TUGAS B.

SUNDA PEDARAN DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA KELAS 98 SMP NEGERI 9 BANDUNG

COKELAT

alatalat jeung bahan-bahanna teh nyaeta: • Saparapat cokelat batangan (kiloan) bisa rasa: dark(cokelat murni). Cokelat oge bisa dijadikeun sababaraha bentuk variasi. tiasa dipeser di pasar. tibatan urang panasaran kana dahareun cokelat teh. Nu tadina rungsing. Aduk ku sendok nepi ka leleh. jajanan(cemilan). Plastik kedap udara sareng toples (rupana bebas) • • • • • Ayeuna. Dina panalungtikan di hiji universitas nu aya di luar negeri oge. simpen rantang nu eusian cokelat di luhureunna. Kusabab eta. pink. contohna: coklat tua. bahanna ge teu rumit. biru jsb (khusus kanggo cokelat bodas). cokelat muda. bingung. koneng. urang kudu nyiapkeun heula alat-alat jeung bahan-bahanna. bodas. Bahkan. disimpulkeun bahwa cokelat teh mangrupa hiji dahareun nu bisa ngarubah suasana hate. Carana mah teu hese. Terus. cokelat oge bisa disajikeun kana sababaraha warna. kalut. contohna dina bentuk: kue. jeung hasilna ge dijamin enak. panci nu aya cia na teh dididihkeun dina kompor. susu. cara keur nyien cokelatna: • Potong cokelat batangna jadi bentuk dada laleutik. jeung sajabana. batangan. jsb teh bisa jadi senang ngan ukur ngadahar cokelat atawa ningali rupana wungkul. hejo. Salain bisa dijadikeun kana sababaraha bentuk variasi. milk(campuran cokelat jeung susu). Rantang. sedih ambek. white(cokelat bodas nu dioalah tina gula). koneng. biru. Jadi. aya hiji perusahaan cokelat di luar negeri oge nyieun museum khusus keur cokelat jeung pameran baju tina cokelat. saking resepna kana dahareun cokelat. khusus cokelat bodas mah mun atos • • .jsb. Tina budak alit nepi ka nini-nini sareng aki-aki resep kana cokelat.Cokelat teh mangrupa makanan anu dipikaresep ku sadaya jalma. Mun atos ngadidih. Masukeun kana rantang nu tadi geus disadiakeun. Cetakan keur nyetak cokelat . bisa warna beureum. Pewarna cokelat. Panci eusi pinuh ku cai. mendingan urang nyieun sorangan. campuran kopi. hejo.

Terus lakukeun nepi ka cokelat leleh di rantang seep. mun ieu cokelat teh atos diplastikan sadaya tiasa langsung disimpen atawa dihias dina toples. urang ge teu kedah deui meseran cokelat mun bade ngemil cokelat atawa masihan cokelat ka nu sanes. tuangkeun eta cokelat leleh sakedik-sakedik nganggo sendok alit ka cetakan cokelat. Cukup ku urang sorangan ge bisa jadi cokelat enak jeung sasuai jeung selera. simpeun dina kulkas atawa angin-angin di tempat nu garing. • Saatos dilelehkeun. kira-kira hiji poe. Salian ti itu. Terus deui. DISUSUN KU: PUTERI VAYA FITRIA [25] KELAS 98 .leleh teh tambahkeun pewarana na sacukupna. Terus mun eta cokelat atos ngeras bisa langsung dikaluarkeun ta cetakan jeung langsung dibungkus ku plastik kedap udara meh teu gampang leleh. • • • Nah. Da teu susah jeung teu rumit. Ieu cokelat teh teu kenging kena cai satetes pun atawa bisa gagal. Saatos cetakan pinuh. ayeuna teh tiasa pan ngajieun cokelat nyalira teh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful