Anda di halaman 1dari 16

1 1.

0 PENDAHULUAN

Pada masa kini perbagai teknologi yang canggih telah wujud. Kewujudan teknologi membawa perubahan dan kemodenan yang besar terhadap dunia. Dalam mengejar arus kemodenan dan kemajuan terdapat sekumpulan manusia yang melanggar hukumhakam yang telah ditetapkan oleh Allah SWT. Sehingga dikalangan mereka juga membawa fahaman-fahaman yang menyeleweng. Ada dikangan mereka tidak mempunyai tuhan dan sebagainya.

Disebalik kemodenan yang diagung-agungkan manusia samada golongan barat dan pengikutnya tersimpan seribu satu agenda daripada puak-puak yang sebenarnya ingin menghancurkan Islam dan ummatnya. Perkara ini sebenarnya telah dijelaskan oleh Allah SWT didalam al-Quran yang bermaksud:

Tidak sesekali redha arang yahudi dan orang nasrani sehingga kamu mengikuti mereka.

Di dalam kertas kerja yang serba ringkas ini diterangkan serba sedikit tentang ringkasan sebuah buku bertajuk Bidak-bidak di papan catur Iblis , dikarang oleh William Guy Car yang menceritakan peristiwa yang penting disebalik revolusi yang sering kali diagung-agungkan.

2 2.0 RANCANGAN KOMPLOT INTERNASIONAL

Rancangan komplot internasional ini telah lama berlaku, perancangannya semenjak zaman kedatanmgan Nabi Isa as. Namun perancangan mereka cukup rapi sehingga dapat memberi kepercayaan kepada masyarakat manusia. Di dalam bab pertama ini, penulis di dalam buku ini menceritakan tentang macam mana yahudi mernguasai, menjerat manusia dalam perangkap syaitan.

Pada peringkat permulaan mereka mengatur beberapa komplot yang mempunyai pergerakan secara berkumpulan yang dikenali sebagai Ilumuniti. Pada peringkat awal puak Ilumuniti ini hanya sedikit bilangannya kemudian menjadi makin bertambah dan ramai. Mereka diletakkan pada tempat-tempat tertentu untuk mengaburi mata masyarakat. Di antara tempat yang strategik untuk memastikan mereka berjaya, mereka telah menyerang atau mengembangkan ideologi dalam pentadbiran, bidang keilmuan di universiti, bidang ekonomi, politik dan lain-lain.

Menurut rancangan yg telah disemak oleh oleh Weishoupt, beberapa pendekatan telah digunakan di antaranya ialah:

2.1 Penggunaan rasuah wang dan seks. Orang yang menduduki tempat-tempat tertinggi disogok bagi menutup mulut mereka. Pada asalnya sogokan itu hanya biasa, kemudian mereka mencari kelemahan orang yang menerima sogokan dan seterusnya mereka menyerang pemikiran dengan ugutan.

2.2 Mereka juga meletakkan anggota ilumuniti di kerusi universiti. Kesannya supaya masyarakat terpengaruh dengan ideologi yang dibawa oleh mereka. Mereka yang mempunyai potensi dan terpengaruh diberi latihan yang secukupnya.

2.3 Kemudian mereka juga menguasai media massa. Hasilnya berita yang asli faktanya diputarbelitkan dan menampakkan ideologi mereka iaitu supaya terbentuknya ideologi yang menyatakan bahawa sebuah pemerintahan dunia sahaja yang dapat menyelesaikan permasaalahan manusia.

3 3.0 PERGERAKAN REVOLUSI INTERNASIONAL

Di dalam bab ini menceritakan beberapa peringkat yang dilakukan semasa berlaku revolusi Internasional, di antaranya ialah:

Peringkat yang pertama mereka memecahkan pemikiran, politik, sosial ekonomi dan agama masyarakat. Apabila masyarakat sedang sibuk bertekak dalam hal ini mereka membawa satu ideologi baru iaitu fahaman wahdatul wujud. Fahaman ini mereka kemaskan dengan hujah- hujah yang konkrit.

Dari sudut lain pula mereka juga menjalankan racun-racun atau dadah pemikiran sehingga masayarakat lari dari sudut agama. Lihat sahaja agama Kristian, walaupun pada pandangan mata kasar masyarakat melihat agama kristian berkembang namun pada hakikatnya orang Kristian tidak lagi mengamalkan ajaran Kristian. Masyarakat menjadi bodoh, dungu dalam agama walaupun pada pandangan mata biasa mereka mempunyai banyak ilmu pengetahuan. Ini dibuktikan dengan pelanggaran nilai norma hidup.

Disamping itu juga racun perosak Atheis turut ditaburkan. Kesannya ada dikalangan manusia menolak adanya tuhan dan penciptaan alam ini terjadi dengan sendirinya. Katanya alam ini semula jadi.

Di antara lain lagi mereka memperalatkan masyarakat yang mempunyai semangat kepahlawanan yang tinggi untuk keperluan mereka. Racun Atheis yang digunakan meresap masuk dalam diri-diri puak Aryan. Hasil daripada racun Atheis juga melahirkan fahaman Komunisme.

Dalam masa yang sama juga, mereka membahagikan penduduk dunia kepada beberapa kumpulan, raja, paderi, panglima dan rakyat jelata. Kemudian yahudi memperalatkan mereka sebagaiman catur yang akan dimainkan, mereka menganggap semua manusia halal dihapuskan.

4 4.0 REVOLUSI DI NEGARA INGGERIS

Terdapat beberapa kumpulan yang digunakan dalam revolusi ini. Di antaranya golongan Aryan, Simetik dan lain-lain. Namun apabila menyebut golongan Aryan, haruslah diingatkan bahawa tidak kesemua bangsa Itali dan Jerman melakukan jenayah kepada manusia. Hanya sebilangan daripada pemuka Aryan sahaja yang bertindak begitu, ini kerana pergerakan mereka (nazi) adalah ingin menewaskan komunis internasional dan zionis politik.

Didalam buku ini menceritakan bahawa sejarah membuktikan Yahudi (pemakan riba) pada masa lampaunya hanya sekadar memperniagakan hamba abdi sahaja. Namun begitu mngikut catatan sejarah juga puak Yahudi juga berniaga sesuatu yang haram seperti dadah, pelacuran, penyeludupan arak, penyeludupan barang kemas, air wangi dan beberapa barang yang dikenakan cukai. Hasil daripada itu berlakulah rasuah, salah guna kuasa dan keruntuhan moral dikalangan masyarakat. Perkara ini berlakulah sehingga sampai pada satu tahap, bahawa bangsa Yahudi dapat mengawal dan mengeluarkan mata wang. Kesannya mereka mempunyai Bank of England

Kemudian jika kita melihat pada satu tahap bangsa Aryan berazam untuk menghancurkan Yahudi, kerana mereka mengetahui betapa bahayanya kaum Yahudi kerana Yahudi telah berkuasa dalam bidang perrniagaan dan kewangan di Eropah. Hasil daripada ini jugalah mereka mencari beberapa orang raja untuk memulakan perang suci.

Pada asal penglihatan orang yang ambil bahagian dalam perang suci ialah pengawal keselamatan haji (melawat kubur nabi Isa as) dan ingin mendirikan

pemerintahan di Palastin. Namun begitu pada hakikatnya peperangan ini bertujuan untuk membahagikan penduduk Eropah kepada dua bahagian. Walaupun peperangan berlaku dengan hebat namun orang Islam masih mengusai Palastin. Kesannya negara yang mengawal agama Kristian kehilangan berjuta wang dan berjuta nyawa. Tetapi yamg pelik lagi ajaibnya puak Yahudi pemakan riba bertambah kuat.

5 Kemudian di sini diceritakan pada tahun 1215 raja-raja dan pemerintah serta pihak gereja bermesyuarat supaya peperangan suci di teruskan lagi untuk mencegah korupsi yang tidak bermaruah. Yahudi ini mesti di keluar dari kawasan yang ditentukan. Pada tahun 1253 kerajaan Perancis telah menghalau kaum Yahudi dalam negaranya kerana enggan mematuhi undang-undang. Pada tahun 1255 kaum Yahudi dapat mempengaruhi kesemua pembesar gereja dan bangsawan. Rahib Nasrani dan hukama Yahudi menjadi anggota Ilumuniti. Mereka ini telah didedahkan dan berlakunya penjatuhan hukuman mati ke atas sekurang-kurangnya 18 orang Yahudi.

Setelah kematian raja Henry ke 3 raja Edward telah dilantik. Beliau telah membuat keputusan Yahudi semestinya memberhentikan riba. Pemakan riba dikalangan Yahudi menetang. Pada tahun 1290 raja Edward telah menghalau yahudi daripada England. Selepas daripada penghalauan itu maka raja lain di Eropah turut berbuat demikian. Selain itu juga di Spain pengusiran kaum Yahudi dilakukan oleh pihak gereja dengan alasan mereka telah murtad dan bertopengkan agama Kristian.

Namun begitu di Spain pemakan-pemakan riba dikalangan Yahudi berjaya mendapatkan cagaran bagi hutang yang diberikan oleh kerajaan kepada rakyat. Kemudian mereka menggunakan peluang tersebut untuk membangkitkan tindakan rakyat. Khutbah paderi Fernando Martenez telah membangkitkan semangat rakyat. Hasilnya rakyat dibunuh termasuk kaum pemakan riba. Selepas daripada peristiwa itu juga Itali, portugal, Itali dan Bavaria menghalau orang yahudi daripada negara mereka. Namun begitu pada masa tersebut orang yanhudi telah berpengaruh dan mendapat perlindungan daripada sesetengah negara Katolik.

Peristiwa-peristiwa pengusiran ini menyebabkan mereka berdendam, mereka menyusun sebuah revolusi dunia berasaskan keganasan. Kesemua ditanggung dari sudut kewangan oleh paderi atasan dan jutawan fahaman Internasional. Akhirnya muncul sebuah pertubuhan Komunis Internasional. Segala perancangan disusun dengan rapi sehingga mereka dapat memasuki negeri di Eropah. Mereka memulakan rancangan di England.

6 Cara yang pertama mereka lakukan ialah dengan mernyuntik jarum permusuhan antara raja dengan kerajaan, di antara majikan dengan tuan tanah, kilang dengan pekerja, gereja dengan pemerintah dan beberapa fitnah yang lain-lain dalam hal politik. Hasilnya juga mereka dapat memperalatkan pihak yang menyokong

mereka dengan mengatur rusuhan-rusuhan bersenjata.

Akhirnya revolusi dan yang terlibat dalam revolusi tersebut mendapat habuan. Sebaik sahaja jeneral Belanda itu menduduki takhta Inggeris, ia memujuk kerajaan supaya meminjam sejumlah besar wang daripada usahawan Yahudi. Akhirnya yahudi meminjamkannya dengan mengemukakan beberapa syarat. Pertama rahsia identiti mereka. Kedua pengarah bank of England diberi hak di sisi undang-undang. Ketiga mereka hendaklah memperkukuhkan hutang kebangsaan membayar hutang dengan faedah dengan mengenakan cukai secara langsung ke atas rakyat Inggeris. Kemudian hutang tadi meningkat berkali ganda.

7 5.0 REVOLUSI PERANCIS DAN ORANG YANG TERLIBAT

Dalam bab ini diceritakan nama-nama yang terlibat secara langsung dalam membangkitkan revolusi Perancis dan cara yang dibuat. Orang Yahudi bernama Amschel Moses Bauer, Amschel Moses Bauer dan lian-lain daripada bangsa yahudi secara keturunannya lagi telah aktif bermula daripada membuka kedai mata wang kepada pekerjaan bank. Pada masa ini menurut Rothcild, menjelaskan bagaimana revolusi inggeris disusun.

Walaupun terdapat kesilapan namun tujuan utama revolusi sebenarnya telah tercapai. Pemilik bank telah dapat menghasut kebangkitan revolusi ini juga telah dapat mengusai ekonomi kebangsaan dan mempersatukan hutang-hutang negara. Dengan tipu helah yang licik mereka meningkatkan jumlah hutang-hutang negara dengan membantu membiayai peperangan dan pemberontakan.

Di sini diceritakan rangka pakatan sulit mereka. Anataranya ialah manusia mempunyai naluri ganas berbanding dengan kejahatan, untuk mengendalikan mereka haruslah dengan keganasan bukan perundingan. Yang kedua, mereka mendakwa kebebasan politik bukan hanya tanggapan dan bukan hakikat. Untuk merampas kuasa politik perlulah menggunakan dan menyebarkan fahaman libralisme.

Mereka menganggap apabila libralisme menggantikan akidah, kesannya orang ramai tidak dapat menggunakan kebebasan itu dengan cara sederhana dan ia pasti menimbulkan peperangan Kelas. Diantaranya juga ialah mereka mengatakan pemerintah yang berpegang pada prinsip moral bukan seorang ahli politik yang bijak kerana dia membiarkan dirinya terdedah dengan bencana.

Di antaranya lagi menjumpai sejenis HAK yang baru, menyerang d iatas nama hak orang gagah dan menghancurkannya. Mereka juga menganjurkan pendekatan psikologi bertujuan mengawal rakyat. Mereka berpendapat bahawa kumpulan perusuh itu buta dan akan mengikut orang-orang yang pandai memujuk.

8 Disamping itu juga mereka menganjurkan segala jenis alkohol, dadah, maksiat, kerosakan moral dengan cukup teratur untuk meruntuhkan kaum muda-mudi. Pusat sosialty ladies turut dibuat bertujuan untuk merosakkan semua golongan. Manakala dalam bidang politik mereka mendakwa mempunyai hak memiliki harta benda tanpa rasa teragak-agak dengan mengumumkan negara kita berjalan melalui jalan penaklukan secara damai.

Mereka juga sering menggunakan slogan-slogan tertentu dengan ayat yang membolehkan mereka mempengaruhi seperti Kebebasan, Persaudaraan . Mereka mendakwa dengan perkataan ini boleh menundukkan sesuatu kuasa.

Di antara lain juga mereka meletakkan garis pentadbiran kepada mereka yang mempunyai kekayaan. Dan mereka yang dijadikan penasihat jurusalem mereka yang dididik. Dalam hal propaganda mereka berpendapat orang yang berkuasa ialah orang yang dapat mengusai maklumat. Segala tuduhan dan fitnah perlulah dibangkitkan demi mencapai kejayaan.

Mereka juga kadang-kadang menggunakan kemelesetan ekonomi. Kesannya ramai penganguran dan kelaparan yang sengaja dilakukan. Ianya untuk mentadbir dengan lebih konfiden. Kemudian dia menerangkan dengan jelas rancanganrancangan yang akan membangkitkan peperangan melaui revolusi.

Kemudian mereka juga membincangkan perkara diplomasi selepas perang. Diplomasi sulit mestilah ditekankan kerana pada masa inilah agen dan talibarut mereka diserap dalam sektor organisasi. Manakala dari sudut ekonomi pula rancangan untuk merampas tanah dan kilang dari Goyim turut dilakukan. Mereka menggunakan atau menghasut pekerja supaya meminta gaji yang lumayan dengan kadar kerja yang berkurangan.

Di antara lainnya mereka sentiasa menyarankan penambahan alat sejata agar goyim itu melakukan kemusnahan. Disamping mendapat bantuan dari jutawan-

jutawan, di antaranya juga mereka menjalankan ideologi palsu untuk merosakkan pemikiran anak muda.

9 Dan yang terakhir mereka meletakkan dasar undang-undang nasional dan internasional mestilah tidak ditukar ganti untuk menghancur lebur tamadun Goyim dengan memutar belit penafsiran supaya berlaku percanggahan yang banyak dan membawa kehancuran.

Kesannya

apabila

semangat

menentang

kuasa-kuasa

perlembagaaan

dibangkitkan dalam hati rakyat jelata maka barulah usaha-usaha sebenar untuk membangkitkan revolusi sebenar dijalankan.

10 6.0 KEJATUHAN NAPOLEON

Di dalam buku diterangkan secara langsung bagaimana berlakunya kejatuhan Napoleon. Pada masa ini keadaan negara sudah mula kacau akibat geraka-gerakan yang dilakukan secara terancang oleh Ilumuniti. Mereka mula menghapuskan orangorang yang menghalang gerakan mereka. Kadang-kadang mereka mempergunakan orang tersebut dan setelah didapati orang tersebut berbahaya dalam rancangan mereka. Maka orang tersebut dibunuh.

Pada tahap yang pertama, mereka telah menguasai kebangkitan Perancis. Mereka kemudiannya mengambil bahagian dalam komplot International, ini bertujuan memperkukuhkan politik dan ekonomi mereka. Amscel Mayer telah mendidik anaknya, Nathan. Hasilnya Nathan menjadi hebat dan dapat mempergandakan keuntungan. Akhirnya dia dapat menguasai bank of England. Mereka dapat menguasai kewangan di Jerman, Perancis dan Belanda. Akhirnya pemilik bank membuat keputusan untuk mengambil Napoleon sebagai alat kemahuan mereka. Mereka menjalankan perang yang dinamakan sejarah Napoleon Wars bertujuan menjatuhkan beberapa kuasa raja di Eropah. Akhirnya Napoleon ini berjaya mengusai Eropah dan ia melantik dirinya sebagai raja. Beliau melantik adiknya menjadi raja di tiga tempat negeri yang lain.

Setelah kejayaan Napoleon, lintah-lintah darat mula menjalankan misi mereka. Lintah darat bergabung sesama mereka untuk mengambil keuntungan. Gabungan mereka menjayakan mereka mendapat kilang besar seperti, kilang peluru, perkapalan, lombong, kilang bahan kimia, depo bekalan dadah dan lain-lain. Pada masa ini Napoleon dikatakan semakin ego sehingga mengutuk lintah darat secara terangterangan. Akhirnya dia mengalami kekalahan yang besar semasa perang di Rusia apabila ketenteraan dan bekalan peluru disabotaj.

Dari sudut yang lain pula serangan secara sulit daripada agen-agen yang diletakkan di badan-badan tertentu akhirnya memaksa Napoleon turun daripada takhtanya. Walaupun pada hakikatnya ia mempunyai angkatan tentera yang hebat.

11 7.0 REVOLUSI AMERIKA

Dalam bab ini dibincangkan bagaimana mereka menjalankan revolusi di Amerika. Perlu diingatkan kewangan merupakan sesuatu yang pokok yang amat penting dalam memastikan berjalannya Revolusi yang diinginkan.

Mereka telah mengatur cara yang terbaik untuk melobi samada dengan ugutan dan sebagainya. Majoriti rakyat Amerika menganggap perlembagaan sebagai

terhormat. Dengan menggunakan polisi lama yang amat baik maka jemaah pengarah bank of England telah melantik talibarut yang bernama Alexander Hamilton untuk mewakili kepentingan mereka di Amerika Syarikat. Pada tahun 1780 mereka mencadangkan ditubuhkan satu lagi bank Federal Bank, padahal penubuhan bank ini sangat merugikan kerana menyebabkan berlakunya hutang dengan bank of

England padahal bank of England ini kepunyaan Yahudi. Di samping itu mereka menggunakan keuntungan peperangan untuk menurunkan taraf kemiskinan. Pada tahun 1811, bila perkara memperbaharui charter bank of England. Mathan Rothchild telah berjaya memegang kuasa di bank-bank Internasional. Pada hakikat yang sebenar penguasaan bank boleh mempengaruhi peperangan walaupun Amerika menafikannya. Kerajaan British telah menjadi alat kepada bank of England pada tahun 1812. Akibat serangan tersebut kerajaan Amerika Syarikat terpaksa meminta pendamaian dan memohon bantuan kewangan. Bantuan kewangan ini merupakan hutang dan perlu dijelaskan kepada bank-bank Internasional.

12 8.0 MANIPULASI KEWANGAN

Setelah kejayaan mereka terhadap bank-bank di Eropah, mereka mula mengambil kesempatan mendesak pihak yang bertanggungjawab. Mereka pada mulanya mendesak logam emas sahaja yang dijadikan asas yang tunggal bagi pengeluaran wang kertas. Pada tahun 1870 bank mengalami sedikit kerumitan untuk mengontrol mereka. Ini disebabkan sejumlah besar wang syiling di Amerika di tempa daripada perak dan keputusannya penempaan wang perak terpaksa di berhentikan. Tambahan lagi Amerika mempumyai bayak perak dan sedikit emas maka merudumnya ekonomi di Amerika pada masa tersebut. ini juga faktor

Mereka juga mengutus perasuah untuk merasuah anggota penting di dalam dewan perundangan Amerika. Dengan rasuah dan hasutan tersebut agen mereka telah dapat mengemukakan rang undang-undang untuk memperbaiki undang-undang tempaan wang. Tiga tahun daripada rang undang-undang tersebut digubal barulah diketahui tujuan sebenarnya adalah untuk menyingkirkan logam perak daripada menjadi mata wang.

Hal ini berterusan sehingga berlakunya sistem Federal Reserve yang memberi perlindungan kepada rakyat yang menyimpang wang di bank-bank Amerika. Sejak berjalammya sistem ini angka statistik menunjukkan bahawa 14,000 terkandas. Penyimpan wang kehilangan wangnya.

13 9.0 PERISTIWA YANG BERLAKU SEBELUM KEBANGKITAN

REVOLUSI RUSIA

Napoleon telah menyerang Rusia pada tahun 1812 menggegarkan seluruh rakyat Rusia. Alexander I ambil langkah untuk menyusun penyatuan di seluruh empayar Rusia. Beliau telah meringankan sekatan terhadap Yahudi dan menawarkan perkerjaan kepada mereka yang mahir. Ianya bertujuan supaya Yahudi menyesuaikan diri dengan cara hidup orang Rusia.

Hal ini berlainan pula dengan anaknya. Selepas anaknya Nicholes mengambil alih pemerintahan di antaranya ia mewajibkan supaya kanak Yahudi dimasukkan di sekolah Rusia (kerajaan) tujuannya untuk menghilangkan prasangka keagamaan. Walau bagaimanapun hasilnya tidak memuaskan.

Kesan kaedah yang dilakukan orang Yahudi menjadikannya orang yang terpelajar di Amerika. Kemudian pada zaman Alexander II, beliau seoarang yang agak baik, akhirnya beliau memerintahkan orang Yahudi yang keluar daripada

Universiti diambil kerja. Walaupun begitu pemimpin revolusi dunia daripada Yahudi tetap berazam ingin meneruskan pergerakan revolusi dunia. Untuk itu beberapa pembunuhan orang-orang penting dilakukan

Lenin ialah nama kepada seorang lelaki. Ia merupakan pelajar Universiti sebagai peguam tetapi ia tidak bekereja dalam bidang itu. Bangsa Yahudi telah memujuknya menghancurkan kuasa atasan. Namun pada umuya 25 tahun dia lari ke Switzeland. Lenin yang pintar ini mengkaji revolusi Perancis. Bila dapat tahu kuasa sulit yang mewujudkan revolusi Perancis masih bergerak maka ia mengikutinya.

Selepas mempuanyai keputusan dan dasar sendiri Lenin kembali ke Rusia untuk kempen pungut wang, dan tindakan black mail. Ahkirnya pada tahun 1897 dia ditangkap dan dihukum penjara.

14 Pada 1905 Rusia telah berperang dengan Jepun, pada masa ini kerajaan mengambil hati para perusuh. Setelah berita buruk peperangan tersebar. Mogok di kilang telah diseru. Perarakan ke Istana telah dibuat dan akhirnya menjadi kacau. Akhirnya beratus orang ditermbak. Berikutan daripada itu Revolusi menjadi lebih marak. Puluhan ribu rakyat bergabung menjadi ahli Socialist Revolutionary Party.

Pada 2 oktober 1905 pekerja keretapi Rusia telah mogok. 20 Disember mogok diadakan di Petesr Bog sebanyak 90 000 orang. Esokmya 120 ribu orang. Kemudian setelah konggeres diadakan dan mendapat keputusan Lenin bahawa revolusi di Rusia gagal kerana kekurangan kerjasama golongan Mensheviks. Dalam mesyuarat itu Montiv bangkit menghentam Lenin.

15 10.0 REVOLUSI RUSIA 1917

Pada tahun 1910, mesyuarat revolusi dibuat di Landon membincangkan tentang perpaduan. Diantara keputusannya membawa negara kapitalis ke kancah peperangan, menubuhkan pergerakan bawah tanah.

Oleh kerana Rusia baru sahaja menjalani peperangan dengan Jepun maka senanglah bagi mereka untuk membuat kegelisahan dan kesangsian pekerja-pekerja Rusia. Kemudian tindakan sabotaj dijalankan oleh mereka dengan bijak.

Keasannya rakyat kekurangan makanan.

Kekacauan terus merebak luas,

banduan merusuh dan askar mula membrontak membunuh pegawai-pegawai. Di bawah bank Internasional, M.W. Warbug & Sons. memberi Lenin kesempatan untuk berkomunikasai dengan militari Jerman. Kesannya Lenin dapat menyekat kuasa-kuasa pimpinan revolusi bangsa Yahudi.

Apabila balik ke Rusia Lenin bersegera menggunakan propaganda. Lenin telah memerintah anggota Balshevik melakukan rusuhan supaya menghasut pekerja, askar, pengawal kubu, supaya menjatuhkan kerajaan sementara. Maka Lenin dapat memegang teraju kuasa.

16 11.0 PENUTUP

Kesimpulannya, Yahudi merupakan sebuah masyarakat yang licik. Mereka bergerak secara berkelompok dengan teknik dan kaedah yang sangat halus sehinggakan kerajaan atau masyarakat tidak dapat menilai bahawa gerakannya adalah sebuah gerakan yang buruk yang boleh memusnahkan masyarakat. Yahudi ini mempunyai pemikiran penakluk dengan alasan agamanya yang mereka beriktiqad dengan kukuh.

Cara yang paling utama mereka gunakan ialah menguasai ekonomi. Setelah ekonomi dikuasai, ini memudahkan mereka untuk menguasai pemikiran manusia. Mereka selalu menggunakan kaedah pecah dan perintah. Sesiapa yang boleh dijadikan alat akan dijadikan alat dan sesiapa yang tidak boleh digunakan lagi setelah diperalatkan akan dibunuh.

Jelaslah di dalam al-Quran terdapat banyak kisah-kisah yang Allah taala gambarkan tentang Yahudi. Jika kita melihat kepada penafsiran ayat al-Quran kita akan mendapati bahawa mereka ini adalah golongan yang paling banyak dituskan nabi kepada mereka namun sedikit daripada mereka beriman dengan Allah SWT. Rasulrasul dan nabi yang diutuskan dibunuh demi menjaga kepentingan mereka.

Justeru itu umat Islam mestilah sedar nahawa segala yang kita nampak hebat, yang kita agung-agungkan di Barat kebanyakannya daripada masyarakat Yahudi. Dan mereka tidak sesekali redha dengan kehadiran umat Islam.