Anda di halaman 1dari 10

SEKOLAH KEBANGSAAN RKT SRI LEDANG

KERTAS KERJA CADANGAN PROGRAM SEMASA PEPERIKSAAN UPSR


1. PROGRAM IRINGAN DOA CALON UPSR 2. MAJLIS RESTU ILMU

VISI
SEKOLAH UNGGUL PENJANA GENERASI TERBILANG

MISI
MEMBANGUN POTENSI INDIVIDU MELALUI PENDIDIKAN BERKUALITI

KERTAS KERJA CADANGAN MAJLIS RESTU ILMU SK RKT SRI LEDANG TAHUN 2011 M / 1423 H

Tarikh Hari Masa Tempat

: : : :

09.09. 2011 Jumaat 10.20 11.50 Surau SK RKT Sri Ledang

1. Program : Majlis Restu Ilmu Calon-calon UPSR 2011.

2. Matlamat :

Memberi semangat dan sokongan kepada semua calon yang akan menduduki peperiksaan UPSR pada 13,14 dan 15 September 2011.

3. Objektif:

Semua calon UPSR dapat memohon restu seterusnya dapat menduduki peperiksaan dengan jiwa yang tenang serta minda yang cerdas.

4. Sasaran : 4.1 Semua murid tahun 6. 4.2 Semua guru. 4.3 Ibubapa / penjaga murid tahun 6. 4.4 AJK PIBG

JAWATANKUASA MAJLIS RESTU ILMU PERINGKAT SEKOLAH

Pengerusi Naib Peng. 1 Naib Peng. 2 Naib Peng. 3 Setiausaha Pengacara Majlis Bacaan Doa Persiapan tempat

: En. Abd Ghafar bin Hj. Kassim (Guru Besar SK RKT Sri Ledang ) : Pn. Hjh Maznah bt Hj.Ali Othman ( GPK KOKU) : Tn.Hj.Ismail bin Abd Hamid ( GPK 1 ) : En.Abu Zaki bin Mahat ( GPK HEM ) : Pn. Siti Rosnah bt Hj.Selamat : En. Baharil Ihzal bin Baharuddin : Tn.Hj.A. Rahim bin Sarbini : 1. En. Suhaimi bin Mohamed 2. En.Mohd Azmi bin Mamat

PA Sistem

: 1. En. Rosli bin Talib 2. En. Rizal bin Sulehan

Rakaman Peristiwa Kawalan Murid

: En. Mohd Amar Asyraf bin Abd Rahman : 1. Norema bt Hashim (T1)

2. Pn. Azlina bt Abu Bakar (T2) 3. Pn. Salmiah bt Ab Rahim (T3) 4. Pn. Norzamrina bt Sapiai (T4) 5. En. Rizal bin Sulehan (T5)

6. Pn.Hjh Warilah bt Senin (T6)

ATURCARA MAJLIS RESTU ILMU.

10.20

- Murid berhimpun di surau. - Bacaan Doa ( Tn.Hj A. Rahim bin Sarbini )

10.30

- Ucapan Guru Besar. - Taklimat oleh GPK KOKU Program Iringan Doa Restu murid tahun 6 (13-15 Sept) Ucapan wakil ibubapa. Ucapan wakil guru Pn Hjh Warilah Ucapan wakil murid Muhammad Nur Zharif Majlis bersalaman dan mohon restu murid dengan guru, Murid dengan ibubapa. Ibubapa dengan guru

11.50

- Bersurai.

PROGRAM IRINGAN DOA CALON UPSR. Tarikh Hari Masa Tempat : : : : 13-15 September 2011 Isnin- Rabu 7.00 pagi T6- Pejabat lama. T4- Bengkel KH T5-Makmal Sains 1. Program : Program Iringan Doa Calon-calon UPSR 2011.

2. Matlamat : Memberi kekuatan rohani serta membantu calon UPSR dengan iringan doa bagi memudahkan menjawab soalan peperiksaan.

3. Objektif: Calon dapat menduduki peperiksaan dengan tenang dan mengikut arahan peperiksaan dengan baik.

4. Sasaran : 4.1 Semua murid tahun 4,5 dan 6. 4.2 Ibubapa murid tahun 6. 4.3 Semua guru.

5. Aktiviti: 5.1 Bacaan Yasin. 5.2 Minum madu dan jus doa 5.3 Sarapan pagi. 5.4 Murid tahun 4 dan 5 terus ke bilik yang dikhaskan.

6. Aturcara program: 7.00pagi - Murid tahun 6 berkumpul di pejabat lama bagi menjalankan aktiviti Bacaan Yasin dan sarapan pagi. 8.00pagi - Murid tahun 6 masuk ke dewan peperiksaan. - Murid tahun 4 dan 5 beserta guru dan ibubapa ke surau sekolah untuk :. 1. Bacaan Yasin 2. Solat Hajat- 12 rakaat 6 salam. 3. Solat Dhuha 2 rakaat. 9.50pagi 10.10pagi 01.10 - Rehat - Murid tahun 4 dan 5 masuk ke kelas masing-masing. P&P seperti biasa. - Balik

Majlis Restu Guru 2010 Tarikh : 04/10/2010 ( Isnin ) Tempat : Tapak Perhimpunan SMKDSN Matlamat : Untuk

melahirkan anak saing dan cemerlang.

didik

yang

berbudi

luhur,

berketrampilan,

berdaya

Membimbing dan Menanam

memupuk nilai budi serta sikap menghargai guru.

sikap hormat-menghormati.

Objektif :
Menanam Memohon Semoga

rasa hormat dan menghargai guru. restu guru dan penguasaan ilmu sebelum peperiksaan.

mendapat keberkatan ilmu dan doa restu dari guru. sikap sopan santun dalam adab berguru. sikap keluhuran budi. rasa Sayangkan Guru dan Sekolah.

Menyemai Memupuk

Meningkatkan

-MEMBERI ILMUAdalah kami guru-guru SMK Dato Shamsudin Nain Yang telah mengajar, mendidik dan menitiskan ilmu pengetahuan Kepada calon-calon PMR dan SPM sesi 2010 Pada pagi ini 04hb Oktober 2010 bersamaan 28 Syawal 1431H Dengan penuh keikhlasan dan rela hati Dengan rasminya merestui, meredhai dan menghalalkan segala ilmu kepada pelajar-pelajar yang kami sayangi Kami berharap pelajar-pelajar dapat memahami, menerima dan memanfaatkannya. Kami doakan semua pelajar akan mendapat ketenangan jiwa semasa menghadapi peperiksaan Dapat menjawab semua soalan denga teliti dan sebaik mungkin Dapat menggunakan masa dengan bijak dan cermat Dapat membuat pesediaan mental dan fizikal yang rapi Semoga dengan itu akan memperoleh keputusan yang cemerlang di dalam PMR dan SPM seperti yang diharapkan.

-MENERIMA ILMU-

Kami
Anak-anak didik tingkatan 3 dan 5 sesi 2010 Dengan rasa rendah diri, ikhlas serta penuh keinsafan Menerima segala curahan ilmu para guru Yang tabah mengajar tanpa rasa jemu Sabar mendidik kami

Menjadi insan berilmu Guru Tidak terhitung bakti dan jasamu Tidak terbalas budi dan pengorbanan sucimu Dalam mewarnai masa depan kami Penuh bermakna Demi limpahan jasa keramatmu Kami kalungkan Segunung penghargaan dan terima kasih Buatmu selama-lamanya Guru Kami berjanji Menghadiahi dirimu, Jua keluarga tercinta Kuntuman bunga-bunga kejayaan Untuk itu Restuilah perjuangan suci kami Dalam peperiksaan PMR dan SPM bakal menjelang Dengan rimbunan doa kudusmu Terima kasih guru!!!!!!!