TUGAS B.

SUNDA PEDARAN DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA KELAS 98 SMP NEGERI 9 BANDUNG

COKELAT

tibatan urang panasaran kana dahareun cokelat teh. Salain bisa dijadikeun kana sababaraha bentuk variasi. campuran kopi. kalut. Kusabab eta. pink. tiasa dipeser di pasar. Mun atos ngadidih. Dina panalungtikan di hiji universitas nu aya di luar negeri oge. Masukeun kana rantang nu tadi geus disadiakeun. koneng. sedih ambek. simpen rantang nu eusian cokelat di luhureunna. disimpulkeun bahwa cokelat teh mangrupa hiji dahareun nu bisa ngarubah suasana hate. panci nu aya cia na teh dididihkeun dina kompor. jsb teh bisa jadi senang ngan ukur ngadahar cokelat atawa ningali rupana wungkul. cokelat muda. Panci eusi pinuh ku cai. alatalat jeung bahan-bahanna teh nyaeta: • Saparapat cokelat batangan (kiloan) bisa rasa: dark(cokelat murni). Rantang. saking resepna kana dahareun cokelat. aya hiji perusahaan cokelat di luar negeri oge nyieun museum khusus keur cokelat jeung pameran baju tina cokelat. jeung hasilna ge dijamin enak. cokelat oge bisa disajikeun kana sababaraha warna. mendingan urang nyieun sorangan. jeung sajabana. batangan. contohna: coklat tua. jajanan(cemilan). Tina budak alit nepi ka nini-nini sareng aki-aki resep kana cokelat. milk(campuran cokelat jeung susu). Aduk ku sendok nepi ka leleh. hejo. Bahkan. koneng. Nu tadina rungsing. cara keur nyien cokelatna: • Potong cokelat batangna jadi bentuk dada laleutik. hejo. biru. Pewarna cokelat. Cetakan keur nyetak cokelat . khusus cokelat bodas mah mun atos • • . bodas. bingung.jsb. urang kudu nyiapkeun heula alat-alat jeung bahan-bahanna. bisa warna beureum. bahanna ge teu rumit. susu. biru jsb (khusus kanggo cokelat bodas). contohna dina bentuk: kue. white(cokelat bodas nu dioalah tina gula). Jadi. Plastik kedap udara sareng toples (rupana bebas) • • • • • Ayeuna.Cokelat teh mangrupa makanan anu dipikaresep ku sadaya jalma. Carana mah teu hese. Terus. Cokelat oge bisa dijadikeun sababaraha bentuk variasi.

DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA [25] KELAS 98 . • • • Nah.leleh teh tambahkeun pewarana na sacukupna. Terus mun eta cokelat atos ngeras bisa langsung dikaluarkeun ta cetakan jeung langsung dibungkus ku plastik kedap udara meh teu gampang leleh. ayeuna teh tiasa pan ngajieun cokelat nyalira teh. Saatos cetakan pinuh. simpeun dina kulkas atawa angin-angin di tempat nu garing. mun ieu cokelat teh atos diplastikan sadaya tiasa langsung disimpen atawa dihias dina toples. • Saatos dilelehkeun. Cukup ku urang sorangan ge bisa jadi cokelat enak jeung sasuai jeung selera. urang ge teu kedah deui meseran cokelat mun bade ngemil cokelat atawa masihan cokelat ka nu sanes. kira-kira hiji poe. Ieu cokelat teh teu kenging kena cai satetes pun atawa bisa gagal. tuangkeun eta cokelat leleh sakedik-sakedik nganggo sendok alit ka cetakan cokelat. Salian ti itu. Da teu susah jeung teu rumit. Terus deui. Terus lakukeun nepi ka cokelat leleh di rantang seep.