TUGAS B.

SUNDA PEDARAN DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA KELAS 98 SMP NEGERI 9 BANDUNG

COKELAT

sedih ambek. alatalat jeung bahan-bahanna teh nyaeta: • Saparapat cokelat batangan (kiloan) bisa rasa: dark(cokelat murni).Cokelat teh mangrupa makanan anu dipikaresep ku sadaya jalma. bahanna ge teu rumit. Tina budak alit nepi ka nini-nini sareng aki-aki resep kana cokelat. Bahkan. Dina panalungtikan di hiji universitas nu aya di luar negeri oge. mendingan urang nyieun sorangan. kalut. bingung. Mun atos ngadidih. Rantang. bisa warna beureum. contohna: coklat tua. Cetakan keur nyetak cokelat . Nu tadina rungsing. biru. Salain bisa dijadikeun kana sababaraha bentuk variasi. hejo. Masukeun kana rantang nu tadi geus disadiakeun. Kusabab eta. Carana mah teu hese. batangan. jeung sajabana. khusus cokelat bodas mah mun atos • • . koneng. Terus. bodas. white(cokelat bodas nu dioalah tina gula). koneng. jsb teh bisa jadi senang ngan ukur ngadahar cokelat atawa ningali rupana wungkul. simpen rantang nu eusian cokelat di luhureunna. Plastik kedap udara sareng toples (rupana bebas) • • • • • Ayeuna. campuran kopi. Aduk ku sendok nepi ka leleh. biru jsb (khusus kanggo cokelat bodas). pink. milk(campuran cokelat jeung susu). Panci eusi pinuh ku cai. tibatan urang panasaran kana dahareun cokelat teh. aya hiji perusahaan cokelat di luar negeri oge nyieun museum khusus keur cokelat jeung pameran baju tina cokelat. urang kudu nyiapkeun heula alat-alat jeung bahan-bahanna.jsb. saking resepna kana dahareun cokelat. cokelat oge bisa disajikeun kana sababaraha warna. hejo. disimpulkeun bahwa cokelat teh mangrupa hiji dahareun nu bisa ngarubah suasana hate. jajanan(cemilan). panci nu aya cia na teh dididihkeun dina kompor. jeung hasilna ge dijamin enak. cokelat muda. Jadi. cara keur nyien cokelatna: • Potong cokelat batangna jadi bentuk dada laleutik. Cokelat oge bisa dijadikeun sababaraha bentuk variasi. Pewarna cokelat. contohna dina bentuk: kue. tiasa dipeser di pasar. susu.

tuangkeun eta cokelat leleh sakedik-sakedik nganggo sendok alit ka cetakan cokelat. ayeuna teh tiasa pan ngajieun cokelat nyalira teh. kira-kira hiji poe. • • • Nah. Da teu susah jeung teu rumit. Terus deui. mun ieu cokelat teh atos diplastikan sadaya tiasa langsung disimpen atawa dihias dina toples. simpeun dina kulkas atawa angin-angin di tempat nu garing. Cukup ku urang sorangan ge bisa jadi cokelat enak jeung sasuai jeung selera.leleh teh tambahkeun pewarana na sacukupna. Saatos cetakan pinuh. urang ge teu kedah deui meseran cokelat mun bade ngemil cokelat atawa masihan cokelat ka nu sanes. • Saatos dilelehkeun. Salian ti itu. DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA [25] KELAS 98 . Terus mun eta cokelat atos ngeras bisa langsung dikaluarkeun ta cetakan jeung langsung dibungkus ku plastik kedap udara meh teu gampang leleh. Ieu cokelat teh teu kenging kena cai satetes pun atawa bisa gagal. Terus lakukeun nepi ka cokelat leleh di rantang seep.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful