TUGAS B.

SUNDA PEDARAN DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA KELAS 98 SMP NEGERI 9 BANDUNG

COKELAT

bingung. Tina budak alit nepi ka nini-nini sareng aki-aki resep kana cokelat. pink. Aduk ku sendok nepi ka leleh. bahanna ge teu rumit. Jadi. aya hiji perusahaan cokelat di luar negeri oge nyieun museum khusus keur cokelat jeung pameran baju tina cokelat. Masukeun kana rantang nu tadi geus disadiakeun. batangan. mendingan urang nyieun sorangan. Dina panalungtikan di hiji universitas nu aya di luar negeri oge. cara keur nyien cokelatna: • Potong cokelat batangna jadi bentuk dada laleutik. susu. biru jsb (khusus kanggo cokelat bodas).Cokelat teh mangrupa makanan anu dipikaresep ku sadaya jalma. sedih ambek. disimpulkeun bahwa cokelat teh mangrupa hiji dahareun nu bisa ngarubah suasana hate. simpen rantang nu eusian cokelat di luhureunna. jsb teh bisa jadi senang ngan ukur ngadahar cokelat atawa ningali rupana wungkul. bodas. bisa warna beureum. cokelat muda. biru. jeung sajabana. urang kudu nyiapkeun heula alat-alat jeung bahan-bahanna. Cetakan keur nyetak cokelat . Salain bisa dijadikeun kana sababaraha bentuk variasi. koneng.jsb. contohna dina bentuk: kue. Kusabab eta. panci nu aya cia na teh dididihkeun dina kompor. Rantang. Nu tadina rungsing. jeung hasilna ge dijamin enak. Carana mah teu hese. contohna: coklat tua. Cokelat oge bisa dijadikeun sababaraha bentuk variasi. Bahkan. saking resepna kana dahareun cokelat. Plastik kedap udara sareng toples (rupana bebas) • • • • • Ayeuna. tiasa dipeser di pasar. white(cokelat bodas nu dioalah tina gula). cokelat oge bisa disajikeun kana sababaraha warna. khusus cokelat bodas mah mun atos • • . campuran kopi. Terus. alatalat jeung bahan-bahanna teh nyaeta: • Saparapat cokelat batangan (kiloan) bisa rasa: dark(cokelat murni). Panci eusi pinuh ku cai. Pewarna cokelat. jajanan(cemilan). koneng. milk(campuran cokelat jeung susu). hejo. tibatan urang panasaran kana dahareun cokelat teh. Mun atos ngadidih. kalut. hejo.

kira-kira hiji poe. • • • Nah. mun ieu cokelat teh atos diplastikan sadaya tiasa langsung disimpen atawa dihias dina toples. Ieu cokelat teh teu kenging kena cai satetes pun atawa bisa gagal. • Saatos dilelehkeun. tuangkeun eta cokelat leleh sakedik-sakedik nganggo sendok alit ka cetakan cokelat. ayeuna teh tiasa pan ngajieun cokelat nyalira teh. Saatos cetakan pinuh. Da teu susah jeung teu rumit. Terus lakukeun nepi ka cokelat leleh di rantang seep. Terus deui. Cukup ku urang sorangan ge bisa jadi cokelat enak jeung sasuai jeung selera. urang ge teu kedah deui meseran cokelat mun bade ngemil cokelat atawa masihan cokelat ka nu sanes. Salian ti itu. DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA [25] KELAS 98 . simpeun dina kulkas atawa angin-angin di tempat nu garing. Terus mun eta cokelat atos ngeras bisa langsung dikaluarkeun ta cetakan jeung langsung dibungkus ku plastik kedap udara meh teu gampang leleh.leleh teh tambahkeun pewarana na sacukupna.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful