TUGAS B.

SUNDA PEDARAN DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA KELAS 98 SMP NEGERI 9 BANDUNG

COKELAT

Aduk ku sendok nepi ka leleh. white(cokelat bodas nu dioalah tina gula). sedih ambek. biru. contohna: coklat tua. Tina budak alit nepi ka nini-nini sareng aki-aki resep kana cokelat. Salain bisa dijadikeun kana sababaraha bentuk variasi. Jadi. Carana mah teu hese. simpen rantang nu eusian cokelat di luhureunna. urang kudu nyiapkeun heula alat-alat jeung bahan-bahanna. Cetakan keur nyetak cokelat . Mun atos ngadidih. susu. Bahkan. jsb teh bisa jadi senang ngan ukur ngadahar cokelat atawa ningali rupana wungkul. disimpulkeun bahwa cokelat teh mangrupa hiji dahareun nu bisa ngarubah suasana hate. koneng. Terus. hejo. kalut. Cokelat oge bisa dijadikeun sababaraha bentuk variasi. koneng. biru jsb (khusus kanggo cokelat bodas). jajanan(cemilan). Pewarna cokelat. bisa warna beureum. cokelat muda. mendingan urang nyieun sorangan. Rantang. Panci eusi pinuh ku cai. contohna dina bentuk: kue. tibatan urang panasaran kana dahareun cokelat teh. Masukeun kana rantang nu tadi geus disadiakeun. milk(campuran cokelat jeung susu). alatalat jeung bahan-bahanna teh nyaeta: • Saparapat cokelat batangan (kiloan) bisa rasa: dark(cokelat murni). Plastik kedap udara sareng toples (rupana bebas) • • • • • Ayeuna. batangan. pink. hejo.Cokelat teh mangrupa makanan anu dipikaresep ku sadaya jalma. Dina panalungtikan di hiji universitas nu aya di luar negeri oge. tiasa dipeser di pasar. aya hiji perusahaan cokelat di luar negeri oge nyieun museum khusus keur cokelat jeung pameran baju tina cokelat.jsb. bingung. khusus cokelat bodas mah mun atos • • . Kusabab eta. saking resepna kana dahareun cokelat. bodas. jeung hasilna ge dijamin enak. jeung sajabana. bahanna ge teu rumit. panci nu aya cia na teh dididihkeun dina kompor. Nu tadina rungsing. cara keur nyien cokelatna: • Potong cokelat batangna jadi bentuk dada laleutik. cokelat oge bisa disajikeun kana sababaraha warna. campuran kopi.

• • • Nah. ayeuna teh tiasa pan ngajieun cokelat nyalira teh. DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA [25] KELAS 98 . simpeun dina kulkas atawa angin-angin di tempat nu garing. Saatos cetakan pinuh. Salian ti itu. Terus lakukeun nepi ka cokelat leleh di rantang seep. • Saatos dilelehkeun. kira-kira hiji poe. mun ieu cokelat teh atos diplastikan sadaya tiasa langsung disimpen atawa dihias dina toples. Terus mun eta cokelat atos ngeras bisa langsung dikaluarkeun ta cetakan jeung langsung dibungkus ku plastik kedap udara meh teu gampang leleh. Ieu cokelat teh teu kenging kena cai satetes pun atawa bisa gagal. Da teu susah jeung teu rumit. urang ge teu kedah deui meseran cokelat mun bade ngemil cokelat atawa masihan cokelat ka nu sanes.leleh teh tambahkeun pewarana na sacukupna. Terus deui. Cukup ku urang sorangan ge bisa jadi cokelat enak jeung sasuai jeung selera. tuangkeun eta cokelat leleh sakedik-sakedik nganggo sendok alit ka cetakan cokelat.