Anda di halaman 1dari 1

Manuk Dadali

Manuk, lihat Manuk (disambiguasi).

Dadali, lihat Dadali (disambiguasi).

Manuk Dadali adalah lagu berbahasa Sunda ciptaan Sambas Mangundikarta.


Manuk Dadali art[Garuda]]. Lagu ini juga bernafaskan nasionalisme, dengan
melukiskan keperkasaan burung garuda dengan lambang dari kejayaan Indonesia.

Lagu ini sampai sekarang populer di Jawa Barat, terutama dalam siaran radio RRI.

Lirik Lagu
Lirik

Mesat ngapung luhur jauh di awang-awang


Mébérkeun jangjangna bangun taya karingrang
Sukuna ranggoas reujeung pamatukna ngeluk
Ngepak mega bari hiberna tarik nyuruwuk

Saha anu bisa nyusul kana tandangna


Gandang jeung perténtang taya bandingannana
Dipikagimir dipikasérab ku sasama
Taya karempan kasieun lébér wawanénna

Refrain :
Manuk dadali manuk panggagahna
Perlambang sakti Indonesia Jaya
Manuk dadali pangkakoncarana
Resep ngahiji rukun sakabéhna

Hirup sauyunan tara pahiri-hiri


Silih pikanyaah teu inggis béla pati
Manuk dadali ngandung siloka sinatria
Keur sakumna Bangsa di Nagara Indonesia

Listyan anggraeni/18/viii D