P. 1
TATACARA KESELAMATAN KETIKA BERLAKU KEBAKARAN

TATACARA KESELAMATAN KETIKA BERLAKU KEBAKARAN

|Views: 4,345|Likes:

More info:

Published by: Littlesyarashope Suhaiza Sukardi on Feb 20, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/02/2013

pdf

text

original

TATACARA KESELAMATAN KETIKA BERLAKU KEBAKARAN

ARAHAN KEPADA PELAJAR APABILA BERLAKU KEBAKARAN

y y y y

Segera laporkan kepada mana-mana guru atau kakitangan sekolah Guru tersebut akan membunyikan loceng kecemasan kebakaran (penggera) Bersedia menerima arahan guru selanjutnya Jangan cemas. Bertenang dan bersedia untuk menerima arahan guru untuk mengosongkan bangunan

y y y y y y y

Keluar dari kelas dengan teratur mengikut barisan di bawah kelolaan guru. Sentiasa bergerak rapat di sebelah kiri laluan atau tangga. Bergerak dengan pantas dan teratur. Jangan berebut dan bertolak-tolak. Buat barisan mengikut kelas masing-masing. Jangan sama seklai berpatah balik masuk semula ke kelas. Lapor kepada guru jika ada pelajar yang hilang. Bersurai apabila keadaan diishtiharkan selamat oleh Pegawai Bomba atau guru bertugas.

GAMBAR-GAMBAR PROGRAM FIRE DRILL SJKT RAWANG SELANGOR 2011 .

SJKT RAWANG SELANGOR PROGRAM FIRE DRILL 2011 ANJURAN UNIT KESELAMATAN SJKT RAWANG .

SJK TAMIL RAWANG JAWATANKUASA UNIT KESELAMATAN 2011 .

Mallika (GPK KOKO) Setiausaha : Pn Rathnah (pagi) Pn Koe Bi Hun (petang) P/A Sistem : En R.Suseela (petang) Jurugambar : Cik Rajeswary (pagi) Cik Manonmani (petang) Peralatan : En Thanaseelan (pagi) : Pn Vijaya (petang) Disiplin : Pn Mariamma Pn S.Murugan (pagi) : Pn Suganthi (petang) Juruacara : En Pragash (pagi) : Pn S. Paramasivam (Guru Besar) : Cik N.Shanthi Pn Uma Mageswari Pn Jeyanthy Semua guru Rawatan : Pn Kavita Bai (pagi) Pn Nirmala Devi (petang) Dokumentasi : Pn Suhaiza binti Sukardi (pagi) Pn Koe Bi Hun (petang) Buku Progam : Cik Chitra Devi (pagi) Cik Punithavalli (petang) .SJK TAMIL RAWANG JAWATANKUASA PERLAKSANAAN 2011 Penasihat Pengerusi N.Jeyanthy (GPK 1) Pn C.Pengerusi : En R.Selvaletchumy (GPK HEM) : Pn L.

PELAN LALUAN KEBAKARAN SJKT RAWANG. SELANGOR .

MAKLUMAT KEHADIRAN MESYUARAT LATIHAN KEBAKARAN SJKT RAWANG .

MINIT MESYUARAT LATIHAN KEBAKARAN SJKT RAWANG .

) . tapi program ini dapat diadakan dengan jayanya. demonstrasi kebakaran juga telah diadakan dan dikendalikan oleh wakil pihak bomba dari Balai Bomba Rawang. Objektif program juga tercapai iaitu memberi pendedahan cara-cara menyelamatkan diri semasa kebakaran. Komitmen dari semua guru dan murid juga amat membanggakan. ( ) ( . Tujuan utama aktiviiti ini dijalankan bagi memberi kesedaran kepada warga sekolah tentang bahaya kebakran dan cara-cara menyelamatkan diri semasa kebakaran. Antara aktiviti yang telah dijalankan ialah latihan kebakaran di mana semua murid dikehendaki berkumpul di padang sekolah setelah loceng panjang berbunyi dengan mengikuti setiap laluan yang telah ditetapkan dalan pelan kebakaran sekolah..30 petang di sesi petang. Selain itu. Namun secara keseluruhannya walaupun ada beberapa masalah. ( ) DISEMAK OLEH DISAHKAN OLEH .LAPORAN FIRE DRILL 2011 SJKT RAWANG Pada 27 Januari 2011 (Khamis). Program ini telah dirasmikan oleh Tuan Guru Besar SJKT Rawang iaitu En R. Program ini berakhir dalam pukul 11. Ceramah yang juga sepatutnya berlangsung di tapak perhimpunan juga terpaksa ditangguhkan. satu ceramah dan demontrasi Fire Drill telah diadakan di SJKT RAWANG bermula pada pukul 10. DISEDIADAKAN OLEH .00 petang pada sesi petang. Demonstasi itu telah dijalankan di padang sekolah disaksikan oleh semua murid dan guru terpaksa ditangguhkan disebabkan hujan lebat.Paramasivam..30 pagi pada sesi pagi dan 3..30 pagi dan 2.

PN KALAVATHI TINGKAT 2 BLOK C BAWAH .PN KARTIANI .PN SABURA SESI PETANG CIK MALATHY PN S.PN HASNIZA TINGKAT 1 .CIK RAJESH BLOK D BLOK E BLOK F BLOK G BLOK H PN M.SHANTI EN SUGUMARAN PN THILAGAM CIK RAJAVANI BAWAH .LANGKAH-LANGKAH YANG PERLU DIAMBIL KETIKA KEBAKARAN PANGGIL BOMBA DAN BUNYIKAN LOCENG KECEMASAN BERATUR DAN BERGERAK MENGIKUT PELAN KEBAKARAN MURID DAN GURU BERKUMPUL DI PADANG GURU KELAS MENGAMBIL KEDATANGAN MURID PEMERIKSAAN BANGUNAN SEKOLAH AJK PEMERIKSAAN BANGUNAN SEKOLAH SESI PAGI BLOK A BLOK B PN PARIMALA KANTIN .PN VERINICA TINGKAT 3 .PN VIJAYALAKCHUMI BAWA BUKU KEDATANGAN DARI PEJABAT KE PADANG : PN NUR HAZLIN .PN NUR LIYANA TINGKAT 2 .SUSEELA CIK NIRMALA PN KOGILAVANI CIK YOGESVARI PN LETCHUMI PN RASAMMAL PN ZAMARUL ASMIDA PN SELVANAYAKI CIK PUNITHA PN ARUL JOTHI PN JAYAMALAR PN KOMATHI PN ANITA TINGKAT 1 .SUMBER .PN KALAIMAGAL P.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->