Anda di halaman 1dari 7

CONTOH REKOD ANEKDOT

NAMA MURID NAMA MURID PEMERHATI PEMERHATI : NATASYA HUDSON HAMZAH : AHMAD SHAKIR B. BT CATATAN RAZUKI : PN WAN ROHANA BT SAID : PN WAN ROHANA BT SAID TARIKH TARIKH MASA MASA

ULASAN

: 2 MAC 2010 2010 : 2 FEBRUARI : 9.05 PAGI : 10.30 PAGI

Intan dan Mira sedang bermain doh di dalam ITEM : MEMUKULKEBERSIHAN ITEM : MENJAGA RAKAN kelas. Intan membuat model anggota badan manakala Mira pula membuat model haiwan. Intan memerhati model haiwan yang dibuat oleh Mira. Mira begitu asyik dan tidak menghiraukan rakannya itu. Intan kehabisan doh..Dia terus mengambil doh kepunyaan Mira. Mira berkata Jangan ambil doh saya. Intan tidak mengendahkannya Mira bangun dan memukul Intan. Intan menangis dan mengadu kepada guru.

Intan masih belum ada kemahiran sosial TEMPAT : DI DALAM KELAS TEMPAT : DI BILIK AIR manakala Mira pula tidak boleh mengawal emosinya.

CADANGAN : Perhatikan selalu tingkah laku mereka berdua. Beri peluang mereka bergaul dengan rakan-rakan yang lain melalui aktiviti-aktiviti yang dijalankan di samping mengeratkan semula hubungan mereka.

CONTOH REKOD ANEKDOT

CATATAN

ULASAN Natasya seorang yang bertanggungjawab dan ada ciri-ciri kepimpinan.

Di suatu pagi, selepas waktu rehat seorang murid yang bernama Natasya Hudson Bt. Razuki telah datang mengadu kepada guru bahawa rakan-rakannya telah mengotorkan CADANGAN : lantai dengan ubat gigi. Guru meminta murid yang terlibat membersihkan lantai sambil Guru menasihati murid-murid lain supaya dipantau oleh guru. mencontohi sikap Natasya. Tiba-tiba Natasya datang dan menyuruh kawan-kawannya menyinsing seluar sehingga ke paras lutut supaya tidak basah dan menunjukkan cara memegang berus lantai dengan betul tanpa disuruh guru.

CONTOH REKOD ANEKDOT


CATATAN ULASAN

Selepas mengikuti sesi bacaan bersama guru kelas, Nurul Nadia menarik tangan Fatihah, Maimunah dan Siti ke Sudut Bacaan untuk mencari buku. Nurul Nadia memilih buku bergambar sama dengan buku yang dibaca oleh gurunya tadi. Nurul Nadia mengajak kawan-kawannya mendengar cerita yang dibacanya. Nurul Nadia membuka buku dan membaca dengan gaya Pn. Wan Rohana. Rakan-rakannya yang lain mendengar dengan penuh minat. Cikgu Wan memuji dan menepuk tangan setelah Nadia selesai bercerita. Nurul Nadia tersenyum bangga.

Biasanya, Nurul Nadia tidak berminat terhadap buku tetapi selepas sesi bacaan dengan guru, Nurul Nadia sudah mula berminat dengan buku.

CADANGAN : Nurul Nadia perlu diransang melalui pujian untuk membolehkannya membaca dengan baik dan menjadi contoh kepada rakanrakannya yang lain.

SILA GUNAKAN BORANG BERIKUT UNTUK TUJUAN PENTAKSIRAN REKOD ANEKDOT DI DALAM KELAS MASING-MASING

Perhatian : Rekod berterusan dan Anekdot perlu disimpan di dalam portfolio.

REKOD ANEKDOT
CATATAN ULASAN

CADANGAN :

REKOD ANEKDOT
CATATAN ULASAN

CADANGAN :

REKOD ANEKDOT
CATATAN ULASAN

CADANGAN :

Anda mungkin juga menyukai