiti : menghasilkan kerja yang kreatif dan menarik (corak tapak kaki yang diwarnakan). Nilai murni :- bekerjasama dan yakin pada diri sendiri. 1.Murid boleh membanding dan membeza perubahan saiz, tinggi dan berat. 2.Murid boleh membentang hasil kerja dari pemerhatian aktiviti. 3.Murid menjawab lembaran kerja berkaitan dengan membanding beza dari segi saiz tapak kaki, tinggi dan berat.

Penilaian P&P