P. 1
PEDARAN, B.SUNDA

PEDARAN, B.SUNDA

|Views: 867|Likes:
Dipublikasikan oleh PuteriVayaFitria

More info:

Published by: PuteriVayaFitria on Mar 14, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/30/2013

pdf

text

original

TUGAS B.

SUNDA PEDARAN DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA KELAS 98 SMP NEGERI 9 BANDUNG

COKELAT

tiasa dipeser di pasar. urang kudu nyiapkeun heula alat-alat jeung bahan-bahanna. Jadi. jeung hasilna ge dijamin enak. bodas. bahanna ge teu rumit. khusus cokelat bodas mah mun atos • • . contohna: coklat tua. aya hiji perusahaan cokelat di luar negeri oge nyieun museum khusus keur cokelat jeung pameran baju tina cokelat. batangan. kalut. bingung. hejo. biru. disimpulkeun bahwa cokelat teh mangrupa hiji dahareun nu bisa ngarubah suasana hate. panci nu aya cia na teh dididihkeun dina kompor. koneng. Salain bisa dijadikeun kana sababaraha bentuk variasi. simpen rantang nu eusian cokelat di luhureunna. Aduk ku sendok nepi ka leleh. Panci eusi pinuh ku cai. Mun atos ngadidih. Plastik kedap udara sareng toples (rupana bebas) • • • • • Ayeuna. Bahkan. Kusabab eta. Tina budak alit nepi ka nini-nini sareng aki-aki resep kana cokelat. susu. Nu tadina rungsing. campuran kopi. cara keur nyien cokelatna: • Potong cokelat batangna jadi bentuk dada laleutik. saking resepna kana dahareun cokelat. alatalat jeung bahan-bahanna teh nyaeta: • Saparapat cokelat batangan (kiloan) bisa rasa: dark(cokelat murni). hejo. Rantang. Cetakan keur nyetak cokelat . sedih ambek. contohna dina bentuk: kue. pink. cokelat muda. tibatan urang panasaran kana dahareun cokelat teh.Cokelat teh mangrupa makanan anu dipikaresep ku sadaya jalma. Masukeun kana rantang nu tadi geus disadiakeun. bisa warna beureum. Terus. biru jsb (khusus kanggo cokelat bodas). jeung sajabana. jsb teh bisa jadi senang ngan ukur ngadahar cokelat atawa ningali rupana wungkul. Cokelat oge bisa dijadikeun sababaraha bentuk variasi.jsb. jajanan(cemilan). milk(campuran cokelat jeung susu). Dina panalungtikan di hiji universitas nu aya di luar negeri oge. cokelat oge bisa disajikeun kana sababaraha warna. Pewarna cokelat. Carana mah teu hese. white(cokelat bodas nu dioalah tina gula). koneng. mendingan urang nyieun sorangan.

• Saatos dilelehkeun. ayeuna teh tiasa pan ngajieun cokelat nyalira teh. tuangkeun eta cokelat leleh sakedik-sakedik nganggo sendok alit ka cetakan cokelat. simpeun dina kulkas atawa angin-angin di tempat nu garing.leleh teh tambahkeun pewarana na sacukupna. Cukup ku urang sorangan ge bisa jadi cokelat enak jeung sasuai jeung selera. Saatos cetakan pinuh. Terus mun eta cokelat atos ngeras bisa langsung dikaluarkeun ta cetakan jeung langsung dibungkus ku plastik kedap udara meh teu gampang leleh. DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA [25] KELAS 98 . Terus lakukeun nepi ka cokelat leleh di rantang seep. mun ieu cokelat teh atos diplastikan sadaya tiasa langsung disimpen atawa dihias dina toples. urang ge teu kedah deui meseran cokelat mun bade ngemil cokelat atawa masihan cokelat ka nu sanes. Salian ti itu. • • • Nah. Da teu susah jeung teu rumit. Ieu cokelat teh teu kenging kena cai satetes pun atawa bisa gagal. Terus deui. kira-kira hiji poe.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->