Teks Juruacara Hari Anugerah Cemerlang 2010

Masa

CUE

ANN 1

Apabila isyarat, Mengumumkan ketibaan, mereka masuk Yang Berbahagia TUAN HAJI MOHD IDRIS BIN HAJI RAMLI, Timbalan Pengarah Pelajaran Negeri Perak dengan diringi oleh yang berusaha ENCIK MOHD SALLEH BIN KHALIDIN YDP PIBG DAN YANG BERUSAHA EN. HASNI BIN HASSHIM,PENGETUA SMK WIRA JAYA MASUK KE DEWAN DAN SETERUSNYA MENGAMBIL TEMPAT.

Masa

CUE Apabila VIP masuk

ANN 2 SEBAGAI TANDA CINTA AKAN NEGARA,MAJLIS DIMULAKAN DENGAN NYANYIAN LAGU NEGARAKU. PARA HADIRIN DIMINTA BERDIRI ………………………………………………………………. PARA HADIRIN DIMINTA DUDUK.TERIMA KASIH.

1

Anuar B. Majlis terlebih dahulu mengucapkan selamat datang kepada Yang Berbahagia TUAN HAJI IDRIS BIN HAJI RAMLI. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh. 2 . HARI INI KITA BERKAMPUNG. guru-guru besar.HASNI BIN HASSHIM Pengetua SMK Wira Jaya. Yang berbahagia En. MERAIKAN MAJLIS PENUH CERIA. Bismillahhirrahmanirrahim. tuan-tuan dan puan-puan seterusnya para pelajar sekalian. Yang berusaha EN. Kanan Pentadbiran Yang Berusaha TN. Kanan HEM. HARI ESOK MEMETIK PERIA. pengetua-pengetua. Dan Selamat Sejahtera Yang berbahagia TUAN HAJI MOHD IDRIS BIN HAJI RAMLI TIMBALAN PENGARAH JABATAN PELAJARAN NEGERI PERAK. Yang Dipertua PIBG SMK Wira Jaya. Noh Pen. Kanan KOKURIKULUM. Yang Berusaha CIK HASNORIDAH BINTI HASSAN Pen. …………………………………………………………………. guru-guru. PANTUN DITUTUR PEMBUKA BICARA HARI INI MENUGAL JAGUNG.. NAMPAK JALUR POHON CEMARA.Masa CUE Setelah VIP duduk ANN 3 DAUN LAYU DI TENGAH GURUN.MOHD SALLEH BIN KHALIDIN. TRADISI MELAYU TURUN TEMURUN. Yang berusaha En. YANG BERBAHAGIA …………………………………………….HAJI AHMAD ZAINUDDIN BIN AHMAD KAMAL Pen.

Dipetik gadis di tepi titi. Masa CUE Selepas bacaan doa ANN 5 Amin ya Rabbil alamin. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Masa CUE Bacaan Doa ANN 4 Bunga mawar cantik tersemat. Seterusnya.MOHD SALLEH BIN KHALIDIN . Che Mat Majlis dengan segala hormatnya. marilah kita sama-sama mengaminkan doa yang akan dibaca oleh Ustaz Mohd. majlis mempersilakan Yang Dipertua PIBG SMK Wira Jaya. Masa CUE ANN 6 Selepas ucapan YDP Majlis mengucapkan ribuan terima kasih atas ucapan yang penuh PIBG bermakna itu tadi. Majlis juga turut merakamkan sekalung terima kasih atas keprihatinan dan kesudian para ibu bapa dan penjaga untuk samasama menjayakan majlis ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Yang Berbahagia En. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Pengetua SMK Wira Jaya. untuk menyampaikan ucapan. 3 . Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada al-fadhil Ustaz atas bacaan doa itu tadi. Bagi menambah keberkatan majlis pada petang ini. PARA HADIRIN YANG DIHORMATI ADAT BERBAHASA MENYAMPAIKAN PESAN ADAT UPACARA MENYAMPAIKAN UCAPAN Bagi meneruskan acara. Mempersilakan. Zaim b. Yang Berusaha EN.ke majlis Hari Anugerah Cemerlang 2011.HASNI BIN HASSHIM untuk mengungkap bicara. Doa dibaca memohon rahmat. Semoga majlis sentiasa dirahmati.

DI SINI ADA PEMIMPIN YANG BERJIWA MULIA. DI SINI ADA PUTERA PUTERI YANG MENDAULATKAN BANGSA. Masa CUE Setelah VIP duduk ANN 9 POHON JATI TEMPAT LELISI DI DAHANNYA BERSARANG TEMPUA KAMI SEMBAHKAN TAYANGAN INFORMASI SEBAGAI PERSEMBAHAN UNTUK SEMUA Hadirin hadirat yang dihormati. Jadi ingatan sepanjang zaman.Masa CUE Selepas Pengetua ANN 7 ucapan Demikianlah tadi ucapan daripada Pengetua SMK Majlis mengucapkan terima kasih atas ucapan tadi. Kini. DI SINI ADA IBU BAPA YANG PRIHATIN PENUH DI JIWA DI SINI ADA PENDIDIK YANG TIDAK PERNAH KENAL ERTI PUTUS ASA. 4 . merasmikan Majlis Anugerah Cemerlang 2011 SMK Wira Jaya. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. kelangsungan. Masa CUE Selesai perasmian ANN 8 ucapan Buah selasih di dalam puan. bersama-samalah kita mendengar kata-kata perangsang dan pembuka minda daripada Yang berbahagia TN HAJI MOHD IDRIS BIN HAJI RAMLI. Dibawa gadis ke tengah laman. Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Yang berbahagia atas ucapan dan kesudian untuk merasmikan majlis anugerah cemerlang itu tadi. Wira Jaya. Takkan hilang jasamu tuan. DI SINI ADA PENGETUA YANG BERJASA.

majlis dengan segala hormatrnya. (Anugerah AKADEMIK) Hadirin sekalian. mempersilakan Yang Berusaha En. Masa CUE ANN 10 Selesai Persembahan Untuk makluman semua.MOHD SALLEH BIN KHALIDIN naik ke pentas bagi menyempurnakan upacara penyampaian anugerah akademik mengikut tingkatan. (Anugerah akademik) 5. Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah akademik mengikut tingkatan PERALIHAN TEMPAT PERTAMA : SHIRLEY THE PUI MUIN TEMPAT KEDUA : TAN WEI LUM TEMPAT KETIGA : KHAN CONNIE 1 RANCANGAN KHAS TEMPAT PERTAMA : MOHD RADZMAN BIN MAT RADZI TEMPAT KEDUA : PRAVENA A/P THANAPAL TEMPAT KETIGA : NUR AFINI BINTI BDUL AZIZ 1 BESTARI TEMPAT PERTAMA : LAM PIN CHONG TEMPAT KEDUA : GOEY CHEA CHIN TEMPAT KETIGA : LAU YUE EN 1 UNGGUL TEMPAT PERTAMA : NUR FITRI NADHIRAH BINTI MAT KHAIRI TEMPAT KEDUA : LIEW CHUN HONG HARAPAN : NUR NABILAH BINTI NOH 5 . Anuar Bin Noh untuk mengiringi Yang Berbahagia EN. persembahan itu tadi hasil usaha Mutimedia PN____________________________________.Bagi menyerikan majlis pada petang ini. Dengan itu. marilah sama-sama kita menyaksikan persembahan multimedia . Pihak sekolah sentiasa memberikan penghargaan atas sumbangan murid-murid yang telah mengharumkan nama sekolah dalam bidang Akademik dan Ko-Kurikulum. Persembahan ini mengimbas semula aktiviti-aktiviti sekolah yang telah berlangsung sepanjang awal tahun ini.

4 KEMANUSIAAN 1 HARAPAN : SHARONJIT KAUR BTH A/P RAVINDER SINGH BATH 4 KEMANUSIAAN 2 HARAPAN :HAMIMAH BINTI ABDUL RAHIM 6 .KITA MULAKAN DENGAN 2 RANCANGAN KHAS TEMPAT PERTAMA : NORRABIAH HANUM BINTI MOHD ISA TEMPAT KEDUA : NURUL MARDHIAH BINTI MOHD IZHAM TEMPAT KETIGA : NUR ATIKAH BINTI AHMAD NORDIN 2 BESTARI TEMPAT PERTAMA : CHONG CHE JEA TEMPAT KEDUA : VISHANTIYNE A/P ATHMALINGAM TEMPAT KETIGA : LEW YUNG LIN 2 UNGGUL TEMPAT PERTAMA : AMYLIA LIEW HARAPAN : LIEW CHAI NEE HARAPAN : MARISKA A/L BAH NGAH 2 DEDIKASI HARAPAN 2 INSAF HARAPAN : CHEW CHEE SENG : LIM WU HONG PELAJAR CEMERLANG TINGKATAN DUA IALAH NORRABIAH HANUM BINTI MOHD ISA …………………………………………………………………… BAGI TINGKATAN : 4 SAINS TEMPAT PERTAMA : RAMAKRISHNAN A/L RAMACHANDRAN TEMPAT KEDUA : NUR FATIHAH BINTI ROSLAN TEMPAT KETIGA : YIP XING YI 4 TEKNOLOGI HARAPAN : FADHILAH FAZIRA BINTI ABDUL RAZAK VEJAYAKUMARAN. SETERUSNYA HARI ANUGERAH CEMERLANG DITERUSKAN DENGAN TINGKATAN 2.1 DEDIKASI HARAPAN 1 INSAF HARAPAN : AFZAL FARHAN BIN ROHIZAT : JIMEE A/K ALONG PELAJAR CEMERLANG TINGKATAN SATU IALAH MOHD RADZMAN BIN MAT RADZI ……………………………………………………………………..

PELAJAR CEMERLANG KESELURUHAN TINGKATAN 4 IALAH RAMAKRISHNAN A/L RAMACHANDRAN PELAJAR CEMERLANG PENDIDIKAN KHAS IALAH: MUHAMMAD FAIQ BAZLI BIN MOHD AMINUDDIN MUHAMMAD FAIZ BIN ADLAN HURI CHOY JIA CHUN Masa CUE ANN 11 Selesai penyampaian Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih akademik & kepada Yang Berbahagia En. UNTUK MAKLUMAN HADIRIN SEKALIAN.DIPERSILAKAN. Hadirin dan Hadirat yang dihormati. USAH DINANTI USAH DITUNGGU TIBALAH KINI SAAT BERDENDANG. MOHD SALLEH BIN KHALIDIN kokurikulum atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi.UNTUK PENGETAHUAN HADIRIN DAN HADIRAT SEKALIAN KUMPULAN INI TELAH MENJADI WAKIL SEKOLAH UNTUK PERTANDINGAN PUISI DAN LAGU PERINGKAT ZON. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha En Anuar Bin Noh untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia . Masa CUE Selesai persembahan ANN 12 Untuk makluman semua persembahan itu tadi adalah di bawah bimbingan *Guru Praktikum. Pihak sekolah sentiasa menghargai jasa dan sumbangan guru yang sentiasa berusaha meningkatkan peratus kelulusan anak-anak didiknya. Majlis mempersilakan kumpulan PUISI DAN LAGU untuk menyampaikan puisi dan lagu yang bertajuk PERPADUAN SATU MALAYSIA DAN PESAN ABANG. En. Untuk itu. DENGAN 7 . SAGU GUNI DI TEPI BENDANG. buat julung-julung kalinya. DI ATAS JETI MEMBUAT SAGU. MOHD SALLEH BIN KHALIDIN Hadirin hadirat yang dihormati. pihak sekolah memberi penganugerahan kepada GURU-GURU yang telah berjaya memperoleh pencapaian 100% dan juga yang telah menunjukkan peningkatan peratusan bagi PMR dan SPM 2010. Sebagai tanda penghargaan daripada pihak sekolah.

SMK WIRA JAYA TELAH MENDAPAT ANUGERAH LOMPATAN SAUJANA DARIPADA JABATAN PELAJARAN NEGERI PERAK.DIPERSILAKAN PUAN HAFIZAH BINTI SAHID UNTUK MATA PELAJARAN SEJARAH 9BAGI MATA PELAJARAN GEOGRAFI PULA DIPERSILAKAN –PN.HASNI BIN HASSHIM untuk menyampaikan anugerah ini . TUAN HAJI MOHD IDRIS BIN HAJI RAMLI dengan diiringi oleh Yg Berusaha EN. Bagi guru-guru yang telah meningkatkan peratusannya dalam mata pelajaran PMR 2010 ialah: Dipersilakan: 1 -PN ZAKIAH BINTI AHMAD UNTUK MATA PELAJARAN BAHASA MELAYU DIPERSILAKAN: 2-PN.Dipersilakan EN.CHITRAH A/P SUBRAMANIAM UNTUK MATA PELAJARAN MATEMATIK. Tanpa melengah-lengahkan masa.NORDIZA BINTI ASPAR 7 -PN ROSIDAH BINTI OMAR UNTUK MATA PELAJARAN PENDIDIKAN ISLAM DIPERSILAKAN 8-DIPERSILAKAN-PN HAJAH NORMAIZA BINTI ABDUL RAHIM JUGA UNTUK MATA PELAJARAN PENDIDIKAN ISLAM DAN AKHIR SEKALI 9-EN.DIPERSILAKAN PN HAMIDIAH BINTI MURSAL UNTUK MATA PELAJARAN MATEMATIK DAN SAINS 6-DIPERSILAKAN PN. Panitia yang telah berjaya memperoleh kelulusan 100% ialah: Fizik .NOR FAZLINA BINTI MOHD MUSANIP UNTUK MATA PELAJARAN BAHASA MELAYU DAN SEJARAH 3 . majlis dengan rasa penuh rendah diri. JUNAIDAH BINTI KAMARUDDIN 8 .PENINGKATAN INI . MOHAMED NOR HASHIM BIN ISA UNTUK MATA PELAJARAN BAHASA INGGERIS 4-DIPERSILAN -PN.MUHAMMAD ZAIM BIN CHE MAT JUGA UNTU MATA PELAJARAN PENDIDIKAN ISLAM Bagi peperiksaan SPM.dipersilakan PN. Panitia yang telah berjaya memperoleh kelulusan 100% ialah: 1 KEMAHIRAN HIDUP BERSEPADU(KEMAHIRAN TEKNIKAL).mempersilakan sekali lagi. 7-DIPERSILAKAN ENCIK MORTAZA BIN ABDULLAH UNTUK MATA PELAJARAN SAINS 8. CIK HASNI BINTI HUSSIN 2 KEMAHIRAN HIDUP BERSEPADU(EKONOMI RUMAH TANGGA)-DIPERSILAKAN PUAN NORAIDAH BINTI MOHD NOOR.LIM CHER ENG JUGA UNTUK MATA PELAJARAN BAHASA INGGERS 5.Dipersilakan Pn FARIDAH BINTI HASSAN. Bagi peperiksaan PMR 2010.

PUAN RUSMAWATI BINTI JANARO DAN AKHIR SEKALI.Biologi . FARIDAH BINTI HASSAN Sejarah – PUAN NORAINI BINTI ZAINOL Matematik .PUAN KALIAMMAH DEVI A/P V.PN HO YEE WAN . HIEW YEE THAI Tahniah diucapkan.PN. ROSLAINI BINTI ZALI KIMIA – PN.Untuk itu majlis mempersilakan PN HAJAH NOR HAWA BT MOHD MOHYUDIN -TUAN HAJI SUFFIAN B HAJI AFFANDI BAHASA INGGERIS-EN.PN SITI NORHAIDZA ADURA BINTI ABU HAMIS Sains Pertanian . Pelajar yang berjaya memperoleh 8 A dalam peperiksaan PMR ialah: 1 AMRINA ROSHADA BINTI MOHD NOOR 2 NOOR AZWA LAILA BINTI AHMAD ADZMAN 3 PRAVENA A/P RAMACHANDRAN Pelajar yang berjaya memperoleh 7A 1B dalam peperiksaan PMR ialah: 1 AU MUN FOONG 2 MAH CHEE HANG Manakala FHILOMENA IRIEN LIEW – 6A 1B YEW LEONG KIT. CHITRAH A/P SUBRAMANIAM PENDIDIKAN SENI VISUAL-ENCIK JAMAL BIN DRIS Mata pelajaran yang telah menunjukkan peningkatan pencapaian ialah: BAHASA MELAYU .MOHD NOR HASHIM BIN ISA PENDIDIKAN MORAL.PN. Bahasa Cina .EN. Masa CUE Selesai Panitia ANN 13 anugerah Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah kepada pelajar cemerlang bagi PMR tahun 2011.6A 2B 9 . RAMAN Perdagangan .PUAN HAJAH MARLINI BINTI DAUD Sains .

pelajar terbaik PMR NUR HIDAYAH BINTI MAHIYUDDIN yang berjaya memperoleh pencapaian cemerlang iaitu 5A + .BAHASA MELAYU.Masa CUE ANN 14 Selesai anugerah Seterusnya anugerah pelajar terbaik SPM tahun 2011 ialah.2A. 1C TAM YIK QUAN memperoleh 4A.1B+ 1B. 1B.1C. pelajar terbaik dalam mata pelajaran BAHASA INGGERIS ialah ADAM MICHAEL Pelajar terbaik dalam mata pelajaran MATEMATIK MUHAMMAD FARIZ BIN DZAZALI ialah Pelajar terbaik dalam mata pelajaran SAINS ialah WONG CHIN HAO Pelajar terbaik dalam mata pelajaran PEND.BIOLOGI.3A-. 1B.BAHASA CINA.1D Beliau memperoleh pencapaian terbaik dalam mata pelajaran FIZIK Seterusnya. 1A.1B+ Beliau memperoleh pencapaian terbaik dalam mata pelajaran MATEMATIK TAMBAHAN.MATEMATIK. dan MATEMATIK seterusnya PATRINA ANJALI A/P D.3A-.DAN PENDIDIKAN MORAL YEW CHEW YEE memperoleh 2A+ 3A 4A. 1C AHMAD SYAHMI BIN AHMAD ZAINI memperoleh 3A+ 1A.6A 2B Beliau memperoleh pencapaian terbaik dalam mata pelajaran PRINSIP AKAUN. 2ABeliau juga memperoleh pencapaian terbaik dalam mata pelajaran PENDIDIKAN ISLAM.SWAMI GWEKANANDAM memperoleh 1A. SENI VISUAL pula ialah MUHAMMAD ZULHAZIM BIN ZULKIFLI IN AHMAD NIZAR Dan Relajar terbaik dalam mata pelajaran LUKISAN KEJURUTERAAN ialah AHMAD WILDAN B IN AHMAD NIZAR Masa CUE ANN 16 10 .DAN KIMIA AHMAD SYAHMI BIN AHMAD ZAINI memperoleh 3A+ 1A.SEJARAH.

Anugerah Khas Tokoh Pelajar Sekolah dianugerahkan kepada Saudara MEOR SYAHREYZAN ADLI BIN AHMAD JAMILLULIL.Selesai anugerah Seterusnya . -TERPILIH MEWAKILI PERINGKAT NEGERI DALAM KEJOHANAN BOLA JARING MSSPK DAN JUGA TELAH MENJADI JOHAN. -TERPILIH MEWAKILI DAERAH KINTA UTARA UNTUK PERTANDINGAN BOLA BALING LELAKI BAWAH 18 TAHUN DAN MENDAPAT NAIB JOHAN ANUGERAH SUKAN 2011 YANG KEDUA DIANUGERAHKAN KEPADA NOORASYEIMAH BINTI MOHD RASHID:PENCAPAIAN BELIAU DALAM SUKAN IALAH: -TERPILIH MEWAKILI PERINGKAT NEGERI DALAM KEJOHANAN BOLA BALING MSSM DAN TELAH MENJADI JOHAN. akademik. disampaikan pula anugerah khas kepimpinan anugerah mata pelajar: pelajaran terbaik Dipersilakan. Anugerah ini diberikan kepada beliau kerana beliau merupakan seorang pelajar yang berketrampilan dari segi kepimpinan. PENOLONG KETUA PLATUN KADEN REMAJA SEKOLAH 2010 3. disampaikan pula anugerah sukan 2011 diberikan kepada pelajar yang cemerlang dalam bidang sukan: ANUGERAH SUKAN 2011 YANG PERTAMA TELAH DIBERIKANKEPADA MARVIN W’ NG PHILIP. Antara pencapaian beliau ialah : 1.PENCAPAIAN BELIAU DALAM SUKAN IALAH: -JOHAN PERTANDINGAN BOLA TAMPAR LELAKI BAWAH 18 TAHUN PERINGKAT DAERAH. TELAH MENDAPAT PANGKAT SEBAGAI KOPERAL 11 . 1 2 3 4 5 6 7 KETUA PENGAWAS SEKOLAH – NUR AZIYATUL AMEERA BINTI KUSAIRI PENOLONG KETUA PENGAWAS I – SYAZWAN BIN MUHAMMAD PENOLONG KETUA PENGAWAS II – YHANESH A/L ARASU PENGERUSI PENGAWAS PUSAT SUMBER – EZZAT FAHMI BIN MOHAMAD ZAHIR PENGERUSI PEMBIMBING RAKAN SEBAYA – NAZARUL AIZAD BIN RIDHUAN PENGERUSI KOPERASI SEKOLAH – NUR FATIHAH BINTI ROSLAN PENGERUSI MAJLIS KETUA TINGKATAN – MUHAMMAD FAIZ BIN MUSTAPHA Seterusnya . DILANTIK SEBAGAI KETUA MURID SMKWJ 2010 2. kokurikulum dan sahsiah.

JOHAN KEJOHANAN CATUR MSSPK PERINGKAT ZON . majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha EN HASNI BIN HASSHIM untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia TN HAJI MOHD IDRIS BIN HAJI RAMLI. Sebagai tanda penghargaan daripada pihak sekolah. MENJADI PENGHULU DI KURSUS PENGURUSAN KELAB DAN PERSATUAN SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT NEGERI PERAK DI GRIK 5. kegigihan dan ketekunan pelajar ini. Insyaallah… Masa CUE ANN 18 Selesai anugerah khas Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada YANG BERBAHAGIA TN HAJI MOHD IDRIS BIN HAJI RAMLI atas kesudian menyampaikan sijil dan anugerah sebentar tadi. Dipersilakan YANG BERBAHAGIA TN HAJI MOHD IDRIS BIN HAJI RAMLI dengan diiringi oleh Yg Berusaha EN HASNI BIN HASSHIM untuk menyampaikan anugerah tokoh pelajar ini. sering melakukan kerja amal dan seorang yang sangat aktif dalam pelbagai bidang. kepada semua murid di sekolah ini. Beliau juga merupakan pelajar yang rajin membantu guru-guru dan rakan-rakan. boleh dijadikan contoh dan pemangkin semangat. JOHAN PISIDRA SAINS SEKOLAH MENENGAH SEMPENA KARNIVAL KOKURIKULUM AKADEMIK PKG SRI AMPANG 6. 4.KADET REMAJA SEKOLAH PERINGKAT DAERAH PADA TAHUN 2010. Harapan kita Sekolah agar kejayaan . Masa CUE ANN 20 12 . Masa CUE ANN 17 Selesai anugerah khas Sekalung tahniah dan syabas kepada yang berjaya.

berakhirlah sudah majlis kita pada hari ini. DISEDIAKAN OLEH: PUAN NOR FAZLINA MOHD MUSANIP 13 . Manakala guru-guru. Dengan itu. Majlis dengan rasa berbesar hati mempersilakan Yang Berbahagia TN HAJI MOHD IDRIS BIN HAJI RAMLI diiringi oleh Pengetua dan penolong-penolong kanan serta tetamu jemputan khas ke bilik Seri Budiman untuk jamuan ringan. bolehlah bergerak ke kantin untuk menjamu selera.Sebelum tirai dilabuhkan. Sesungguhnya yang baik itu datangnya daripada Allah dan yang buruk itu daripada kami sendiri. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh. ibu bapa serta penerima hadiah SPM dan PMR. majlis dengan penuh rasa merendah diri memohon maaf atas segala kepincangan dan kesilapan semasa kami mengendalikan majlis pada hari ini.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful