TUGAS B.

SUNDA PEDARAN DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA KELAS 98 SMP NEGERI 9 BANDUNG

COKELAT

Mun atos ngadidih. white(cokelat bodas nu dioalah tina gula). aya hiji perusahaan cokelat di luar negeri oge nyieun museum khusus keur cokelat jeung pameran baju tina cokelat. cokelat oge bisa disajikeun kana sababaraha warna. koneng. cara keur nyien cokelatna: • Potong cokelat batangna jadi bentuk dada laleutik. simpen rantang nu eusian cokelat di luhureunna. Terus. contohna dina bentuk: kue. kalut. disimpulkeun bahwa cokelat teh mangrupa hiji dahareun nu bisa ngarubah suasana hate. pink.jsb. Pewarna cokelat. bodas. Bahkan. Dina panalungtikan di hiji universitas nu aya di luar negeri oge. Kusabab eta. Plastik kedap udara sareng toples (rupana bebas) • • • • • Ayeuna. panci nu aya cia na teh dididihkeun dina kompor. bisa warna beureum. campuran kopi. koneng. Aduk ku sendok nepi ka leleh. tibatan urang panasaran kana dahareun cokelat teh. hejo. urang kudu nyiapkeun heula alat-alat jeung bahan-bahanna. jsb teh bisa jadi senang ngan ukur ngadahar cokelat atawa ningali rupana wungkul. sedih ambek. biru. jeung hasilna ge dijamin enak. Cokelat oge bisa dijadikeun sababaraha bentuk variasi. Rantang. susu. Tina budak alit nepi ka nini-nini sareng aki-aki resep kana cokelat. milk(campuran cokelat jeung susu).Cokelat teh mangrupa makanan anu dipikaresep ku sadaya jalma. tiasa dipeser di pasar. saking resepna kana dahareun cokelat. hejo. Cetakan keur nyetak cokelat . jeung sajabana. cokelat muda. alatalat jeung bahan-bahanna teh nyaeta: • Saparapat cokelat batangan (kiloan) bisa rasa: dark(cokelat murni). biru jsb (khusus kanggo cokelat bodas). bingung. Salain bisa dijadikeun kana sababaraha bentuk variasi. Jadi. jajanan(cemilan). bahanna ge teu rumit. mendingan urang nyieun sorangan. Masukeun kana rantang nu tadi geus disadiakeun. Carana mah teu hese. batangan. Nu tadina rungsing. khusus cokelat bodas mah mun atos • • . Panci eusi pinuh ku cai. contohna: coklat tua.

urang ge teu kedah deui meseran cokelat mun bade ngemil cokelat atawa masihan cokelat ka nu sanes. ayeuna teh tiasa pan ngajieun cokelat nyalira teh. Terus lakukeun nepi ka cokelat leleh di rantang seep. Salian ti itu. kira-kira hiji poe. Terus deui. Da teu susah jeung teu rumit. DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA [25] KELAS 98 . Ieu cokelat teh teu kenging kena cai satetes pun atawa bisa gagal. tuangkeun eta cokelat leleh sakedik-sakedik nganggo sendok alit ka cetakan cokelat.leleh teh tambahkeun pewarana na sacukupna. simpeun dina kulkas atawa angin-angin di tempat nu garing. • • • Nah. • Saatos dilelehkeun. Cukup ku urang sorangan ge bisa jadi cokelat enak jeung sasuai jeung selera. Terus mun eta cokelat atos ngeras bisa langsung dikaluarkeun ta cetakan jeung langsung dibungkus ku plastik kedap udara meh teu gampang leleh. mun ieu cokelat teh atos diplastikan sadaya tiasa langsung disimpen atawa dihias dina toples. Saatos cetakan pinuh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful