TATACARA KESELAMATAN KETIKA BERLAKU KEBAKARAN

ARAHAN KEPADA PELAJAR APABILA BERLAKU KEBAKARAN

y y y y

Segera laporkan kepada mana-mana guru atau kakitangan sekolah Guru tersebut akan membunyikan loceng kecemasan kebakaran (penggera) Bersedia menerima arahan guru selanjutnya Jangan cemas. Bertenang dan bersedia untuk menerima arahan guru untuk mengosongkan bangunan

y y y y y y y

Keluar dari kelas dengan teratur mengikut barisan di bawah kelolaan guru. Sentiasa bergerak rapat di sebelah kiri laluan atau tangga. Bergerak dengan pantas dan teratur. Jangan berebut dan bertolak-tolak. Buat barisan mengikut kelas masing-masing. Jangan sama seklai berpatah balik masuk semula ke kelas. Lapor kepada guru jika ada pelajar yang hilang. Bersurai apabila keadaan diishtiharkan selamat oleh Pegawai Bomba atau guru bertugas.

GAMBAR-GAMBAR PROGRAM FIRE DRILL SJKT RAWANG SELANGOR 2011 .

SJKT RAWANG SELANGOR PROGRAM FIRE DRILL 2011 ANJURAN UNIT KESELAMATAN SJKT RAWANG .

SJK TAMIL RAWANG JAWATANKUASA UNIT KESELAMATAN 2011 .

Selvaletchumy (GPK HEM) : Pn L.Suseela (petang) Jurugambar : Cik Rajeswary (pagi) Cik Manonmani (petang) Peralatan : En Thanaseelan (pagi) : Pn Vijaya (petang) Disiplin : Pn Mariamma Pn S.Mallika (GPK KOKO) Setiausaha : Pn Rathnah (pagi) Pn Koe Bi Hun (petang) P/A Sistem : En R.SJK TAMIL RAWANG JAWATANKUASA PERLAKSANAAN 2011 Penasihat Pengerusi N.Jeyanthy (GPK 1) Pn C.Pengerusi : En R.Murugan (pagi) : Pn Suganthi (petang) Juruacara : En Pragash (pagi) : Pn S. Paramasivam (Guru Besar) : Cik N.Shanthi Pn Uma Mageswari Pn Jeyanthy Semua guru Rawatan : Pn Kavita Bai (pagi) Pn Nirmala Devi (petang) Dokumentasi : Pn Suhaiza binti Sukardi (pagi) Pn Koe Bi Hun (petang) Buku Progam : Cik Chitra Devi (pagi) Cik Punithavalli (petang) .

SELANGOR .PELAN LALUAN KEBAKARAN SJKT RAWANG.

MAKLUMAT KEHADIRAN MESYUARAT LATIHAN KEBAKARAN SJKT RAWANG .

MINIT MESYUARAT LATIHAN KEBAKARAN SJKT RAWANG .

30 pagi dan 2. Ceramah yang juga sepatutnya berlangsung di tapak perhimpunan juga terpaksa ditangguhkan.. satu ceramah dan demontrasi Fire Drill telah diadakan di SJKT RAWANG bermula pada pukul 10.30 petang di sesi petang.Paramasivam.30 pagi pada sesi pagi dan 3. Antara aktiviti yang telah dijalankan ialah latihan kebakaran di mana semua murid dikehendaki berkumpul di padang sekolah setelah loceng panjang berbunyi dengan mengikuti setiap laluan yang telah ditetapkan dalan pelan kebakaran sekolah.LAPORAN FIRE DRILL 2011 SJKT RAWANG Pada 27 Januari 2011 (Khamis). Komitmen dari semua guru dan murid juga amat membanggakan. Objektif program juga tercapai iaitu memberi pendedahan cara-cara menyelamatkan diri semasa kebakaran. Namun secara keseluruhannya walaupun ada beberapa masalah. ( ) DISEMAK OLEH DISAHKAN OLEH . demonstrasi kebakaran juga telah diadakan dan dikendalikan oleh wakil pihak bomba dari Balai Bomba Rawang. Selain itu. ) . tapi program ini dapat diadakan dengan jayanya.00 petang pada sesi petang.. Demonstasi itu telah dijalankan di padang sekolah disaksikan oleh semua murid dan guru terpaksa ditangguhkan disebabkan hujan lebat. DISEDIADAKAN OLEH .. Program ini berakhir dalam pukul 11. Tujuan utama aktiviiti ini dijalankan bagi memberi kesedaran kepada warga sekolah tentang bahaya kebakran dan cara-cara menyelamatkan diri semasa kebakaran. ( ) ( . Program ini telah dirasmikan oleh Tuan Guru Besar SJKT Rawang iaitu En R.

PN NUR LIYANA TINGKAT 2 .PN VIJAYALAKCHUMI BAWA BUKU KEDATANGAN DARI PEJABAT KE PADANG : PN NUR HAZLIN .PN HASNIZA TINGKAT 1 .SHANTI EN SUGUMARAN PN THILAGAM CIK RAJAVANI BAWAH .CIK RAJESH BLOK D BLOK E BLOK F BLOK G BLOK H PN M.LANGKAH-LANGKAH YANG PERLU DIAMBIL KETIKA KEBAKARAN PANGGIL BOMBA DAN BUNYIKAN LOCENG KECEMASAN BERATUR DAN BERGERAK MENGIKUT PELAN KEBAKARAN MURID DAN GURU BERKUMPUL DI PADANG GURU KELAS MENGAMBIL KEDATANGAN MURID PEMERIKSAAN BANGUNAN SEKOLAH AJK PEMERIKSAAN BANGUNAN SEKOLAH SESI PAGI BLOK A BLOK B PN PARIMALA KANTIN .PN KALAIMAGAL P.PN SABURA SESI PETANG CIK MALATHY PN S.SUSEELA CIK NIRMALA PN KOGILAVANI CIK YOGESVARI PN LETCHUMI PN RASAMMAL PN ZAMARUL ASMIDA PN SELVANAYAKI CIK PUNITHA PN ARUL JOTHI PN JAYAMALAR PN KOMATHI PN ANITA TINGKAT 1 .PN KALAVATHI TINGKAT 2 BLOK C BAWAH .PN VERINICA TINGKAT 3 .SUMBER .PN KARTIANI .